Complete vergelijker Alle tarieven helder
Makkelijk vergelijken Gebruik de handige filters
Vind de beste laadpas Wij denken graag met je mee

Laadpassen vergelijken

Vind de beste laadpas voor jouw elektrische auto met laadpassen vergelijken. Check makkelijk alle laadtarieven, de verschillen tussen de laadpassen, en maak je keuze.

Welke laadpas kan ik het beste kiezen voor mijn elektrische auto?

Er is niet één laadpas de beste of goedkoopste. De laadtarieven verschillen namelijk afhankelijk van de laadpaal, welke laadpas je op welke laadpaal gebruikt en zelfs waar de laadpaal staat. Met de volgende drie tips kies je zelf de beste laadpas:

1. Zoek uit welke laadpalen jij het vaakst gaat gebruiken

Op oplaadpalen.nl kan je opzoeken wie de laadpalen beheren bij jou in de buurt, bij het winkelcentrum en bij je werk. Vaak ben je het meest voordelig uit met de laadpas van die laadpaal aanbieder.

2. Kies het type laadpas dat het beste bij jou past

Er zijn verschillende laadpassen: met of zonder abonnement, gratis of met een eenmalige bijbetaling, met vaste tarieven of variabele tarieven.

Wil je je niet te veel bezig houden met de tarieven? Kies dan voor een laadpas met vaste tarieven, zoals de laadpas van ANWB, Eneco en Vattenfall. Laad je vaak (+ 14 keer per maand) met dezelfde laadpas, kijk dan of je ook voor de abonnementsvorm kan kiezen. Hiermee vervalt het starttarief.

3. Vraag meerdere laadpassen aan

Veel laadpassen zijn gratis aan te vragen en zelfs zonder abonnement, zoals de Shell Recharge en Engie laadpas. Vraag je meerdere laadpassen aan, dan heb je altijd een laadpas bij je waarmee je een goedkoper tarief afrekent.

beste laadpas vinden tip
laadpas aanvragen

Je laadpas aanvragen

Heb je de beste laadpas, of misschien wel meerdere laadpassen voor je elektrische auto gevonden? Vraag dan de laadpas aan via de 'vraag aan' knop.

We sturen je vervolgens door naar het aanmeldformulier op de website van de laadpas provider. Vul daar je NAW-gegevens in. Na het aanvragen heb je de laadpas meestal binnen 3 werkdagen al in huis.