Overstapservice
Overstapservice alles wordt voor je geregeld
Euroteken
Exclusieve deals altijd de goedkoopste
9,1 9,1 Kiyoh beoordeling
92% van de bezoekers beveelt ons aan op Kiyoh
FD Gazellen winnaar Van 2018 tot en met 2022!

Echte groene stroom is 100% Nederlandse stroom

Wil jij echt groene stroom? Kies dan voor een energieleverancier met 100% Nederlandse stroom in plaats van Europese stroom. 

Alleen dan weet je zeker dat jouw stroom ook écht groen is. Want 100% duurzaam is dicht bij huis opgewekt. Wij hebben de groene leveranciers voor je gefilterd.

Man vindt groene stroom top

Dit zijn groene energieleveranciers

Vergelijk groene stroom van deze groene leveranciers, voor de beste prijs.

Ook energiereus Eneco levert uitsluitend Nederlandse groene stroom. Als enige grote leverancier scoorde Eneco een 9 in de groene stroom ranking van 2022.

Overzicht groene stroom leveranciers

Groene stroom vergelijken

Hoe werkt dat?

1. Vul je postcode en verbruik in

 

Wij filteren voor jou de leveranciers met Nederlandse groene stroom. Zo check je gelijk welke groene energieleveranciers op jouw postcode leveren.
Vul ook gelijk je verbruik of een schatting van je verbruik in. Dan weet je meteen hoeveel de groene energie je maandelijks gaat kosten.

2. Vergelijk het aanbod

 

Vergelijk alle groene energieleveranciers op maandprijs en groenscores.
De groenscores laten jou zien hoe groen de leveranciers écht zijn. Op basis van het meest recente en onafhankelijke duurzaamheidsonderzoek.

3. Maak je keuze en meld je aan

 

Heb je je keuze gemaakt? Klik danop 'bekijk de deal' en wij sturen je door naar een speciale aanmeldpagina. Vul het formulier in en meld je aan. De rest wordt voor jou geregeld. Beloofd.

Energie vergelijken in drie stappen
92% van de bezoekers beveelt ons aan.

Onze bezoekers zijn heel tevreden over Keuze.nl! We scoren gemiddeld een 9,1 op Kiyoh. Bekijk al onze reviews.

xx
CORINE LOKHORST op 26 mei 2024
         
Fijne vergelijking van alle kosten met zonnepanelen. Niet alleen de boete voor terug leveren, maar ook de vaste kosten. Sommige aanbieders rekenen geen boete, maar gooien gewoon de prijs onhoog. Veel wijzer geworden en goede keuze kunnen maken
Daniëlle op 25 mei 2024
         

Wat is groene stroom?

Groene stroom is stroom die is opgewekt in Nederland uit hernieuwbare bronnen, zoals windenergie en zonne-energie.

Groene stroom wordt dus niet opgewekt uit fossiele brandstoffen, zoals kolen of aardgas.

Geen Europese sjoemelstroom

 

Sommige leveranciers wekken niet zelf (al hun) stroom op, maar kopen dit in bij groene stroomproducenten met een overschot aan groene stroom, elders in Europa. Deze Europese groene stroom is niet écht groen, en noemen we ‘sjoemelstroom’.

Bij sjoemelstroom wordt met een handige ‘truc’ met groencertificaten stroom op papier groen gemaakt. Terwijl de inkopende Nederlandse leverancier zelf geen enkele Kilowattuur aan groene stroom hoeft op te wekken. Je ontvangt dus gewoon een grijze mix, met een ‘opgepoetst’ groen jasje. Verwarrend en niet echt eerlijk vinden wij.

Wil je écht bewust kiezen? Kies dan altijd voor groene Nederlandse stroom. Dat herken je aan het blad icoontje in onze vergelijker. Dit kan bijvoorbeeld een mix zijn van zonne-energie, windenergie, waterkracht of biomassa.

Is groene stroom duurder dan gewone stroom?

 

Voor groene stroom betaal je gemiddeld nu nog zo’n € 5,- méér per maand ten opzichte van niet-groene stroomleveranciers. Maar tussen de goedkoopste groene stroomleverancier en andere groene leveranciers kunnen flinke prijsverschillen zitten.

Want ook groene stroomleveranciers geven regelmatig mooie kortingen. Neem Eneco en Vandebron als voorbeeld. Ook met groene stroom kun je dus besparen op je energiekosten door eerst even te vergelijken.

Uitleg over Nederlandse groene stroom

Groene energieleveranciers vergelijken

Bij ons vergelijk je alle grote Nederlandse groene stroom leveranciers.