Over Mega

Mega staat bekend als echte prijsvechter onder de energieleveranciers, vanwege hun scherpe tarieven. Ze werken met een klein team en maken geen onnodige kosten door onder andere geen reclame te maken en hun diensten intern slim te bundelen. Dit houdt de energieprijzen lager. 

Naar Mega →

Voordelen

 • Lage energietarieven onder het energie prijsplafond
 • 1 jaar vast contract beschikbaar
 • Kleine in-house organisatie, daardoor lagere kosten

Nadelen

 • Lage terugleververgoeding

Meerjarige vaste energiecontracten beschikbaar

Naast hun 1 jaar vast contract heeft Mega momenteel ook een energiecontract voor 2 jaar vast beschikbaar.

Vergelijk Mega  

Vergelijk Mega met andere energieleveranciers

Bekijk in onze energie vergelijker of Mega de beste keuze voor jou is. Doe de postcodecheck en bekijk het aanbod op jouw adres.

Mega tarieven

Mega staat vooral bekend om hun scherpe tarieven. Als prijsvechter zijn ze zelfs zonder cashback één van de goedkoopste leveranciers op de markt.

Wat zijn de huidige tarieven van Mega?

De tarieven van Mega zijn op dit moment € 0,37985 per kWh stroom en € 1,28329 per m³ gas. Daarmee zijn de tarieven van Mega lager dan het prijsplafond. De tarieven van het prijsplafond zijn namelijk € 0,40 per kWh stroom en € 1,45 per m³ gas.

Aan klanten met zonnepanelen betaalt Mega een terugleververgoeding van € 0,06050 per kWh.

Dit zijn de huidige energietarieven Mega 2023:

Product Tarief bij Mega
Gas € 1,28329 per m³
Enkeltarief € 0,35780 per kWh
Normaaltarief € 0,37985 per kWh
Daltarief € 0,31999 per kWh
Terugleververgoeding € 0,06050 per kWh

Laatst bijgewerkt: vrijdag 29 september 2023. Tarieven op basis van 1 jaar vast.

Bekijk aanbod Mega  

Alle energietarieven vergelijken

Wil je weten hoe de tarieven van Mega zich verhouden tot andere energieleveranciers? Vergelijk alle energieleveranciers voor jouw situatie in onze energie vergelijker.

Gasprijs Mega

Het laagste tarief voor gas bij Mega is op dit moment € 1,28329 per m³ gas. Deze gasprijs betaal je wanneer je op dit moment klant wordt bij Mega.

Dit zijn de huidige gasprijzen van Mega:

Contract Gasprijs
1 jaar vast € 1,28329 per m³
Variabel contract € 1,30686 per m³
Vast contract € 1,40222 per m³

Laatst bijgewerkt: vrijdag 29 september 2023.

Vergelijk Mega  

Alle gasprijzen vergelijken?

Op onze gasprijs pagina vind je een overzicht met alle leveranciers en de huidige gasprijzen.

Energie aanbiedingen van Mega

Mega heeft regelmatig energie aanbiedingen voor nieuwe klanten. Aanbiedingen van energieleveranciers zijn vaak een cashback of welkomstkorting. Met deze korting komen ze hoger in de energievergelijker. Hoe hoger in de vergelijker, hoe goedkoper de leverancier op jaarbasis is.

Welke aanbiedingen heeft Mega?

Op dit moment heeft Mega 3 aanbiedingen. Bekijk deze hieronder in het overzicht.

Mega staat vooral bekend om hun welkomstkorting in het verleden. Ondanks dat ze op dit moment geen aanbieding hebben met korting, staan ze wel hoog in de energie vergelijker dankzij hun lage tarieven onder het prijsplafond. 

Dit zijn de huidige energie aanbiedingen van Mega:

Aanbieding Contractduur Meer info
€ 180,- loyaliteitsbonus 1 jaar Bekijken  
Variabel contract 1 maand Bekijken  
Vast contract 2 jaar Bekijken  

Op zoek naar een andere energie aanbieding?

Bekijk op onze energie aanbiedingen pagina alle energieleveranciers die op dit moment een cashback, korting of welkomstcadeau aanbieden.

Onze ervaring met Mega

Dit vinden wij als Keuze.nl van energieleverancier Mega:

 •  
  Scoort groenscore B in het duurzaamheidsrapport van Wise in samenwerking met Greenpeace.
 •  
  Gemiddeld op 3e plek in onze energie vergelijker
 •  
  Mega is consistent in het aanbieden van energiecontracten met lage energietarieven.
Vergelijk energie  

Klantervaringen met Mega

Dit zeggen klanten over Mega:

 • Vriendelijke en behulpzame klantenservice medewerkers
 • Over het algemeen een snelle reactietijd
 • Sommige klanten ervaren problemen met de facturatie

Mega krijgt 3.3 sterren van 5

53 reviews op Google
         
Tom van Alphen
1 maand geleden

Nooit enig probleem gehad. Zeer correcte behandeling via telefoon. Mails worden altijd keurig beantwoord, al dan niet minder snel, afhankelijk van de drukte. Correcte afrekeningen. Duidelijke antwoorden op vragen. Zeer tevreden over de dienstverlening en prijssetting. Veel info verktijgbaar via klantenplatform "my mega". Wat mij betreft, een aanrader!! Proficiat MEGA.

         
Gie van den Berghe
1 maand geleden

Na heel wat moeilijkheden in de communicatie met MEGA kwam ik na herhaaldelijk aandringen terecht bij een zeer efficiënte medewerker. Da's dus zowel negatief als uiteindelijk positief.

Vergelijk energieleveranciers  

Is Mega een betrouwbare energieleverancier?

Mega heeft sinds de oprichting in 2013 een betrouwbare reputatie opgebouwd als energieleverancier. Ze zijn zelfs een van de grootste leveranciers in België, waar Mega in 2013 begon. In het verleden heeft Mega vijf kleinere leveranciers in België overgenomen. Toen Mega zijn intrede deed in Frankrijk, had de leverancier al bijna een half miljoen klanten. Sinds 2021 is Mega ook actief op de Nederlandse energiemarkt, waar ze apart worden beheerd van de Belgische en Franse tak. 

Op dit moment verkeert de Nederlandse tak van Mega in een financieel gezonde situatie. Bovendien heeft een van de twee oprichters van Mega in Nederland al eerder een succesvolle Nederlandse energieleverancier opgericht. Hoewel Mega in Nederland nog geen lange geschiedenis heeft, kan de leverancier als succesvol en betrouwbaar worden beschouwd.

Is Mega een duurzame leverancier?

Mega is een duurzame leverancier die groene energie levert in de vorm van wind- en zonne-energie uit diverse Europese landen. Ze maken gebruik van Garanties van Oorsprong om Europese stroom in te kopen, maar produceren zelf geen groene stroom van Nederlandse bodem. Hoewel Mega als jonge leverancier nog niet is opgenomen in het duurzaamheidsrapport van Wise en Greenpeace, streven ze naar duurzaamheid in hun energieaanbod.

Heeft Mega een app?

Mega heeft op dit moment nog geen mobiele app waarmee je je energiezaken zelf kunt regelen. Wel hebben zij een online klantomgeving ‘MyMega’ waarmee je makkelijk inzicht en alles eenvoudig regelt omtrent je energiecontract, termijnbedragen en verbruik.

Mega en zonnepanelen

Belangrijk om te weten is dat Mega hun aanbod voor klanten met zonnepanelen aanpast in de energie vergelijker. Klanten met zonnepanelen krijgen een lagere cashback, dan klanten zonder zonnepanelen.

Mega is niet de enige leverancier die dit doet: ook Budget Energie en Innova Energie passen hun cashback voor klanten met zonnepanelen naar beneden aan. Zij doen dit om de toenemende kosten van klanten met zonnepanelen beter het hoofd te kunnen bieden.

Energie vergelijken

 • Bespaar al snel tientallen euro's
 • Makkelijk vergelijken en gratis overstappen
 • Je komt nooit zonder gas of stroom te zitten
Vind de beste energie deal