Thuiswinkel partner
Thuiswinkel partner
Makkelijk vergelijken
9,1 klantwaardering
Makkelijk vergelijken
14 dagen bedenktijd

De beste energie deal van dit moment

De beste energie aanbieding op dit moment is een 1-jaar contract met cashback korting.

Maak daarom nu de gasprijzen nog laag zijn, nog gebruik van een energie aanbieding met een vast contract. Met een vast contract betaal je tijdens je contractperiode een vaste prijs voor gas en stroom. Heb je stadsverwarming en dus geen gas nodig? Er zijn momenteel ook goede alleen stroom aanbiedingen.

Laatste update: 22 mei 2024

Man met doos gevuld met energie cadeaus

Overstappen naar een energie aanbieding

Illustratie van type energie contracten

Ben je alweer enige tijd klant bij dezelfde energieleverancier? Dan is de kans groot dat je kunt besparen op je energiecontract. Door je huidige energiecontract met nieuwe energie aanbiedingen te vergelijken, kom je erachter of het goedkoper is om over te stappen. Bij ons vind je alle energie aanbiedingen van dit moment in een overzicht. Kies bijvoorbeeld voor lage energietarieven, een cashback korting of een gratis welkomstcadeau.

Energie aanbieding met korting

Vrouw met portemonnee ontvangt cashback

Energie aanbiedingen met cashback korting zijn vaak de meest voordelige acties waarmee energieleveranciers stuntent. Met een cashback aanbieding krijg je korting op je energiecontract. Deze korting kan bij een vast 1-jaar contract oplopen tot wel € 370,-.

Het voordeel van een jaarcontract met korting is dat je na een jaar contract vrij bent en opnieuw kunt profiteren van een energie actie met korting.

Energie aanbieding met cadeau

Energieleveranciers hebben regelmatig toffe cadeau aanbiedingen. Je ontvangt dan in plaats van een korting, een gratis welkomstcadeau. Denk bij een welkomstcadeau aan een gratis tablet, Nintendo Switch of cadeaubon met hoge waarde. Op dit moment zijn er alleen aanbiedingen beschikbaar met gratis cadeaubon.

Gas en stroom aanbiedingen

De meeste energie aanbiedingen zijn voor energiecontracten met gas en stroom. Bij afname van gas en stroom geven leveranciers vaak een hoge korting. Maar leveranciers hebben ook steeds vaker alleen stroom aanbiedingen voor huishoudens zonder gas. Daarnaast zijn er ook steeds vaker acties voor variabele en dynamische contracten.

Veelgestelde vragen over energie aanbiedingen

Waarom een energie aanbieding?

 

Energieleveranciers verwelkomen graag nieuwe klanten. Daarom stunten ze vaak met aanbiedingen bij een nieuw contract, zoals een korting of cadeau. Zo’n energie aanbieding helpt jou met besparen op je energierekening. Kies je bijvoorbeeld voor een energie actie met cashback, dan profiteer je van een flinke korting op je eindafrekening.

Welke soorten energie aanbiedingen zijn er?

 

Energieleveranciers bieden meestal twee soorten aanbiedingen aan: met korting of met cadeau.

Acties met korting

Een cashback korting is de meest voorkomende energie aanbieding die energieleveranciers beschikbaar hebben. Bij dit soort aanbiedingen krijg je als nieuwe klant korting op je energiecontract. Deze welkomstkorting krijg je meestal aan het einde van je contractduur.

Acties met cadeau

Bij dit type aanbieding ontvang je een gratis welkomstcadeau bij het afsluiten van een energiecontract. Deze cadeaus die leveranciers doorgaans aanbieden kunnen bijvoorbeeld een Nintendo Switch, smartwatch of cadeaubon met hoge waarde zijn.

Hoe werkt een aanbieding met korting?

 

Veel leveranciers bieden een welkomstkorting, ook wel cashback, aan nieuwe klanten aan. Met deze cashback krijg je aan het einde van je contractduur korting op je energie eindafrekening. In de meeste gevallen wordt de korting verrekend met de jaarrekening. Sommige leveranciers storten het geld na 10 maanden direct op uw rekening.

Wat is een loyaliteitsbonus?

 

Een loyaliteitsbonus werkt hetzelfde als cashback. De term ‘loyaliteitsbonus’ wordt sinds juni 2023 door een aantal energieleveranciers gebruikt in plaats van cashback. In de praktijk veranderd er voor consumenten niks en werkt de loyaliteitsbonus hetzelfde als de bekende cashback korting: je ontvangt achteraf een korting op je energiecontract als je deze uitzit.

Wel geeft een loyaliteitsbonus meer duidelijkheid over wanneer deze wordt uitgekeerd. De loyaliteitsbonus wordt altijd uitgekeerd aan het einde van de vaste contractperiode met de jaarafrekening, en niet na een aantal weken na je aanmelding (wat een cashback doet vermoeden).

Hiermee willen leveranciers stimuleren dat je ook daadwerkelijk je contract uitzit en 'loyaal' aan ze bent tot de einddatum, omdat ze je anders de bonus niet kunnen uitkeren. Dit heeft te maken met de nieuwe overstapboeteregels van de ACM.

Wat ga ik betalen met een energie aanbieding?

 

Een energie aanbieding met korting of cadeau is niet altijd voordeliger. Let vooral op het totale kostenplaatje, zoals de vastrechtskosten en leveringstarieven. Heb je een energie aanbieding op het oog? Neem dan altijd even de tijd om deze te vergelijken met andere aanbiedingen om te zien wat de goedkoopste optie is voor jouw situatie.

Wat is het goedkoopste contract type?

 

De goedkoopste energie aanbiedingen komen vaak met een 1-jaar vast contract. Hierbij bieden veel energieleveranciers een hoge cashback bonus aan. Het voordeel van een vast 1-jaar contract is dat je na een jaar contract vrij bent en opnieuw kunt profiteren van een energie aanbieding met korting.

Wat zijn de huidige gas en stroom tarieven?

 

De tarieven voor gas en stroom verschillen per leverancier en veranderen regelmatig. Bekijk hier de gemiddelde actuele gasprijs en actuele kWh-prijs per dag.

Energie aanbiedingen met cashback/loyaliteitsbonus

Deze leveranciers geven nu een korting op je energiecontract.

Leverancier Contracttype Korting Maandprijs
Budget Energie 1 jaar vast € 315,- € 128,- Bekijk  
UnitedConsumers 1 jaar vast € 265,- € 132,- Bekijk  
Mega 1 jaar vast € 448,- € 134,- Bekijk  
ENGIE 1 jaar vast € 250,- € 137,- Bekijk  
Vandebron 1 jaar vast € 240,- € 139,- Bekijk  
Pure Energie 1 jaar vast € 150,- € 140,- Bekijk  
Oxxio 1 jaar vast € 210,- € 143,- Bekijk  
Innova Energie 1 jaar vast Vaste lage prijs € 157,- Bekijk  
Prijzen op basis van 2500 kWh en 1000 m3 . De prijzen kunnen per postcode verschillen. Laatst bijgewerkt op 22 mei 2024

Energie aanbiedingen met de laagste tarieven

Bij de volgende leveranciers betaal je op dit moment de laagste tarieven.

Leverancier per kWh stroom per m3 gas
Frank Energie € 0,22 € 1,10 Bekijk
Budget Energie € 0,25 € 1,24 Bekijk
UnitedConsumers € 0,29 € 1,17 Bekijk
Eneco € 0,23 € 1,08 Bekijk
Mega € 0,28 € 1,29 Bekijk
Prijzen op basis van 2500 kWh en 1000 m3 . De prijzen kunnen per postcode verschillen. Laatst bijgewerkt op 22 mei 2024

Energie aanbiedingen vergelijken 2024

  • Alle aanbiedingen op een rijtje
  • Hoge kortingen bij een nieuw contract
  • Toffe cadeau aanbiedingen
  • Bespaar al snel tientallen euro’s
Bekijk aanbiedingen met cadeau of korting

Energieleveranciers vergelijken

We vergelijken alleen energieleveranciers die we ook aan onze vrienden en familie zouden aanraden.