icon
Overstapservice alles wordt voor je geregeld
Lage prijs
Laagste prijs vind de beste deal
Euroteken
Exclusieve deals altijd de goedkoopste
9,4 9.6 Kiyoh beoordeling
98% van de bezoekers beveelt ons aan op Kiyoh

Essent tarieven

Benieuwd hoeveel een energiecontract bij Essent kost? Op dit moment biedt Essent geen contracten aan. Je vindt de energie tarieven van Essent op deze pagina, zodra ze weer beschikbaar zijn. Bekijk onze vergelijker voor alle energiecontracten van alle leveranciers.

Energieleverancier per kWh stroom per m3 gas Korting Bekijk

Maak kennis met Essent

Essent is één van de grote energieleveranciers van Nederland en bestaat al een tijdje. Namelijk sinds 1999. Ondanks dat Essent een van de grote leveranciers is, heeft Essent vaak scherpe aanbiedingen.

Als klant van Essent ontvang je bij elk energiecontract groene stroom uit Europa. Maar voor échte groene stroom kan je het beste kiezen voor stroom waarvan 100% in Nederland is opgewekt. Dit kan met het Essent DubbelGroen contract. Hiermee ontvang je 100% groene stroom van Nederlandse windmolens en 100% groen gas (90% CO2-gecompenseerd gas en 10% biogas).

Ook leuk: Voor klanten van Essent is het klantprogramma Thuisvoordeel opgericht. Hiermee krijg je extra korting op je stroomtarief tot 10%, krijg je korting op energiebesparende producten en ontvang je eens in de zoveel tijd een cadeautje of je kiest voor sparen met Air Miles.

Essent illustratie

Essent vergelijken

Hoe werkt dat?

Stap 1. Vul je postcode en verbruik in

Vul in de postcodecheck je postcode en verbruik in. We laten je vervolgens alle energiecontracten van Essent zien op jouw adres.

Stap 2. Bekijk het aanbod van Essent

Gebruik de filters om vervolgens aan te geven welke contractduur je wilt. Bekijk het aanbod en de contract- en prijsdetails onder ‘Meer info’.

Stap 3. Meld je aan bij Essent

Heb je jouw deal gevonden? Via ‘Bekijk deal’ sturen we je door naar de aanmeldpagina van Essent. Daar bereken je je geschatte maandbedrag en vul je je persoonlijke gegevens in. Essent regelt de rest. Lekker makkelijk.

Energie vergelijken stappenplan

Meer info over Essent

Wat moet je weten over een energiecontract bij Essent? De belangrijkste zaken zetten we voor je op een rij:

Overstappen naar Essent

Overstappen en vergoeding

Overstappen naar Essent kan direct als je contractvrij bent of als je huidige contract binnen 6 maanden afloopt. Dat betekent dat je zelfs al 5 maanden voor het einde van je huidige contract een mooie aanbieding van Essent kan vastleggen. Belangrijk hierbij is dat je in het aanmeldformulier aangeeft dat je overstapt en wat de einddatum van je huidige contract is. Dan zegt Essent voor jou je oude contract op en zorgt dat het contract ingaat na het verlopen van je huidige contract.

Stap je te vroeg over en ontvang je een overstapboete van je huidige leverancier? Dan betaalt Essent je opzegboete meestal niet met een online energie aanbieding. Toch komen er soms wel eens aanbiedingen van Essent voorbij, waarmee Essent wel je boete betaalt. Dit lees je dan ook terug in onze energievergelijker. Vaak is dit wel voor een contract van minimaal 3 jaar.

Essent aanbiedingen

Als nieuwe klant van Essent valt een hoop te scoren. Zo heeft Essent vaak meerdere energie aanbiedingen lopen voor zowel hoge cashbacks als cadeaus met een hoge cadeauwaarde.

Gratis cadeaus bij je energiecontract zoals een televisie, Xbox, Keuze cadeaukaart of wasmachine komen daarom geregeld voorbij. Ga je liever voor een mooie korting, dan kan je met een Essent cashback aanbieding tot € 150,- korting verwachten bij een gas en stroom jaarcontract.

Essent aanbiedingen
Essent met zonnepanelen

Essent met zonnepanelen

Via Essent kun je zonnepanelen kopen. Kopen kan met een eigen investering of met een duurzame lening via Essent.

Bijzonder is dat Essent als één van de weinige leveranciers, voor de aanschaf van zonnepanelen, een duurzame lening als optie aanbiedt. Hiermee ga je een persoonlijke lening aan en betaal je rente. Is dit iets voor jou? Dan willen we als tip meegeven om eerst te checken of dit niet goedkoper kan met geld lenen vergelijken.

Heb je al zonnepanelen op je dak en lever je met je zonnepanelen meer terug dan je verbruikt? Dan ontvang je van Essent met de jaarafrekening een terugleververgoeding van € 0,055 per kWh, excl. BTW.

Contactgegevens Essent

Heb je nog vragen over Essent als leverancier? Vraag het ons via de chat of neem contact op met Essent via de klantenservicepagina.

Essent logo