Meerdere uitvaartverzekeraars In één overzicht
Betaal minder premie Door uitvaartverzekeringen te vergelijken
Makkelijk vergelijken Filter op leeftijd en type verzekering

Uitvaartverzekering vergelijken

Tussen uitvaartverzekeringen kunnen grote verschillen zitten. Verschillen die je graag goed op een rijtje wilt hebben als het gaat om jouw uitvaart. We hebben de verschillen overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Hoe kies je de juiste uitvaartverzekering?

De hoogte van de premie van een uitvaartverzekering wordt bepaald door verschillende factoren. Zo bepalen factoren als het type verzekering, je leeftijd, het verzekerde bedrag, de looptijd en extra voorkeuren samen de hoogte van je maandelijkse premie.

Om het vergelijken eenvoudig te houden, zijn we uitgegaan van een gemiddelde uitvaart met een verzekerd bedrag van € 9.000. Dit bedrag en je extra voorkeuren kan je naar wens aanpassen op de website van de verzekeraar.

We helpen je bij het vergelijken met onderstaand stappenplan.

Wist jij dat?

Een begrafenis kost gemiddeld tussen de € 8.500 en € 11.000. Een crematie kost gemiddeld tussen de € 6.500 en € 9.000.

De 3 stappen van uitvaartverzekeringen vergelijken

1
Stap 1. Gebruik de filters

1. Bepaal je type verzekering: een uitbetaling in geld of een combinatie van geld en diensten?

2. Selecteer je leeftijd: Hoe jonger je bent op het moment van afsluiten, hoe lager de premie per maand. Binnen elke leeftijdscategorie berekenen we het gemiddelde premiebedrag. Het exacte bedrag kan daarom enkele euro's afwijken.

2
Stap 2. Bekijk het aanbod

Bekijk het aanbod van bekende uitvaartverzekeraars. Vergelijk de belangrijkste voorwaarden en de poliskosten per maand.

Het type verzekering, je leeftijd, het verzekerde bedrag, de looptijd en extra voorkeuren bepalen samen de hoogte van je maandelijkse premie.

3
Stap 3. Maak je keuze en meld je aan

Kies de beste uitvaartverzekering voor jou en klik op ‘bekijk’ om je verzekering aan te vragen. We sturen je door naar de website van de verzekeraar. Daar vraag je de verzekering aan op basis van jouw voorkeuren en gegevens, en met een eventuele rekenhulp.

Uitvaartverzekeraars vergelijken
1
Filter op leeftijd en type verzekering Filter op leeftijd en type verzekering
Uitvaart 3 stappen
2
Bekijk het aanbod Bekijk het aanbod
Stappenplan uitvaart vergelijken
3
Maak je keuze en meld je aan Maak je keuze en meld je aan
Laptop uitvaart aanmelden

Uitvaartverzekering bij DELA of Monuta?

In Nederland kennen we twee grote uitvaartverzekeraars DELA en Monuta. Beide verzekeraars zijn zowel uitvaartverzekeraar als uitvaartondernemer. Maar wanneer kies je nou voor welke? We helpen je op weg en geven je de belangrijkste informatie die je wilt weten over deze grote verzekeraars.

DELA uitvaartverzekeraar

DELA is de grootste uitvaartverzekeraar in Nederland en België met ruim 3 miljoen verzekerden. Kenmerkend aan DELA is dat DELA een coöperatie is zonder winstoogmerk. De jaarlijkse winst wordt verdeeld onder de leden en heeft invloed op je premie. De premiestijging wordt hierdoor beperkt.

Bij DELA heb je aardig wat keuzevrijheid. Zo heb je de keuze om je verzekering af te sluiten in geld of als combinatieverzekering. De combinatieverzekering bestaat voor een deel uit diensten en een vrij te besteden bedrag. De hoogte van dit bedrag kan je zelf bepalen. Ook kies je zelf of je de betaling van de premie liever wilt laten doorlopen tot je overlijden of tot je 65e. Met de laatste optie betaal je wel meer premie, maar je verzekering loopt gewoon door tot je overlijden.

  • Verzekering in geld of een combinatieverzekering
  • Beperkte premiestijging door winstdeling
  • Binnen 30 dagen kosteloos annuleren

Monuta uitvaartverzekering

Monuta is de twee na grootste uitvaartverzekeraar van Nederland met ruim 1,4 miljoen verzekerden en ruim 95 jaar ervaring. Bij Monuta kan je alleen een combinatieverzekering afsluiten. Je kiest zelf de hoogte van het verzekerde bedrag. Standaard wordt € 2.000 van dit bedrag gereserveerd voor Monuta als uitvaartverzorger. Hierin zijn alle kosten voor de nazorg gedekt, zoals het begeleiden van de ceremonie en het regelen van zaken rondom de uitvaart.

De premie bij Monuta is waardevast. Dit houdt in dat de diensten waarvoor je bent verzekerd volledig worden uitgevoerd, ook als de kosten daarvoor zijn gestegen. De premie kan wel jaarlijks wijzigen op basis van de ontwikkelingen in de markt.

  • Combinatieverzekering
  • Verzekerd bedrag en premie worden jaarlijks aangepast op basis van marktontwikkelingen
  • Kinderen tot 18 jaar meeverzekerd
DELAMonuta
Type verzekering:In geld of een combinatieverzekeringCombinatieverzekering
Looptijd premie betalen:
Tot overlijden of 65 jaar
Tot overlijden

Jaarlijkse premiestijging?

Beperkte stijging door winstdeling
Jaarlijkse stijging of daling op basis van marktontwikkelingen
Korting voor kwartaal, halfjaar of jaarlijkse betaling?
Tot 5,3% korting voor niet-maandelijkse betaling
Korting voor niet-maandelijkse betaling
Kinderen gratis meeverzekerd?
Nee, kinderen niet meeverzekerd
Ja, kinderen meeverzekerd tot 18 jaar

Welke uitvaartverzekeringen zijn er?

Een uitvaartverzekering, ook wel overlijdensverzekering of begrafenisverzekering genoemd, is een vorm van een levensverzekering. Wat een uitvaartverzekering anders maakt dan andere verzekeringen is dat er met zekerheid geld wordt uitgekeerd. In welke vorm dit geld wordt uitgekeerd, is aan jou. Door een type uitvaartverzekering vast te leggen in: natura of een combinatie van natura en kapitaal.

Kapitaal uitvaart

Kies je voor een kapitaal uitvaart? Dan wordt op het moment van overlijden of op een afgesproken einddatum, een vooraf bepaald geldbedrag uitgekeerd. Dit type verzekering kies je om de nabestaanden de vrijheid te geven de uitvaart naar wens in te richten.

Combinatie

Wil jij zowel diensten als geld verzekeren? Dan kun je ook kiezen voor een combinatie uitvaartverzekering. Met deze vorm wordt er een deel uitgekeerd in natura en een deel in kapitaal. Het verzekerd bedrag in natura bestaat uit een pakket aan uitvaartdiensten. Denk hierbij aan onder andere persoonlijke begeleiding en de catering. Door te kiezen voor een combinatieverzekering ontzorg je je nabestaanden voor een deel, maar hebben ze alsnog de vrijheid om te kiezen.

Uitvaart voordelen
93% van de bezoekers beveelt ons aan.

Onze bezoekers zijn heel tevreden over Keuze.nl! We scoren gemiddeld een 9,6 op Kiyoh. Bekijk al onze reviews.

Goede website. Eindelijk een website waar alles duidelijk staat aangegeven en zonder kleine lettertjes! Super tevreden met jullie service. Ik stap elk jaar over op een andere energieleverancier en ik kom hier volgend jaar zeker weer terug!

Kim   op 10 jan. 2022

Overzichtelijke site en gemakkelijk in gebruik. Fijn dat je ook verschillende dingen kunt vergelijken zoals energie, telefonie en zelfs verzekeringen!

Inge   op 7 jan. 2022

Uitvaartverzekeraars vergelijken

Deze uitvaartverzekeraars vind je bij ons.