Over Essent

Essent is één van de grote energieleveranciers van Nederland met ruim 2,5 miljoen klanten. Naast leverancier is Essent ook energieproducent.

Voordelen

 • Ruim 2,5 miljoen klanten.
 • Zeer betrouwbare energieleverancier.
 • Leveren ook energiebesparende producten.


Nadelen:

 • Behoort niet tot de allergoedkoopste leveranciers. 

Vergelijk Essent  

Vergelijk Essent met andere energieleveranciers

Bekijk in onze energie vergelijker of Essent de beste keuze voor jou is. Doe de postcodecheck en bekijk het aanbod op jouw adres.

Essent tarieven

Essent heeft verschillende tarieven voor gas en stroom.

Wat zijn de huidige energieprijzen van Essent?

De tarieven van Essent zijn op dit moment € 0,82672 per kWh stroom en € 2,92796 per m³ gas. Daarmee zijn de tarieven van Essent hoger dan het prijsplafond. De tarieven van het prijsplafond zijn namelijk € 0,40 per kWh stroom en € 1,45 per m³ gas.

Aan klanten met zonnepanelen betaalt Essent een terugleververgoeding van € 0,00500 per kWh.

Dit zijn de huidige energietarieven Essent 2023:

Product Tarief bij Essent
Gas € 2,92796 per m³
Enkeltarief € 0,82672 per kWh
Normaaltarief € 0,82672 per kWh
Daltarief € 0,00000 per kWh
Terugleververgoeding € 0,00500 per kWh

Laatst bijgewerkt: maandag 29 mei 2023. Tarieven op basis van Model contract.


Alle energietarieven vergelijken

Wil je weten hoe de tarieven van Essent zich verhouden tot andere energieleveranciers? Bekijk dan alle tarieven op onze energietarieven pagina of vergelijk energieleveranciers voor jouw situatie.

Vergelijk energieleveranciers  

Energie aanbiedingen van Essent

Essent heeft regelmatig energie aanbiedingen voor nieuwe klanten. Aanbiedingen van energieleveranciers zijn vaak een cashback of welkomstkorting. Met deze korting komen ze hoger in de energievergelijker. Hoe hoger in de vergelijker, hoe goedkoper de leverancier op jaarbasis is.

Welke aanbiedingen heeft Essent?

Op dit moment heeft Essent één aanbieding. Dit is een variabel energiecontract. De prijzen kunnen meerdere keren per jaar veranderen, soms zelfs iedere maand.

Dit zijn de huidige energie aanbiedingen van Essent:

Aanbieding Contractduur Meer info
Model contract 1 maand Bekijken  

Op zoek naar een andere energie aanbieding?

Bekijk op onze energie aanbiedingen pagina de energieleveranciers die op dit moment wel een cashback, korting of welkomstcadeau aanbieden.

Onze ervaring met Essent

Dit vinden wij als Keuze.nl van energieleverancier Essent:

 •  
  De Consumentenbond beoordeelt Essent met een 6.3
 •  
  Scoort groenscore C in het duurzaamheidsrapport van Wise in samenwerking met Greenpeace.
 •  
  Al 4,213 tevreden klanten hebben via Keuze.nl een energiecontract bij Essent afgesloten.
Vergelijk energie  

Klantervaringen met Essent

Dit zeggen klanten over Essent:

 • Fijne samenwerking tussen klant en bedrijf.
 • Goede service en prijzen.
 • Duidelijke weergave van het verbruik.
 • Wijzigingen worden niet altijd goed doorgevoerd door de klantenservice. 

Essent krijgt 4 sterren van 5

         
Jeroen
2 maanden geleden

Goede samen werking tussen klant en bedrijf. Woord regelmatig tussen tijds op de hoogte gehouden. Ben ook zeer te vrede met ESSENT ! Makelijk nieuw contract af kunnen sluiten. Zonder enige poes pas achteraf.

         
N. Vermeulen
4 maanden geleden

al jaren tevreden klant,misschien beetje geluk gehad maar vanmorgen direct telefonisch bereikbaar en aan de andere kant vd lijn een vriendelijk iemand die alles naar wens regelde.

Vergelijk energieleveranciers  

Is Essent een betrouwbare energieleverancier?

Ja, Essent wordt over het algemeen beschouwd als een betrouwbare energieleverancier. Als één van de drie grootste energieleveranciers van Nederland met een geschiedenis die ruim 100 jaar teruggaat, hebben ze een goede reputatie opgebouwd. 

Sinds 1999 levert Essent stroom en gas onder de naam Essent aan miljoenen klanten in zowel Nederland als België. Als onderdeel van het Duitse E.ON sinds 2019, en met dochterondernemingen zoals Vandebron en Energiedirect, toont Essent hun langdurige betrokkenheid en betrouwbaarheid in de energiesector. Hoewel individuele ervaringen kunnen variëren, is Essent over het algemeen een betrouwbare keuze voor energiediensten.

Is Essent een duurzame leverancier?

Op het gebied van duurzaamheid biedt Essent aan al hun klanten volledige groene stroom, die wordt opgewekt door middel van wind- en zonne-energie. Ze maken gebruik van zowel losse windmolens als grote zonneparken, zowel in Nederland als in andere Europese landen. Deze inspanningen laten zien dat Essent zich richt op duurzame energiebronnen.
Het is echter belangrijk op te merken dat in vergelijking met de twee andere grote energieleveranciers Eneco en Vattenfall, Essent nog stappen te zetten heeft op het gebied van duurzaamheid. Bij het laatste duurzaamheidsonderzoek behaalde Eneco een score van 9 en Vattenfall een score van 7,4, terwijl Essent niet verder kwam dan een score van 4. Er is dus nog steeds ruimte voor verbetering op het gebied van duurzaamheid voor Essent.

Heeft Essent een app?

Essent heeft een zeer handige en gebruiksvriendelijke app genaamd de VerbruiksManager+ app. Met deze app krijg je zeer gemakkelijk inzicht in je verbruik en in de teruglevering van eventuele zonnepanelen. Daarnaast kan je er algemene gegevens mee aanpassen en kan je je termijnbedrag wijzigingen.

Energie vergelijken

 • Bespaar al snel tientallen euro's
 • Makkelijk vergelijken en gratis overstappen
 • Je komt nooit zonder gas of stroom te zitten
Vind de beste energie deal