Thuiswinkel partner
Thuiswinkel partner
Makkelijk vergelijken
9,1 klantwaardering
Makkelijk vergelijken
14 dagen bedenktijd

De top 3 alleen internet abonnementen

Dit zijn de beste internet deals van dit moment.

Beste aanbieding
Van €44,50
Nu €27,50
Online.nl
  • Nu met 6 maanden korting en 100 euro cashback
  • 6 maanden € 27,50, daarna € 44,50 per maand.
  • Razendsnel glasvezel tot wel 100 mb/s
Van €43,00
Nu €17,50
Budget Alles in 1
  • 6 maanden € 17,50, daarna € 43,00 per maand.
  • Razendsnel glasvezel tot wel 50 mb/s
  • Geen aansluitkosten t.w.v. € 35,00
Van €41,50
Nu €20,75
Youfone
  • 6 maanden € 20,75, daarna € 41,50 per maand.
  • Razendsnel glasvezel tot wel 100 mb/s
  • Geen aansluitkosten t.w.v. € 20,00

Wie heeft het goedkoopste internet abonnement?

Op dit moment heeft Budget Alles in 1 het goedkoopste alleen internet abonnement voor € 18,50 per maand. Daarna heeft Youfone de goedkoopste deal.

Provider Downloadsnelheid Prijs per maand
Online.nl 100 Mb/s Nu 6 maanden voor € 26,50
daarna € 43,50 p/m
Bekijk
Budget Alles in 1 100 Mb/s Nu 6 maanden voor € 18,50
daarna € 35,50 p/m
Bekijk
Odido 50 Mb/s Nu 8 maanden voor € 30,00
daarna € 32,50 p/m
Bekijk
Youfone 100 Mb/s Nu 6 maanden voor € 20,75
daarna € 41,50 p/m
Bekijk
Ziggo 100 Mb/s Nu 3 maanden voor € 21,25
daarna € 42,50 p/m
Bekijk

Waarom alleen internet kiezen

Met een alleen internet abonnement hoef je geen kosten te betalen voor tv en bellen. Kijk je alleen nog via streamingdiensten (tv)series en heb je geen vaste telefoon nodig? Dan kun je besparen door een alleen internet abonnement te nemen.

De kosten voor een alleen internet abonnement kunnen heel erg verschillen op basis van provider en de snelheid van je abonnementen. De DSL en glasvezel abonnementen hebben tegenwoordig vaak dezelfde prijs waardoor overstappen naar glasvezel zeer voordelig is. Kabelinternet is meestal iets duurder, maar is een goed alternatief wanneer DSL niet stabiel genoeg voor je is en je geen beschikking hebt over glasvezel.

Wat kost een alleen internet abonnement?

Voor het goedkoopste alleen internet abonnement betaal je momenteel slechts € 35,- per maand. Deze prijzen zijn exclusief korting. Om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken hebben we hieronder de alleen internet abonnementen van de meest bekende providers onder elkaar gezet.

ProviderPrijs voor 100 Mbit/s

Budget

€ 35,50
Youfone€ 44,50
Ziggo€ 42,50
Odido€ 35,00
KPN€ 42,50
Online.nl

€ 44,50

Laatste prijscheck: januari 2024

De provider met het laagste maandbedrag hoeft niet per se de goedkoopste keuze te zijn. Het kan zijn dat andere providers goedkoper zijn omdat zij betere aanbiedingen hebben. Vergelijk alle providers om te checken welke provider voor jou het goedkoopste alleen internet abonnement heeft.

Aanbiedingen voor internet abonnementen

De meeste internet providers stunten regelmatig met aanbiedingen om nieuwe klanten binnen te halen. Een internet aanbieding die veel voorkomt is de eerste 6 maanden 50% korting op je abonnement.

Grote premium internet providers hebben naast kortingsacties, vaak ook cadeau en combivoordeel aanbiedingen. Bekijk Odido aanbiedingen, KPN aanbiedingen en Ziggo aanbiedingen.

Providers die alleen internet abonnementen aanbieden

Deze providers bieden alleen internet abonnementen aan:

Alleen internet providersType internetverbinding
KPNDSL & glasvezel
OdidoDSL & glasvezel
Budget alles in 1DSL & glasvezel
ZiggoKabel
Online.nlDSL & glasvezel
JonazDSL & glasvezel
YoufoneDSL & glasvezel
SolconDSL & glasvezel
DeltaDSL & glasvezel
CaiwayDSL & glasvezel


Is alleen internet met glasvezel mogelijk op mijn adres?

Glasvezelaansluiting op je adres?

Het is mogelijk om een alleen internet abonnement met glasvezel te nemen. Om gebruik te maken van glasvezel internet moet je woning zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk. Ook dien je te beschikken over een glasvezelaansluiting bij je thuis.

De beschikbaarheid check je eenvoudig met de glasvezel postcodecheck. Wij checken dan of jouw adres is aangesloten op een glasvezel netwerk en laten je daarna alle mogelijke glasvezel abonnementen zien met alleen internet. Zo kun je gemakkelijk de abonnementen voor glasvezel internet vergelijken.

Blijkt dat er nog geen glasvezel internet beschikbaar is op jouw adres, dan brengen we je automatisch op de hoogte wanneer jouw postcode op de planning staat van de glasvezel aanlegger in jou regio. Hiervoor hoef je alleen je e-mail in te vullen in de check.

Alleen internet in combinatie met andere type verbindingen

Welke type verbindingen kan ik het beste kiezen voor alleen internet?

Een alleen internet abonnement is beschikbaar via een DSL of glasvezel internetverbinding. Via Ziggo kun je nu ook met een kabelverbinding een alleen internet abonnement nemen. De grote verschillen tussen deze drie verbindingen zit in de stabiliteit en prijs van het abonnement.

DSL alleen internet abonnementen zijn vaak de goedkoopste optie, maar hebben het nadeel dat ze het meest onstabiel zijn. Je maximale internsnelheid met DSL is gebaseerd op hoever je woont van de wijkcentrale. Hoe verder je woont van de wijkcentrale, hoe lager jouw internetsnelheid zal zijn.

Met een kabelverbinding heb je een meer stabiele internetverbinding dan DSL, maar heb je nog steeds lagere stabiliteit dan een glasvezel internetverbinding. Vergeleken met een DSL internet abonnement betaal je met kabelinternet ook meer en kan soms wel € 17,00 per maand verschillen tussen deze twee type alleen internet abonnementen. Toch is kabelinternet nog wel een goede keuze als je geen beschikking hebt tot glasvezel internet.

Glasvezel heeft de meest stabiele internetverbinding. Het grote voordeel is ook dat tegenwoordig de prijzen voor DSL en glasvezel vaak gelijk zijn waardoor je per maand ongeveer hetzelfde kwijt bent. Het enige nadeel van alleen internet glasvezel is dat het nog lang niet overal beschikbaar is. Als je alle beschikbare glasvezel alleen internet abonnementen wil vinden voor jouw woning vul dan je postcode in onze vergelijker. Dan krijg je gelijk te zien welke alleen internet abonnementen er bij jouw woning beschikbaar zijn.

KPN alleen internet

KPN levert diensten via DSL en glasvezel internet verbindingen. Bij KPN heb je stabiele snelheden voor upload en download tussen de 100 Mbit/s en 1 Gbit/s. Voor alleen internet is vooral het 1000 Mbit/s abonnement een populaire keuze. Als jouw woning beschikking heeft over glasvezel dan is de kans groot dat deze deel is van het glasvezel netwerk van KPN. Ze beschikken namelijk over het grootste glasvezel netwerk van Nederland.

Is Ziggo alleen internet mogelijk?

Bij Ziggo was het een lange tijd niet mogelijk om alleen internet te krijgen. Ziggo levert het meeste van hun internet via de kabel waardoor je altijd een tv abonnement erbij moest nemen. Tegenwoordig kun je wel gewoon een alleen internet abonnement via Ziggo krijgen onder de naam Internet Only. Bij een Ziggo alleen internet abonnementen kun je kiezen voor snelheden van 100 Mbit/s, 350 Mbit/s en 1000 Mbit/s. Bekijk onze Ziggo alleen internet pagina voor een volledig overzicht van de alleen internet abonnementen.

Alle providers met alleen internet onder één dak

Bij ons vergelijk je alle grote Nederlandse providers met losse internet abonnementen.