Over Energiedirect

Energiedirect is onderdeel van de E.ON group. Een van de grootste energiebedrijven in Europa met ruim 50 miljoen klanten. Ze leveren groene stroom tegen een lage prijs aan ruim 700.000 klanten in Nederland. 

Voordelen

 • Lage variabele tarieven 
 • Korting op de aanschaf van zonnepanelen

Nadelen

 • Lage terugleververgoeding
Vergelijk Energiedirect  

Vergelijk Energiedirect met andere energieleveranciers

Bekijk in onze energie vergelijker of Energiedirect de beste keuze voor jou is. Doe de postcodecheck en bekijk het aanbod op jouw adres.

Energiedirect tarieven

Energiedirect heeft verschillende tarieven voor gas en stroom.

We hebben op dit moment geen actuele tarieven van Energiedirect. In onze vergelijker vind je alle tarieven van alle leveranciers.


Alle energietarieven vergelijken

Wil je weten hoe de tarieven van Energiedirect zich verhouden tot andere energieleveranciers? Bekijk dan alle tarieven op onze energietarieven pagina of vergelijk energieleveranciers voor jouw situatie.

Vergelijk energieleveranciers  

Energie aanbiedingen van Energiedirect

Energiedirect heeft regelmatig energie aanbiedingen voor nieuwe klanten. Aanbiedingen van energieleveranciers zijn vaak een cashback of welkomstkorting. Met deze korting komen ze hoger in de energievergelijker. Hoe hoger in de vergelijker, hoe goedkoper de leverancier op jaarbasis is.

Welke aanbiedingen heeft Energiedirect?

Op dit moment heeft Energiedirect helaas geen aanbiedingen voor nieuwe klanten. Wij houden in de gaten wanneer Energiedirect weer met nieuw energie aanbod komt. Deze aanbiedingen vind je dan hier.


Op zoek naar een andere energie aanbieding?

Bekijk op onze energie aanbiedingen pagina de energieleveranciers die op dit moment wel een cashback, korting of welkomstcadeau aanbieden.

Onze ervaring met Energiedirect

Dit vinden wij als Keuze.nl van energieleverancier Energiedirect:

 •  
  De Consumentenbond beoordeelt Energiedirect met een 6.6
 •  
  Al 1,057 tevreden klanten hebben via Keuze.nl een energiecontract bij Energiedirect afgesloten.
 •  
  Energiedirect is consistent in het aanbieden van energiecontracten met lage energietarieven.
Vergelijk energie  

Klantervaringen met Energiedirect

Dit zeggen klanten over Energiedirect:

 • Duidelijk goedkoper dan andere energieleveranciers.
 • De app wordt heel positief beoordeeld in gebruiksgemak en functionaliteiten.
 • Maandelijks een overzicht van het verbruik.
 • De klantenservice is niet altijd even goed bereikbaar.

Energiedirect krijgt 4.2 sterren van 5

         
Jan Biemans
1 maand geleden

Sinds ruim drie jaar een zeer tevreden relatie van EnergieDirect. Iedere maand een duidelijk, overzichtelijk en informatief mailtje over mijn energieverbruik. Hierdoor is sindsdien mijn verbruik in een constant dalende lijn

Vergelijk energieleveranciers  

Is Energiedirect een betrouwbare energieleverancier?

Energiedirect staat bekend als een betrouwbare energieleverancier en maakt deel uit van de E.ON-groep, een toonaangevende speler op de energiemarkt in Europa. Met meer dan 700.000 tevreden klanten in Nederland alleen, heeft Energiedirect een solide reputatie opgebouwd. De E.ON-groep voorziet zelfs 50 miljoen klanten in heel Europa van energie. Door deze omvang en ervaring kunnen klanten vertrouwen op de betrouwbaarheid en kwaliteit van Energiedirect als energieleverancier.

Is Energiedirect een duurzame leverancier?

Energiedirect is een duurzame leverancier die 100% Europese windenergie levert voor al haar klanten. Ze kiezen bewust voor windenergie omdat dit een CO2-vrije bron is en omdat windenergie onuitputtelijk is. Energiedirect verwerft haar stroom via stroomcertificaten, ook wel bekend als garanties van oorsprong. Greenpeace heeft Energiedirect een duurzaamheidsscore van 4,0 toegekend. Dit komt doordat de herkomst van de energie niet volledig gegarandeerd is wanneer er gewerkt wordt met certificaten.

Heeft Energiedirect een app?

Energiedirect heeft een zeer handige en gratis app die Regelneef heet. Met deze app krijg je gemakkelijk inzicht in je eigen gebruik. Daarnaast kan je heel simpel je termijnbedrag aanpassen en andere gegevens wijzigen. Ook kan je reminders instellen voor belangrijke gebeurtenissen en je kan via de app direct contact opnemen met Energiedirect. 

Energie vergelijken

 • Bespaar al snel tientallen euro's
 • Makkelijk vergelijken en gratis overstappen
 • Je komt nooit zonder gas of stroom te zitten
Vind de beste energie deal