Beste autoverzekering: deze WA-,WA plus- en allrisk dekking komen als beste naar voren

In je auto rijd je pas echt comfortabel als je weet dat je goed verzekerd bent. Welke autoverzekering de beste is voor jouw situatie is heel persoonlijk en hangt van een aantal factoren af, zoals je leeftijd en woonplaats. Om je te helpen hebben we uitgezocht wat algemeen de best scorende autoverzekeringen zijn, en waarom. Inshared heeft volgens ons onderzoek de beste WA-dekking en HEMA scoort als beste met een WA+beperkt casco en allriskdekking. De beste alternatieven zijn Allianz-Direct en Centraal Beheer. Je leest er alles over in dit artikel.

Bk autoverzekering hero small

De beste autoverzekeringen volgens Keuze.nl

De beste autoverzekering met WA-dekking vind je bij Inshared

Ben je op zoek naar een goede WA-autoverzekering waarmee je gedekt bent voor schade aan anderen? Dan wil je Inshared meenemen in je vergelijking. Volgens ons eigen vergelijkend onderzoek scoort Inshared in 2022 het beste in de categorie WA-autoverzekering, nipt gevolgd door de HEMA WA-dekking.

Totaalscore: 9 - Op basis van de 2022 beoordelingen van de Consumentenbond, Moneyview en 'Autoverzekering van het jaar Awards'

Voordelen
 • Beste WA-verzekering volgens de Consumentenbond test uit mei 2022
 • 5 sterren voor 'beste voorwaarden' volgens het Moneyview onderzoek uit augustus 2022
 • Beste WA-autoverzekering in 2022 volgens 'autoverzekering van het jaar Award'
 • Jaarbeloning na afloop van elk verzekeringsjaar als er schadegeld overblijft
 • Dagelijks opzegbaar zonder opzegtermijn
 • Verhaalsrechtsbijstand voor schade aan je eigen auto
 • Hulp bij schade in binnen- en buitenland
 • Geen eigen risico
 • Geen eenmalige poliskosten
 • Inclusief vervangend vervoer
Nadelen
 • Geen telefonisch contact mogelijk (m.u.v. noodnummer)
 • Niet altijd mogelijk onder de 25 jaar (afhankelijk van je auto)

De beste autoverzekering met WA + beperkt casco dekking vind je bij HEMA

Wil je naast schade aan de auto van anderen óók gedekt zijn voor diefstal en schade als gevolg van natuurgeweld? De beste autoverzekering met WA+ dekking (beperkt casco) vind je bij HEMA. Bij deze verzekeraar ben je het beste gedekt voor schade aan de auto van anderen, en ook voor diefstal, ruitschade of schade door natuurgeweld volgens de vele scores die we naast elkaar gelegd hebben.

Totaalscore: 8.8 - Op basis van de 2022 beoordelingen van de Consumentenbond, Moneyview en autoverzekering van het jaar Awards

Voordelen
 • Beste WA+ dekking volgens de Consumentenbond test uit mei 2022
 • Dagelijks opzegbaar zonder opzegtermijn
 • Hulp bij schade in binnen-en buitenland
 • Geen eigen risico
 • Inclusief vervangend vervoer
 • 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket i.c.m. andere verzekeringen
Nadelen
 • Geen telefonische contact mogelijk (m.u.v. noodnummer)
 • Iets duurder dan andere WA+ beperkt casco autoverzekeringen

De beste autoverzekering met allrisk dekking vind je bij HEMA

Ben je op zoek naar de meest uitgebreide autoverzekering? De beste autoverzekering met allrisk dekking vind je óók bij HEMA. Volgens ons vergelijkend onderzoek ben je bij HEMA het beste gedekt voor schade aan de auto van anderen, voor diefstal of schade door natuurgeweld én voor schade aan je auto die je zelf veroorzaakt.

Totaalscore: 8.8 - Op basis van de 2022 beoordelingen van de Consumentenbond, Moneyview en autoverzekering van het jaar Awards

Voordelen
 • Beste allrisk dekking volgens de Consumentenbond test uit mei 2022
 • Dagelijks opzegbaar zonder opzegtermijn
 • Hulp bij schade in binnen- en buitenland
 • Geen eigen risico
 • Inclusief vervangend vervoer
 • 15% stapelkorting op je HEMA schadeverzekeringspakket i.c.m. andere verzekeringen
Nadelen
 • Geen telefonisch contact mogelijk (m.u.v. noodnummer)
 • Iets duurder dan andere allrisk verzekeringen

De beste autoverzekeringen uitgebreid besproken

#1. Inshared WA-autoverzekering

Prijs-kwaliteit verhouding

De Inshared WA-dekking komt in veel gevallen als ’gemiddeld geprijsd’, tot goedkoop naar voren. Deze polis is bijna nooit dé goedkoopste, maar zeker ook niet de duurste optie.

Afhankelijk van je leeftijd, type auto, postcode, aantal schadevrijejaren en aantal kilometers dat je jaarlijks rijdt is Inshared, wanneer je al wat ouder bent en wat schadevrije jaren hebt opgebouwd, juist wel één van de goedkoopste. Dit hebben we zelf berekend aan de hand van een aantal verschillende persoonlijke situaties.

Hieruit blijkt dat Inshared op basis van prijs-kwaliteit best aardig, tot heel goed scoort. Dit beeld klopt ook met hoe klanten de prijs-kwaliteit zelf beoordelen: met gemiddeld een 8.1 volgens diverse vergelijkingswebsites, inclusief onze eigen klantbeoordelingen.

Allianz-Direct komt vaker dan Inshared als de goedkoopste WA-autoverzekering uit de bus. Check of Allianz-Direct het beste alternatief is voor Inshared.

Inshared vergoedt de volgende bedragen per schadegeval:

 • Maximale vergoeding schade aan zaken: € 2.5 miljoen
 • Maximale vergoeding schade aan personen: € 6.1 miljoen
 • Rente die volgens de wet aan anderen betaald moet worden wordt ook vergoed

Hoe hoog zijn die bedragen in verhouding? Deze maximale vergoedingen zijn vergelijkbaar met de HEMA WA-autoverzekering, die als tweede beste keuze volgens ons uit het vergelijkend onderzoek komt.

Is een hoger maximumbedrag verplicht, bijvoorbeeld na een ongeval in het buitenland? Dan wordt dit hogere bedrag vergoed door Inshared. Hierin hanteert Inshared wel een ruimer beleid dan HEMA met de WA-verzekering.

Unieke Inshared jaarbeloning

Wat Inshared onderscheid van andere autoverzekeraars is dat je als klant een jaarbeloning ontvangt na afloop van ieder verzekeringsjaar wanneer Inshared schadegeld overhoudt.

Dit bedrag wordt naar rato verdeeld over klanten op basis van je inleg. Hiermee kun je een deel van je premie terugverdienen. Zo heeft Inshared in 2021 meer dan € 2 miljoen uitgekeerd aan haar klanten als jaarbeloning.

Wanneer is een WA-autoverzekering de beste keuze? Wij adviseren een WA-dekking vooral wanneer je een tweedehands auto in je bezit hebt die ouder is dan 6 jaar. Of wanneer je student bent met een tweedehands auto met lage dagwaarde. Dan past een WA-dekking meestal het beste vanwege de lagere premiekosten tegenover de lage dagwaarde van de auto. Dit is slechts een uitgangspunt. Er zijn ook redenen om te kiezen voor een ruimere dekking, ook al is je auto al wat ouder.

Beoordelingen over deze verzekeraar

De polisvoorwaarden van Inshared zijn in augustus 2022 als beste beoordeeld door Moneyview met 5 sterren. In 2021 scoorde Inshared ook al 5 sterren op de polisvoorwaarden.

Naast Moneyview is in mei 2022 de Inshared WA-verzekering als beste getest door de Consumentenbond met een 8.9 én is Inshared ook door de ‘autoverzekering van het jaar Award’ verkozen tot beste WA-verzekering met een 9.4.

We hebben naast de beoordeling van deze partijen ook gekeken naar wat klanten zelf zeggen over hun Inshared autoverzekering. Uit reviews op Trustpilot scoort Inshared een 3 uit 5, hoger dan alle andere autoverzekeraars.

Op andere vergelijkingswebsites scoort Inshared met autoverzekeringen een nette 8 en een 8.3 op basis van duizenden reviews. Het meest positief zijn klanten over het afsluitproces, het minst positief over de schadeafhandeling.

Niet altijd beschikbaar voor jongvolwassenen

Een nadeel is van de Inshared WA-autoverzekering is dat deze niet beschikbaar is voor jongvolwassenen, met en zonder schadevrije jaren.

We hebben dit getest op basis van verschillende leeftijden op diverse postcodes, en onder de 25 komt Inshared niet naar voren in vergelijkers.

Zelf geeft Inshared op hun website aan dat het afhangt van de auto die je wil verzekeren, of dat je voor een WA-verzekering in aanmerking komt onder de 25 jaar. In de meeste gevallen is op die leeftijd alleen een WA+ beperkt casco of allriskverzekering mogelijk bij Inshared.

Bij HEMA, de tweede beste keuze voor een WA-autoverzekering, kun je je als jongvolwassene in veel gevallen wél WA-verzekeren voor je auto.

Polisvoorwaarden

Inshared hanteert een relatief ruime acceptatie en biedt uitgebreide standaard hulpverlening in het buitenland.

Wat de polisvoorwaarden van Inshared verder als beste doet voorkomen is de gunstige bonusmalusregeling. Zo hanteert Inshared een heel lijstje situaties waarin een uitzondering wordt gemaakt op aftrek van schadevrije jaren als je aan de voorwaarden voldoet.

Daarnaast krijg je bij Inshared met de WA-dekking standaard verhaalsrechtsbijstand als je schade aan je eigen auto wil verhalen op een derde die daarvoor aansprakelijk is. Inshared heeft hierbij in vergelijking met andere autoverzekeringen in combinatie met de jaarbeloning een streepje voor.

Ook betaal je bij de WA-polis van Inshared geen eigen risico. Dat is vergelijkbaar met andere WA-autoverzekeringen. Bij alle grote en bekende verzekeraars betaal je € 0,- eigen risico met een WA-verzekering.

De Inshared standaard WA-verzekering geeft de volgende dekking:

Met de WA-autoverzekering van Inshared ben je verzekerd tegen schade aan anderen en hun spullen. Dat is het geval wanneer:

 • Je schade aan anderen veroorzaakt met je auto
 • Schade toebrengt aan anderen met een aanhangwagen die gekoppeld is aan je auto en deelneemt aan het verkeer
 • Lading die van je auto afvalt schade aan derden toebrengt

Ook krijg je hulp wanneer:

 • Je schade aan je eigen auto wil verhalen op een ander die daarvoor aansprakelijk is met verhaalrechtsbijstand
 • Je met pech als gevolg van een ongeval niet verder kunt rijden

Dit wordt niet vergoed:

Inshared verzekerd alleen schade die niet is ontstaan als gevolg van opzettelijk roekeloos of illegaal gedrag, of met toestemming van jou.

Verder vergoedt Inshared met de WA-dekking in geen enkel geval schade aan je eigen auto, de bestuurder van de auto, of de eigen lading en spullen. Ook is schade aan een sleepauto, aanhangwagen of caravan niet vergoedt.

Dit geldt ook wanneer de schade veroorzaakt is door iemand die niet bevoegd was in je auto te rijden en wanneer schade is ontstaan tijdens laden en lossen.

Schadeafhandeling

Schade aan je auto moet altijd vooraf vastgesteld worden door een deskundig schadehersteller waarmee Inshared samenwerkt, anders keert Inshared geen schade uit. Dit geldt ook voor de meeste andere autoverzekeraars.

Wel krijg je de mogelijkheid om een eigen schade-expert in te brengen voor contra-expertise. Dit moet je wel op tijd aan Inshared laten weten. De kosten voor het inbrengen van een eigen schade-expert zullen worden vergoedt tot de kosten van het maken van de Inshared schade-expert, en bij contra-expertise tot € 250,-. Onredelijke kosten bij het inbrengen van een eigen schade-expert blijven voor eigen rekening.

Is de schade moeilijk of niet vast te stellen, dan schat Inshared dit achteraf in en keert tot maximaal 75% van het laatst vastgestelde schadebedrag uit.

Inshared vergoedt reparatiekosten van een door hun aangewezen herstelbedrijf. Dit kan zijn voor originele- of gelijkwaardige onderdelen. In principe vergoedt Inshared de kosten in natura, tenzij dit niet kan.

Schade alleen uitgekeerd bij voldoen premie

Belangrijk om te weten is dat Inshared alleen schadebedragen uitkeert wanneer je geen premiebedragen meer open hebt staan. Loop je achter met premie betalen? Dan wacht Inshared met uitkeren van de schade tot alle premie voldaan is.

Verhaalsrechtbijstand als standaard onderdeel van WA-dekking

Bij Inshared ben je niet alleen verzekerd voor schade aan anderen en hun spullen in het verkeer, maar krijg je ook juridisch deskundige hulp van LegalShared wanneer blikschade is ontstaan aan jouw auto door toedoen van een derde (buiten deelname aan het verkeer).

Inshared zal in dat geval proberen de schade te verhalen op je tegenpartij, wanneer je zelf niet aansprakelijk wordt gesteld en wanneer de bestuurder bevoegd was om in je auto te rijden.

Inshared neemt een geschil alleen in behandeling als het schadebedrag méér dan € 250,- bedraagt en er een gerede kans op succes is. Met de verhaalsrechtsbijstand bij een WA-autoverzekering onderscheidt Inshared zich van andere autoverzekeraars.

Klantenservice

Inshared is tot slot een digitale verzekeraar en houdt via internet contact met je. Dat wil zeggen dat je zo veel mogelijk van je zaken zelf online regelt via de digitale verzekeringsmap. Wel is Inshared 24/7 telefonisch bereikbaar met een noodnummer bij pech, overal ter wereld.

Dat Inshared een digitale verzekeraar is, moet bij je passen. Wil je voor vragen over je verzekering liever iemand kunnen spreken? Dan is Inshared minder geschikt.

Let op dubbel verzekerd zijn: Wil je je ook aanvullend verzekeren voor je autoverzekering? Check dan of schade die onder de aanvullende modules vallen niet al gedekt worden door andere verzekeringen die je hebt, zoals je reisverzekering. Verzekeraars stellen verplicht om andere verzekeringen op te geven waarvoor je verzekerd bent en waarbij mogelijk de schade via een andere weg verhaald kan worden. Schade wordt namelijk pas betaald als die op geen enkele andere manier verhaald kan worden.


#1. Hema WA+ beperkt casco autoverzekering

HEMA is voor velen vooral bekend als warenhuis. Maar inmiddels biedt Hema al jaren verzekeringen, waaronder autoverzekeringen. Dit doen ze onder de vlag van Achmea verzekeringen. De WA+ beperkt casco autoverzekering van HEMA scoort bijzonder goed op prijs en polisvoorwaarden.

Een WA+ verzekering is de beste keuze voor auto’s die tussen de 5 en 9 jaar oud zijn. Deze verzekering kan door iedereen afgesloten worden, ook als je onder de 25 jaar oud bent.

Prijs-kwaliteit verhouding

De HEMA WA+ beperkt casco dekking komt in veel gevallen, net als de nummer 1 Inshared WA-verzekering, als ’gemiddeld geprijsd’ naar voren. Deze polis is nooit dé goedkoopste, maar vaak ook niet de duurste optie. Door middel van een goede bonusmalus ladder, ben je met veel schadevrije jaren hier steeds goedkoper uit.

Ben je opzoek naar een WA+ beperkt casco verzekering die iets goedkoper is maar toch goede polisvoorwaarden heeft, dan je zou je ook kunnen kijken naar Inshared. Deze verzekeraar komt bij ons als tweede uit de bus voor de WA+ verzekering.

Ben je onder de 25 jaar en heb je nog geen schadevrije jaren opgebouwd, dan start je toch gelijk al in trede 5 met 30% korting op de premie. Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd en hoe ouder je bent, hoe hoger je komt op de bonusmalusladder. Dit zorgt voor meer premiekorting.

Allianz-Direct komt óók met WA+ verzekeringen vaker als goedkoopste uit de bus. Bekijk de voorwaarden en prijs van Allianz-Direct als alternatief voor HEMA.

Ook voor schade aan zaken van anderen of aan andere personen, heeft Hema een nette regeling.

HEMA vergoedt de volgende bedragen per schadegeval:

 • Maximale vergoeding schade aan zaken: € 2.5 miljoen
 • Maximale vergoeding schade aan personen: € 6.1 miljoen

Dit bedrag is gelijk met andere verzekeringspartijen, zoals Inshared.

Met een tweedehands auto van een paar jaar oud is het niet altijd even vanzelfsprekend welke dekking het beste past. Soms kun je beter voor een WA+ dekking kiezen, waarbij je ook verzekerd bent tegen ruitschade, brand en diefstal. Dit heeft ook te maken met je persoonlijke financiële situatie. Heb je weinig geld achter de hand om schades uit eigen zak te betalen? Dan is een WA+ dekking vaak al gauw een slimmere keuze.

Beoordelingen over deze verzekeraar

In mei 2022 is de HEMA WA+ verzekering als best beoordeeld door de Consumentenbond. Ze scoorden een 8,6 met hun WA+ verzekering. Ook hun WA-verzekering scoorde een gedeelde eerste plaats met een 9,0.

Daarnaast komt in het onderzoek van Moneybird uit augustus 2022 HEMA zeer goed uit de test. Ze kregen 5 sterren voor hun voorwaarden in de categorie ‘WA beperkte Casco’. Hetzelfde geldt voor hun WA-verzekering, waarmee ze 5 sterren voor poliswaarden scoorden.

Polisvoorwaarden

Met een WA beperkt casco verzekering ben je buiten schade die jij veroorzaakt bij anderen, ook verzekerd voor schade aan jouw auto. Deze schade kan veroorzaakt worden door een brand, storm of overstroming. Maar ook doordat jouw auto of vastzittende onderdelen in de auto worden gestolen of door schade aan je ruit.

Regeling schadevrije jaren

Op het moment dat je schade claimt, gaan je schadevrije jaren achteruit. Dit heeft gevolgen voor je premie per maand, doordat daarmee je bonusmaluskorting veranderd. Claim je één keer per jaar een schade en heb je nog geen schadevrije jaren opgebouwd, dan zak je 5 schadevrije jaren. Bij twee schades is dit maximaal 10 jaar en bij drie schades 15 jaar. Heb je in een jaar tijd 4 of meer schades geclaimd, dan kom je automatisch op -5 jaar schadevrije jaren uit.

Er zijn wat uitzonderingen op de achteruitgang in schadevrije jaren. Zo ga je niet achteruit als je binnen 24 maanden alsnog de schade terugbetaald of als je een aanrijding hebt gehad met een fietser of voetganger en kan bewijzen dat het overmacht was.

Eigen risico:

Je betaalt bij HEMA voor de meeste schade geen eigen risico, of het gaat om een laag bedrag. Zo betaal je geen eigen risico bij diefstal van de autosleutels, schade aan accessoires en bij reparatie van ruitschade bij een Hema erkend herstelbedrijf.

In de volgende gevallen betaal je een eigen risico van € 135,-:

 • Ruitreparatie door ander herstelbedrijf
 • Ruitvervanging of reparatie van schade door aangewezen herstelbedrijf
 • Diefstal of vermissing van de auto
 • Total loss auto

In deze gevallen betaal je € 300,- eigen risico:

 • Ruitvervanging bij een ander herstelbedrijf
 • Reparatieschade door een ander herstelbedrijf
 • Uitkering in geld zonder schade

Schadeafhandeling

Op het moment dat je schade aan je auto hebt, dan wil je hier goed voor verzekerd zijn en dat de schade netjes wordt afgehandeld. HEMA heeft zeer nette regelingen voor de afhandeling van schades. Natuurlijk ben je met je autoverzekering verzekert in heel Europa, tot aan landen bij de Middellandse zee.

Heb je een ongeluk gehad en kan je zelf de auto niet meer besturen, dan wordt vervoer naar een gewenst adres vergoed. Zit je ver van je huis vandaan of is het erg laat, dan wordt een overnachting in een hotel ook gewoon vergoed. Dit is helemaal handig als je in het buitenland zit. Hier wordt ook nog een vervangende auto vergoed tot maximaal 7 dagen, mits je auto niet binnen 4 dagen gemaakt kan worden.

Is je auto gestolen of total loss verklaard, dan heb je een nieuwe auto nodig. In dit geval is goed om te weten dat je recht hebt op vervangend vervoer, bij diefstal is dit voor maximaal 30 dagen en als je auto helemaal kapot is, is dit voor 10 dagen.

Vergoeding

Als je auto door schade total loss is verklaard en dus niet meer te repareren is, dan krijg je de nieuwwaarde van je auto vergoed. Dit geld alleen als de auto minder dan 1 jaar oud is.

Gaat het om een tweedehandsauto dan wordt de aanschafwaarde vergoed, mits de auto minder dan één jaar geleden bij een erkende dealer is gekocht. Hierbij worden de afleveringskosten en verwijderingsbijdrage inbegrepen. In alle andere gevallen wordt de dagwaarde uitgekeerd.

Ook voor schade aan de accessoires van de auto ben je goed verzekerd. Zo krijg je per gebeurtenis maximaal € 5000,- vergoed voor accessoires die niet standaard bij de auto zitten. Dit bedrag geld in het geval van een elektrische auto ook voor schade of diefstal van een laadkabel.

Belangrijk om te weten is dat je met de HEMA WA+ verzekering niet verzekerd bent bij diefstal van je lichtmetalen velgen of voor accessoires die niet aan de auto vastzitten.

Wist je dat de WA+ dekking de meest gekozen autoverzekering is? Wat daarin meespeelt volgens onderzoek van de 'Autoverzekering van het jaar Award ' verkiezing is dat 91% van de ondervraagden het belangrijk vindt dat ruitschade gedekt is.

Klantenservice

HEMA is net als Inshared een zogeheten ‘digitale verzekeraar’. Je kunt de meeste zaken dan ook gemakkelijk zelf online regelen. Dit geldt ook voor het melden van een schade. Voor verdere vragen kan je gebruik maken van de chatbot op de website.

Verkeer je in nood of moet er gelijk hulp worden geboden bij schade? Dan kan je contact opnemen met het noodnummer. Dit nummer is 24/7 bereikbaar, overal ter wereld.

Dat HEMA een digitale verzekeraar is, moet bij je passen. Wil je voor vragen over je verzekering liever iemand kunnen spreken? Dan is een autoverzekeraar waar persoonlijk contact mogelijk is voor al je vragen beter geschikt, zoals Centraal Beheer.


#1. Hema allrisk verzekering

Prijs-kwaliteit verhouding

Ook met de allrisk dekking komt HEMA het beste uit de test. Ze zijn op het gebied van prijs meestal niet de goedkoopste, maar ook zeker niet de duurste. Met de uitgebreide allrisk dekking bieden ze zo een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding.

Heb je meer verzekeringen bij HEMA lopen, dan kan je ook nog profiteren van stapelkorting. Dit kan oplopen tot wel 15% korting bij afname van 7 verzekeringen. Per extra verzekering krijg je 2,5% korting op je verzekeringen, dit kan je tientallen euro’s per jaar schelen.

Heb je een gloednieuwe auto? Dan is de allrisk dekking eigenlijk de enige optie voor een autoverzekering. Alleen de schade die vergoedt wordt met allrisk weegt echt op tegen de hoge restwaarde van je nieuwe auto.

Polisvoorwaarden

Met een volledig casco verzekering ben je naast schade die jij veroorzaakt bij anderen ook verzekerd voor schade aan jouw auto. Met deze allrisk verzekering heb je de meest uitgebreide verzekering die er is, je bent namelijk voor bijna alles verzekerd.

Naast de zaken waar je al verzekerd voor was met de WA+ beperkt casco verzekering, ben je nog extra verzekerd voor schade als jouw auto geparkeerd stond of omslaat, van de weg raakt of in het water komt. Maar ook ben je verzekerd voor vandalisme en voor plotselinge gebeurtenissen van buitenaf zoals een deuk in de auto door een bal die er tegenaan is geschopt.

De eigen risico regeling is voor de allrisk verzekering hetzelfde als voor de WA+ verzekering. Dit geld tevens voor de schadevergoedingen voor derden.

Beoordelingen over deze verzekeraar

In mei 2022 is de HEMA allrisk verzekering als best beoordeeld door de Consumentenbond. Ze scoorden een 8,9 met hun WA volledig casco verzekering.

Daarnaast komt in het onderzoek van Moneybird uit augustus 2022 HEMA zeer goed uit de test. Ze kregen 5 sterren voor hun voorwaarden in de categorie ‘volledig casco’.


De beste alternatieve autoverzekeringen: Allianz-Direct en Centraal Beheer

Zijn Inshared en HEMA niet de verzekeraars waar jij je autoverzekering wil afsluiten, dan zijn Allianz-Direct en Centraal Beheer het vergelijken waard, als beste alternatief voor je autoverzekering. Met name vanwege de prijs.

Allianz-direct allrisk dekking

Allianz Direct komt voor alle dekkingen het beste naar voren uit de ‘Autoverzekering van het jaar Award 2022’ op de totale score. Deze verzekeraar is meestal één van de goedkoopste opties voor een allrisk dekking, in combinatie met een goede set aan polisvoorwaarden. De Allianz-Direct allrisk dekking is goedkoper dan Inshared en HEMA. Dit hebben we zelf getest.


Centraal Beheer WA- en WA plus dekking

Voor een WA-dekking, of WA+ dekking is Centraal Beheer juist vaak één van de goedkoopste opties. Ook scoorde Centraal Beheer in het onderzoek van Moneyview in augustus 2022 5 sterren voor beste polisvoorwaarden.

Een ander pluspunt van Centraal Beheer zijn de unieke jaarlijkse ‘Kleine Deukjes Dagen’. Op deze dag mag je als klant van Centraal Beheer gratis tot 3 deukjes laten uitdeuken door professionals, met lekkers terwijl je wacht.

Dit event wordt jaarlijks groots georganiseerd en heeft ook dit jaar weer ruim 2000 autobezitters geholpen. Centraal Beheer weet dat je voor kleine deukjes liever niet je verzekering aanspreekt wanneer je de schade niet kan verhalen. Omdat ze een doorn in het oog kunnen zijn, is dit een stukje topservice en een slimme zet van Centraal Beheer.


Conclusie - Wat is de beste autoverzekering?

Wat is de beste autoverzekering met WA-dekking?

De beste autoverzekering met WA-dekking in 2022 is Inshared, op basis van scores van de Consumentenbond, Moneyview, de Autoverzekering van het jaar Award en klantreviews. De dekking van Inshared is vaak één van de goedkoopsten en heeft een streepje voor op andere WA-dekkingen.

Zo heeft Inshared een uniek beloningsbeleid met de Jaarbeloning. Daarmee ontvang je geld terug aan het einde van het jaar. Ook de inbegrepen verhaalsrechtsbijstand wanneer je schade aan je eigen auto hebt door toedoen van een ander, maakt de WA-dekking van Inshared een slimme overweging.


Wat is de beste autoverzekering met WA+ beperkt casco dekking?

De beste autoverzekering met WA+ beperkt casco dekking in 2022 is van HEMA, op basis van scores van de Consumentenbond, Moneyview, de Autoverzekering van het jaar Award en klantreviews.

Met een WA+ verzekering van HEMA ben je goed verzekerd bij schade aan anderen,maar ook bij ruitschade of diefstal van je eigen auto. HEMA biedt nette tarieven aan met uitgebreide polisvoorwaarden. In veel gevallen betaal je geen eigen risico of slechts een laag bedrag. Daarnaast krijg je vervangend vervoer als je auto gestolen is of total loss wordt verklaard.


Wat is de beste autoverzekering met allrisk dekking?

De beste autoverzekering met allrisk dekking in 2022 is van HEMA. Dit op basis van de scores van de Consumentenbond en Moneyview en klantreviews.

Met de allrisk verzekering van HEMA ben je uitgebreid verzekerd voor schade aan anderen, maar ook voor schade aan je eigen auto. HEMA hanteert lage eigen risico's en goede regelingen voor vervangend vervoer. Daarnaast ben je ook verzekerd voor vandalisme en bij schade door plotselinge gebeurtenissen zoals een bal tegen je auto.

Bij HEMA kan je ook nog profiteren van stapelkortingen, waarmee je kortingen tot wel 15% kan krijgen op je premie.


De beste autoverzekering alternatieven voor Hema en Inshared:


Vergelijk alle autoverzekeringen voor de beste keuze

Naast de besproken autoverzekeringen zijn er natuurlijk nog veel meer autoverzekeraars, met elk hun voor- en nadelen.

Ben je nog niet overtuigd of jouw autoverzekering erbij zit? Vergelijk dan de grootste en bekendste autoverzekeraars met elkaar met onze autoverzekering vergelijker. Hiermee vergelijk je autoverzekeringen op hun polisvoorwaarden en prijs, op basis van jouw persoonlijke situatie en wensen.

Heb je hulp nodig met autoverzekeringen vergelijken? Onze autoverzekeringen-expert Melvin legt je in deze korte video uit hoe je dat in een paar stappen aanpakt.