Inzicht in providerscores Op basis van ervaringen
Groot provider aanbod Ruime keuze aan abonnementen
Makkelijk vergelijken Al het aanbod in één handig overzicht

Wie is de beste internet provider?

Wie kan een internet provider nou beter beoordelen dan de gebruiker? Juist, daarom hebben we klantbeoordelingen van Tweakers en de Consumentenbond samengevoegd voor de top 5 beste internet providers.

Volgens klanten is Ziggo de beste internet provider. Ook provider XS4ALL scoort hoog en komt op de tweede plek.

De derde plek gaat naar KPN, gevolgd door Budget Alles in 1 en T-Mobile. Benieuwd of de top 5 providers op jouw adres leveren?

Provider Score Tweakers Score Consumentenbond Vanaf prijs
1 1e 7,6 € 32,50
2 5e 8,2 € 48,00
3 2e 8,1 € 42,50
4 9e 7,2 € 32,50
5 3e 7,1 € 30,00

Hoe bepalen wij de beste?

De beste provider voor jou is afhankelijk van je voorkeuren voor een goede internetsnelheid, service, prijs en natuurlijk de beschikbaarheid op jouw adres. Over het algemeen zijn internet providers in te delen in premium providers en budget providers:

Beste internet provider

Premium providers

Dit zijn KPN, T-Mobile, Ziggo en XS4ALL. Deze hebben vaak een eigen netwerk en hiervan kan je goede en 24/7 service verwachten via verschillende kanalen (website, chat, social media etc.).

Budget providers

Deze providers maken gebruik van het netwerk van premium providers en kunnen vaak goedkopere abonnementen aanbieden voor dezelfde kwaliteit. De klantenservice is ook prima, maar zal niet 24/7 bereikbaar zijn.

Om het je makkelijk te maken, verzamelen we voor jou alle beschikbare internet abonnementen in onze vergelijker. Ook helpen we je graag op weg met tips en tools in onze internet overstapgids. De beste provider vinden, doe je voortaan eenvoudig zelf.

93% van de bezoekers beveelt ons aan.

Onze bezoekers zijn heel tevreden over Keuze.nl! We scoren gemiddeld een 9,5 op Kiyoh. Bekijk al onze reviews.

De vragen die ik nog had na bekijken van de site zijn allemaal prima beantwoord. Ik heb een keuzeadvies gekregen waar ik me in kan vinden.

E.   op 1 jul. 2021

Ik krijg snel en duidelijk antwoord op mijn vragen, ben er erg blij mee.

Christina   op 2 jun. 2021

Wat is de beste internet provider voor jouw situatie?

Elk huishouden is verschillend. Daarom is de beste internet provider nooit voor iedereen hetzelfde. Bekijk onze tips om de beste provider te vinden voor een klein huishouden, een gezin en voor gamers.

internet klein huishouden

Beste internet voor een klein huishouden

Voor een klein huishouden ligt het er net aan hoeveel mensen tegelijkertijd van het internet gebruik maken. Zo kan een snelheid van 30 Mb/s voldoende zijn. Maar om ongestoord tegelijk gebruik te maken van het internet, kan je het beste kijken naar een snelheid van 50 Mb/s - 100 Mb/s.

Internet vergelijken voor het hele gezin

Als gezin kan je vaak wel wat extra internetsnelheid gebruiken. Daarom adviseren we gezinnen om te kijken naar een snelheid vanaf 100 Mb/s. Dit kan een voordelige ADSL-verbinding zijn. Maar kan je ook glasvezel internet ontvangen? Kies dan voor glasvezel met het voordeel dat je hiermee de meest stabiele verbinding ontvangt.

internet voor gezin
internet voor gezin

Beste internet voor gamen

Als gamer is het voor jou belangrijk dat je genoeg internetsnelheid hebt, maar vooral ook stabiel internet. Je wilt tijdens je spel niet wachten op een laadbalkje. Kijk daarom naar providers die jou snel DSL- of kabelverbinding, kunnen bieden. Ideaal voor je snelheid en nóg beter voor de portemonnee, is om te kiezen voor de meest stabiele verbinding met glasvezel, als dit op jouw adres beschikbaar is. Houd bij een klein huishouden met een gamer rekening met een snelheid vanaf 50 Mb/s en tel voor elke gebruiker in je huishouden 25 Mb/s er bij op.

Internet providers vergelijken

Bij ons vergelijk je alle grote internet providers van Nederland.