icon
Overstapservice alles wordt voor je geregeld
Lage prijs
Laagste prijs vind de beste deal
Euroteken
Exclusieve deals altijd de goedkoopste
9,4 9.6 Kiyoh beoordeling
98% van de bezoekers beveelt ons aan op Kiyoh

Betaal de laagste gasprijs per m3 in 2022

De variabele leveringskosten voor gas pieken bij alle leveranciers tot ver boven de euro per m3. Check hieronder meteen bij welke leverancier jij de laagste gasprijzen betaalt.

Leverancier Gasprijs per m3

* Bovenstaande gasprijzen zijn de variabele leveringstarieven per leverancier. Dit is inclusief het 'kale' leveringstarief, belastingen en Opslag Duurzame Energie (ODE) heffing.

Wat bepaalt de gasprijs per m3?

We noemen de gasprijs ook wel de ‘variabele leveringskosten’ voor gas per m3. Deze tarieven verschillen per leverancier, en daar heb jij dus direct invloed op met je keuze voor een nieuw energiecontract.

Waaruit bestaat de gasprijs per m3?

  • 'Kale' leveringstarief
  • Heffing 'Opslag Duurzame Energie'
  • Overheidsheffingen (belasting)

Op de belastingen en ODE-heffing op gas heb je geen invloed. Deze zijn voor iedereen, en bij elke leverancier hetzelfde. Maar het ‘kale’ leveringstarief daarentegen, mogen leveranciers zelf vaststellen. Dit is sterk afhankelijk van de inkoopprijs voor gas, die op dit moment records breekt. De totale gasprijs per m3 verschilt daarom per leverancier, variërend tussen de € 2,76 en € 2,95.

Ter vergelijking: begin 2021 bedroeg de gemiddelde gasprijs nog € 0,79 per m3.

Illustratie met uitleg over de gasprijs per m3

Wat is nu slim om te doen met de huidige gasprijzen?

Momenteel zitten de gasprijzen in een uitzonderlijke situatie. Daarom is ook het aanbod van leveranciers sterk teruggelopen, en kunnen we helaas maar een beperkt aanbod tonen.


Het algemene advies luidt: stap alleen over als je nú zekerheid wil over de gasprijs die je gaat betalen per m3. Helaas kan dit nu tijdelijk niet met mooie energie aanbiedingen, en betaal je simpelweg de hoofdprijs.


Door nu over te stappen voorkom je slechts dat de gasprijzen voor jou eventueel nóg verder oplopen, en weet je in ieder geval wat je gaat betalen. Is een lagere gasprijs belangrijker voor je? Dan adviseren wij nog even te wachten met overstappen, en de energietarieven in de gaten te houden.

Vergelijk niet alleen op de gasprijs per m3

Gunstige gasprijzen per m3 kunnen een behoorlijk verschil maken voor je energierekening. Maar naast gas neem je waarschijnlijk ook stroom af, en is de kWh prijs dus ook van invloed op je totale kosten.

Wij raden je daarom gas en stroom samen te vergelijken, en je keuze te maken op basis van de totale energiekosten.

Het voordeligste is om de laagste maandprijs te kiezen, en niet alleen in te zoomen op de leveringstarieven voor gas. Het kan namelijk zijn dat de variabele gasprijs per m3 bij de ene leverancier hoger ligt dan bij anderen, maar dat deze toch goedkoper uit de vergelijking komt vanwege een energie aanbieding met cashback.

Zulke welkomstkortingen maken doorgaans het grootste verschil op je energierekening, waardoor jouw goedkoopste energieleverancier niet per se de allerlaagste gasprijs aanbiedt.

Alle energie deals bij elkaar

Vind uit alle leveranciers jouw beste deal door te vergelijken.

NLE logo
Oxxio logo
Eneco logo
Budget Energie logo
Engie logo
Pure energie logo
Energiedirect logo
Powerpeers logo
Vandebron logo
Vattenfall logo
Essent logo
Innova logo
United consumers logo
Logo Gewoon energie