Beste mobiele provider: deze providers scoren het beste

Bij welke mobiele provider sluit je een mobiel abonnement af? Wij hebben onderzoek gedaan om jou te helpen de beste keuze te maken! Wat is belangrijk om de beste mobiele provider te zijn? Een stabiel netwerk, goede kwaliteit van mobiel internet, prima klantenservice en redelijke tarieven voor bellen en internetten buiten de bundel.

Header beste mobiele provider

Beste mobiele provider volgens Keuze.nl

Volgens het onderzoek van Keuze.nl is KPN de beste mobiele provider van 2024.

KPN beschikt over het beste netwerk van Nederland, biedt een hoge maximale internetsnelheid en staat bekend om hun goede klantenservice. Bovendien hanteren zij ook in het buitenland, zowel binnen als buiten de EU, voordelige tarieven. Hoewel KPN tot de duurdere providers behoort, biedt het bedrijf waar voor je geld.

NetwerkDekking van 98%
Mobiel internetMaximale snelheid van 600 Mbits/s
Klantervaring
6,7
Goedkoopste databundel6 GB (300 Mbit/s) + 150 min voor €17,50 p.m.
Combivoordeel
Ja
Buitenland bundels
Ja


* Bronnen:
Consumentenbond, Trustpilot, Google reviews, Open Signal, Umlaut, Speedscore en eigen onderzoek.

Beste budget mobiele provider

Ben je op zoek naar een betaalbaarder abonnement met een goede prijs-kwaliteitverhouding? Dan komt Youfone volgens de tests als beste keuze naar voren. Ze bieden vaak de goedkoopste bundels aan. Youfone maakt gebruik van het netwerk van KPN en biedt een maximale internetsnelheid van 200 Mbit/s. Ook dit is dus een prima optie!


Beste netwerk

De mobiele provider met het beste netwerk in Nederland is KPN

In Nederland genieten we van een uitstekend mobiel netwerk. Er zijn drie netwerkproviders: KPN, Odido en Vodafone. Alle overige providers, zoals Simyo, Ben en Hollandsnieuwe, maken gebruik van het netwerk van een van deze netwerkproviders. Het is belangrijk om te weten dat de virtuele mobiele providers een lagere internetsnelheid aanbieden dan de grote netwerkproviders zelf.

Beste netwerk provider

Uit ons onderzoek* blijkt dat alle netwerkproviders uitstekend presteren. Op de dekkingskaart hebben ze alle drie een dekking van meer dan 90%. KPN heeft de hoogste dekkingsgraad en komt daarmee als beste uit de test. Je kan altijd voor de zekerheid de dekkingskaart van de provider controleren.

* Onze bronnen voor dit onderzoek waren Open Signal, Umlaut en Speedscore.


Beste mobiele internet

De mobiele provider met het beste mobiele internet is ook KPN.

KPN biedt een stabiele verbinding en een maximale internetsnelheid van 600 Mbit/s. Hoewel Odido en Vodafone hogere maximale snelheden van 1 Gbit/s aanbieden, heeft KPN toch het beste mobiele netwerk. KPN heeft de grootste dekking, wat cruciaal is voor goed bereik en dus voor de kwaliteit van het mobiele netwerk. Daarnaast gebruik je in de praktijk zelden 1 Gbit/s en heb je aan 600 Mbit/s ruim voldoende.

Alle andere providers gebruik van het netwerk van KPN, Odido of Vodafone. Deze providers bieden lagere maximale internetsnelheden aan dan de netwerkproviders zelf. Zie de tabel hieronder:

ProviderNetwerkproviderMaximale internetsnelheid
Ben
Odido
200 Mb/s
Budget Mobiel
KPN
100 Mb/s
Hollandsnieuwe
Vodafone
350 Mb/s
KPN
n.v.t.
600 Mb/s
Odido
n.v.t.
1000 Mb/s
Simpel
Odido
150 Mb/s
Simyo
KPN
256 Mb/s
Vodafone
n.v.t.
1000 Mb/s
Youfone
KPN
200 Mb/s
50+ mobiel
Vodafone 4G*
350 Mb/s


* Bij 50+ mobiel kan je enkel gebruik maken van het 4G netwerk


Beste klantervaring

De mobiele provider met de beste klantervaring is Youfone.

Bij vragen over je abonnement, wijzigingen in je bundel of opzeggingen, is het cruciaal dat de klantenservice goed bereikbaar is. Voor wie liever geen direct contact opneemt met de klantenservice, is het eveneens belangrijk dat er voldoende informatie online beschikbaar is. Uit ons onderzoek blijkt dat Youfone het hoogst scoort op klanttevredenheid, met een cijfer van 8.4. Daarna volgt 50+ Mobiel met een 8.3, terwijl Odido met een 5.3 het laagst scoort. De scores van andere providers variëren tussen 7.5 en 6.5.

Vind je klantbeleving een belangrijk aspect bij het kiezen van een mobiele provider? Bekijk dan altijd eerst de contactmogelijkheden op de website of app van de provider voordat je een abonnement afsluit. Controleer bijvoorbeeld of ze zowel telefonisch als online bereikbaar zijn.

* Bronnen in ons onderzoek waren Consumentenbond, Trustpilot en Google reviews


Beste provider voor bellen

Net zoals het mobiele netwerk, is ook het bellen in Nederland goed geregeld. Overal in Nederland kun je bellen, zolang je bereik hebt, en vaak tegen zeer redelijke tarieven. Tegenwoordig kun je vaak al voor slechts €1 extra per maand onbeperkt bellen.

Uit ons onderzoek blijkt dat er bij geen van de providers problemen of slechte beoordelingen zijn vastgesteld. Daarom komt geen enkele provider duidelijk als de beste naar voren wat betreft bellen; alle providers presteren goed. We adviseren daarom om het goedkoopste sim only abonnement te kiezen dat past bij jouw belgedrag.

Het enige punt van verschil is het bellen naar en vanuit het buitenland. Lees meer hierover hieronder.


Beste provider voor het buitenland

De beste mobiele provider voor binnen de EU is Vodafone. Buiten de EU is KPN de beste provider.

Beste provider buitenland

Beste provider voor binnen de EU

Binnen Europa kan je meestal gewoon je bundel gebruiken. Dit noemen providers Zone 1. In deze zone maak je geen extra kosten voor internetten en bellen. Landen als Turkije, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk vallen niet altijd in deze zone. Dit verschilt per provider.

beste buitenland provider map

Vodafone heeft als enige deze drie landen wel in zone 1, en is daarom volgens ons de beste keuze voor binnen Europa.

Beste provider buiten de EU

Veel providers bieden speciale bundels aan voor gebruik buiten Europa. Deze bundels hebben een lager tarief dan wanneer je volledig buiten een bundel zou internetten en bellen. KPN is de beste keuze voor buiten Europa, omdat in de meeste landen KPN de voordeligste bundels aanbiedt. Je krijgt bij KPN vaak meer data voor dezelfde prijs én de bundel blijft een maand geldig, wat bij andere providers niet zo is.

Reis je vaak buiten de EU? Of wil je een onbeperkt abonnement afsluiten? Dan is Odido de beste keuze. Bij een Odido Unlimited Plus of Premium abonnement krijg je in landen zoals de Verenigde Staten, Turkije en Zwitserland standaard een bundel van 35 GB of meer zonder extra kosten.


Beste provider met telefoon abonnement

Odido is de beste provider voor een telefoon met abonnement.

Bij het beoordelen van de beste mobiele provider voor een telefoonabonnement hebben we gekeken naar de prijs en het aanbod van toestellen bij alle providers in Nederland. Uit onze analyse blijkt dat Odido als beste uit de bus komt.

Net als KPN en Vodafone biedt Odido een uitgebreidere selectie aan toestellen vergeleken met budgetproviders zoals Lebara. Vooral bij de nieuwere modellen is Odido vaak de voordeligste keuze van de drie.


Beste provider met combivoordeel

Er zijn 3 providers die alle drie de beste provider voor combivoordeel zijn. KPN, Odido en Vodafone/Ziggo. Bij alle kan je tot €7,50 per maand korting krijgen op je mobiele abonnement én ontvang je dubbele data. Ontdek meer voordelen van combivoordeel op de familie abonnement pagina.