Over NextEnergy

NextEnergy is sinds 2022 actief op de energiemarkt en levert dynamische energiecontracten tegen dagelijks wisselende tarieven. NextEnergy is één van de grotere dynamische leveranciers met gemiddelde lage tarieven onder het prijsplafond.

Naar Nextenergy →

Voordelen

 • Energie tegen inkoopprijs
 • Vast voorschotbedrag per maand
 • Dagelijks opzegbaar
 • Gemiddeld lagere tarieven

Nadelen

 • Niet altijd voordelig met terugleveren
 • Slimme meter verplicht
Vergelijk NextEnergy  

Vergelijk NextEnergy met andere energieleveranciers

Bekijk in onze energie vergelijker of NextEnergy de beste keuze voor jou is. Doe de postcodecheck en bekijk het aanbod op jouw adres.

NextEnergy tarieven

NextEnergy staat bekend om haar dynamische tarieven die van uur tot uur verschillen. In de app kun je zelfs een alert instellen als de tarieven zakken onder een bepaald niveau. Zo weet je precies wanneer je bijvoorbeeld de wasmachine het beste aan kunt zetten. 

We hebben op dit moment geen actuele tarieven van NextEnergy. In onze vergelijker vind je alle tarieven van alle leveranciers.


Alle energietarieven vergelijken

Wil je weten hoe de tarieven van NextEnergy zich verhouden tot andere energieleveranciers? Vergelijk alle energieleveranciers voor jouw situatie in onze energie vergelijker.

Energie aanbiedingen van NextEnergy

NextEnergy heeft regelmatig energie aanbiedingen voor nieuwe klanten. Aanbiedingen van energieleveranciers zijn vaak een cashback of welkomstkorting. Met deze korting komen ze hoger in de energievergelijker. Hoe hoger in de vergelijker, hoe goedkoper de leverancier op jaarbasis is.

Welke aanbiedingen heeft NextEnergy?

Op dit moment heeft NextEnergy één aanbieding. Dit is een dynamisch energiecontract waarbij de prijzen ieder uur kunnen veranderen, afhankelijk van de marktprijs.

Hierbij betaal je meestal lage tarieven onder het prijsplafond. Ondanks dat NextEnergy geen aanbieding heeft met korting, is het wel een goedkope leverancier met scherpe energieprijzen.

Dit zijn de huidige energie aanbiedingen van NextEnergy:

Aanbieding Contractduur Meer info
Maandelijks contract 1 maand Bekijken  

Op zoek naar een andere energie aanbieding?

Bekijk op onze energie aanbiedingen pagina de energieleveranciers die op dit moment wel een cashback, korting of welkomstcadeau aanbieden.

Onze ervaring met NextEnergy

Dit vinden wij als Keuze.nl van energieleverancier NextEnergy:

 •  
  Gemiddeld op 1e plek in onze energie vergelijker
 •  
  NextEnergy is consistent in het aanbieden van energiecontracten met lage energietarieven.
 •  
  Gemiddeld lage tarieven onder het prijsplafond
Vergelijk energie  

Klantervaringen met NextEnergy

Dit zeggen klanten over NextEnergy:

 • Vlotte overstap
 • De app geeft soms problemen
 • De klantenservice is af en toe moeilijk bereikbaar

NextEnergy krijgt 4.2 sterren van 5

         
Voctor Tijssenaar
4 maanden geleden

Erg tevreden over Nextenergy, overstap was probleemloos. Zou nog wel graag zien dat in de app het historische verbruik naast het werkelijke verbruik wordt gezet (met name op maandniveau), zodat je goed kan zien of je aan het bezuinigen bent. Daarnaast zou ik ook graag makkelijker naar bepaalde data in het verleden willen gaan met betrekking tot de inkoopprijzen (je kan nu alleen maar meerdere dagen terug of een dag verder scrollen). Een inkoopprijzen inclusief alle kosten en belastingen zou ook erg prettig zijn. Voor de rest alleen maar lof!

         
Peter Hoogstrate
2 maanden geleden

Snel contact met klantenservice en men is duidelijk nog even aan het stoeien met de app want deze is nog wat onduidelijk voor particulieren maar er komt verbetering wordt belooft.

Vergelijk energieleveranciers  

Is NextEnergy een betrouwbare energieleverancier?

NextEnergy is een snelgroeiende en dynamische energieleverancier die behoort tot een van de grootste spelers in de markt, samen met Frank Energie en ANWB Energie.

Hoewel sommige klanten hebben gemeld dat ze soms langere wachttijden hebben ervaren bij de klantenservice, problemen hebben ondervonden met de app of hun eindafrekening laat hebben ontvangen, blijkt uit verschillende reviews dat de meerderheid van de klanten tevreden is met NextEnergy. Bovendien zijn er geen tekenen dat NextEnergy in financiële problemen verkeert. Over het algemeen wordt NextEnergy positief beoordeeld als betrouwbare energieleverancier.

Is NextEnergy een duurzame leverancier?

NextEnergy staat bekend als een duurzame energieleverancier. Bij NextEnergy ontvang je 100% groene stroom, afkomstig van hernieuwbare bronnen zoals wind- en zonne-energie. NextEnergy investeert niet in fossiele energiebronnen, waardoor je kunt rekenen op een duurzame energievoorziening.

Hoewel NextEnergy nog niet is opgenomen in het laatste duurzaamheidsrapport van Greenpeace, Wise en andere instanties vanwege hun relatief nieuwe status, hebben ze op basis van talrijke beoordelingen een groenlabel A ontvangen in onze energievergelijker.

Kies NextEnergy als je op zoek bent naar een duurzame energieleverancier die zich inzet voor groene energieopwekking.

Heeft NextEnergy een app?

NextEnergy heeft de NextEnergy app waarmee je iedere dag en uur nauwkeurig de dynamische inkooptarieven kunt checken. Zo stem je slim je energieverbruik af op de goedkoopste stroom momenten van de dag, en regel je eenvoudig je andere energiezaken via de app. 

De app is gekoppeld aan je ‘Mijn NextEnergy' account en wordt beoordeeld met 2,7 uit 5 sterren in de Playstore. In de Apple store wordt de app vergelijkbaar beoordeeld met 2,8 uit 5 sterren. 

Is Nextenergy interessant met zonnepanelen?

Omdat Nextenergy alleen een dynamisch energiecontract levert, is dit doorgaans minder interessant met zonnepanelen.

Dat komt omdat in de uren dat de zon veel schijnt de stroom het goedkoopste is. Met een dynamisch contract maak je daar normaal gesproken gebruik van. Maar wanneer je zonnepanelen hebt, verbruik je eerst je eigen opgewekte stroom. Wanneer de zon vervolgens niet meer schijnt is de stroom weer duurder dan normaal, daar betaal je dan weer voor.

Je ontvangt bovendien ook geen vaste terugleververgoeding, deze verandert continu. Dat maakt het moeilijk te voorspellen wat je zonnepanelen opbrengen voor het deel aan stroom dat je opwekt, maar niet zelf verbruikt.

De hoogte van de terugvergoeding is bij Nextenergy - en ieder andere dynamische energieleverancier - hetzelfde als het stroomtarief in het uur dat je zou betalen voor je verbruik. Hierbij moet je de energiebelasting nog meerekenen. Dit betekent dat de terugleververgoeding op heel zonnige- en winderige dagen zelfs negatief kan zijn, waardoor je moet betalen voor het terugleveren van stroom.

Energie vergelijken

 • Bespaar al snel tientallen euro's
 • Makkelijk vergelijken en gratis overstappen
 • Je komt nooit zonder gas of stroom te zitten
Vind de beste energie deal