Overstapservice
Overstapservice alles wordt voor je geregeld
Euroteken
Exclusieve deals altijd de goedkoopste
9,4 9,4 Kiyoh beoordeling
100% van de bezoekers beveelt ons aan op Kiyoh
FD Gazellen winnaar Van 2018 tot en met 2022!

Beste energie aanbiedingen van 2023

Dit zijn de beste energie aanbiedingen van september 2023.

UnitedConsumers logo

Tot € 380 loyaliteitsbonus

 • 1 jaar lang vaste tarieven
 • Hoge loyaliteitsbonus tot € 380,-
 • 100% Nederlandse groene stroom
Innova logo

Tot € 225 loyaliteitsbonus

 • 1 jaar vaste tarieven
 • Loyaliteitsbonus
 • Korting is afhankelijk van je energieverbruik
Oxxio logo

Tot € 220 loyaliteitsbonus

 • 1 jaar lang vaste tarieven
 • 100% groene stroom
 • Tot € 220 loyaliteitskorting
Mega logo

€ 180 loyaliteitsbonus

 • 1 jaar vaste tarieven
 • Loyaliteitsbonus
 • Lage tarieven

Energie aanbiedingen met cashback/loyaliteitsbonus

Deze leveranciers geven nu een korting op je energiecontract.

Leverancier Contracttype Korting Maandprijs
Oxxio 1 jaar vast € 240,- € 160,- Bekijk  
UnitedConsumers 1 jaar vast € 297,- € 162,- Bekijk  
Budget Energie 1 jaar vast € 210,- € 164,- Bekijk  
Vandebron 1 jaar vast € 150,- € 166,- Bekijk  
ENGIE 1 jaar vast € 100,- € 166,- Bekijk  
Mega 1 jaar vast € 180,- € 168,- Bekijk  
Innova Energie 1 jaar vast € 175,- € 173,- Bekijk  
Pure Energie 1 jaar vast € 90,- € 192,- Bekijk  
Prijzen op basis van 2500 kWh en 1000 m3. De prijzen kunnen per postcode verschillen. Laatst bijgewerkt op 26-09-2023

Energie aanbiedingen met de laagste tarieven

Bij de volgende leveranciers betaal je op dit moment de laagste tarieven.

Leverancier per kWh stroom per m3 gas
Oxxio € 0,35908 € 1,31514 Bekijk
UnitedConsumers € 0,36133 € 1,27978 Bekijk
Budget Energie € 0,35815 € 1,31261 Bekijk
Energiedirect € 0,38840 € 1,34758 Bekijk
Vandebron € 0,32672 € 1,35000 Bekijk
Prijzen op basis van 2500 kWh en 1000 m3. De prijzen kunnen per postcode verschillen. Laatst bijgewerkt op 26-09-2023

Welke soorten energie aanbiedingen zijn er?

Energieleveranciers bieden meestal twee soorten aanbiedingen aan:

Energie met welkomstkorting

Dit is de meest voorkomende energie aanbiedingen die energieleveranciers beschikbaar hebben. Nieuwe klanten krijgen bij dit soort aanbieding korting op hun energiecontract in de vorm van een cashback of loyaliteitsbonus. Deze welkomstkorting krijg je meestal aan het einde van de contractduur.

Energie met cadeau

Bij dit type aanbieding ontvang je bij het afsluiten van een energiecontract in plaats van korting een cadeau. Deze aanbiedingen zijn meestal alleen beschikbaar voor nieuwe klanten. De cadeaus die leveranciers doorgaans aanbieden, kunnen bijvoorbeeld een Playstation 5, een smartwatch of een cadeaubon ter waarde van € 200,- zijn. Helaas worden deze aanbiedingen in 2023 niet vaak aangeboden door energieleveranciers.

Hoe werkt een energie aanbieding met loyaliteitsbonus?

Vrouw met portemonnee ontvangt cashback

Loyaliteitsbonus werkt hetzelfde als energie cashback

Sinds 1 juni 2023 gebruikt een aantal energieleveranciers de term 'loyaliteitsbonus' in plaats van 'cashback'. In feite verandert er in de praktijk voor consumenten niets en werkt een loyaliteitsbonus hetzelfde als de eerder bekende cashback korting: je ontvangt achteraf een korting op je energiecontract als je deze uitzit.

Wel geeft een loyaliteitsbonus meer duidelijkheid over wanneer deze wordt uitgekeerd. De loyaliteitsbonus wordt altijd uitgekeerd aan het einde van de vaste contractperiode met de jaarafrekening, en niet na een aantal weken na je aanmelding (wat een cashback doet vermoeden).

Hiermee willen leveranciers stimuleren dat je ook daadwerkelijk je contract uitzit en 'loyaal' aan ze bent tot de einddatum, omdat ze je anders de bonus niet kunnen uitkeren. Dit heeft te maken met de nieuwe overstapboeteregels van de ACM.

Wat ga je betalen met een energie aanbieding?

Geschatte maandprijs aan de hand van je verbruik

Wat je in jouw situatie gaat betalen met een energie aanbieding is gebaseerd op een schatting aan de hand van je verbruik en je woonsituatie. Het maandbedrag dat voor je wordt berekend met energie vergelijken is dus altijd een schatting. Een eventuele loyaliteitsbonus zit al in de geschatte maandprijs berekent, dit geldt ook voor het energie prijsplafond in 2023.

Omdat de kosten een schatting zijn, kan het zijn dat je méér of minder moet betalen dan wat je maandelijks verbruikt. Je kunt je maandelijkse termijnbedrag zelf tussentijds aanpassen via de app van je leverancier of in je klantaccount. Met de jaarafrekening aan het einde van het contractjaar, worden de betaalde voorschotten, korting en het prijsplafond verrekend met je daadwerkelijke verbruik.

Zijn energie aanbiedingen altijd voordeliger?

Let op het totale kostenplaatje

Een energie aanbieding met korting of cadeau is niet perse altijd voordeliger. Of een energie aanbieding goedkoper is dan het andere aanbod ligt aan het totale kostenplaatje. Laat je daarom niet alleen leiden door een mooie loyaliteitsbonus of een tof welkomstcadeau.

Een loyaliteitsbonus maakt zeker verschil, maar ook de vastrechtkosten en leveringstarieven zijn een belangrijke factor voor de totale kosten met een energie aanbieding. Heb je een energie aanbieding op het oog? Neem dan altijd even de tijd om deze te vergelijken met andere aanbiedingen om te zien wat de goedkoopste optie is voor jouw situatie.

Bij welke type contract krijg ik de goedkoopste energie aanbiedingen?

Illustratie van type energie contracten


1 jaar vaste contracten krijgen de meeste energie aanbiedingen. Energieleveranciers bieden met dit soort contracten vaker cashbacks of een welkomstcadeau dan bij andere type energiecontracten. Het aanbod op 3 jaar vast contracten is momenteel nog beperkt waardoor en minder kansen zijn voor energie aanbiedingen. Bij een dynamisch contract krijg je vrijwel nooit een energie aanbieding.

Energie aanbiedingen met cadeau

Leveranciers geven bij sommige energie aanbiedingen welkomstcadeaus weg, zoals een laptop, smartwatch, gameconsole, of een cadeaubon ter waarde van € 100 bij het afsluiten van een energiecontract. Het is echter belangrijk om te weten dat deze energie aanbiedingen meestal wat duurder zijn, omdat de kosten van het cadeau worden verwerkt in de energietarieven. Daarom is het verstandig hier rekening mee te houden tijdens het vergelijken van energie aanbiedingen.

Overstappen naar een energie aanbieding

Heb je vergeleken welke energie aanbieding het voordeligst voor jou is? Dan kun je zonder problemen bij ons overstappen. Door onze gratis overstapservice weet je zeker dat je geen seconden zonder gas en stroom zal zitten.

Actuele energie aanbiedingen 2023

In 2023 zijn er opnieuw diverse energieaanbiedingen beschikbaar, waarbij verschillende energieleveranciers momenteel aantrekkelijke kortingen bieden aan nieuwe klanten die kiezen voor vaste contracten.

Momenteel is de meest voordelige optie om een energie aanbieding te nemen voor een vast contract. Hierdoor vermijd je de hoge prijzen die mogelijk deze winter zullen komen en krijg je korting op je energiecontract.

Bekijk energie aanbiedingen

100% van de bezoekers beveelt ons aan.

Onze bezoekers zijn heel tevreden over Keuze.nl! We scoren gemiddeld een 9,4 op Kiyoh. Bekijk al onze reviews.

Had hulp nodig voor het regelen van een energie contact voor mij nieuwe woning. De chat was zeer behulpzaam en het overstappen is soepel verlopen.
Peter op 18 jul. 2023
         
Bovenaan op site staat: 'Bestaande klanten van Budget Energie betalen altijd meer dan onderstaande aanbiedingen.' Ik vergeleek de prijzen van de energieleveranciers. Vattenfall voor een jaar vast leek een goede optie. Maar wat blijkt als ik dezelfde gegevens invul bij Vattenfal? 52 Euro duurder dan u op uw site laat zien! Daar klopt dus niets van. Dan is Budget Energie 30 Euro goedkoper dan Vattenfal. Dag later: Keuze.nl reageerde snel op mijn review. De fout zou veroorzaakt zijn doordat ik al eerder op de site van Vattenfall was geweest en zij oude gegevens zouden gebruiken. Ik had de site van Vattenfall echter nog nooit bezocht. Maar bij Vattenfall ging er dus iets verkeerd. Vandaag probeerde ik opnieuw. Nu klopten de getallen wel. Mijn eerste review was negatief. Maar daardoor kreeg men ook de kans om te reageren. De e-mailwisseling komt uiterst sympathiek over. Er wordt snel en correct gereageerd. Door de juiste informatie die we nu hebben over de energieleverancier overwegen we om over te stappen.
Henk op 18 jul. 2023
         

Energieleveranciers vergelijken

We vergelijken alleen energieleveranciers die we ook aan onze vrienden en familie zouden aanraden.