Betaal de laagste premie Met inboedelverzekeringen vergelijken
Alle verzekeraars In één handig overzicht
Inclusief allrisk-dekking De meest voorkomende schades goed verzekerd

Inboedelverzekering vergelijken

Vergelijk inboedelverzekeringen met de beste dekking, en betaal de laagste premie.

Wat bepaalt de premie van een inboedelverzekering?

De hoogte van de premie voor een inboedelverzekering stellen verzekeraars vast op basis van een aantal risico indicatoren. Op basis van deze indicatoren betaal jij mogelijk méér of minder aan premie dan iemand verderop in je straat. Of dan je zus twee dorpen verderop.

Verzekeraars kijken voor het vaststellen van het premiebedrag altijd naar:

  • je leeftijd;
  • je woonplaats;
  • de gezinssamenstelling;
  • de totale waarde van je inboedel;
  • hoe goed je woning beveiligd is.

De hoogte van je premie

Je betaalt bij de meeste verzekeraars meer premie in een grote stad. Ook een hogere inboedelwaarde is duurder te verzekeren. Heb je verder extra woonbeveiliging, zoals een buitencamera en dubbele sloten op de deur? Extra beveiliging kan je premie verlagen.

Vergelijk inboedelverzekeraars

Helaas heb je zelf weinig invloed op de hoogte van de premie. Maar met je keuze voor een bepaalde verzekeraar kun je wel invloed uitoefenen op de premie die je gaat betalen. Door inboedelverzekeraars te vergelijken, betaal je de laagste premie voor jouw situatie.

Wist jij dat?

Je vaak verplicht bent vanuit de hypotheekverstrekker om een opstalverzekering te nemen? Door een combinatiepolis met een inboedelverzekering én opstalverzekering te nemen, regel je in één keer alles.

Inboedelverzekering vergelijken

Hoe werkt dat?

We houden vergelijken graag makkelijk voor je. Daarom vergelijk je op Keuze.nl alle verzekeraars op basis van een allrisk verzekering; de meest gekozen dekking. Met een inboedelverzekering of combi woonpakket is een glasverzekering inbegrepen.

De meeste verzekeraars bepalen aan de hand van het type woning, je inkomen en leeftijd de hoogte van je premie. De premies in de vergelijker zijn op basis van iemand van 31 jaar, met een gekochte tussenwoning van stenen muren met schuin dak. Jouw premie kan dus hoger of lager zijn, afhankelijk van hoeveel je hier vanaf wijkt.

In 3 stappen een inboedelverzekering

1
Stap 1. Gebruik de filters

1. Selecteer ‘inboedelverzekering’ in de vergelijker

2. Geef jouw situatie aan:

  • Gezinssamenstelling: Met hoeveel personen je samenwoont is bepalend voor de premiehoogte. Want de kans op schade is dan groter. Daarom rekenen de meeste verzekeraars een hogere premie bij een groter huishouden (behalve Univé).
  • Woonplaats: De hoogte van je premie wordt ook bepaald door je woonplaats. Het risico op diefstal, inbraak en vandalisme is doorgaans hoger in een grotere stad.
2
Stap 2. Vergelijk het aanbod

Vergelijk het aanbod van verzekeraars op premie, eigen risico en dekking.

3
Stap 3. Maak je keuze en meld je aan

Kies vervolgens de verzekeraar die het beste bij jouw situatie past. Klik op ‘bekijk’ en we sturen je door naar de website van de verzekeraar. Daar kun je je exacte maandbedrag uitrekenen op basis van jouw voorkeuren en gegevens, en de verzekering aanvragen.

Verzekeringen vergelijken
1
Gebruik de filters Gebruik de filters
Huis met boom
2
Vergelijk het aanbod Vergelijk het aanbod
Stappenplan inboedel en opstal vergelijken
3
Maak je keuze en meld je aan Maak je keuze en meld je aan
Succesvol opstal verzekering afhandelen

Wat dekt een inboedelverzekering?

Met een inboedelverzekering verzeker je losse spullen in en rondom je woning tegen onder andere: (water)schade, brand, inbraak en diefstal. Ook de spullen in je tuin, of op je erf zijn daarmee in de meeste gevallen verzekerd.

Alle inboedelverzekeringen in onze vergelijker bieden standaard allrisk-dekking. Dat is de meest uitgebreide dekking. Daarmee zijn jouw waardevolle spullen in de meest voorkomende pechgevallen volledig verzekerd. Dat geeft wel zo’n lekker gevoel.

Wat wordt niet gedekt?

Zodra je een beroep doet op je inboedelverzekering, kijken verzekeraars altijd naar de oorzaak van de schade. In veel gevallen is jouw schade gewoon gedekt, maar een aantal (uitzonderlijke) situaties zijn eigenlijk altijd uitgesloten:

▪ Opzettelijk veroorzaakte schade

▪ Schade die je had kunnen voorkomen (raam open laten staan)

▪ Natuurrampen (zoals een aardbeving of overstroming)

▪ Achterstallig onderhoud of constructiefouten

Check met vergelijken daarom altijd even de polisvoorwaarden van de verzekeraar. Daar staat welke situaties wel en niet binnen de dekking vallen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Inbegrepen bij allrisk dekking
93% van de bezoekers beveelt ons aan.

Onze bezoekers zijn heel tevreden over Keuze.nl! We scoren gemiddeld een 9,6 op Kiyoh. Bekijk al onze reviews.

Goede website. Eindelijk een website waar alles duidelijk staat aangegeven en zonder kleine lettertjes! Super tevreden met jullie service. Ik stap elk jaar over op een andere energieleverancier en ik kom hier volgend jaar zeker weer terug!

Kim   op 10 jan. 2022

Overzichtelijke site en gemakkelijk in gebruik. Fijn dat je ook verschillende dingen kunt vergelijken zoals energie, telefonie en zelfs verzekeringen!

Inge   op 7 jan. 2022

Inboedelverzekeraars vergelijken

Bij ons vergelijk je de bekendste woonverzekeraars voor je verzekering.