Overstapservice
Overstapservice alles wordt voor je geregeld
Euro teken
Exclusieve deals altijd de goedkoopste
9,4 9.6 Kiyoh beoordeling
100% van de bezoekers beveelt ons aan op Kiyoh
FD Gazellen winnaar Van 2018 tot en met 2022!

Mega energie tarieven

Is Mega de goedkoopste voor jou? Check onderstaande tarieven en reken je geschatte maandbedrag uit.

Leverancier per kWh stroom per m3 gas
Mega € 0,34847 € 1,26785 Bekijk
Mega € 0,37751 € 1,24915 Bekijk
Mega € 0,38404 € 1,34298 Bekijk
Prijzen op basis van 2500 kWh en 1000 m3. De prijzen kunnen per postcode verschillen. Laatst bijgewerkt op 21-03-2023

Maak kennis met Mega

Mega is een relatief nieuwe leverancier in Nederland. Maar in België en Frankrijk is Mega al jaren één van de grootste energieleveranciers met ruim 700.000 klanten.

Mega staat bekend om scherpe tarieven. Dat maken ze mogelijk door geen onnodige kosten te maken voor reclames of dure kantoren, en door al hun diensten intern te bundelen. Bovendien werken ze met een klein team van specialisten. Die staan je ook nog eens supervriendelijk te woord als je ze nodig hebt.

Mega is één van de weinige leveranciers met een vast energiecontract op dit moment. Je kunt nu kiezen tussen een variabel contract of een vast contract met tarieven net boven het energie prijsplafond. Bovendien ontvang je op beide contracten een welkomstkorting.

Kies je liever voor prijszekerheid, of wil je direct profiteren als de energieprijzen verder zakken? Het kan allebei bij Mega.

Mega logo
Dit is Mega in het kort:
  • Ruim 700.000 klanten in NL en buitenland
  • 1 jaar en 6 maanden vast contract beschikbaar
  • Tarieven óp en net boven het prijsplafond
  • Cashback bij variabel en vast contract

Overstappen naar Mega

Hoe werkt dat?

1. Vul je postcode en verbruik in

 

Geef in de postcodecheck je postcode en verbruik aan. Je krijgt vervolgens alle energiecontracten van Mega te zien op jouw adres.

2. Bekijk het aanbod van Mega

 

Kies dan je contractduur met behulp van de filters en bekijk het aanbod. Check je geschatte maandbedrag en andere contract- en prijsdetails per contract onder ‘meer info’.

3. Meld je aan bij Mega

 

Jouw beste deal gevonden? Meld je dan aan voor dit contract via ‘Bekijk deal’. We sturen je door naar de aanmeldpagina van Mega. Vul je persoonlijke gegevens in, Mega zorgt voor de rest.

Energie vergelijken in drie stappen

Dit zijn de energie tarieven van Mega in 2023

Wat kost 1 kWh bij Mega?

Met het Mega variabel contract betaal je € 0,34 per kWh stroom (enkele meter). Met het Mega 1-jaar vast contract betaal je € 0,50 per kWh (enkele meter). Met een 6 maanden vast contract van Mega betaal je € 0,37 per kWh. Deze tarieven zijn inclusief belastingen en overheidsheffingen.

Wat kost 1 m3 gas bij Mega?

Bij Mega betaal je € 1,26 per m3 gas met het variabel contract. Met het vast contract betaal je € 1,45 per m3. Met een 6 maanden vast contract betaal je bij Mega € 1,25 per m3. Deze tarieven zijn inclusief belastingen en overheidsheffingen.


Is Mega goedkoper dan Budget Energie?

Of Mega goedkoper is dan Budget Energie ligt aan je energieverbruik ten opzichte van het prijsplafond.

Zowel het vaste energiecontract van Mega met € 240,- welkomstkorting en het variabele contract van Mega met € 180,- cashback zijn op dit moment goedkoper dan Budget Energie bij een energieverbruik onder het prijsplafond.

EnergieleverancierPrijs per kWhPrijs per m3
Mega€ 0,34
€ 0,37 (vast 6 maanden)
€ 0,50 (vast 1 jaar)


€ 1,26
€ 1,25 (vast 6 maanden)
€ 1,45 (vast 1 jaar)
Budget Energie€ 0,39€ 1,26

*Laatste update februari 2023. Tarieven afgerond op 2 cijfers achter de komma.

Komt je energieverbruik boven het prijsplafond uit in 2023, dan is Budget Energie met een variabel contract op dit moment goedkoper.

In de vergelijker laten we je eenvoudig zien wie de goedkoopste is voor jouw situatie. Vul je postcode en verbruik in en je ziet meteen of Mega of Budget Energie voor jouw situatie de goedkoopste is.

Direct vergelijken

Hoe vaak past Mega de tarieven aan?

Kies je voor het 1-jaar vast contract van Mega, dan staan je tarieven voor een heel jaar vast en hebben prijsschommelingen op de energiemarkt geen invloed op jouw contract. Je weet dan dus voor langere tijd wat je gaat betalen.

De tarieven van het variabele contract van Mega staan voor een kwartaal vast.


Is Mega een betrouwbare energieleverancier?

Mega heeft als leverancier een betrouwbare reputatie opgebouwd in het buitenland sinds de oprichting in 2013. Dit geldt zowel voor consumenten als voor zakelijke energie.

In België, waar Mega in 2013 begon, zijn ze zelfs één van grootste leveranciers. Mega heeft in het verleden in België vijf kleinere leveranciers overgenomen. Toen Mega in Frankrijk begon, had de leverancier destijds al bijna met een half miljoen klanten.

Sinds 2021 is Mega ook op de Nederlandse energiemarkt actief. De Nederlandse tak van Mega wordt apart gerund van de België en Franse tak en verkeert momenteel in een financieel gezonde situatie. Eén van de twee oprichters van Mega in Nederland heeft in het verleden al eerder een succesvolle Nederlandse energieleverancier opgericht.

Mega heeft in Nederland dan nog geen lange trackrecord, internationaal gezien kun je de leverancier succesvol noemen met een betrouwbare reputatie.


Dit krijg je bij Mega aan terugleververgoeding met zonnepanelen

Wanneer je bij Mega klant bent en stroom teruglevert aan het net, dan ontvang je € 0,05 per kWh aan terugleververgoeding. Dit krijg je zowel aan terugleververgoeding bij het vaste als het variabele energiecontract van Mega.

Ten opzichte van andere leveranciers is deze terugleververgoeding niet hoog. Er zijn leveranciers die meer tergugleververgoeding geven, tot ruim € 0,50 per kWh.

Goed om te weten is wel dat de energietarieven bij deze leveranciers vaak ook een stuk hoger liggen, en onderscheid wordt gemaakt tussen een variabel of vast contract.


Zo gaat Mega met de opzegvergoeding om

Heb je op dit moment een vast contract bij een andere leverancier en stap je over naar Mega, dan vergoedt Mega geen eventuele opzegvergoeding van je huidige leverancier, let daar dus op.

De hoogte van de opzegvergoeding is afhankelijk van de resterende looptijd van je contract, en of je zowel gas als stroom afneemt. Je betaalt op dit moment nog bij alle energieleveranciers dezelfde vergoedingen. Dit gaat veranderen vanaf april 2023.

De ACM is bezig met nieuwe regelgeving omtrent de opzegvergoeding. Met de nieuwe regeling wordt het straks een stuk onaantrekkelijker om tussentijds je vaste contract op te zeggen bij je huidige leverancier.

Als je nu een 1-jaar vast contract bij Mega afsluit

Stap je vóór 1 april 2023 over op een 1-jaar vast contract van Mega, dan geldt de huidige overstapboeteregeling voor jouw contract.

Stap je na 1 april 2023 over, dan zijn automatisch de nieuwe regels van toepassing. Bedenk daarom goed wat de beste keuze voor je energiecontract is. Prijszekerheid op dit moment? Of toch nog een variabel contract waarbij je meteen profiteert van de (verder) dalende tarieven en maandelijks kosteloos kunt opzeggen.

Direct vergelijken