icon
Overstapservice alles wordt voor je geregeld
Lage prijs
Laagste prijs vind de beste deal
Euroteken
Exclusieve deals altijd de goedkoopste
9,4 9.6 Kiyoh beoordeling
94% van de bezoekers beveelt ons aan op Kiyoh

Vattenfall tarieven

Benieuwd hoeveel een energiecontract bij Vattenfall kost? Bekijk de actuele tarieven van Vattenfall met een energie aanbieding in 2023. Klik op een deal om jouw maandbedrag uit te rekenen en vind jouw beste deal.

Energieleverancierper m3 gasper kWh stroom
Vattenfall logo€ 2,87€ 0,77

Maak kennis met Vattenfall

Vattenfall is één van de grootste energieleveranciers van Nederland en blijft groeien.

Vattenfall heeft als missie 'fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie'. Daarom wekt Vattenfall zelf energie op met zonnepanelen, windmolens, maar ook traditionele energiecentrales die werken op kolen en/of gas. Er werken ongeveer 4.500 medewerkers bij Nuon Vattenfall Benelux. De moederorganisatie 'Vattenfall' is een Zweedse energiemaatschappij. Vattenfall is 100% eigendom van de Zweedse staat.

Vattenfall vergelijken

Hoe werkt dat?

Stap 1. Vul je postcode en verbruik in

Vul in de postcodecheck je postcode en verbruik in. We laten je vervolgens alle energiecontracten van Vattenfall zien op jouw adres.

Stap 2. Bekijk het aanbod van Vattenfall

Gebruik de filters om vervolgens aan te geven welke contractduur je wilt. Bekijk het aanbod en de contract- en prijsdetails onder ‘Meer info’.

Stap 3. Meld je aan bij Vattenfall

Heb je jouw deal gevonden? Via ‘Bekijk deal’ sturen we je door naar de aanmeldpagina van Vattenfall. Daar bereken je je geschatte maandbedrag en vul je je persoonlijke gegevens in. Vattenfall regelt de rest. Lekker makkelijk.

Energie vergelijken stappenplan

Dit zijn de variabele tarieven van Vattenfall in 2023

Wat kost 1 kWh stroom bij Vattenfall?

Voor 1 kWh stroom betaal je € 0,77 per kWh bij Vattenfall. Dit is inclusief belastingen en overheidsheffingen.

Laat jij je stroomkosten verrekenen met een dubbeltarief? Gebruik dan de energie vergelijker om te zien wat je bij jouw verbruik betaalt.

Wat kost 1 m3 gas bij Vattenfall?

Voor 1 m3 gas betaal je bij Vattenfall € 2,87 per m3. Dit is inclusief belastingen en overheidsheffingen.

Hoe vaak past Vattenfall de variabele tarieven aan?

Vattenfall past in ieder geval twee keer per jaar de variabele tarieven voor bestaande klanten aan: op 1 januari en op 1 juli. Vanwege de energiecrisis kan Vattenfall de energietarieven vaker aanpassen.

Direct naar Vattenfall


Is Vattenfall duur in vergelijking met andere leveranciers?

Vattenfall heeft in vergelijking met andere grote leveranciers één van de voordeligste variabele energiecontracten van dit moment. Andere leveranciers bieden alleen het verplichte modelcontract aan. De tarieven bij dit type contract liggen vrijwel altijd hoger.

Is Vattenfall goedkoper dan Budget Energie variabele tarieven?

Naast Vattenfall heeft alleen Budget Energie op dit moment ook een apart variabel energiecontract, naast het verplichte modelcontract. De variabele tarieven bij dit contract zijn nog iets voordeliger dan de variabele tarieven van Vattenfall, namelijk € 0,39 per kWh stroom en € 1,39 per m3 gas.


Energieleverancier

Prijs per m3 gas

Prijs per kWh stroom (enkeltarief)
Budget Energie€ 1,39€ 0,39

Vattenfall

€ 2,87
€ 0,77

*Laatste update januari 2023. Tarieven afgerond op 2 cijfers achter de komma.

Om te weten wat het goedkoopste energiecontract is voor jouw situatie, bij jouw specifieke verbruik, is het slim om de energie vergelijker te gebruiken. Daarin zijn alle kosten meegerekend, inclusief belastingen en heffingen.

Direct vergelijken


Dit krijg je aan terugleververgoeding bij Vattenfall met zonnepanelen

Heb je, of overweeg je zonnepanelen? Dan krijg je bij Vattenfall € 0,07 terugleververgoeding per kWh, ongeacht welk contract je hebt.

Hoe verhoudt teruglevertarief Vattenfall zich tot andere leveranciers?

Het teruglevertarief van Vattenfall is niet de hoogste vergoeding, maar ook niet de laagste. Een aantal andere leveranciers rekent ook € 0,07 per kWh, of nog minder, namelijk € 0,05 per kWh.

Andere leveranciers rekenen, waaronder Pure Energie en Engie rekenen het kale leveringstarief per Kwh (exclusief belastingen) als teruglevertarief, en maken daarbij onderscheid of je nog een vast contract hebt of een variabel contract. De teruglevertarieven bij deze leveranciers verschillen daardoor onderling sterk met de leveranciers die een vast teruglevertarief rekenen en kunnen oplopen tot ruim € 0,50 per kWh.

Lees hier meer over de terugleververgoeding van energieleveranciers

Salderen is altijd gunstiger dan terugleveren

Ons advies is om je niet blind te staren op de hoogte van het teruglevertarief. Salderen is altijd nog altijd voordeliger dan terugleveren, omdat je daarmee het kale leveringstarief per kWh mag wegstrepen tegen je verbruik met de één-op-één salderingsregeling.

Bovendien bestaat een groot deel van de energietarieven uit belastingen. Deze krijg je alleen vergoed bij salderen.


Zo gaat Vattenfall met de opzegvergoeding om

Heb je op dit moment een variabel energiecontract? Dan brengt jouw huidige leverancier geen opzegvergoeding in rekening. Dit mag alleen bij het opzeggen van een vast contract.

Met een variabel contract mag je kosteloos en op ieder moment overstappen naar Vattenfall. Meer dan de helft van alle huishoudens heeft nu een variabel contract en kan dus boetevrij overstappen naar Vattenfall.

Zelf brengt Vattenfall ook geen opzegvergoeding in rekening als je bijvoorbeeld binnen een paar maanden wil overstappen op een goedkoper energiecontract, omdat Vattenfall alleen variabele contracten heeft.

Vattenfall neemt geen opzegvergoeding over

Heb je nu nog als één van de weinigen een vast contract lopen? Dan kun je beter even wachten tot de einddatum. Vattenfall neemt namelijk geen overstapboete meer over. Afhankelijk van hoelang je vaste contract nog doorloopt kost dit je minimaal € 50,- en maximaal € 125,- per product.

Neem je zowel gas en stroom af, dan brengt je huidige leverancier het dubbele bedrag in rekening.


Contactgegevens Vattenfall

Heb je nog vragen over Vattenfall als leverancier? Vraag het ons via de chat of neem contact op met Vattenfall via de klantenservicepagina.

Vattenfall logo