Thuiswinkel partner
Thuiswinkel partner
Makkelijk vergelijken
9,4 klantwaardering
Makkelijk vergelijken
14 dagen bedenktijd

De beste sim only onbeperkt internet deals

Vind snel en eenvoudig jouw beste aanbieding met onbeperkt data van dit moment.

Provider Data Min/sms Contractduur Prijs p.m.
Budget Mobiel
Onbeperkt
data
Onbeperkt
min/sms
1 jaar
contract
€ 21,00
per maand
Bekijk  
Odido
Onbeperkt
data
Onbeperkt
min/sms
2 jaar
contract
€ 25,00
per maand
Bekijk  
KPN
Onbeperkt
data
150
min/sms
2 jaar
contract
€ 31,50
per maand
Bekijk  
Vodafone
Onbeperkt
data
Onbeperkt
min/sms
2 jaar
contract
€ 32,50
per maand
Bekijk  

De voordelen van sim only met unlimited data

  • Nooit zonder data
  • Geen kosten buiten je bundel
  • Eindeloos streamen of gamen


Met een sim only abonnement met onbeperkt internet hoef je nooit bang te zijn dat je data op is of je buiten je bundel komt. Met unlimited data kun je eindeloos blijven streamen.

Wanneer kies je voor sim only onbeperkt internet?

Zit je buiten de deur veel op je telefoon? Stream je veel muziek en filmpjes, of gebruik je je mobiel wel eens als wifi hotspot? Dan kan het hard gaan met je databundel. Met een sim only abonnement met onbeperkt data hoef je je over extra kosten geen zorgen te maken.

Hoe duur is sim only met onbeperkt internet?

Een sim only met onbeperkt internet kost tussen de € 21 en € 32,50 per maand. Er zijn 4 providers die onbeperkt internet sim only aanbieden, dit zijn alle groter providers (zoals KPN, Odido en Vodafone) en prijsvechter Budget Mobiel.

Wat is de goedkoopste sim only met onbeperkt internet?

Logo's goedkoopste onbeperkt internet providers

De goedkoopste sim only met onbeperkt internet is Budget Thuis voor € 21,- per maand. Daarna volgt Odido met 5G voor € 25,- per maand, en daarna komt KPN voor € 31,50 per maand.

Goedkoopste sim only abonnementen met onbeperkt internet:

ProviderPrijs per maand
Budget Mobiel€ 21,-
Odido€ 25,-
KPN€ 31,50
Vodafone€ 32,50

Laatste prijscheck: december 2023

Hoe snel is onbeperkt internet sim only?

De snelheid van een onbeperkt internet sim only abonnement verschilt per provider, en soms zelfs per abonnement.

Sim only onbeperkt internet snelheden per provider:

ProviderDownloadsnelheidIn de praktijk
Budget Mobiel5 Mbps5 Mbps
KPN500 MBps240 MBps
Odido Unlimited Start10 Mbps10 Mbps
Odido Unlimited
Basis, Plus en Premium
300-1000 Mbps240 Mbps
Vodafone250 Mbps240 Mbps

De prijsvechters (Budget Mobiel en Odido met Unlimited Start) zijn een stuk langzamer dan de andere providers. Dit zul je in de praktijk ook merken bij grotere downloads of HD streams. Heb je een hoge snelheid nodig (bijvoorbeeld omdat je streamt via je mobiele telefoon), dan is het slim om een andere provider te nemen.

Heb ik sim only met onbeperkt internet nodig?

Je hebt onbeperkt internet niet altijd nodig, soms is het genoeg om een grote databundel te nemen. De grootste databundels die je op dit moment kunt afsluiten zijn rond de 20 GB (bij Vodafone zelfs 50 GB).

Gebruik je meer dan dat, dan heb je onbeperkt internet nodig. Ook kan het slim zijn om onbeperkt internet te nemen als je niet zeker weet of je binnen je bundel blijft, bijvoorbeeld als je veel onderweg bent of veel games speelt op je mobiel. Met een onbeperkt sim only abonnement hoef je in ieder geval niet op je verbruik te letten.

Prijsverschil tussen onbeperkt sim only en databundels

Een reden om niet voor een onbeperkt sim only te kiezen is dat een abonnement met een databundel goedkoper is. Het prijsverschil tussen een onbeperkt internet abonnement en een abonnement met databundel varieert tussen de € 3,50 en € 7,50 per maand.

Weet je niet zeker of een onbeperkt internet sim only abonnement bij je past, of toch beter een grote databundel? Vergelijk dan hier alle sim only abonnementen.

Sim only vergelijken

Is sim only met unlimited data écht onbeperkt?

Nee: een onbeperkt internet abonnement is niet echt onbeperkt, er zit een limiet per dag op. Maar je kunt deze limiet eindeloos blijven verhogen, zonder extra kosten. In de praktijk kun je dus onbeperkt internet gebruiken.

Fair Use Policy

Sim only providers werken met de zogeheten Fair Use Policy, ofwel 'FUP'. In de FUP van de providers staat hoeveel GB per dag een provider redelijk vindt. Met de FUP proberen de providers namelijk te zorgen dat het netwerk niet overbelast raakt en proberen ze te voorkomen dat abonnementen gebruikt worden waarvoor ze bedoeld zijn.

Bij de meeste providers ligt de FUP-grens op 10GB per dag. Bij normaal gebruik zul je die grens niet zo snel niet bereiken, en kun je gewoon lekker je gang gaan.

Bundel ophogen

Ga je over de daglimiet, dan kun je je datalimiet verhogen met een sms'je of via de app van de provider. Van alle sim only onbeperkt data providers hebben wij een overzicht gemaaakt met de dagbundels en hoeveel je steeds kunt ophogen.

Provider dagbundelDaglimietData aanvullen met
Budget Mobiel4 GB1GB
KPN10 GB2GB
Odido10 GB2GB
Vodafone10 GB2GB


Sim only onbeperkt internet vergelijken

Sim only met onbeperkt internet in de EU

Een sim only met onbeperkt internet is niet in de hele EU onbeperkt. Iedere provider geeft je een databundel per maand met de hoeveelheid data die je in de EU kunt gebruiken. Dit is hoeveel GB je per maand krijgt om in de EU te gebruiken:

ProviderEU databundel
Budget Mobiel21 GB

KPN

50 GB
Odido35 GB
Odido Unlimited Plus en Premium50 GB
Vodafone40 GB

Gebruik je in een maand meer data in de EU dan je databundel toelaat, moet je extra kosten betalen. Het is dus slim om in het buitenland een oog op je dataverbruik te houden. Ben je veel onderweg in het buitenland, is het slim om een provider te kiezen die je veel GB's in de EU geeft voor een unlimited data sim only.

Sim only met unlimited data in Turkije

Turkije is geen lid van de Europese Unie en valt niet onder je EU-bundel. Bij de meeste onbeperkt internet abonnementen moet je daarom betalen voor je dataverbruik in Turkije, behalve bij Vodafone.

Vodafone rekent voor Turkije de EU-bundel. Je kunt daarom bij Vodafone je onbeperkt internet GB's ook in Turkije gebruiken. Bij KPN, Odido en Budget Mobiel kun je een databundel afsluiten voor Turkije.

Sim only met unlimited data in Zwitserland

Hoewel Zwitserland geen lid is van de EU, behandelen de meeste providers Zwitserland als EU-land en kun je je EU-databundel in Zwitserland gebruiken. Dit geldt voor Budget Mobiel, KPN en Vodafone.

Bij Odido kun je alleen met een Unlimited Plus en Unlimited Premium je databundel in Zwitserland gebruiken. Met een Unlimited Start of Unlimited Basis abonnement moet je voor Zwitserland een extra databundel afsluiten.

Sim only met unlimited data in Verenigd Koninkrijk

Sinds de Brexit is Engeland geen lid meer van de EU, maar bij alle providers die een sim only met onbeperkt internet aanbieden kun je in het Verenigd Koninkrijk nog steeds je EU databundel gebruiken.

Sim only met unlimited data in het buitenland

Reis je buiten Europa, dan kun je je onbeperkt internet sim only niet gebruiken zonder databundel (of je betaalt buitenbundelkosten).

De enige uitzondering is Odido Unlimited Plus en Odido Unlimited Premium, waar je je databundel ook in de Verenigde Staten kunt gebruiken.

Vergelijk sim only onbeperkt internet

Welke sim only providers bieden onbeperkt internet aan?

Logo's sim only providers met onbeperkt internet

Deze providers bieden sim only met onbeperkt internet aan:

  • Budget Mobiel
  • Odido
  • KPN
  • Vodafone

Niet alle sim only providers bieden ook onbeperkte internet bundels aan. Zo bieden Simyo, Youfone en Lebara geen onbeperkt internet abonnement aan, maar een maximale bundel van 20GB.

Kom hier meer te weten over wat de beste sim only onbeperkt internet keuze is.

Sim only onbeperkt internet en bellen

Bij unlimited data van Budget Mobiel, Odido en Vodafone zijn ook je belminuten onbeperkt. Bij KPN betaal je 1 euro extra per maand om onbeperkt te bellen.

Sim only abonnementen met onbeperkt internet en onbeperkt bellen

ProviderKosten per maand
Budget Mobiel€ 21,-
KPN€ 32,50
Vodafone€ 32,50
Odido€ 25,-

Laatste prijscheck: december 2023

Sim only onbeperkt internet vergelijken

100% van de bezoekers beveelt ons aan!

Onze bezoekers zijn heel tevreden over Keuze.nl! We scoren gemiddeld een 9,4 op Kiyoh. Bekijk al onze reviews.

Kiyoh beoordeling

Onbeperkt sim only providers

Bij ons vergelijk je sim only acties van alle sim only providers met onbeperkt internet.