Makkelijk vergelijken
Makkelijk vergelijken Alles in één handig overzicht
Overstapservice
Overstapservice alles wordt voor je geregeld
9,1 9,1 Kiyoh beoordeling
93% van de bezoekers beveelt ons aan op Kiyoh
FD Gazellen winnaar Van 2018 tot en met 2022!

Heb ik een inboedelverzekering nodig?

Het is niet verplicht om een inboedelverzekering te hebben. Toch raden wij het zeer sterk aan om in alle gevallen dat je een eigen woning hebt een inboedelverzekering te nemen. Of dat nou een koopwoning is, of een huurwoning.

Of je nou een ‘smart home’ hebt, een dure verzameling of andere emotionele kostbaarheden thuis. Het is wel zo’n fijn wanneer je bij schade aan - of diefstal van je spullen kan terugvallen op een verzekering.

De meeste huishoudens kiezen voor een uitgebreide all-risk inboedelverzekering. Dit is een combinatie van een basis inboedelverzekering met aansprakelijkheidsverzekering.

Goedkoopste inboedelverzekering

De top 5 goedkoopste inboedelverzekering vind je hier!

Voor een paar euro per maand heb je je spullen thuis al verzekerd tegen de meest voorkomende schadegevallen, of verlies. Een basis inboedelverzekering kost doorgaans tussen de € 4,- en de € 10,- per maand. Wie is de goedkoopste voor jou?

InboedelverzekeraarDekkingPrijs p.m.
1.A.S.R.Basis
€ 4,39
2.Centraal BeheerBasis
€ 8,57
3.Nationale NederlandeBasis
€ 9,42
4.FBTOBasis
€ 9,74
5.KlaverbladBasis
€ 15,88

Inboedelverzekering vergelijken in 3 stappen

 • In een paar minuten de beste inboedelverzekering
 • Makkelijk vergelijken op prijs en polisvoorwaarden
 • Altijd 14 dagen bedenktijd

1. Geef je situatie aan

 

Geef aan wat je woonsituatie is en selecteer ‘inboedelverzekering’ in de vergelijker. De prijzen worden voor je berekend.

2. Vergelijk het aanbod

 

Bekijk het aanbod van inboedelverzekeraars. Vergelijk ze op de premie, eigen risico en dekking. De goedkoopste verzekering staat altijd bovenaan.

3. Maak je keuze en vraag aan

 

Kies de beste inboedelverzekering voor jouw situatie en vraag de verzekering aan. We sturen je door naar de website van de verzekeraar, daar kun je je verzekering meteen aanvragen. De rest wordt voor je geregeld.

93% van de bezoekers beveelt ons aan!

Onze bezoekers zijn heel tevreden over Keuze.nl! We scoren gemiddeld een 9,1 op Kiyoh. Bekijk al onze reviews.

Kiyoh beoordeling

Wat valt onder de inboedel?

Onder de dekking van een inboedelverzekering valt schade aan of verlies van spullen in en rondom je woning. Het gaat om persoonlijke spullen, of eigendommen van anderen die vanwege hun aard niet permanent ‘vast’ zitten aan de woning.

Hierbij moet je denken aan alle losse spullen, zoals meubels, keukenrgerei en elektronica, maar ook een zwevende vloer of een rolgordijn aan de muur valt onder de inboedel.

Deze spullen vallen standaard onder de inboedelverzekering:

 • Meubels
 • Woningdecoratie
 • Elektronica (beperkte vergoeding)
 • Keukengerei
 • Servies
 • Gereedschap
 • Gordijnen
 • Losse vloer

Welke schade is gedekt met een inboedelverzekering?

De volgende schadegevallen zijn standaard verzekerd onder een basis inboedelverzekering:

 • Brandschade: ook schroeien en smelten
 • Schade door blikseminslag
 • Waterschade
 • Diefstal
 • Inbraakschade
 • Stormschade (vanaf windkracht 7)
 • Vandalisme

Schade door natuurrampen

Schade door uitzonderlijke natuurrampen zoals aardbevingen en overstromingen is niet gedekt met een inboedelverzekering. Stormschade en wateroverlast als gevolg van hevige regenval weer wel.

Dit valt niet onder de dekking van de inboedelverzekering:

Niet gedektNiet volledig gedekt
Glasschade*Sieraden*
Schade als gevolg van oorlogsgeweld en terrorisme
Kunst en antiek*
Schade als gevolg van constructie- en bouwfouten
Geld*
Opzettelijk veroorzaakte schade
Elektronica*
Schade als gevolg van illegale activiteiten

Schade als gevolg van gebrekkig onderhoud

Schade aan zaken die ‘nagelvast’ zitten aan je woning

*Vanwege de prijs van deze zaken zijn ze niet standaard (volledig) gedekt onder de inboedelverzekering. Je kunt ze wel aanvullend verzekeren.

Verschil tussen standaard dekking en all-risk dekking

Een basis inboedelverzekering dekt schade van buitenaf of door derden, die niet ontstaan is door jouw toedoen. Alleen met een all-risk dekking ben je ook verzekerd tegen schade die je zelf veroorzaakt.

Laat je bijvoorbeeld per ongeluk je laptop van de trap vallen, of stoot je iets om van (emotionele) waarde om? Dan kun je de schade in dit soort situaties verhalen op je all-risk dekking.

Houdt er rekening mee dat je nooit schade die opzettelijk is veroorzaakt kunt verhalen op je verzekering.

Heb je al een losse aansprakelijkheidsverzekering? Dan is een inboedelverzekering met basisdekking waarschijnlijk voldoende. Wel kan het voordeliger zijn om ze samen af te nemen in één verzekeringspakket.

Kom meer te weten over de beste all-risk inboedelverzekeringen van dit moment in ons beste keuze artikel.


Deze aanvullende dekkingen kun je nemen op je inboedelverzekering

Het kan zijn dat je spullen bezit die van méér waarde zijn dan wat de inboedelverzekering dekt. Dan kan een aanvullende dekking nodig zijn om te voorkomen dat je maar een gedeeltelijke vergoeding krijgt, mocht er iets met die spullen gebeuren.

Aanvullende dekkingen vergoeden een hoger maximumbedrag per schadegeval dan de basis- en all-riskdekking. Check altijd goed de polis van de verzekeraar voor de exacte vergoeding van aanvullende dekkingen.

Aanvullende dekkingen voor je inboedelverzekering zijn:

1. Kostbaarhedenverzekering : Als je thuis kunst, antiek, dure sieraden, of een waardevolle verzameling hebt is een kostbaarhedenverzekering sterk aan te raden.

2. Buitenshuisdekking: Neem je vaak waardevolle spullen of bagage mee van huis? Dan kan een buitenshuisdekking een verstandige keuze zijn.

3. Glasverzerzekering: Ruiten in huis zijn niet standaard meeverzekerd. De kosten voor het plaatsen van een nieuwe ruit kunnen oplopen tot wel € 200,- per m2, afhankelijk van de glassoort. Met een glasverzekering ben je gedekt tegen ruitschade. Check wel even bij je verhuurder of de VvE of dit niet al verzekerd is.

4. Elektronicadekking: Wil je dat ook je kostbare mobiele elektronica, zoals je smartphone, tablet, camera of laptop goed verzekerd zijn (buitenshuis)? Neem dan een speciale elektronicadekking bij je inboedelverzekering.

Inboedelverzekering vergelijken


Betaal ik eigen risico met een inboedelverzekering?

Doorgaans betaal je bij de meeste verzekeraars bij het indienen van een schadeclaim een eigen risico van tussen de € 50,- en de € 250,- per claim. Het kan verschillen per schadeclaim wat het eigen risico is.

Door een klein bedrag te vragen per schadegeval willen verzekeraars voorkomen dat ook allerlei kleine schades worden gemeld, om kosten te drukken.

Hoogte eigen risico aanpassen

Je kunt met inboedelverzekering vergelijken zelf aangeven of je een eigen risico wil betalen of niet. Heb je liever geen eigen risco? Dan kun het eigen risico op € 0,- euro zetten in de vergelijker, maar dan betaal je wel meer premie per maand.

Let er op: ook als je het eigen risico op € 0,- zet, kan het zijn dat bij sommige verzekeraars bij uitzonderlijke schades toch een eigen bijdrage wordt gevraagd. Dit staat vermeld in de polis.


Inboedelverzekering vergelijken

Bij ons vergelijk je inboedelverzekeringen van bekende Nederlandse verzekeraars.

Aegon woonverzekering logo
Centraal beheer logo
Hema logo
Nationale Nederlanden logo
Inshared logo
Deck woonverzekering logo
Ohra woonverzekering logo
Unive logo
Ardanta logo