Thuiswinkel partner
Thuiswinkel partner
Makkelijk vergelijken
9,3 klantwaardering
Makkelijk vergelijken
14 dagen bedenktijd

De beste sim only onbeperkt internet deals

Vind eenvoudig en snel jouw beste aanbieding met onbeperkt data van dit moment.

Provider Data Min/sms Contractduur Prijs p.m.
Budget Mobiel
Onbeperkt
data
Onbeperkt
min/sms
1 jaar
contract
€ 21,00
per maand
Bekijk  
Budget Mobiel
Onbeperkt
data
Onbeperkt
min/sms
2 jaar
contract
€ 20,00
per maand
Bekijk  
Budget Mobiel
Onbeperkt
data
Onbeperkt
min/sms
1 maand
contract
€ 22,00
per maand
Bekijk  
KPN
Onbeperkt
data
150
min/sms
2 jaar
contract
€ 31,50
per maand
Bekijk  
KPN
Onbeperkt
data
150
min/sms
1 jaar
contract
€ 32,50
per maand
Bekijk  

Wanneer kies je voor sim only onbeperkt internet?

Een sim only abonnement met onbeperkt internet is niet altijd nodig. Soms is een grote databundel genoeg. De grootste databundels die je op dit moment kunt afsluiten zijn rond de 20 GB, bij Vodafone zelfs 50 GB.

Gebruik je meer dan 20 GB per maand, dan heb je onbeperkt internet nodig. Vooral als je niet zeker weet of je binnen je bundel blijft, bijvoorbeeld als je veel onderweg bent of veel games speelt op je mobiel. Met een onbeperkt sim only abonnement hoef je in ieder geval niet op je verbruik te letten.

De voordelen van sim only met unlimited data:

  • Nooit meer zonder data
  • Geen kosten buiten je bundel
  • Eindeloos streamen of gamen

Direct sim only vergelijken

Sim only providers met onbeperkt internet

Niet alle mobiele providers bieden sim only abonnementen met onbeperkte internet bundels aan. Providers die sim only abonnementen met onbeperkt internet hebben zijn: Budget Mobiel, Odido, KPN en Vodafone.

Een sim only abonnement met onbeperkt internet kost tussen de € 21,- en € 32,50 per maand. Bekijk in onze sim only vergelijker welke sim only deal voor jou het voordeligst is.

Wat is de goedkoopste sim only met onbeperkt internet?

Logo's goedkoopste onbeperkt internet providers

De goedkoopste sim only met onbeperkt internet is Budget Mobiel voor € 21,- per maand. Daarna volgt Odido met 5G voor € 25,- per maand, en daarna KPN voor € 31,50 per maand.

Laatste prijscheck: februari 2024

Prijsverschil tussen sim only onbeperkt internet en een grote databundel

Een reden om niet voor sim only onbeperkt internet te kiezen is dat een abonnement met databundel vaak goedkoper is. Het prijsverschil tussen sim only met onbeperkt internet en een abonnement met grote databundel varieert tussen de € 3,50 en € 7,50 per maand.

Hoe snel is onbeperkt internet sim only?

De snelheid van een onbeperkt internet sim only abonnement verschilt per provider, en soms zelfs per abonnement.

Sim only onbeperkt internet snelheden per provider:

ProviderDownloadsnelheidIn de praktijk
Budget Mobiel5 Mbps5 Mbps
KPN500 Mbps240 Mbps
Odido Unlimited Start10 Mbps10 Mbps
Odido Unlimited Basis, Plus en Premium300-1000 Mbps240 Mbps
Vodafone250 Mbps240 Mbps

Is sim only met unlimited data écht onbeperkt?

Niet helemaal, er zit namelijk een limiet per dag op. Wel kun je dit limiet eindeloos blijven verhogen, zonder extra kosten. In de praktijk kun je dus onbeperkt internet gebruiken.

Fair Use Policy

Sim only providers werken met de zogeheten Fair Use Policy, ofwel 'FUP'. In de FUP van de providers staat hoeveel GB een provider per dag redelijk vindt. Hiermee proberen providers te voorkomen dat het netwerkt overbelast raakt. Bij de meeste providers logt de FUP-grens op 10GB per dag. Bij een normaal gebruik zul je die grens niet snel bereiken.

Bundel verhogen

Ga je over het daglimiet, dan kun je je datalimiet verhogen. Vaak kan dit via een sms’je of via de app van de provider.

Provider dagbundelDaglimietData aanvullen met
Budget Mobiel4 GB1GB
KPN10 GB2GB
Odido10 GB2GB
Vodafone10 GB2GB

Sim only onbeperkt internet en bellen

Bij unlimited data van Budget Mobiel, Odido en Vodafone zijn ook je belminuten onbeperkt. Bij KPN betaal je 1 euro extra per maand om onbeperkt te bellen.

Sim only met onbeperkt internet in de EU

Een sim only met onbeperkt internet is niet in de hele EU onbeperkt. Iedere provider geeft je een databundel per maand met de hoeveelheid data die je in de EU kunt gebruiken. Dit is hoeveel GB je per maand krijgt om in de EU te gebruiken:

ProviderEU databundel
Budget Mobiel21 GB

KPN

50 GB
Odido35 GB
Odido Unlimited Plus en Premium50 GB
Vodafone40 GB

Gebruik je in een maand meer data in de EU dan je databundel toelaat, moet je extra kosten betalen. Het is dus slim om in het buitenland een oog op je dataverbruik te houden. Ben je veel onderweg in het buitenland, is het slim om een provider te kiezen die je veel GB's in de EU geeft voor een unlimited data sim only.

Sim only met unlimited data in Turkije

Turkije is geen lid van de Europese Unie en valt niet onder je EU-bundel. Bij de meeste onbeperkt internet abonnementen moet je daarom betalen voor je dataverbruik in Turkije, behalve bij Vodafone.

Vodafone rekent voor Turkije de EU-bundel. Je kunt daarom bij Vodafone je onbeperkt internet GB's ook in Turkije gebruiken. Bij KPN, Odido en Budget Mobiel kun je een databundel afsluiten voor Turkije.

Sim only met unlimited data in Zwitserland

Hoewel Zwitserland geen lid is van de EU, behandelen de meeste providers Zwitserland als EU-land en kun je je EU-databundel in Zwitserland gebruiken. Dit geldt voor Budget Mobiel, KPN en Vodafone.

Bij Odido kun je alleen met een Unlimited Plus en Unlimited Premium je databundel in Zwitserland gebruiken. Met een Unlimited Start of Unlimited Basis abonnement moet je voor Zwitserland een extra databundel afsluiten.

Sim only met unlimited data in Verenigd Koninkrijk

Sinds de Brexit is Engeland geen lid meer van de EU, maar bij alle providers die een sim only met onbeperkt internet aanbieden kun je in het Verenigd Koninkrijk nog steeds je EU databundel gebruiken.

Sim only met unlimited data in het buitenland

Reis je buiten Europa, dan kun je je onbeperkt internet sim only niet gebruiken zonder databundel (of je betaalt buitenbundelkosten).

De enige uitzondering is Odido Unlimited Plus en Odido Unlimited Premium, waar je je databundel ook in de Verenigde Staten kunt gebruiken.