icon
Overstapservice alles wordt voor je geregeld
Lage prijs
Laagste prijs vind de beste deal
Euroteken
Exclusieve deals altijd de goedkoopste
9,4 9.6 Kiyoh beoordeling
94% van de bezoekers beveelt ons aan op Kiyoh

Essent tarieven

Benieuwd hoeveel een energiecontract bij Essent kost? Bekijk hier de actuele tarieven van Essent in 2023. Op dit moment biedt Essent geen contracten aan. Je kunt wel de huidige Essent tarieven vergelijken met de beschikbare energiecontracten in onze vergelijker.

Energieleverancierper m3 gasper kWh stroom
Essent logo€ 3,07€ 0,83

Maak kennis met Essent

Essent is één van de grote energieleveranciers van Nederland en bestaat al een tijdje, namelijk sinds 1999. Essent is naast leverancier, zelf energieproducent.

Als klant van Essent ontvang je bij elk energiecontract groene stroom uit Europa. Maar voor échte groene stroom kan je het beste kiezen voor stroom waarvan 100% in Nederland is opgewekt. Dit kan met het Essent DubbelGroen contract. Hiermee ontvang je 100% groene stroom van Nederlandse windmolens en 100% groen gas (90% CO2-gecompenseerd gas en 10% biogas).

Ook leuk: Essent klanten kunnen Air Miles sparen. En daarnaast is er voor trouwe klanten het klantprogramma 'Thuisvoordeel' opgericht. Hiermee krijg je extra korting op je stroomtarief tot 10% des te langer je klant bent. Ook ontvang je korting op energiebesparende producten en krijg je eens in de zoveel tijd een cadeautje.

Maak kennis met Essent

Essent vergelijken

Hoe werkt dat?

Stap 1. Vul je postcode en verbruik in

Vul in de postcodecheck je postcode en verbruik in. We laten je vervolgens alle energiecontracten van Essent zien op jouw adres.

Stap 2. Bekijk het aanbod van Essent

Gebruik de filters om vervolgens aan te geven welke contractduur je wilt. Bekijk het aanbod en de contract- en prijsdetails onder ‘Meer info’.

Stap 3. Meld je aan bij Essent

Heb je jouw deal gevonden? Via ‘Bekijk deal’ sturen we je door naar de aanmeldpagina van Essent. Daar bereken je je geschatte maandbedrag en vul je je persoonlijke gegevens in. Essent regelt de rest. Lekker makkelijk.

Energie vergelijken stappenplan

Wat zijn de nieuwe variabele tarieven van Essent?

Wat kost een kWh stroom bij Essent?

Voor een kWh stroom betaal je bij Essent € 0,83 per kWh. Dit is inclusief belastingen en overheidsheffingen.

Dit kost een m3 gas bij Essent

Voor gas betaal je bij Essent € 2,92 per m3. Dit is inclusief belastingen en overheidsheffingen.

Verhoging variabele tarieven per 2023

Per 1 januari 2023 heeft Essent de variabele tarieven aanzienlijk verhoogd. Vooral doordat het inkopen van stroom en gas de afgelopen maanden duurder is geweest.

Hoe vaak past Essent de variabele tarieven aan?

Normaal gesproken past Essent de variabele tarieven twee keer per jaar aan, namelijk in januari en in juli. Essent heeft aangeven de tarieven volgend jaar na drie maanden al aan te gaan passen, dus in april. Dit zodat ze sneller lagere tarieven kunnen doorvoeren wanneer de inkooptarieven dalen.


Is Essent veel goedkoper dan Eneco?

In vergelijking met Eneco is het modelcontract van Essent iets voordeliger op het gastarief. Qua elektriciteit ontlopen ze elkaar niet.

Essent:

  • Prijs per m3 gas: € 2,92
  • Prijs per kWh stroom: € 0,83

Eneco:

  • Prijs per m3 gas: € 3,06
  • Prijs per kWh stroom: € 0,83
  • Laatste prijscheck: januari 2023Dit betaalt Essent aan terugleververgoeding met zonnepanelen

Als je met de zonnepanelen op jouw dak meer energie opwekt dan je verbruikt, zal je energie gaan terugleveren aan het stroomnetwerk. Hiervoor krijg je een vergoeding van je energieleverancier.

Bij Essent krijg je € 0,055 per kWh die je terug levert aan het het stroomnetwerk. Het teruglevertarief is bij Essent onafhankelijk van het soort contract dat je hebt, vast of variabel, en onafhankelijk van de huidige stroomprijzen.

In vergelijking met andere energieleveranciers is het teruglevertarief van Essent aan de lage kant. Maar, de variabele tarieven die je voor stroom bij Essent betaalt met het modelcontact, zijn ook een stuk lager dan bij andere energieleveranciers.


Hoe gaat Essent om met de opzegvergoeding?

Essent vergoedt op dit moment geen overstapboete

Alleen als je overstapt naar een vast contract van Essent, vergoedt Essent onder bepaalde voorwaarden de opzegvergoeding die je van je vorige energieleverancier krijgt opgelegd.

Op dit moment biedt Essent geen vaste contracten aan en is het belangrijk om te weten dat overstapboetes niet vergoedt worden.

Zo werkt de opzegvergoeding

Op het moment dat je een vast energiecontract opzegt bij je huidige leverancier voordat de einddatum is verstreken, kan het zijn dat je een opzegvergoeding moet betalen. De hoogte van de opzegboete is afhankelijk van hoe ver voor de einddatum je het energiecontract wilt verbreken en van of je alleen stroom afneemt of zowel stroom als gas.

Deze opzegvergoeding is voor alle energieleveranciers hetzelfde en is minimaal € 50,- en maximaal € 250,-. In samenspraak met de ACM zullen de opzegboetes aankomend jaar aangepast worden.

Stap je over van een variabel contract, dan krijg je nooit te maken met een opzegvergoeding. Aan een variabel contract zit geen einddatum en deze is maandelijks opzegbaar.


Contactgegevens Essent

Heb je nog vragen over Essent als leverancier? Vraag het ons via de chat of neem contact op met Essent via de klantenservicepagina.

Essent logo