Thuiswinkel partner
Thuiswinkel partner
Makkelijk vergelijken
9,4 klantwaardering
Makkelijk vergelijken
14 dagen bedenktijd

Uitvaartverzekering vergelijken

Tussen uitvaartverzekeringen zitten soms grote verschillen. Die wil je goed op een rijtje hebben als het gaat om jouw uitvaart.

Hoe kies je de juiste uitvaartverzekering?

De hoogte van de premie van een uitvaartverzekering wordt bepaald door verschillende factoren:

 • Het type verzekering
 • Je leeftijd
 • Het verzekerde bedrag
 • De looptijd van de verzekering
 • Eventuele extra voorkeuren


Kijk met vergelijken daarom goed naar de dekking, looptijd en prijs, en kies wat het beste bij je past. 

Wist je dat?

Een begrafenis kost gemiddeld tussen de € 8.500 en € 11.000. Een crematie kost gemiddeld tussen de € 6.500 en € 9.000.


Meer weten over de verschillen tussen uitvaartverzekeraars en hun verzekeringen? Je leest het in het beste uitvaartverzekeringen keuze advies.

Uitvaartverzekeringen vergelijken

In 3 simpele stappen een uitvaartverzekering die bij jou past.

1. Gebruik de filters

Bepaal eerst je type verzekering: een uitbetaling in geld of een combinatie van geld en diensten? Selecteer vervolgens je leeftijd: hoe jonger je bent op het moment van afsluiten, hoe lager de premie per maand. Binnen elke leeftijdscategorie berekenen we het gemiddelde premiebedrag. Het exacte bedrag kan daarom enkele euro's afwijken.

2. Vergelijk de verzekeraars

Bekijk het aanbod en vergelijk de belangrijkste voorwaarden en de poliskosten per maand. Of kijk direct bij de goedkoopste uitvaartverzekeringen.

3. Maak je keuze en meld je aan

Kies de beste uitvaartverzekering voor jou en klik op ‘bekijk’ om je verzekering aan te vragen. We sturen je door naar de website van de verzekeraar. Daar vraag je de verzekering aan op basis van jouw voorkeuren en gegevens, en met een eventuele rekenhulp.

Uitvaartverzekeringen vergelijken in drie stappen

Welke uitvaartverzekeringen kun je kiezen?

Een uitvaartverzekering, ook wel overlijdensverzekering of begrafenisverzekering genoemd, is een vorm van een levensverzekering. Dat houdt in dat er met zekerheid geld wordt uitgekeerd. In welke vorm, kun je zelf kiezen: in kapitaal of een combinatie van natura en kapitaal.

Combinatieverzekering

 

Wil jij zowel diensten als geld verzekeren? Dan kun je ook kiezen voor een combinatie uitvaartverzekering. Met deze vorm wordt er een deel uitgekeerd in natura en een deel in kapitaal.

Het verzekerde bedrag in natura bestaat uit een pakket aan uitvaartdiensten. Denk hierbij aan onder andere persoonlijke begeleiding en de catering.

Door te kiezen voor een combinatieverzekering ontzorg je je nabestaanden voor een deel, maar hebben ze alsnog de vrijheid om te kiezen.

Kapitaalverzekering

 

Kies je voor een kapitaal uitvaart? Dan wordt op het moment van overlijden of op een afgesproken einddatum, een vooraf bepaald geldbedrag uitgekeerd.

Dit type verzekering kies je om de nabestaanden de vrijheid te geven de uitvaart naar wens in te richten.

Uitvaartverzekering bij DELA of Monuta?

In Nederland kennen we twee grote uitvaartverzekeraars: DELA en Monuta. Beide zijn zowel als uitvaartondernemer als - verzekeraar. Maar wanneer kies je nou voor welke? We zetten de belangrijkste verschillen op een rijtje.

Dela logo

Schatting: € 8,38

DELA

#1 uitvaartverzekeraar Nederland

 • Geld of combinatieverzekering
 • Looptijd tot 65 jaar
 • Beperkte jaarlijkse premiestijging door winstdeling
 • Tot 5,3% korting voor betaling per kwartaal, halfjaar of jaar
 • Kinderen niet gratis meeverzekerd
Monuta logo

Schatting: € 10,42

Monuta

#2 uitvaartverzekeraar Nederland

 • Combinatieverzekering
 • Looptijd premie tot overlijden
 • Jaarlijkse premiestijging of daling op basis van marktontwikkelingen
 • Korting voor betaling per voor kwartaal, halfjaar of jaar
 • Kinderen gratis meeverzekerd
100% van de bezoekers beveelt ons aan.

Onze bezoekers zijn heel tevreden over Keuze.nl! We scoren gemiddeld een 9,4 op Kiyoh. Bekijk al onze reviews.

Had hulp nodig voor het regelen van een energie contact voor mij nieuwe woning. De chat was zeer behulpzaam en het overstappen is soepel verlopen.
Peter op 18 jul. 2023
         
Bovenaan op site staat: 'Bestaande klanten van Budget Energie betalen altijd meer dan onderstaande aanbiedingen.' Ik vergeleek de prijzen van de energieleveranciers. Vattenfall voor een jaar vast leek een goede optie. Maar wat blijkt als ik dezelfde gegevens invul bij Vattenfal? 52 Euro duurder dan u op uw site laat zien! Daar klopt dus niets van. Dan is Budget Energie 30 Euro goedkoper dan Vattenfal. Dag later: Keuze.nl reageerde snel op mijn review. De fout zou veroorzaakt zijn doordat ik al eerder op de site van Vattenfall was geweest en zij oude gegevens zouden gebruiken. Ik had de site van Vattenfall echter nog nooit bezocht. Maar bij Vattenfall ging er dus iets verkeerd. Vandaag probeerde ik opnieuw. Nu klopten de getallen wel. Mijn eerste review was negatief. Maar daardoor kreeg men ook de kans om te reageren. De e-mailwisseling komt uiterst sympathiek over. Er wordt snel en correct gereageerd. Door de juiste informatie die we nu hebben over de energieleverancier overwegen we om over te stappen.
Henk op 18 jul. 2023
         

Uitvaartverzekeraars vergelijken

Deze uitvaartverzekeraars vergelijk je bij ons.