Makkelijk vergelijken
Makkelijk vergelijken Alles in één handig overzicht
Overstapservice
Overstapservice alles wordt voor je geregeld
9,1 9,1 Kiyoh beoordeling
93% van de bezoekers beveelt ons aan op Kiyoh
FD Gazellen winnaar Van 2018 tot en met 2022!

Top 5 beste sim only abonnementen 2024

Op zoek naar de beste sim only abonnementen? We hebben ze hier voor jou op een rij gezet.

Provider Data Min/sms Contractduur Prijs p.m.
Lebara
6 GB
data
150
min/sms
2 jaar
contract
€ 7,50
per maand
Bekijk  
50+ Mobiel
7 GB
data
Onbeperkt
min/sms
2 jaar
contract
€ 7,50
per maand
Bekijk  
Youfone
7 GB
data
200
min/sms
2 jaar
contract
€ 7,00
per maand
Bekijk  
Simpel
7 GB
data
Onbeperkt
min/sms
2 jaar
contract
€ 7,50
per maand
Bekijk  
Ben
5 GB
data
200
min/sms
2 jaar
contract
€ 8,00
per maand
Bekijk  

Sim only abonnement vergelijken

Zo makkelijk is sim only vergelijken:

1. Bepaal wat je nodig hebt

Geef aan hoeveel data en belminuten je wilt. Kies of je een contract wil van 1, 12 of 24 maanden.

2. Vergelijk sim only abonnementen

Vergelijk de abonnementen onderling met elkaar. Let daarbij op de prijs, inhoud van het abonnement en dekking van de provider. En kijk ook of er een sim only actie is.

3. Maak je keuze en meld je aan

Heb je het beste sim only abonnement voor jou gevonden? Vraag hem dan aan door op 'bekijk' te klikken. Wij sturen je door naar de provider. Die maakt je abonnement verder (zoals nummerbehoud) in orde. Zo makkelijk kan het zijn.

Sim only vergelijken in 3 stappen

93% van de bezoekers beveelt ons aan!

Onze bezoekers zijn heel tevreden over Keuze.nl! We scoren gemiddeld een 9,1 op Kiyoh. Bekijk al onze reviews.

Kiyoh beoordeling

Waarom voor sim only kiezen?

Wil je zorgeloos internetten en bellen, maar heb je geen nieuwe smartphone nodig? Dan is sim only de oplossing voor jou.

Vind een passend sim only abonnement

Of je nou een echte ‘datavreter’ bent en onbeperkt data wil, of juist veel op Wifi zit en daardoor met een kleine bundel prima uit de voeten kunt. Met sim only is er voor iedereen een passend abonnement. Zo stel je zelf eenvoudig je bundel samen, precies zoals jij nodig hebt en betaal je niet voor wat je niet verbruikt.

Kies je liever voor vrijheid met een maandelijks opzegbaar abonnement of wil je goedkoper in de maand uit zijn met een 2-jarig abonnement? De keuze is aan jou. Kijk ook naar de provider netwerken om de beste mobiele provider voor jou te vinden

Voordelen van een sim only abonnement

 • Goedkoop internet en bellen
 • Geen grote uitgave van een smartphone
 • Geen BKR-registratie
 • Eenvoudig je bundel samenstellen en aanpassen
Voordelen sim only abonnement

Wat is sim only?

Sim only is een abonnementsvorm waarbij je uitsluitend een simkaart ontvangt, zonder de bijbehorende smartphone. Je betaalt gewoon elke maand voor wat je aan data, belminuten en/of sms'jes verbruikt. De telefoon waarmee je dat allemaal wilt doen, moet je zelf los aanschaffen, buiten het abonnement om.

Dus als je liever je eigen telefoon wilt houden of er eentje wilt kopen zonder vast te zitten aan een langdurig contract, dan is sim only echt een slimme keuze voor jou!

Waar moet je op letten met sim only vergelijken?

1. Let op sim only acties

Het is altijd mooi als je kunt besparen, of wat extra’s krijgt. In de vergelijker zie je een actiebalk bij het abonnement als hier een sim only actie op van toepassing is. Check hier meteen het overzicht van de beste sim only acties.

2. Kies een grotere data- of belbundel bij twijfel

Meestal is het slim om een wat grotere data- of belbundel te kiezen, als je twijfelt of je vaak buiten je bundel zal gaan. Vaak zijn de buiten je bundelkosten naar verhouding iets duurder dan een beetje extra data of belminuten nemen bij je abonnement.

3. Check of je maandelijks aanpasbaar nodig hebt

Denk je regelmatig buiten je bundel te gaan, of is je gebruik door het jaar heen wisselend? Dan kun je ook een maandelijks aanpasbaar abonnement nemen bij veel sim only providers. Met dit type abonnement kun je na de eerste 30 dagen de bundel van je sim only abonnement maandelijks aanpassen.

Tegenwoordig kun je hiermee zowel je abonnement naar boven als naar beneden bijstellen iedere maand. Voor maandelijks aanpasbaar betaal je tot € 2,50 extra per maand.

4. Nummerbehoud aanvragen kan bij alle providers

Nummerbehoud aanvragen doe je heel eenvoudig na het vergelijken, wanneer je je nieuwe abonnement aanvraagt. Bij elke provider kun je nummerbehoud aanvragen, meestal door middel van een eenvoudig checkvinkje.

Soorten sim only-abonnementen

Illustratie van type sim only abonnementen


Deze vier soorten sim only abonnementen kun je kiezen:

 • Sim only onbeperkt
 • Sim only alleen bellen
 • Sim only alleen internet
 • Sim only maandelijks opzegbaar

Dit kan ook een combinatie zijn, bijvoorbeeld een sim only alleen bellen abonnement dat maandelijks opzegbaar is.

Sim only onbeperkt

Wil je je geen zorgen hoeven maken over buiten je bundel kosten en gebruik je maandelijks behoorlijk wat data en/of belminuten? Dan is er sim only onbeperkt. Je kunt kiezen uit zowel alles onbeperkt, of alleen sim only onbeperkt internet of sim only onbeperkt bellen. Je vind het onbeperkt aanbod in de vergelijker door de sliders voor databundel en/of belminuten helemaal naar rechts te zetten.

Sim only alleen bellen

Als je voornamelijk alleen maar wil bellen, of gebruik maakt van Wifi om te internetten, dan is sim only alleen bellen een goedkopere oplossing. Zo hoef je geen databundel te nemen die je niet gebruikt. Zet de slider in de vergelijker van databundel helemaal naar links, en die van belminuten op het gewenste aantal minuten om het aanbod te vergelijken.

Simyo, Ben en KPN zijn de enige sim only providers die abonnementen aanbieden met ‘0’ MB of GB data.

Sim only alleen internet

Bel je amper, of doe je dat voornamelijk via videocalls? Dan zou je een sim only alleen internet abonnement kunnen nemen. Zo betaal je niet voor belminuten die je niet gebruikt. Bel je veel via je databundel, naast alle andere dingen die je online doet check dan wel even dat je voldoende data kiest.

Sim only maandelijks opzegbaar

Zoek je een tijdelijk sim only abonnement? Dan is sim only maandelijks opzegbaar meestal de beste keuze. Dit abonnement heeft een looptijd van één maand, waarna je ‘m maandelijks kunt opzeggen met 30 dagen opzegtermijn.

Welke sim only providers zijn er in Nederland?

Logo's van sim only providers


In Nederland hebben we deze 12 sim only providers:

 • KPN
 • Tele2
 • Odido
 • Vodafone
 • Hollandsnieuwe
 • Youfone
 • Lebara
 • Ben
 • Budget Mobiel
 • 50+ Mobiel -
 • Simpel
 • Simyo


KPN, Odido en Vodafone zijn de 3 landelijke mobiele netwerkproviders die actief sim only diensten leveren. Daarnaast zijn de overige 8 kleinere sim only providers die actief zijn op de Nederlandse telecommarkt. 5 van deze providers zijn dochterondernemingen van de netwerkproviders. Zij leveren hun diensten over het netwerk van hun moederbedrijf.

De andere 3 providers zijn zogenaamde ‘Mobile Virtual Network Operators’ zonder eigen netwerk. Zij leveren hun diensten over één van de landelijke netwerken waarmee ze een contract hebben.

Belangrijke verschillen tussen sim only providers

Tussen netwerkproviders en providers zonder eigen netwerk zit allereerst een prijsverschil. De netwerkproviders zijn doorgaans duurder en leveren de grootste bundels. Andersom leveren kleinere providers vaker hele kleine bundels, die niet altijd bij een KPN, Tele2, Vodafone of Odido beschikbaar zijn.

Verder is het ook goed om te weten dat er tussen netwerkproviders en kleinere providers soms flinke kwaliteitsverschillen kunnen zitten, met name in mobiele downloadsnelheid. Check daarom altijd de mobiele downloadsnelheid van de provider als je gaat vergelijken.

Welke provider over welk netwerk levert en onderdeel is van een netwerkprovider zie je in het overzicht hieronder.

Sim only providers zonder eigen netwerk:

Sim only providerOnderdeel van
Hollandsnieuwe (Vodafone netwerk)Vodafone
Youfone (KPN netwerk)-
Lebara (KPN netwerk)-
Ben (Odido netwerk)Odido
Budget Mobiel (KPN netwerk)Budget Thuis/ Nutsgroep
50+ Mobiel (Vodafone netwerk)-
Simpel (Odido netwerk)Odido
Simyo (KPN netwerk)KPN

Wil je weten welke sim only providers goed scoren en waarom, zodat je beter kunt vergelijken? Lees dan ons beste mobiele provider keuze advies.

Sim only vergelijken met combivoordeel kan bij deze providers

Illustratie van telefoon + internet + energie


Je sim only abonnement kun je in veel gevallen combineren met andere sim only abonnementen binnen je huishouden, en met andere diensten die je thuis afneemt, zoals internet en energie.

Dit levert je sim only combivoordeel op. Afhankelijk van welke abonnementen en diensten je combineert, krijg je verschillende voordelen.

Sim only combivoordelen zijn:

 • Korting op je maandelijkse mobiele factuur
 • Gratis mobiele data en belminuten delen
 • Dubbele data
 • Internetsnelheid upgrade op jouw adres
 • Gratis extra zenderpakket (maandelijks aan te passen)
 • Korting op je maandelijkse energierekening

Sim only combineren met andere mobiele abonnementen

Bij alle grote netwerkproviders en Budget Mobiel, kun je sim only’s en telefoon abonnementen met elkaar combineren binnen een huishouden of groep voor extra voordeel. Dit is een zogenaamd familie abonnement. Elke sim only provider heeft hiervoor z’n eigen voordeelprogramma.

 • KPN heeft KPN Hussel
 • Vodafone heeft Red Together
 • Odido heeft Klantvoordeel
 • Delta heeft Familievoordeel
 • Budget Mobiel heeft Combikorting (onderdeel van Budget Thuis)

Sim only combineren met internet

Je kunt ook sim only abonnementen combineren met je internet provider voor extra voordeel. Dit kan naast de netwerkproviders, ook bij een aantal dochterproviders.

Sim only combineren met energie

Alleen bij Budget Mobiel kun je ook je sim only abonnement combineren met je energiecontract. Je ontvangt dan iedere maand € 2,50 korting op je contract. Combineer je ook nog internet van Budgget Thuis, dan loopt je totale korting op tot € 17,50 per maand.

Wat is het beste sim only abonnement?

Het beste sim only-abonnement hangt echt af van wat jij nodig hebt. Wat voor de een ideaal is, kan voor een ander minder geschikt zijn.

Gebruik je veel internet, maar bel je nauwelijks? Dan is het zonde om een abonnement te nemen met onbeperkt bellen. In onze sim only-vergelijker kun je daarom makkelijk filteren, zodat je meteen het beste en goedkoopste sim only abonnement vindt. Zo betaal je nooit te veel voor je sim only-abonnement en krijg je precies wat je nodig hebt.

Sim only providers

Bij ons vergelijk je alle grote sim only providers van Nederland.