Makkelijk vergelijken
Makkelijk vergelijken Alles in één handig overzicht
Overstapservice
Overstapservice alles wordt voor je geregeld
9,4 9.6 Kiyoh beoordeling
100% van de bezoekers beveelt ons aan op Kiyoh
FD Gazellen winnaar Van 2018 tot en met 2022!

NextEnergy tarieven

Zijn de dynamische tarieven van NextEnergy de goedkoopste optie voor jou? Check hier de actuele tarieven van NextEnergy in 2023 en bereken jouw geschatte maandbedrag.

Leverancier per kWh stroom per m3 gas
NextEnergy € 0,30620 € 1,21750 Bekijk
Prijzen op basis van 2500 kWh en 1000 m3. De prijzen kunnen per postcode verschillen. Laatst bijgewerkt op 21-03-2023

Maak kennis met NextEnergy

NextEnergy is een dynamische energieleverancier en is sinds 2022 actief op de energiemarkt. Bij NextEnergy betaal je dagelijks wisselende tarieven voor gas en stroom. De leverancier heeft op dit moment al een tijdje gemiddelde dynamische tarieven onder het prijsplafond.

Je betaalt bij NextEnergy energie tegen inkoopprijs. De inkoopprijs voor gas wisselt dagelijks, die voor stroom zelfs per uur. Daarnaast betaal je een inkooptoeslag per product, en abonnementskosten per product per maand. Je betaalt € 5,- per product per maand.

NextEnergy heeft een slimme app waarmee je nauwkeurig inzicht krijgt in je energieverbruik van uur tot uur. Ook kun je alerts instellen wanneer de stroomprijzen zakken onder een bepaald niveau. Zo weet je precies wat de beste momenten zijn thuis om stroom te verbruiken.

Let op: om klant te worden bij NextEnergy heb je wel een slimme meter nodig.

NextEnergy logo
Dit is NextEnergy in het kort:
  • Energie tegen inkoopprijs
  • Vast termijnbedrag
  • Dagelijks wisselende dynamische tarieven
  • Dagelijks opzegbaar
  • € 5,- abonnementskosten per product

Overstappen naar NextEnergy

Hoe werkt dat?

1. Vul je postcode en verbruik in

 

Geef in de postcodecheck je postcode en verbruik aan en kies met de filters ‘NextEnergy’ als leverancier. Je krijgt vervolgens alle energiecontracten van NextEnergy te zien op jouw adres.

2. Bekijk het aanbod van NextEnergy

 

Kies dan je contractduur met behulp van de filters en bekijk het aanbod. Je checkt de contract- en prijsdetails per contract onder ‘meer info’.

3. Meld je aan bij NextEnergy

 

Jouw beste deal gevonden? Meld je dan aan voor dit contract via ‘Bekijk deal’. We sturen je door naar de aanmeldpagina van NextEnergy. Bereken je geschatte maandbedrag en vul je persoonlijke gegevens in. NextEnergy zorgt voor de rest.

Energie vergelijken in drie stappen

Is NextEnergy goedkoper dan Frank Energie?

NextEnergy is goedkoper vanwege de inkooptoeslag

Op dit moment is NextEnergy gemiddeld genomen goedkoper dan Frank Energie. Het prijsverschil zit ‘m in de hogere inkooptoeslagen die Frank Energie hanteert. De inkooptoeslag is een bedrag dat je bovenop elke m3 gas en kWh stroom betaalt, om risicokosten te dekken voor de leverancier.

Afhankelijk van je energieverbruik kan het verschil in inkooptoeslagkosten tussen Frank Energie en NextEnergy oplopen tot honderden euro’s per jaar, als je ook gas afneemt. De abonnementskosten per product zijn bij zowel Frank Energie en NextEnergy allebei € 5,-.

EnergieleverancierInkooptoeslagToeslag per jaar
Frank EnergieGas: € 0,262
Stroom: € 0,025
Gas: € 458,50
Stroom: € 62,50
NextEnergyGas: € 0,128
Stroom: € 0,022
Gas: € 224,-
Stroom: € 55,-

Het verschil in kosten is berekend met een verbuik van 1750 m3 gas en 2500 kWh stroom in 2023.

Meer over de verschillen in inkooptoeslag tussen dynamische leveranciers lees je in ons beste energie tegen inkoopprijs artikel.


Is NextEnergy aantrekkelijk met zonnepanelen?

Hoe saldeert NextEnergy?

Salderen werkt bij NextEnergy hetzelfde als bij ieder ander leverancier. Aan het einde van het contractjaar streept NextEnergy de verbruikte stroom weg tegen het deel dat je zelf hebt opgewekt met je zonnepanelen. Hierbij geldt: je kunt nooit méér salderen dan je verbruikt.

Wat is de terugleververgoeding van NextEnergy?

NextEnergy werkt niet met een vaste terugleververgoeding, maar met een dynamische terugleververgoeding. Dit betekent dat de hoogte van het teruglevertarief afhangt van op welk moment van de dag je stroom teruglevert en wat de stroomprijs op dat moment is.

Je wekt doorgaans het meeste op overdag. Maar omdat dit ook het moment is waarop stroom met een dynamisch contract het goedkoopste is, is terugleveren met een dynamisch contract minder interessant.

Bovendien kleeft er nog een nadeel aan als je méér opwekt dan je verbruikt. Met een dynamisch teruglevertarief kan het voorkomen dat je op het moment dat de stroomprijs negatief is, juist moet betalen voor het terugleveren van stroom.

Een dynamische energiecontracty van NextEnergy is dus niet de meest geschikte keuze met zonnepanelen, wanneer je méér opwekt dan je verbruikt.

Direct vergelijken