Vind de laagste prijs Met creditcard vergelijken
Alle betrouwbare aanbieders In één overzicht
Makkelijk vergelijken Vergelijk de belangrijkste voorwaarden

Creditcard vergelijken

Op zoek naar een veilig en wereldwijd betaalmiddel? Vergelijk de prijzen en belangrijkste voorwaarden van ruim 20 creditcards.

Hoe kies ik de beste creditcard voor mij?

De beste creditcard voor jou kies je op basis van een aantal factoren:

 • Het minimum inkomen: Om een creditcard aan te vragen, moet je ten eerste aan het vereiste inkomen voldoen. Voor de meeste creditcards geldt een netto inkomen van € 1.150,- per maand. Voldoe je niet aan dit inkomen, omdat je bijvoorbeeld nog studerend bent? Dan kunnen studenten een Visa creditcard aanvragen via ICS met borgstelling.
 • Het bestedingslimiet: Het bestedingslimiet van de creditcard bepaalt hoeveel jij per maand met de creditcard kan uitgeven. Bij de meeste creditcards geldt een limiet tot € 5.000,-.
 • Creditcard via bank / bankonafhankelijke creditcard: Het is altijd interessant om eerst te kijken of jouw bank ook een creditcard aanbiedt die voldoet aan jouw eisen. Een creditcard via een bank, waar je toch al een betaalrekening hebt lopen, is totaal vaak goedkoper dan bankonafhankelijke creditcards. Het enige nadeel is dat de creditcard gekoppeld is aan je betaalrekening. Stap je over, dan stopt ook de creditcard.
 • De rente bij geldopname: Wil je de creditcard ook gebruiken om geld op te nemen? Vergelijk dan ook de creditcards op een voordelige rente bij opname.
 • Extra voordelen: Bijna elke creditcard biedt wel een aanvullende reisverzekering aan. Maar hoe duurder de kaart, hoe meer extra voordelen je kan verwachten. Zo bieden de duurdere kaarten vaak extra reisdekkingen aan, gratis extra kaarten, een langere aankoopverzekering en een hoger bestedingslimiet.

Klaar om te vergelijken? Van elke creditcard hebben we de belangrijkste voorwaarden en extra voordelen voor je op een rij gezet in de creditcard vergelijker.

Tip:

Wil je geen BKR-registratie? Kies er dan voor om je betalingen maandelijks te laten afschrijven.

De 3 stappen van creditcard vergelijken

1
Stap 1. Bepaal je type creditcard

Bepaal of je een creditcard wil via een bank, waar je ook een betaalrekening hebt lopen, of een bankonafhankelijke creditcard. Het voordeel van een bankonafhankelijke creditcard is dat je creditcard niet stopt zodra je overstapt van bank.

2
Stap 2. Bekijk het aanbod

Bekijk het aanbod van creditcards. Vergelijk de kaarten op prijs, voorwaarden en extra voordelen.

3
Stap 3. Maak je keuze en doe een aanvraag

Kies de beste creditcard voor jou en klik op ‘bekijk’ om de creditcard aan te vragen. We sturen je vervolgens door naar de website van de aanbieder. Klik daar de creditcard van jouw voorkeur aan en vul je gegevens in.

Creditcards vergelijken
1
Bepaal je type creditcard Bepaal je type creditcard
Stap 1 creditcard vergelijken: Bepaal je type creditcard
2
Bekijk het aanbod Bekijk het aanbod
creditcard vergelijken
3
Maak je keuze en doe een aanvraag Maak je keuze en doe een aanvraag
Kies de beste creditcard met vergelijken

Creditcard van Visa, Mastercard of American Express?

Visa, Mastercard en American Express zijn de drie grootste creditcardnetwerken. De kaarten van deze creditcard partijen worden soms direct, maar vaak ook via een tussenpartij als een bank aangeboden. Hulp nodig bij het kiezen? We geven je de belangrijkste informatie over deze aanbieders en zetten de verschillen voor je op een rij.

Verschillen Visa, Mastercard, American Express:

VisaMastercardAmerican Express
Acceptatie:Nr. 1 acceptatie wereldwijdNr. 2 acceptatie wereldwijdNr. 3 acceptatie wereldwijd
Minimaal inkomen:
€ 1.150 netto per maand
€ 1.150 netto per maand

± € 1.500 netto per maand

Bestedingslimiet:
€ 1.000 tot € 5.000
€ 1.000 tot € 5.000
Variabel: wordt nader bepaald
Voordelen:
 • Visa Global Offers
 • Airmiles sparen
 • Voordeelprogramma Priceless Specials
 • Eerder concert tickets kopen
 • Loyaliteitsprogramma 'Membership Rewards'
Visa creditcard logo

Visa

Een Visa creditcard is wereldwijd de meest geaccepteerd creditcard. Deze kaart is daarom een aanrader als je naar een plek gaat met weinig toerisme. Grote kans dat Visa daar wel wordt geaccepteerd. Visa wordt in Nederland via ICS uitgegeven. Dit is in Nederland de grootste creditcard uitgever van zowel Visa als Mastercard. Een Visa card aanvraag via de ANWB en banken worden ook via ICS verwerkt.

 • Meest geaccepteerde kaart wereldwijd
 • Standaard aanvullende reisverzekering
 • Standaard card iets duurder dan Mastercard
Mastercard creditcard logo

Mastercard

Mastercard wordt na Visa het vaakst geaccepteerd. Sluit je een creditcard af via een bank? Dan is dit meestal ook een Mastercard. In vergelijking met Visa, is een standaard Mastercard (Classic) toch vaak net iets goedkoper dan Visa. De Mastercard Classic kan je in vergelijking met Visa, wel direct via Mastercard aanvragen, maar ook via een groot aanbod aan banken. Als Mastercard-houder doe je mee aan het voordeelprogramma 'Priceless Specials'. Met dit programma profiteer je van kortingen, speciale premiums en exclusieve pre-sales.

 • Grote acceptatie wereldwijd
 • Standaard aanvullende reisverzekering
 • Airmiles sparen
 • Aan te vragen via veel banken
American Express logo

American Express

Een creditcard van American Express wordt van deze drie het minst vaak geaccepteerd. Vooral kleine (web)winkels accepteren de kaart niet vanwege hoge transactiekosten. Een American Express kaart staat vooral bekend als een luxe creditcard. Je mag hoogwaardige service verwachten.

Zo heeft American Express het loyaliteitsprogramma Membership Rewards. Hiermee spaar je met je uitgaven standaard punten, die je vervolgens kan inwisselen voor geschenken of gratis vliegreizen. Door samenwerkingen met o.a. Ticketmaster kan je zelfs eerder concertkaarten kopen in de pre-sale.

Het minimum inkomen ligt bij American Express wel wat hoger, maar heeft daardoor als enige van deze drie netwerken geen vast bestedingslimiet. Jouw limiet wordt vastgesteld op basis van jouw uitgavenpatroon, profiel en lidmaatschapsduur.

 • Geen vast bestedingslimiet
 • Punten sparen met het loyaliteitsprogramma
 • Pre-sale op concerttickets
 • Weinig acceptatie door kleinere (web)winkels
93% van de bezoekers beveelt ons aan.

Onze bezoekers zijn heel tevreden over Keuze.nl! We scoren gemiddeld een 9,5 op Kiyoh. Bekijk al onze reviews.

De vragen die ik nog had na bekijken van de site zijn allemaal prima beantwoord. Ik heb een keuzeadvies gekregen waar ik me in kan vinden.

E.   op 1 jul. 2021

Ik krijg snel en duidelijk antwoord op mijn vragen, ben er erg blij mee.

Christina   op 2 jun. 2021

Creditcard aanbieders vergelijken

Bij ons vergelijk je alle grote creditcard aanbieders.