Overstapservice
Overstapservice alles wordt voor je geregeld
Euro teken
Exclusieve deals altijd de goedkoopste
9,4 9.6 Kiyoh beoordeling
100% van de bezoekers beveelt ons aan op Kiyoh
FD Gazellen winnaar Van 2018 tot en met 2022!

Coolblue Energie tarieven

Bekijk hier de actuele tarieven van Coolblue Energie met een variabel- en vast contract in 2023.

EnergieleverancierPrijs per m3Prijs per kWh
Coolblue Energie€ 1,44 (vast)€ 0,39 (vast
Coolblue Energie€ 1,41€ 0,39

Maak kennis met Coolblue Energie

Coolblue kennen we natuurlijk allemaal als de leukste webshop van Nederland met ‘alles voor een glimlach’. Sinds 2021 is Coolblue ook energieleverancier geworden onder de naam Coolblue Energie. Inmiddels stevent de leverancier af op 100.000 klanten en zijn ze hun Energie Hoofdkantoor gestart in hartje Utrecht.

Coolblue Energie levert op dit moment een variabel contract voor 3 maanden en een vast contract voor 6 maanden. In beide gevallen betaal je tarieven voor gas en stroom onder het prijsplafond. De stroom die Coolblue Energie levert wordt uitsluitend opgewekt in Nederland, uit zon en wind.

Als energieklant krijg je exclusieve kortingen op energiebesparende producten in de webshop en op laadpalen. Niet verkeerd dus.

Coolblue laadpas logo
Dit is Coolblue Energie in het kort:
  • Tarieven onder het prijsplafond
  • Korting op energiebesparende producten bij Coolblue
  • 6 maanden vast contract beschikbaar
  • 3 maanden variabel contract beschikbaar

Is Coolblue Energie betrouwbaar?

Als webshop heeft Coolblue Energie z’n loyaliteit en klantgerichtheid ruimschoots bewezen. Dezelde organisatie zit ook achter de energie tak van Coolblue. Het is dan ook een zelfstandige energieleverancier die geen onderdeel is van een groter energiebedrijf.

Op dit moment staat Coolblue Energie er financieel goed voor. Ze groeien hard naar een klantenbestand van 100.000 klanten. Door de overname van Servicehouse 2 jaar geleden, had Coolblue Energie in rap tempo al een energieteam met 400 werknemers. Dat aantal groeit intussen hard verder waardoor er ook een nieuw energie hoofdkantoor nodig was.

Wie zit er achter Coolblue Energie?

De oprichter van Coolblue Energie is Pieter Zwart. Hij was ook de oprichter van Coolblue in 1999.


De terugleververgoeding bij Coolblue Energie

Wat is de terugleververgoeding bij Coolblue Energie?

De terugleververgoeding bij Coolblue Energie is € 0,117 per kWh incl. btw. Wanneer je meer stroom teruglevert aan het net dan je op jaarbasis verbruikt, dan geeft Coolblue Energie voor elke teruggeleverde kWh deze vergoeding na saldering.

Houd er rekening mee dat de terugleververgoeding exlcusief overheidsheffingen is.

Probeer altijd zoveel mogelijk stroom te salderen

De terugleververgoeding is geen hard verdienmodel, maar eerder een leuk extra'tje. Het is altijd nog gunstiger om te salderen, in plaats zoveel mogelijk stroom terug te leveren. Met salderen geldt namelijk de één-opéén regeling waarbij je het kale leveringstarief per kWh mag wegstrepen tegen je stroomverbruik.

Aangezien ruim de helft van je energierekening uit belastingen bestaat, krijg je deze alleen vergoedt met salderen. Ons advies is om daarom zoveel mogelijk van de stroom die je opwekt ook daadwerkelijk zelf te gebruiken.