Makkelijk vergelijken
Makkelijk vergelijken Alles in één handig overzicht
Overstapservice
Overstapservice alles wordt voor je geregeld
9,1 9,1 Kiyoh beoordeling
93% van de bezoekers beveelt ons aan op Kiyoh
FD Gazellen winnaar Van 2018 tot en met 2022!

Wat is de beste internet provider?

De beste internet provider in 2024 op basis van prijs/kwaliteit is Ziggo. KPN scoort het beste als glasvezel provider. De beste internet provider op basis van prijs is Budget Alles in 1.

Wie kan een internet provider nou beter beoordelen dan de gebruiker zelf? Daarom kijken we naast onze eigen klantervaringen ook naar de klantbeoordeling van Tweakers en de Consumentenbond.

Ziggo logo

Vanaf € 22,00

Ziggo

Beste prijs/kwaliteit

 • 2e plek Tweakers Awards 2023
 • 7,4 Consumentenbond score 2023
 • Nu tot 12 maanden korting
KPN logo

Vanaf € 21,25

KPN

Beste glasvezel provider

 • 1e plek Tweakers Awards 2023
 • 7,7 Consumentenbond score 2023
 • Nu met 6 maanden korting
Budget Alles-in-1 logo

Vanaf € 20,00

Budget Alles in 1

Laagste prijs

 • 12e plek Tweakers Awards 2023
 • 7,2 Consumentenbond score 2023
 • Nu met 6 maanden korting

Wanneer is Ziggo de beste internet provider voor jou?

De beste internet provider op basis van prijs/kwaliteit in 2024 is Ziggo. Ziggo levert heel snel internet en voor tv-liefhebbers ook de beste tv-kwaliteit.

Ben je op zoek naar een hoge kwaliteit internet provider, tegen de beste prijs verhouding? Dan is Ziggo waarschijnlijk de beste keuze. Ook met Ziggo haal je snel kabelinternet in huis en ben je verzekerd van een uitgebreide service.

Ziggo scoort op basis van de Tweakers Awards net iets lager en komt op de tweede plaats. Ook op basis van de laatste Consumentenbond test komt Ziggo als tweede beste landelijke provider naar voren. Het belangrijkste verschil zit 'm in de internetkwaliteit, die is van KPN net wat beter dan die van Ziggo.

Aan de andere scoort Ziggo volgens de Consumentenbond het beste op tv-kwaliteit met een 7,5. Ziggo heeft het laagste storingspercentage van 16%. Je kunt bij Ziggo je pakket geheel naar wens samenstellen. Kijk je graag veel (sport) televisie, films & series? Dan zou Ziggo wel eens de beste internet provider kunnen zijn. Een sterk pluspunt van Ziggo is bovendien dat je vaker scherpere kortingsacties gebruik kunt maken.

Ziggo logo
Ziggo internet in het kort:
 • Snelste levertijd van 3 dagen
 • Vanaf 100 Mbit/s tot 1Gbit/s
 • Gratis Wifi hotspots
 • Kabelinternet
 • Ziggo GO app
 • Combikorting met mobiel
 • Ook maandelijks internet mogelijk
 • Gratis beveiligingspakket
 • Gratis installatie

Wanneer is KPN de beste internet provider voor jou?

De beste internet provider met glasvezel internet in 2024 is KPN. KPN wint het al jaren op rij van andere grote namen als Odido (voorheen T-Mobile).

Is voor jou een supersnelle- en stabiele internetverbinding het belangrijkste? Bijvoorbeeld omdat je veel gamed, of in hoge kwaliteit wil streamen zonder haperingen? Dan is KPN met hun supersnelle glasvezel internetverbinding waarschijnlijk de beste keuze voor jou.

KPN is een absolute toonaangevende- en hoge kwaliteit internetprovider. Al jaren scoort KPN bij zowel de jaarlijkse Tweakers Awards als Consumentenbond beste Alles in 1 provider kwartaaltest, een goede score. Ze staan regelmatige op de eerste plaats, afgewisseld met Ziggo.

Twijfel je tussen KPN of Ziggo? Bekijk dan eens onze uitgebreide vergelijking tussen deze twee providers.

KPN biedt niet alleen razendsnel internet, ook kun je als klant kiezen uit een scala van extra (tv-)diensten en je pakket helemaal samenstellen naar wens. Heb je al een mobiel abonnement bij KPN? Dan is met de combivoordelen van KPN een internet abonnement extra interessant.

KPN logo
KPN internet in het kort:
 • Beste glasvezel provider
 • Zeer snel en stabiel internet
 • Combikorting met mobiel
 • KPN Thuis app
 • Vanaf 100 Mbit/s tot 4Gbit/s
 • Uitgebreid tv-pakket met 76 zenders
 • Levertijd 12 dagen
 • Gratis installatie
 • Gratis Wifi hotspots
 • Gratis beveiligingspakket
 • Ook maandelijks internet mogelijk

Wanneer is Budget Alles in 1 de beste internet provider voor jou?

De beste internet provider op basis van de prijs in 2024 is Budget Alles in 1. Ze worden jaarlijks meegenomen in belangrijke onderzoeken naar de beste internet provider.

Wil jij niet de hoofdprijs betalen voor goed en stabiel internet, en is een uitgebreid servicepakket met goede klantenservice niet nodig? Dan is internet provider Budget Alles in 1 waarschijnlijk de beste keuze voor jou.

Met internet (en tv) van Budget Alles in 1 haal je geen diensten in huis die je toch niet gebruikt en kun je uit de voeten met een digitale klantenservice. Budget Alles in 1 scoort met een 6,4 op klantenservice laag, maar je betaalt in verhouding met andere providers een scherpe lagere prijs terwijl je gebruik maakt van de hoogwaardige KPN internetverbinding.

Youfone is vaker de aller goedkoopste op de meeste postcodes, maar Budget Alles in 1 heeft net iets meer te bieden. Je kunt bij Budget Alles in 1 bijvoorbeeld ook gebruik maken van combivoordeel met Budget Energie en Budget Mobiel. Ook Budget Alles in 1 heeft regelmatig kortingsacties en zijn ze vaak één van de goedkoopste optie voor een alleen internet abonnement.

Budget Energie logo
Budget Alles in 1 internet in het kort:
 • Stabiel en snel internet
 • Combikorting met energie en mobiel
 • Vanaf 50 Mbit/s tot 1Gbit/s
 • Uitgebreid tv-pakket met 100+ zenders

Internet providers vergelijken

Bij ons vergelijk je alle grote internet providers van Nederland.

93% van de bezoekers beveelt ons aan!

Onze bezoekers zijn heel tevreden over Keuze.nl! We scoren gemiddeld een 9,1 op Kiyoh. Bekijk al onze reviews.

Kiyoh beoordeling

Hoe wordt de beste internet provider bepaald?

Er is niet één internet provider het beste voor iedereen. De beste provider is een sterk persoonlijke keuze, die je waarschijnlijk ook maakt op basis van eerdere ervaringen. Ook hangt het af van het aanbod op jouw adres.

Deze combinatie van factoren bepaalt wie de beste internet provider is:

 • Aanbod/beschikbaarheid op je adres
 • Voorkeuren zoals service en prijs
 • Gekozen internetsnelheid
 • Ervaringen


Wie voor jou de beste is heeft er vooral mee te maken wat je zoekt in een provider en waar je de meeste waarde aan hecht. Misschien is dat de prijs, het aanbod, de klantenservice of het minste aantal storingen. Daarmee kunnen we je een handje helpen.

Beste internet provider onderzoeken

Wij zoeken ieder jaar uit wie de beste internet provider is voor consumenten. Op deze manier kun jij er snel achterkomen wie de beste internet provider voor jou is.

Daarbij kijken we naar wat anderen zeggen over verschillende providers op basis van hun ervaringen, en nemen we onze eigen ervaringen als internet-experts ook mee. Daarnaast nemen we de uitslagen van de Tweakers Awards en de Consumentenbond mee in ons oordeel.

In 2024 komen we tot de volgende internet providers als beste keuze, op basis van alle uitslagen en onderzoeken:

ProviderScore TweakersScore Consumentenbond
Ziggo2e4e
KPN1e
2e
Budget Alles in 1
12e
6e
Freedom Internet
4e
1e

*Totaalscore: op losse onderdelen kunnen providers anders scoren.

Wie is de beste internet provider op basis van snelheid?

afbeelding van advies internetsnelheid klein huishouden

Elk huishouden is verschillend en niet iedereen heeft dezelfde internetsnelheid nodig. Wij raden je daarom altijd aan de beste internet provider mede te kiezen aan de hand van de grootte van je huishouden. Je kunt daarbij het volgende advies aanhouden:

Grootte huishoudenInternetsnelheid
Klein (1 - 3 personen)100 Mbit/s
Groot (4+ personen of woongroep)
300 - 1000 Mbit/s

Woon je alleen? Dan is een internetsnelheid tot 100 Mbit/s meestal voldoende. Met 2 of 3 personen raden we aan te kiezen voor 200 Mb/s. Budget Alles in 1 en Youfone hebben de voordeligste basispakketten tot 200 Mb/s.

Voor een groot gezin of bijvoorbeeld groep studenten, raden we aan te kijken naar een snelheid vanaf 300 - 1000 Mb/s. KPN en Ziggo hebben de beste pakketten met snel en stabiel internet voor grotere huishoudens.

Wat is de beste internet provider voor gamen?

afbeelding met advies internetsnelheid voor gamers

Voor een optimale game ervaring is een glasvezelprovider de beste keuze. De beste internet provider voor gamen in 2024 is KPN of Odido (voorheen T-Mobile).

Reken voor één gamer een snelheid van minimaal 100 Mbit/s. Voor elke extra gamer mag je 50 - 100 Mbit/s extra rekenen. Odido en KPN hebben de beste en meeste opties voor snel glasvezel internet vanaf 100 Mbit/s.

Beste internet providers voor gamen

Wat is de beste internet provider op basis van het aantal storingen?

Op basis van het aantal gerapporteerde internet storingen komt KPN met glasvezel het beste naar voren.

Wil je meer in detail weten hoe het aantal storingen van KPN zich verhoudt tot andere internet providers? Dat hebben we uitgezocht.

Beste internet provider minste storingen

Deze internet provider scoort het beste op klantenservice

Op basis van de Consumentenbond staat Freedom Internet nu voor de tweede keer op de eerste plaats op basis van hun kwartaal onderzoeken. Freedom Internet klanten geven de klantenservice een 8,9, de hoogste score. Op de gemiddelde algemene providerwaardering scoren ze maar liefst een 9,8.

Hecht je veel waarde aan een goede klantenservice, waarbij je meer mogelijkheden hebt dan alleen digitaal klantcontact? Dan is Freedom Internet voor jou dus waarschijnlijk de beste internet provider.

Beste tv-provider

Let op: Kijk je graag en veel televisie? Dan is Freedom Internet waarschijnlijk niet de beste provider. Hun tv-kwaliteit blijft achter bij andere providers, daarom scoren ze een magere 6. Hierop scoren Ziggo, KPN en Budget Alles in 1 alledrie aanzienlijk beter met een score hoger dan een 7.

Beste internet providers vergelijken