icon
Overstapservice alles wordt voor je geregeld
Lage prijs
Laagste prijs vind de beste deal
Euroteken
Exclusieve deals altijd de goedkoopste
9,4 9.6 Kiyoh beoordeling
98% van de bezoekers beveelt ons aan op Kiyoh

Energie vergelijken tijdelijk beperkt

Laatste update: maandag 19 september 2022

Het aanbod is tijdelijk minder groot dan je van ons gewend bent. Dat komt door de hoge energieprijzen. Het aanbod kan ieder moment veranderen.

Energie tip

Blijf op de hoogte met onze energie alert!

Wij houden je op de hoogte wanneer nieuwe energie deals online komen. Meld je aan en krijg direct bericht wanneer er nieuwe energie deals beschikbaar zijn.

Energie alert

Helaas! Daar ging wat mis..

Sorry! Het versturen van je aanvraag ging mis. Vul opnieuw je e-mailadres in. Excuses voor het ongemak.

Gelukt!

Je e-mailadres is ontvangen. Binnen een paar minuten ontvang je een mail van ons in je inbox.

Voornaam: E-mailadres:

Bij ons vind je de beste energie deal

Met het grootste aanbod van Nederland vind je bij ons altijd* de laagste prijs.

Goedkoopste uit onderzoek
Goedkoopste vergelijker van Nederland
Vergelijk bij de goedkoopste

* Uit onderzoek in augustus 2021 was Keuze.nl maar liefst 38x de goedkoopste vergelijker in de 4 meest voorkomende huishoudens (vergeleken met Pricewise, Independer, Gaslicht en Overstappen).

Energie vergelijken

Hoe werkt dat?

1. Vul je postcode en verbruik in

Of geef de grootte van je huishouden aan als je je verbruik niet weet. Gebruik de filters om aan te geven wat je wensen zijn, zoals 100% groene stroom.

2. Vergelijk het aanbod

Vergelijk het complete aanbod van energieleveranciers. De goedkoopste energieleverancier staat bovenaan de vergelijker.

3. Maak je keuze en meld je aan

Heb je de beste energieleverancier voor jou gevonden? Aarzel dan niet en meld je aan. Wij sturen je door naar de aanmeldpagina van de leverancier. De rest wordt voor je geregeld. Beloofd.

Energie vergelijken stappenplan
98% van de bezoekers beveelt ons aan.

Onze bezoekers zijn heel tevreden over Keuze.nl! We scoren gemiddeld een 9,4 op Kiyoh. Bekijk al onze reviews.

Dankzij Keuze een goede internet deal kunnen krijgen. 12 maanden lang korting scheelt veel...

Xavier   op 13 sep. 2022

Energiemaatschappij gekozen via keuze.nl alles is prima verlopen.

Kim   op 5 apr. 2022

Energie vergelijken in 2022

De energiemarkt wordt al geruime tijd flink opgeschud door de energiecrisis. Wij willen je graag helpen met je energiecontract in deze lastige en dure tijd.

Wat kan je nu doen?

Het aanbod aan vaste energiecontracten is helaas minimaal. Terwijl we juist massaal zitten te springen om een lagere energierekening. Hier kunnen wij helaas even niets aan doen. Net als jij, hopen we dat de situatie snel weer verandert zodat je weer een voordelig energiecontract kunt afsluiten.

Wel heb je altijd nog de mogelijkheid om een modelcontract af te sluiten met variabele tarieven bij elke leverancier.

Meld je aan voor het energie alert

Niemand kan nu met zekerheid zeggen wanneer de situatie gaat verbeteren, en wanneer er weer goedkopere contracten beschikbaar komen. Maar wij brengen je graag meteen op de hoogte met ons energie alert zodra er weer nieuwe contracten zijn om te vergelijken.

Energie vergelijken in 2022

Meer weten over energie vergelijken?

Wij geven antwoord op al je vragen.

Hoe vaak kan ik nu het beste energie vergelijken?

Heb je op dit moment een vast contract? Dan hoef je voorlopig niets te doen. Er verandert voor jou niets totdat je contract afloopt. Ongeveer een maand voordat je vaste contract afloopt raden we aan te gaan vergelijken om te voorkomen dat je fors méér gaat betalen.


Check regelmatig de energieprijzen met een variabel contract

Heb je op dit moment een variabel contract? Dan raden we je aan ongeveer elke paar maanden even alle energiecontracten te vergelijken.


Met een variabel contract kunnen energieleveranciers meerdere keren per jaar hun prijzen aanpassen. Hierdoor kun je de ene maand ineens fors méér moeten betalen voor je energie. Met een variabel kun je iedere maand overstappen. Het loont in deze tijd dus de moeite om wat vaker te vergelijken en eventueel over te stappen.


Wil je graag op de hoogte blijven zodra er nieuwe energie deals beschikbaar komen? Meld je dan aan voor onze energie alert. Wij infomeren je dan meteen als er weer nieuw aanbod is, dat mogelijk goedkoper is voor jou.

Zijn de leveranciers die jullie vergelijken betrouwbaar?

Met af en toe in het nieuws berichten over omvallende energieleveranciers tijdens deze crisis, wil je er natuurlijk zeker van zijn dat jouw energieleverancier betrouwbaar is. Wij snappen dat maar al te goed. Gelukkig kom je nooit zonder gas of stroom te zitten.


Omdat wij willen dat jij je energie zo lekker mogelijk geregeld hebt, zijn we extra kritisch op met wie we samenwerken in de vergelijker. Garanties kunnen we niet geven, maar we tonen alleen leveranciers die aan onze kwaliteitseisen voldoen.


Zo doen we ons best om jou het beste aanbod te laten zien op de energiemarkt en om vervelende situaties te voorkomen.

Hoeveel ga ik betalen voor mijn energiecontract?

Door de hoge energieprijzen hebben we momenteel een zeer beperkt aanbod aan vaste energiecontracten in de vergelijker. De meeste contracten die je nog zal vinden zijn variabele contracten.


De tarieven van maandelijkse contracten kunnen elke maand veranderen, wel zijn ze gelukkig maandelijks opzegbaar.


Het is daarom nu moeilijk te voorspellen hoeveel je in een jaar gaat betalen voor je energie. Bovendien hangt dit ook sterk af van je verbruik.


Verlaagd btw tarief meegenomen in de vergelijker

Let op: veel energieleveranciers rekenen op hun site nog met het 21% btw tarief, in plaats van het tijdelijke verlaagde 9% tarief. Het kabinet heeft besloten om de btw op energie voor een halfjaar te verlagen van 21% naar 9%, ter compensatie. Deze verlaging geldt tot 31 december 2022.


Wij gebruiken in onze vergelijker voor alle contracten het verlaagde 9% tarief. Zo zie je precies wat je nu aan energiebelasting betaalt, en kun je de contracten goed onderling met elkaar vergelijken.


Wel is goed om te beseffen dat het termijnbedrag een schatting is van wat je zal betalen. Je daadwerkelijke energiekosten kunnen hoger of lager uitvallen.

Wanneer kan ik nu het beste energie vergelijken?

Als je nu nog een vast contract hebt raden wij je aan om te wachten tot de einddatum van je huidige contract. De kans is groot dat je nu met je vaste contract nog goedkoper uit bent dan met een nieuw variabel contract bij een andere leverancier.


Geen enkele leverancier neemt bovendien meer een overstapboete over wanneer je tussentijds overstapt.


Als je een variabel contract hebt

Loopt je contract bijna af, of heb je momenteel al een variabel contract? Dan loont het om te kijken of je niet ergens anders goedkoper uit bent. Variabele contracten verschillen namelijk erg van prijs, en de prijzen veranderen regelmatig.


Ook als je nu een variabel contract hebt is het daarom verstandig om je tarieven regelmatig even met het huidige aanbod te vergelijken. Je kunt dan overstappen als blijkt dat je met een ander contract goedkoper uit bent.


Bekijk onze overstappen energie pagina als je vragen hebt over het overstapproces.

Wanneer valt er weer meer te vergelijken?

Veel energieleveranciers hebben hun aanbod ingetrokken door de torenhoge energieprijzen. Hierdoor is het aanbod zeer beperkt en hebben de leveranciers vaak alleen nog maar variabele contracten beschikbaar. Het is voor niemand zeker wanneer er weer meer aanbod komt.


Wel zetten sommige leveranciers af en toe een aanbieding met een vast contract online. Vaak is dit niet voor lang. Dit maakt het lastig om nu een energiecontract te vinden, als je er ook niet op tijd bij bent. Bovendien hoeft dit aanbod voor jou niet het goedkoopste te zijn. Goed vergelijken blijft dus belangrijk.


Om te voorkomen dat je een nieuwe energie aanbieding mist, raden we je aan je op te geven voor onze energie alert. Wij infomeren je dan per mail meteen zodra er nieuwe energie deals online komen. Op die manier loop jij geen mogelijk voordeliger energiecontract mis.

Energieleveranciers vergelijken

Bij ons vergelijk je energie van alle grote Nederlandse energieleveranciers.

NLE logo
Oxxio logo
Eneco logo
Budget Energie logo
Engie logo
Pure energie logo
Energiedirect logo
Powerpeers logo
Vandebron logo
Vattenfall logo
Essent logo
Innova logo
United consumers logo
Logo Gewoon energie