Over Energiedirect

Energiedirect is onderdeel van de E.ON group. Een van de grootste energiebedrijven in Europa met ruim 50 miljoen klanten. Ze leveren groene stroom tegen een lage prijs aan ruim 700.000 klanten in Nederland. 

Voordelen

 • 1 jaar vast contract beschikbaar
 • Lage variabele tarieven 
 • Tankey app voor korting op tanken

Nadelen

 • Lage terugleververgoeding
Vergelijk Energiedirect  

Vergelijk Energiedirect met andere energieleveranciers

Bekijk in onze energie vergelijker of Energiedirect de beste keuze voor jou is. Doe de postcodecheck en bekijk het aanbod op jouw adres.

Energiedirect tarieven

Energiedirect heeft verschillende tarieven voor gas en stroom.

Wat zijn de huidige tarieven van Energiedirect?

De tarieven van Energiedirect zijn op dit moment € 0,31436 per kWh stroom en € 1,34384 per m³ gas.

Aan klanten met zonnepanelen betaalt Energiedirect een terugleververgoeding van € 0,06000 per kWh.

Dit zijn de huidige energietarieven Energiedirect 2024:

Product Tarief bij Energiedirect
Gas € 1,34384 per m³
Enkeltarief € 0,31315 per kWh
Normaaltarief € 0,31436 per kWh
Daltarief € 0,31194 per kWh
Terugleververgoeding € 0,06000 per kWh

Laatst bijgewerkt: donderdag 29 februari 2024. Tarieven op basis van 3 jaar vast.

Naar Energiedirect  

Alle energietarieven vergelijken

Wil je weten hoe de tarieven van Energiedirect zich verhouden tot andere energieleveranciers? Vergelijk alle energieleveranciers voor jouw situatie in onze energie vergelijker.

Energie aanbiedingen van Energiedirect

Energiedirect heeft regelmatig energie aanbiedingen voor nieuwe klanten. Aanbiedingen van energieleveranciers zijn vaak een cashback of welkomstkorting. Met deze korting komen ze hoger in de energievergelijker. Hoe hoger in de vergelijker, hoe goedkoper de leverancier op jaarbasis is.

Welke aanbiedingen heeft Energiedirect?

Op dit moment heeft Energiedirect één aanbieding. Dit is een vast energiecontract waarbij je de tarieven voor een bepaalde periode vastzet.

Dit zijn de huidige energie aanbiedingen van Energiedirect:

Aanbieding Contractduur Meer info
3 jaar vast 3 jaar Bekijken  

Op zoek naar een andere energie aanbieding?

Bekijk op onze energie aanbiedingen pagina de energieleveranciers die op dit moment wel een cashback, korting of welkomstcadeau aanbieden.

Onze ervaring met Energiedirect

Dit vinden wij als Keuze.nl van energieleverancier Energiedirect:

 •  
  De Consumentenbond beoordeelt Energiedirect met een 6.6
 •  
  Scoort groenscore C in het duurzaamheidsrapport van Wise in samenwerking met Greenpeace.
 •  
  Energiedirect is consistent in het aanbieden van energiecontracten met lage energietarieven.
Vergelijk energie  

Klantervaringen met Energiedirect

Dit zeggen klanten over Energiedirect:

Energiedirect krijgt 4.2 sterren van 5

         
Jan Biemans
1 maand geleden

Sinds ruim drie jaar een zeer tevreden relatie van EnergieDirect. Iedere maand een duidelijk, overzichtelijk en informatief mailtje over mijn energieverbruik. Hierdoor is sindsdien mijn verbruik in een constant dalende lijn

Vergelijk energieleveranciers  

Is Energiedirect een betrouwbare energieleverancier?

Energiedirect staat bekend als een betrouwbare energieleverancier en maakt deel uit van de E.ON-groep, een toonaangevende speler op de energiemarkt in Europa. Met meer dan 700.000 tevreden klanten in Nederland alleen, heeft Energiedirect een solide reputatie opgebouwd. De E.ON-groep voorziet zelfs 50 miljoen klanten in heel Europa van energie. Door deze omvang en ervaring kunnen klanten vertrouwen op de betrouwbaarheid en kwaliteit van Energiedirect als energieleverancier.

Is Energiedirect een duurzame leverancier?

Energiedirect is een duurzame leverancier die 100% Europese windenergie levert voor al haar klanten. Ze kiezen bewust voor windenergie omdat dit een CO2-vrije bron is en omdat windenergie onuitputtelijk is. Energiedirect verwerft haar stroom via stroomcertificaten, ook wel bekend als garanties van oorsprong. Greenpeace heeft Energiedirect een duurzaamheidsscore van 4,0 toegekend. Dit komt doordat de herkomst van de energie niet volledig gegarandeerd is wanneer er gewerkt wordt met certificaten.

Heeft Energiedirect een app?

Energiedirect heeft een zeer handige en gratis app die Regelneef heet. Met deze app krijg je gemakkelijk inzicht in je eigen gebruik. Daarnaast kan je heel simpel je termijnbedrag aanpassen en andere gegevens wijzigen. Ook kan je reminders instellen voor belangrijke gebeurtenissen en je kan via de app direct contact opnemen met Energiedirect. 

Is Energiedirect interessant met zonnepanelen?

De terugleververgoeding van Energiedirect is op dit moment € 0,05 per kWh. Deze vergoeding vergelijkbaar met veel andere leveranciers. Er zijn leveranciers met een hogere terugleververgoeding, maar die rekenen vaak hogere tarieven. Bekijk hier de leveranciers met de hoogste terugleververgoeding

Belangrijk om te weten is dat Energiedirect hun aanbod voor klanten met zonnepanelen aanpast in de energie vergelijker. Klanten met zonnepanelen kunnen van een cashback gebruik maken, deze is bij Energiedirect niet afhankelijk van hoeveel je terugveert ten opzichte van je verbruik. Dit verschilt met sommige andere leveranciers. Energiedirect rekent daarnaast ook geen extra kosten met zonnepanelen, zoals een vaste terugleververgoeding. 

Omdat Energiedirect geen extra kosten rekent met zonnepanelen en een cashback geeft, is Energiedirect mogelijk een interessante optie met zonnepanelen. Dit zie je snel met energie vergelijken

Het is op dit moment niet mogelijk om bij Energiedirect een meerjarig contract af te sluiten met zonnepanelen. Klanten zonder zonnepanelen kunnen dat wel.

Energie vergelijken

 • Bespaar al snel tientallen euro's
 • Makkelijk vergelijken en gratis overstappen
 • Je komt nooit zonder gas of stroom te zitten
Vind de beste energie deal