Thuiswinkel partner
Thuiswinkel partner
Makkelijk vergelijken
9,1 klantwaardering
Makkelijk vergelijken
14 dagen bedenktijd

Sim only onbeperkt internet vergelijken

Bij Keuze.nl helpen wij jou om snel het meest voordelige onbeperkt internet abonnement te vinden.

Om het beste sim only onbeperkt data te vinden is het belangrijk om naast de prijs ook goed op snelheid van je abonnement te letten. Wij zorgen ervoor dat je meteen duidelijk de belangrijkste informatie over de abonnementen in ons overzicht vindt.

  • Vind in een paar seconden het beste onbeperkt internet abonnement
  • 100% onafhankelijk vergelijken
  • Alle providers en aanbiedingen vergelijken

Optimaal gebruik van je onbeperkte bundel?

Wil je zonder problemen video’s kijken onderweg? Dan heb je minimaal een snelheid van 50 Mbit/s nodig. Let hierop met het uitkiezen van je provider.

Het goedkoopste onbeperkt abonnement van Budget Mobiel heeft bijvoorbeeld maar 5 Mbit/s. Dat is dus niet genoeg voor die ene serie op Netflix.

93% van de bezoekers beveelt ons aan!

Onze bezoekers zijn heel tevreden over Keuze.nl! We scoren gemiddeld een 9,1 op Kiyoh. Bekijk al onze reviews.

Kiyoh beoordeling

Wanneer kies je voor sim only onbeperkt internet?

Gebruik je per maand meer dan 20 GB data? Dan is een sim only abonnement met onbeperkt internet een goede keuze voor jou. Met een onbeperkt internet abonnement heb je zekerheid dat je nooit buiten je bundel data hoeft te betalen.

Bij onbeperkt internet van Budget Mobiel, Odido en Vodafone krijg je ook onbeperkt bellen. Bij KPN betaal je €1 extra per maand om onbeperkt te bellen.

Wanneer kies je niet voor een onbeperkt data abonnement?
Als je dus minder of ongeveer 20 GB data verbruikt per maand is een sim only onbeperkt abonnement misschien niet beste keuze voor jou. Het kan dan voordeliger zijn om een abonnement met een hoge databundel af te sluiten. Het goedkoopste 20GB abonnement is € 78,- per jaar goedkoper dan het goedkoopste onbeperkt abonnement.

Sim only providers met onbeperkt internet

Er zijn 4 providers die sim only onbeperkt internet abonnementen aanbieden:

  • Budget Mobiel
  • KPN
  • Odido
  • Vodafone

Wat is dan het verschil tussen deze 4 providers, los van de prijs? De internetsnelheid is belangrijk verschil tussen de abonnementen die deze providers aanbieden. Zo krijg je bij het goedkoopste abonnement van Budget Mobiel en Odido een veel lagere snelheid dan bij het duurdere abonnement van Vodafone. Hieronder leggen we je uit wat een goede internetsnelheid is.

Welke internetsnelheid bij een onbeperkt abonnement?

Hoe snel moet je internetsnelheid zijn van je sim only onbeperkt abonnement om een prettige ervaring te hebben zonder eindeloos te wachten?

50 - 150 Mbit/s
Als je alleen op internet zit voor bijvoorbeeld het nieuws of versturen van appjes.

150 - 350 Mbit/s
Wanneer je social media wilt gebruiken en video’s op een lagere kwaliteit wilt kunnen bekijken.

350+ Mbit/s
Dit is ons advies als je in HD series wilt kunnen bekijken of online games wilt kunnen spelen.

Ons advies om voor een abonnement te gaan met minstens 150+ Mbit/s. Hoe hoger de internetsnelheid, des te beter de kwaliteit wordt van videos die je bekijkt.

Odido en Vodafone bieden abonnementen aan met maar liefst 1 GBit/s. In realiteit zal je deze snelheid alleen nooit echt nodig hebben. Probeer een goede balans te vinden in wat je nodig hebt en de prijs van het abonnement.

De goedkoopste onbeperkt abonnementen zijn van Budget Mobiel en Odido. Die abonnementen hebben slechts een internetsnelheid van 5 of 10 Mbit/s. Dat is dus te weinig om eigenlijk goed gebruik van je mobiele data te maken.

Vergelijk abonnementen

Wat is de goedkoopste sim only met onbeperkt internet?

Het goedkoopste sim only abonnement met onbeperkt internet is van Budget Mobiel. Dit abonnement is €21,- per maand. Maar let op, dit is dus een abonnement met internetsnelheid van 5 Mbit/s.

Zoek je naar internetsnelheid van minimaal 150 Mbit/s dan is het goedkoopste abonnement van KPN. Dat abonnement kost €26,50 per maand. Wel dus een aanzienlijk verschil, maar daarvoor krijg je dus wel een goede internetsnelheid

Provider Bundel Prijs p.m.
Budget Mobiel Onbeperkt data + Onbeperkt min/sms € 21,00
per maand
Odido Onbeperkt data + Onbeperkt min/sms € 25,00
per maand
KPN Onbeperkt data + 150 min/sms € 26,50
per maand
Vodafone Onbeperkt data + Onbeperkt min/sms € 32,50
per maand

Is sim only met unlimited data écht onbeperkt?

Ja, technisch gezien wel binnen Nederland. Bijna alle providers hebben een daglimiet van 10 GB. Alleen Budget Mobiel werkt met een daglimiet 4 GB. Ga je over de daglimiet heen dan kan je gratis het limiet verhogen met 1 GB. Je hebt dus wel onbeperkt internet, alleen je zal misschien soms een extra handeling ervoor moeten doen als je extreem veel data verbruikt op 1 dag.

Sim only providers werken met de zogeheten Fair Use Policy, ofwel 'FUP'. In de FUP van de providers staat hoeveel GB een provider per dag redelijk vindt. Hiermee proberen providers te voorkomen dat het netwerk overbelast raakt.

Sim only met unlimited data in het buitenland

Met een onbeperkt sim only abonnement kan je wel gebruik maken van je bundel maar er geldt een limiet per maand. Providers hebben binnen de EU hun onbeperkt bundel terug geschroefd naar een beperkt aantal GB.

Onbeperkt internet bundel in de EU

ProviderGB in Zone 1
Budget Mobiel21 GB
Odido*Hello Start tot 35 GB.
Hello Basis tot 40 GB.
Hello Plus of Premium tot 50 GB.
KPN75 GB
Vodafone40 GB

* Odido biedt verschillende type abonnementen die invloed hebben op je buitenland bundel

Sim only met unlimited data in de EU
Binnen de EU gebruik je de eerder genoemde databundels als je een sim only onbeperkt internet abonnement hebt. Sinds de Brexit is het Verenigd Koninkrijk geen lid meer van de EU, maar bij alle providers kun je in het Verenigd Koninkrijk nog steeds je EU databundel gebruiken. Turkije is ook een uitzondering. Die valt buiten de EU zone, behalve bij Vodafone.

Sim only met unlimited data buiten de EU
Buiten de EU zone kan je bij geen provider gebruik maken van je bundel. Bij Vodafone kan je wel in de VS je unlimited bundel gebruiken. In alle andere gevallen betaal je buitenlandse tarieven die verschillen per provider én per land. De providers bieden wel buitenlandse bundels aan zodat je tegen een relatief lagere prijs wel internet kan gebruiken.

Vergelijk abonnementen