Een snelheidsmeter
Postcodecheck check je echte snelheid
Laptop met check
Alle providers vergelijk het grootste aanbod
9,4 9.6 Kiyoh beoordeling
100% van de bezoekers beveelt ons aan op Kiyoh
FD Gazellen winnaar Van 2018 tot en met 2022!

De goedkoopste alleen internet abonnementen

Zie direct welke provider het goedkoopste 'internet only' abonnement heeft.

Provider Downloadsnelheid Prijs per maand
Youfone 30 Mb/s Nu 6 maanden voor € 15,00
daarna € 32 p/m
Bekijk
Budget Alles in 1 100 Mb/s Nu 6 maanden voor € 18,50
daarna € 35,50 p/m
Bekijk
T-Mobile 50 Mb/s Nu 8 maanden voor € 30,00
daarna € 32,50 p/m
Bekijk
KPN 100 Mb/s Nu 6 maanden voor € 21,25
daarna € 42,50 p/m
Bekijk
Online.nl 100 Mb/s Nu 6 maanden voor € 23,50
daarna € 40,50 p/m
Bekijk

Wat kost een alleen internet abonnement?

ProviderPrijs voor 100 Mbit/s

KPN

€ 49,00
T-Mobile€ 35,00
Ziggo€ 43,00
Budget€ 34,00
Online€ 40,50
Youfone

€ 32,50

Laatste prijscheck: 29 mei 2023

Met een alleen internet abonnement hoef je geen kosten te betalen voor tv en bellen. Kijk je alleen nog via streaming diensten tv series en heb je geen vaste telefoon nodig? Dan kun je besparen door een alleen internet abonnement te nemen. Je kunt daarmee tientallen euro’s per jaar besparen doordat je niet hoeft te betalen voor diensten die je toch niet gebruikt.

De kosten voor een alleen internet abonnement kunnen heel erg verschillen op basis van provider en de snelheid van je abonnementen. De DSL en glasvezel abonnementen hebben tegenwoordig vaak dezelfde prijs waardoor overstappen naar glasvezel zeer voordelig is. Kabelinternet is meestal iets duurder, maar is een goed alternatief wanneer DSL niet stabiel genoeg voor je is en je geen beschikking hebt over glasvezel.

De kosten voor een alleen internet abonnement zijn vanaf € 30,00 in de maand. Om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken hebben we hieronder de kosten van alleen internet abonnementen van de meest bekende providers onder elkaar gezet. Budget is de goedkoopste provider voor een alleen internet abonnement. Hoewel andere providers duurder kunnen zijn bieden ze vaak wel extra’s zoals bij KPN waarbij je een betere klantenservice hebt en voor een langere periode lagere maandkosten betaald.


Providers die alleen internet abonnementen aanbieden

Alleen internet providers

Hieronder staan alle providers die alleen internet abonnementen aanbieden.

Alleen internet providersType internetverbinding
KPNDSL & glasvezel
T-MobileDSL & glasvezel
Budget alles in 1DSL & glasvezel
ZiggoKabel
Online.nlDSL & glasvezel
JonazDSL & glasvezel
YoufoneDSL & glasvezel
SolconDSL & glasvezel
DeltaDSL & glasvezel
CaiwayDSL & glasvezelIs alleen internet met glasvezel mogelijk op mijn adres?

Glasvezelaansluiting op je adres?

Het is mogelijk om een alleen internet abonnement met glasvezel te nemen. Om gebruik te maken van glasvezel internet moet je woning zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk. Ook dien je te beschikken over een glasvezelaansluiting bij je thuis.

De beschikbaarheid check je eenvoudig met de glasvezel postcodecheck. Wij checken dan of jouw adres is aangesloten op een glasvezel netwerk en laten je daarna alle mogelijke glasvezel abonnementen zien met alleen internet. Zo kun je gemakkelijk de abonnementen voor glasvezel internet vergelijken.

Blijkt dat er nog geen glasvezel internet beschikbaar is op jouw adres, dan brengen we je automatisch op de hoogte wanneer jouw postcode op de planning staat van de glasvezel aanlegger in jou regio. Hiervoor hoef je alleen je e-mail in te vullen in de check.


Alleen internet in combinatie met andere type verbindingen

Welke type verbindingen kan ik het beste kiezen voor alleen internet?

Een alleen internet abonnement is beschikbaar via een DSL of glasvezel internetverbinding. Via Ziggo kun je nu ook met een kabelverbinding een alleen internet abonnement nemen. De grote verschillen tussen deze drie verbindingen zit in de stabiliteit en prijs van het abonnement.

DSL alleen internet abonnementen zijn vaak de goedkoopste optie, maar hebben het nadeel dat ze het meest onstabiel zijn. Je maximale internsnelheid met DSL is gebaseerd op hoever je woont van de wijkcentrale. Hoe verder je woont van de wijkcentrale, hoe lager jouw internetsnelheid zal zijn.

Met een kabelverbinding heb je een meer stabiele internetverbinding dan DSL, maar heb je nog steeds lagere stabiliteit dan een glasvezel internetverbinding. Vergeleken met een DSL internet abonnement betaal je met kabelinternet ook meer en kan soms wel € 13,00 per maand verschillen tussen deze twee type alleen internet abonnementen. Toch is kabelinternet nog wel een goede keuze als je geen beschikking hebt tot glasvezel internet.

Glasvezel heeft de meest stabiele internetverbinding. Het grote voordeel is ook dat tegenwoordig de prijzen voor DSL en glasvezel vaak gelijk zijn waardoor je per maand ongeveer hetzelfde kwijt bent. Het enige nadeel van alleen internet glasvezel is dat het nog lang niet overal beschikbaar is. Als je alle beschikbare glasvezel alleen internet abonnementen wil vinden voor jouw woning vul dan je postcode in onze vergelijker. Dan krijg je gelijk te zien welke alleen internet abonnementen er bij jouw woning beschikbaar zijn.

KPN alleen internet

KPN levert diensten via DSL en glasvezel internet verbindingen. Bij KPN heb je stabiele snelheden voor upload en download tussen de 50 Mbit/s en 1 Gbit/s. Voor alleen internet is vooral het 1000 Mbit/s abonnement een populaire keuze. Als jouw woning beschikking heeft over glasvezel dan is de kans groot dat deze deel is van het glasvezel netwerk van KPN. Ze beschikken namelijk over het grootste glasvezel netwerk van Nederland.

Is Ziggo alleen internet mogelijk?

Bij Ziggo was het een lange tijd niet mogelijk om alleen internet te krijgen. Ziggo levert het meeste van hun internet via de kabel waardoor je altijd een tv abonnement erbij moest nemen. Tegenwoordig kun je wel gewoon een alleen internet abonnement via Ziggo krijgen onder de naam Internet Only. Bij een Ziggo alleen internet abonnementen kun je kiezen voor snelheden van 100 Mbit/s, 350 Mbit/s en1000 Mbit/s. Bekijk onze Ziggo alleen internet pagina voor een volledig overzicht van de alleen internet abonnementen.


Alle providers met alleen internet onder één dak

Bij ons vergelijk je alle grote Nederlandse providers met losse internet abonnementen.