Inzicht in groenscores Met zekerheid een groene leverancier
Eerlijk over groene stroom Lees het 100% eerlijke verhaal
Échte groene stroom producten In één handig overzicht
Van vergelijken tot overstappen Er is altijd iemand die met je meedenkt

Echte groene stroom is 100% Nederlandse stroom

Wil jij echt groene stroom? Kies dan voor een energieleverancier met 100% Nederlandse stroom in plaats van Europese stroom. Alleen dan weet je zeker dat jouw stroom ook écht groen is. Want 100% duurzaam is dicht bij huis opgewekt. Wij hebben de groene leveranciers voor je gefilterd:

groene energie

Groene energieleveranciers

Vergelijk groene stroom van deze groene leveranciers voor de beste prijs.

Wist jij dat?

Ook energiereus Eneco levert uitsluitend Nederlandse groene stroom. Als enige grote leverancier scoorde Eneco hoog in de groene ranking.

Groene energie vergelijken

Hoe werkt dat?

1
Stap 1. Vul je postcode en verbruik in

Wij filteren voor jou de leveranciers met Nederlandse groene stroom. Check gelijk welke groene energieleveranciers op jouw postcode leveren. En vul ook gelijk je verbruik of een schatting van je verbruik in. Dan weet je ook meteen hoeveel de groene energie je maandelijks gaat kosten.

2
Stap 2. Vergelijk het aanbod

Vergelijk alle groene energieleveranciers op maandprijs én groenscores. Handig die groenscores! De groenscores laten jou zien hoe groen de leveranciers echt zijn. Op basis van het meest recente en onafhankelijke duurzaamheidsonderzoek.

3
Stap 3. Maak je keuze en meld je aan

Heb jij je keuze gemaakt? Klik op 'bekijk de deal' en wij sturen je door naar een speciale aanmeldpagina. Vul het formulier in en meld je aan. De rest wordt voor jou geregeld. Beloofd.

Benieuwd naar het hele verhaal?
Lees de eerlijke overstapgids
Groene energie vergelijken
1
Vul je postcode en verbruik in Vul je postcode en verbruik in
Postcodecheck energie illustratie
2
Vergelijk het aanbod Vergelijk het aanbod
Illustratie energie stap 2
3
Maak je keuze en meld je aan Maak je keuze en meld je aan
Succesvol aanmelden illustratie

Wat is groene stroom?

Geen mooie praat, wel eerlijke antwoorden. Hoe zit het nou met groene stroom?

Geen Europese sjoemelstroom

Sommige leveranciers wekken niet zelf (al hun) stroom op, maar kopen dit in bij groene stroomproducenten met een overschot aan groene stroom, elders in Europa. Deze Europese groene stroom is niet écht groen, en noemen we ‘sjoemelstroom’. Bij sjoemelstroom wordt met een handige ‘truc’ met groencertificaten stroom op papier groen gemaakt. Terwijl de inkopende Nederlandse leverancier zelf geen enkele Kilowattuur aan groene stroom hoeft op te wekken. Je ontvangt dus gewoon een grijze mix, met een ‘opgepoetst’ groen jasje. Verwarrend en niet echt eerlijk vinden wij.

Vergelijk groene stroomleveranciers

Wil je écht bewust kiezen? Kies dan altijd voor groene Nederlandse stroom. Dat herken je aan het blad icoontje in onze vergelijker. Dit kan bijvoorbeeld een mix zijn van zonne-energie, windenergie, waterkracht of biomassa.Voor groene stroom betaal je gemiddeld nu nog zo’n € 5,- méér per maand ten opzichte van niet-groene stroomleveranciers. Maar tussen de goedkoopste groene stroomleverancier en andere groene leveranciers kunnen flinke prijsverschillen zitten. Want ook groene stroomleveranciers geven regelmatig mooie kortingen. Neem Eneco en Vandebron als voorbeeld. Ook met groene stroom kun je dus besparen op je energiekosten door eerst even te vergelijken.

Geen ‘sjoemelstroom’
In Nederland geproduceerd
Uit hernieuwbare bronnen
Alleen leveranciers met hoge groenscores
93% van de bezoekers beveelt ons aan.

Onze bezoekers zijn heel tevreden over Keuze.nl! We scoren gemiddeld een 9,5 op Kiyoh. Bekijk al onze reviews.

Zeer goede en snelle service. En de laagste gasprijs en hoogste terugleveringsvergoeding. Gelijk 5 jaar vast gezet. Topbedrijf, ik ga voor groen.

Kees   op 24 aug. 2020

Ik krijg snel en duidelijk antwoord op mijn vragen,
ben er erg blij mee.

Christina   op 18 dec. 2020