Creditcards vergelijken

Op zoek naar een veilig en wereldwijd betaalmiddel? Vergelijk de prijzen en belangrijkste voorwaarden van creditcards.

Mastercard logo

€ 29,95 / jaar 

Mastercard Classic 

Tot € 5.000,- bestedingslimiet

 • Wereldwijde dekking
 • Aankopen tot 180 dagen verzekerd
 • Minimaal inkomen: € 1.150 netto per maand
 • Geldopname: 4% bij creditsaldo, 1% bij positief tot € 1,50
 • Airmiles sparen
Visa logo

€ 39,95 / jaar

Visa World Card

Tot € 5.000,- bestedingslimiet

 • Meest geaccepteerde kaart wereldwijd
 • Aankopen tot 180 verzekerd
 • Minimaal inkomen: € 1.150 netto per maand
 • Geldopname: 4% bij creditsaldo, 1% bij positief tot € 1,50
 • Kortingsacties van ICS Card
American Express logo

€ 35,00 / jaar

AMEX Blue

Variabel bestedingslimiet

 • Aankopen tot 90 dagen verzekerd
 • Minimaal inkomen: € 20.000,- bruto per jaar
 • Geldopname: 3,5% met een minimum van € 4,50
 • Gratis bij minimale besteding van € 3.000,- per jaar
 • Eerder concert tickets kopen
Mastercard logo

 € 42,95 / jaar

Gold Card

Mastercard Gold

Tot € 5.000,- bestedingslimiet

 • Wereldwijde dekking
 • Aankopen 365 dagen verzekerd
 • Minimaal inkomen: € 1.150,- netto per maand
 • Geldopname: 4% bij creditsaldo, 1% bij positief saldo tot € 1,50
 • Airmiles sparen
Visa logo

€ 57,95 / jaar

Gold Card

Visa World Card Gold

Tot € 5.000 bestedingslimiet

 • Meest geaccepteerde kaart wereldwijd
 • Aankopen 365 verzekerd
 • Minimaal inkomen: € 1.150 netto per maand
 • Geldopname: 4% bij creditsaldo, 1% bij positief tot € 1,50
 • Gratis extra card voor partner
 • 1e jaar € 39,95

Creditcard vergelijken in 3 stappen

Stap 1. Bepaal je type creditcard

Bepaal of je een creditcard wil via een bank, waar je ook een betaalrekening hebt lopen, of een bankonafhankelijke creditcard. Het voordeel van een bankonafhankelijke creditcard is dat je creditcard niet stopt zodra je overstapt van bank.

Stap 2. Bekijk het aanbod

Bekijk het aanbod van creditcards. Vergelijk de kaarten op prijs, voorwaarden en extra voordelen.

Stap 3. Maak je keuze en vraag 'm aan

Kies de beste creditcard voor jou en klik op ‘bekijk’ om de creditcard aan te vragen. We sturen je vervolgens door naar de website van de aanbieder. Klik daar de creditcard van jouw voorkeur aan en vul je gegevens in.

Meer weten over een creditcard aanvragen?

Hulp nodig bij het kiezen van een creditcard? Lees dan ons beste creditcard keuze advies. 

Creditcard vergelijken 3 stappen

Visa, Mastercard of American Express creditcard?

Visa, Mastercard en American Express zijn de meest gekozen creditcards. Welke creditcard kies jij?

Mastercard creditcard

Mastercard wordt na Visa, het vaakst geaccepteerd. Sluit je een creditcard af via een bank? Dan is dit meestal ook een Mastercard.

Een standaard Mastercard Classic is de goedkoopste creditcard. De Mastercard Classic kan je in vergelijking met Visa, wel direct via Mastercard aanvragen, maar ook via een groot aanbod aan banken.

Als Mastercard-houder doe je mee aan het voordeelprogramma 'Priceless Specials'. Daarmee profiteer je van kortingen, speciale premiums en exclusieve pre-sales. Ook spaar je mee met Airmiles.

Mastercard logo
Over Mastercard creditcard:
 • Grote acceptatie wereldwijd
 • Standaard aanvullende reisverzekering
 • Airmiles sparen
 • Aan te vragen via veel banken

Visa creditcard

Een Visa creditcard is wereldwijd de meest geaccepteerd creditcard. Deze kaart is daarom een aanrader als je vaak in het buitenland bent.

Visa wordt in Nederland via ICS uitgegeven. Dit is in Nederland de grootste creditcard uitgever van zowel Visa als Mastercard. Een Visa card aanvraag via de ANWB of via een bank worden ook via ICS verwerkt.

Ook Visa geeft extra voordeel. Met de World Card profiteer je automatisch van extra korting op diensten zoals een nachtje weg en een auto huren.

Visa logo
Over Visa creditcard:
 • Meest geaccepteerde kaart wereldwijd
 • Standaard aanvullende reisverzekering
 • Standaard card iets duurder dan Mastercar

American Express creditcard

Een creditcard van American Express wordt van deze drie het minst vaak geaccepteerd. Vooral kleine (web)winkels accepteren de kaart niet vanwege hoge transactiekosten.

Een American Express kaart staat vooral bekend als een luxe creditcard. Je mag hoogwaardige service verwachten, met het loyaliteitsprogramma 'Membership Rewards'.

Het minimum inkomen ligt bij American Express wel wat hoger, maar heeft daardoor als enige van deze drie netwerken geen vast bestedingslimiet. Jouw limiet wordt vastgesteld op basis van jouw uitgavenpatroon, profiel en lidmaatschapsduur.

American Express logo
Over American Express creditcard:
 • Geen vast bestedingslimiet
 • Punten sparen met het loyaliteitsprogramma
 • Pre-sale op concerttickets
 • Weinig acceptatie door kleinere (web)winkels

90% van de bezoekers beveelt ons aan!

Onze bezoekers zijn heel tevreden over Keuze.nl! We scoren gemiddeld een 9,1 op Kiyoh. Bekijk al onze reviews.

Kiyoh beoordeling

Hoe kan ik beste creditcards vergelijken?

Een creditcard is een heel persoonlijk keuze. Om te bepalen wat de meest geschikte creditcard is voor jouw situatie, raden we je aan creditcard op de volgende factoren te vergelijken.

Minimum inkomen

Met creditcard vergelijken is het raadzaam te kijken naar welke kaarten een hoge of lagere netto inkomenseis hebben. Voor het aanvragen van een creditcard moet je namelijk aan het vereiste netto inkomen voldoen van de creditcardmaatschappij of bank.

Voor ICS creditcards geldt een netto inkomen van € 1.150,- per maand. Voldoe je niet aan dit inkomen, omdat je bijvoorbeeld nog studerend bent? Dan kunnen studenten een Visa creditcard aanvragen via ICS met borgstelling. Voor een creditcard via een bank kom je vaak al in aanmerking met een lager netto inkomen.

Bestedingslimiet

Een ander belangrijk punt om creditcards op te vergelijken is de bestedingslimiet. Hoeveel wil je maximaal kunnen besteden per maand? Het bestedingslimiet van de creditcard bepaalt hoeveel jij per maand met de creditcard kan uitgeven. Bij de meeste creditcards geldt een maximale limiet tot € 5.000,-, maar dit kan verschillen.

Kosten creditcard

Aan een creditcard zijn kosten verbonden. Je betaalt namelijk een jaarlijkse bijdrage voor een niet -prepaid creditcard. Vergelijk creditcards daarom ook op hun kosten. Sommige creditcards, waaronder Visa en Mastercard, komen zo nu en dan met een actie waarbij je tijdelijk het eerste jaar minder betaalt, of de kaart zelfs het eerste jaar gratis kunt krijgen.

Creditcard via een bank

Creditcards kun je ook vergelijken op of ze gekoppeld zijn een bank of niet. Een creditcard via een bank waar je al een betaalrekening hebt lopen, is vaak goedkoper dan bank-onafhankelijke creditcard. Het is altijd interessant om ook te kijken of jouw bank een creditcard aanbiedt die voldoet aan jouw eisen.

Een nadeel is wel dat de creditcard gekoppeld is aan je betaalrekening. Stap je over van bank, dan stopt ook de creditcard.

Rente bij geldopname

Wil je de creditcard ook gebruiken om geld op te nemen? Dan wil je een creditcard kiezen met een voordelige rente bij geldopname. Let hier dus ook op met creditcard vergelijken.

Extra voordelen

Wil je profiteren van de extra voordelen van een creditcard, zoals korting op hotels? Vergelijk creditcards dan altijd op hun voordelen. De ene card geeft meer voordelen dan de ander. Hoe duurder de kaart, hoe meer extra voordelen je mag verwachten. Zo bieden de duurdere kaarten vaak extra reisdekkingen aan, gratis extra kaarten, een langere aankoopverzekering en een hoger bestedingslimiet.

Creditcard vergelijken

Deze creditcard wordt het meest geaccepteerd

Een Visa creditcard wordt wereldwijd het meest geaccepteerd. De tweede meest geaccepteerde kredietkaart is een Mastercard creditcard. Wil je zeker weten dat je overal zorgeloos kunt betalen wereldwijd? Dan kun je dus het beste kiezen voor een Visa of Mastercard creditcard.

Welke creditcard heeft de meeste voordelen?

Met een ANWB Visa Gold card en Visa World Platinum card profiteer je van de meeste voordelen. Daarbij moet je denken aan 365 dagen aankoopverzekering, een gratis card voor familie en extra zekerheid op vakantie. Maar er zijn meer creditcards met veel voordelen.

Meeste voordeel met ‘gold’ of ‘platinum’ cards

Gold en platinum creditcards hebben de meeste voordelen. Zo zijn met de Mastercard Gold kaart ook al je aankopen het langst verzekerd, en spaar je Airmiles bij elke buitenlandse aankoop.

Veel creditcardmaatschappijen geven bij deze duurdere gold en platinum cards de langste aankoopverzekering tot maximaal 1 jaar, aanvullende verzekeringen voor op reis, zoals noodgeld en allerlei spaarprogramma voordelen waar je automatisch aan mee doet.

Kom hier meer te weten over hoe een creditcard werkt.

Spaarprogramma voordelen:

 • Korting op online shoppen bij bepaalde merken
 • Korting op autohuur in het buitenland
 • Korting op hotelovernachtingen (in het buitenland)

Gebruik je niet al deze voordelen, of gebruik je je creditcard waarschijnlijk maar weinig? Dan kan het een betere keuze zijn om een goedkopere creditcard te nemen.

Welke creditcard kan op 2 namen?

Het is mogelijk om een creditcard aan te vragen met een gezamenlijke rekening. Je kunt dan twee creditcards aanvragen, ieder op eigen naam. Dit kan bijvoorbeeld via de Rabobank. Hier worden wel aanvullende eisen aan gesteld.

Partnercard op dezelfde naam

Bij de meeste creditcardmaatschappijen is het alleen mogelijk om een creditcard aan te vragen op één naam. De kaarthouder kan vaak wel een (gratis) tweede partnercard aanvragen, ook op diens naam.

Die partnercard kunnen anderen ook gebruiken. Om de kaart te gebruiken hoeft deze dus niet per se op jouw naam te staan. Wel moet je schriftelijk toestemming hebben van de kaarthouder om deze te mogen gebruiken.

Creditcard aanbieders vergelijken

Bij ons vergelijk je alle grote creditcard aanbieders.

Visa logo
Mastercard logo
American Express logo
ING logo
SNS logo
ABN Amro logo
Knab logo
Rabobank logo
N26 logo
ANWB logo