Nieuws   Mobiel  
Sim only buitenland

Sim only buitenland

Gepubliceerd op: 14 mei 2021

Ga je binnenkort een paar dagen naar het buitenland, of misschien wel langer? Dan wil je die mooie sim only actie ook daar kunnen gebruiken. Gelukkig zijn onze sim only bundels sinds het afschaffen van de roamingkosten overal geldig in de EU, zoals je gewend bent in Nederland. Of nouja, bijna zoals je gewend bent. Want vooral als het gaat om een bundel met onbeperkt internet en onbeperkt bellen kunnen providers net andere voorwaarden stellen. We zochten het voor je uit.

Sim only binnen Europa

Ben je op reis in een ander EU-land? Dan kan je ook in het buitenland je bundel gebruiken zoals in Nederland. Dit wordt ook wel 'roaming like home' genoemd.

Handig om op vakantie even het thuisfront te contacteren of om een leuk dagje uit te plannen in de streek waar je op vakantie bent. Ook Netflix of Spotify kost je niets extra’s zolang je binnen je bundel blijft. Kom je buiten je bundel, dan betaal je ook in een ander EU-land evenveel voor je extra MB's of belminuten als in Nederland.

Houd binnen Europa rekening met het volgende:

  1. Zet roaming aan op je smartphone om te kunnen internetten in een EU-land.
  2. Alleen bellen vanuit een EU-land naar Nederland of een Europees nummer zit standaard in je abonnement begrepen. Bellen vanuit Nederland naar een Europees nummer wordt meestal afgerekend buiten je bundel, met uitzondering van KPN.
sim only buitenland

Landen die gelden als EU-zone

Let wel op dat je sim only bundel in principe alleen geldig is voor landen die lid zijn van de Europese Unie.

Voor landen die wel onder het Schengengebied vallen, maar niet lid zijn van de EU mogen providers roaming kosten vragen. Voorbeelden hiervan zijn landen Andorra, Zwitserland, IJsland en Noorwegen.

Ook voor het Verenigd Koninkrijk mogen providers roamingkosten gaan rekenen, maar doen dit nog niet.

Voor Schengenlanden IJsland en Noorwegen rekent geen enkele provider roamingkosten. Opvallend is dat T-Mobile als enige provider juist wel roamingkosten rekent voor Zwitserland. Vodafone rekent weer als enige land geen roamingkosten voor Turkije.

Check welke landen wel en welke niet onder de Europabundel van de providers vallen:

Provider

Geldig in Andorra?

Geldig in IJsland?Geldig in Monaco?Geldig in Noorwegen?Geldig in Turkije?Geldig in Zwitserland?
JaJaJaJaNeeNee
JaJaNeeJaNeeJa
NeeJaNeeJaNeeJa
JaJaJaJaNeeJa
NeeJaNeeJaNeeJa
JaJaJaJaNeeJa
JaJaJaJaNeeJa
JaJaNeeJaNeeJa

NeeJaNeeJaNeeNee

JaJaJaJaJaJa

JaJaJaJaNeeJa


Sim only onbeperkt internet binnen Europa

Hoe zit het dan met sim only onbeperkt internet in het buitenland? Ook je onbeperkt databundel is geldig in een EU-land, maar heeft in vergelijking met Nederland wel een limiet.

De limiet is het laagst bij Budget Mobiel en het hoogst bij Vodafone met een Red Unlimited abonnement en bij KPN. Heb je het limiet met een onbeperkt internet abonnement bij KPN bereikt? Dan vertraagt alleen je internetsnelheid en maak je geen extra kosten.

Check het limiet van je provider met onbeperkt data in het buitenland:

Provider:

Data limiet binnen de EU:

17 GB per maand
50 GB per maand
27 GB per maand
35 GB met Unlimited en Unlimited Plus
40 GB met Red Unlimited en Red Together abonnement, 50 GB voor Red Pro Unlimited

* Je vindt in bovenstaande tabel alleen de providers die onbeperkt internet aanbieden.

Meer over sim only onbeperkt data

Sim only onbeperkt bellen binnen Europa

Ook je sim only onbeperkt bellen abonnement kan je zoals je in Nederland gewend bent gebruiken in een EU-land. Handig om op je vakantieadres contact te houden met familie en vrienden in Nederland. Of om onderweg alvast je verblijf op de hoogte te stellen hoe laat je aankomt.

Maar let op dat je dit wel doet vanuit een land dat is aangesloten bij de Europese Unie of een land dat via jouw provider binnen de Europabundel valt.

Let op met bellen vanuit Nederland

Wil je vanuit Nederland naar een vast of mobiel Europees nummer bellen? Houd er dan rekening mee dat dit bij de meeste providers geldt als buiten je bundel bellen. Alleen met een onbeperkt bellen abonnement bij KPN en T-Mobile valt bellen vanuit Nederland naar een Europees nummer binnen je bundel. Dit geldt ook voor het Red Unlimited abonnement van Ziggo en de internationale bundel van Lebara.

Benieuwd hoe dit zit bij jouw provider? Check of je provider buiten je bundel kosten rekent met een onbeperkt bundel:

Sim only buiten Europa

In tegenstelling tot EU-landen, is je bundel bijna nooit geldig buiten de EU-zone. Hiervoor betaal je vaak extra hoge kosten buiten je bundel. De tarieven verschillen per provider, type abonnement en land waar je je bundel voor gebruikt.

Buitenlandbundel

Je kan hiervoor bij de meeste providers een buitenlandbundel afsluiten, waardoor je tijdelijk een aantal GB of belminuten ontvangt om te gebruiken in het buitenland. Zoals specifiek voor je tijd in de USA. Dit is naar verhouding goedkoper dan bellen en internetten buiten je bundel, buiten Europa.

Sim only abonnement tijdelijk stopzetten of pauzeren

Ga je voor een langere periode naar het buitenland? Dan is het zonde als je bundel blijft doorlopen, terwijl je er geen gebruik van maakt.
Alleen bij Budget Mobiel en Vodafone kan je tijdelijk je sim only abonnement pauzeren. Dit is niet gratis en hier zitten wat voorwaarden aan:

  • Budget Mobiel: pauzeren voor € 5,- per maand tot maximaal 6 maanden.
  • Vodafone: pauzeren voor € 20,85 eenmalig voor minimaal 3 tot 9 maanden.

Tijdelijk je bundel aanpassen

Om tijdens je lange verblijf in het buitenland toch te besparen op je maandelijkse kosten, kan je bij veel providers tijdelijk een kleinere bundel nemen. Of zoals bij Simyo, tijdelijk je onbeperkt bundel of internetbundel uitzetten. Daar bespaar je toch weer wat geld mee!

Bron: Keuze.nl
Mobiel
Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team