Over Essent

Essent is één van de grote energieleveranciers van Nederland met ruim 2,5 miljoen klanten. Naast leverancier is Essent ook energieproducent.

Naar Essent →

Voordelen

 • Ruim 2,5 miljoen klanten
 • Zeer betrouwbare energieleverancier
 • Leveren ook energiebesparende producten

Nadelen

 • Behoort niet tot de allergoedkoopste leveranciers

Dochterbedrijven van Essent

Essent heeft twee dochterondernemingen: Vandebron en Energiedirect. Vandebron is hun duurzame merklabel, gericht op milieubewuste energieopwekking. Energiedirect daarentegen is hun prijsvechter met focus op competitieve tarieven en aanbiedingen.

Vergelijk Essent  

Vergelijk Essent met andere energieleveranciers

Bekijk in onze energie vergelijker of Essent de beste keuze voor jou is. Doe de postcodecheck en bekijk het aanbod op jouw adres.

Essent tarieven

Essent heeft verschillende tarieven voor gas en stroom.

Wat zijn de huidige tarieven van Essent?

De tarieven van Essent zijn op dit moment € 0,39566 per kWh stroom en € 1,38969 per m³ gas. Daarmee zijn de tarieven van Essent lager dan het prijsplafond. De tarieven van het prijsplafond zijn namelijk € 0,40 per kWh stroom en € 1,45 per m³ gas.

Aan klanten met zonnepanelen betaalt Essent een terugleververgoeding van € 0,05500 per kWh.

Dit zijn de huidige energietarieven Essent 2023:

Product Tarief bij Essent
Gas € 1,38969 per m³
Enkeltarief € 0,39445 per kWh
Normaaltarief € 0,39566 per kWh
Daltarief € 0,39324 per kWh
Terugleververgoeding € 0,05500 per kWh

Laatst bijgewerkt: vrijdag 29 september 2023. Tarieven op basis van 1 jaar vast.

Naar Essent  

Alle energietarieven vergelijken

Wil je weten hoe de tarieven van Essent zich verhouden tot andere energieleveranciers? Vergelijk alle energieleveranciers voor jouw situatie in onze energie vergelijker.

Gasprijs Essent

Het laagste tarief voor gas bij Essent is op dit moment € 1,38969 per m³ gas. Deze gasprijs betaal je wanneer je op dit moment klant wordt bij Essent.

Dit zijn de huidige gasprijzen van Essent:

Contract Gasprijs
1 jaar vast € 1,38969 per m³
3 jaar vast € 1,39792 per m³

Laatst bijgewerkt: vrijdag 29 september 2023.

Naar Essent  

Alle gasprijzen vergelijken?

Op onze gasprijs pagina vind je een overzicht met alle leveranciers en de huidige gasprijzen.

Energie aanbiedingen van Essent

Essent heeft regelmatig energie aanbiedingen voor nieuwe klanten. Aanbiedingen van energieleveranciers zijn vaak een cashback of welkomstkorting. Met deze korting komen ze hoger in de energievergelijker. Hoe hoger in de vergelijker, hoe goedkoper de leverancier op jaarbasis is.

Welke aanbiedingen heeft Essent?

Op dit moment heeft Essent 2 aanbiedingen. Bekijk deze hieronder in het overzicht.

Dit zijn de huidige energie aanbiedingen van Essent:

Aanbieding Contractduur Meer info
€ 300,- cashback 1 jaar Bekijken  
€ 300,- cashback 3 jaar Bekijken  

Op zoek naar een andere energie aanbieding?

Bekijk op onze energie aanbiedingen pagina alle energieleveranciers die op dit moment een cashback, korting of welkomstcadeau aanbieden.

Onze ervaring met Essent

Dit vinden wij als Keuze.nl van energieleverancier Essent:

 •  
  De Consumentenbond beoordeelt Essent met een 6.3
 •  
  Scoort groenscore C in het duurzaamheidsrapport van Wise in samenwerking met Greenpeace.
Vergelijk energie  

Klantervaringen met Essent

Dit zeggen klanten over Essent:

 • Fijne samenwerking tussen klant en bedrijf.
 • Goede service en prijzen.
 • Duidelijke weergave van het verbruik.
 • Wijzigingen worden niet altijd goed doorgevoerd door de klantenservice. 

Essent krijgt 3.8 sterren van 5

         
Jeroen
2 maanden geleden

Goede samen werking tussen klant en bedrijf. Woord regelmatig tussen tijds op de hoogte gehouden. Ben ook zeer te vrede met ESSENT ! Makelijk nieuw contract af kunnen sluiten. Zonder enige poes pas achteraf.

         
N. Vermeulen
4 maanden geleden

al jaren tevreden klant,misschien beetje geluk gehad maar vanmorgen direct telefonisch bereikbaar en aan de andere kant vd lijn een vriendelijk iemand die alles naar wens regelde.

Vergelijk energieleveranciers  

Is Essent een betrouwbare energieleverancier?

Ja, Essent wordt over het algemeen beschouwd als een betrouwbare energieleverancier. Als één van de drie grootste energieleveranciers van Nederland met een geschiedenis die ruim 100 jaar teruggaat, hebben ze een goede reputatie opgebouwd. 

Sinds 1999 levert Essent stroom en gas onder de naam Essent aan miljoenen klanten in zowel Nederland als België. Als onderdeel van het Duitse E.ON sinds 2019, en met dochterondernemingen zoals Vandebron en Energiedirect, toont Essent hun langdurige betrokkenheid en betrouwbaarheid in de energiesector. Hoewel individuele ervaringen kunnen variëren, is Essent over het algemeen een betrouwbare keuze voor energiediensten.

Is Essent een duurzame leverancier?

Op het gebied van duurzaamheid biedt Essent aan al hun klanten volledige groene stroom, die wordt opgewekt door middel van wind- en zonne-energie. Ze maken gebruik van zowel losse windmolens als grote zonneparken, zowel in Nederland als in andere Europese landen. Deze inspanningen laten zien dat Essent zich richt op duurzame energiebronnen.

Het is echter belangrijk op te merken dat in vergelijking met de twee andere grote energieleveranciers Eneco en Vattenfall, Essent nog stappen te zetten heeft op het gebied van duurzaamheid. Bij het laatste duurzaamheidsonderzoek behaalde Eneco een score van 9 en Vattenfall een score van 7,4, terwijl Essent niet verder kwam dan een score van 4. Er is dus nog steeds ruimte voor verbetering op het gebied van duurzaamheid voor Essent.

Heeft Essent een app?

Essent heeft een zeer handige en gebruiksvriendelijke app genaamd de VerbruiksManager+ app. Met deze app krijg je zeer gemakkelijk inzicht in je verbruik en in de teruglevering van eventuele zonnepanelen. Daarnaast kan je er algemene gegevens mee aanpassen en kan je je termijnbedrag wijzigingen.

Wat doet Essent voor vaste klanten?

Vaste klanten van Essent krijgen verschillende voordelen zoals korting op je stroomtarief en kun je bespaartegoed opbouwen waarmee je goedkoper isolatie, een waterpomp of zonnepanelen kan aanschaffen. Als je een variabel contract hebt bij Eneco kun je gewoon gebruik maken van hun kortingsacties voor vaste contracten.

Essent en zonnepanelen

Belangrijk om rekening mee te houden: Essent biedt tijdelijk geen 3-jarig energiecontract aan klanten met zonnepanelen aan. Ze zijn hiertoe genoodzaakt om de toenemende kosten van klanten met zonnepanelen het hoofd te kunnen bieden.

Energie vergelijken

 • Bespaar al snel tientallen euro's
 • Makkelijk vergelijken en gratis overstappen
 • Je komt nooit zonder gas of stroom te zitten
Vind de beste energie deal