Nieuws   Internet  
Vrouw met internet modem

Levertijd internet: snelste levertijden van alle providers op een rij

Gepubliceerd op: 31 maart 2021

Wanneer je een nieuw internet abonnement bestelt, ben je afhankelijk van de levertijd. Hoe snel je internet abonnement kan worden aangesloten, verschilt per provider. Wij zochten voor je uit hoelang de levertijd is per provider en welke provider de snelste levertijd heeft.

Gebruikelijke internet levertijd

Als je normaal gesproken een internet abonnement afsluit zonder een afgesproken leverdatum, start de levering over 30 dagen. Internet providers houden hiermee rekening met de wettelijke opzegtermijn.

Maar je internet kan ook sneller worden geleverd. Dit kan je vaak zelf aangeven in het aanmeldformulier. Bij de meeste providers kan je internet dan al binnen 2-3 weken worden geregeld.

Welke internet provider heeft de snelste levertijd?

Heb je snel internet nodig, omdat je bijvoorbeeld op korte termijn gaat verhuizen of al bent verhuisd? Dan is het slim om te kijken welke internet provider de internet aansluiting het snelst kan leveren (met een spoed internet aansluiting).

Snelste internet levertijd bij Ziggo

Ziggo is internet provider met de snelste levertijd. Een internet abonnement bij Ziggo kan al vanaf 3 tot 5 dagen worden geleverd, zonder extra kosten.

Ook KPN heeft een snellere levertijd

Naast Ziggo is ook KPN aanzienlijk snel in het leveren van hun internet dienst. De beloofde levertijd bij KPN is binnen 7 werkdagen.

Twijfel je tussen Ziggo en KPN? Wij hebben de twee providers met elkaar vergeleken en leggen je in ons Ziggo of KPN beste keuze advies uit welke provider het beste bij jouw situatie past.


Alle internet levertijden per provider

Dit zijn de levertijden van alle providers op een rijtje:

ProviderLevertijd zonder overstapserviceLevertijd met overstapservice
Budget Alles in 1Gemiddeld 3 wekenVanaf 30 dagen
KPNBinnen 7 werkdagenVanaf 23 dagen
Online.nlGemiddeld 3 wekenVanaf 30 dagen
OdidoVanaf 15 dagenVanaf 30 dagen
YoufoneGemiddeld 2 wekenVanaf 30 dagen
ZiggoBinnen 3 tot 5 werkdagenVanaf 19 dagen
CaiwayGemiddeld 2 wekenVanaf 30 dagen
DeltaGemiddeld 3 wekenVanaf 30 dagen


Snelle levertijd is altijd zonder overstapservice

Wanneer je kiest voor een snelle internet levertijd binnen de wettelijke opzegtermijn van 30 dagen, kan je geen gebruik maken van de internet overstapservice. Je zal dan zelf je huidige abonnement moeten opzeggen.

Ook als je verhuist en overstapt van internet provider geldt er geen overstapservice. Hou daar dus rekening mee.


Internet installatie en levertijd

De levertijd van internet is exclusief installatie. Voor de installatie ontvang je van je provider enkele dagen voor de opleverdatum een doe-het-zelf installatiepakket thuis gestuurd.

In sommige uitzonderingen, zoals bij een glasvezel aansluiting, kan het zijn dat een monteur nodig is. In veel gevallen is de installatie door een monteur ook gratis als het je zelf niet lukt. Toch zijn er ook providers die extra kosten vragen voor het langssturen van een monteur.

Of een monteur wel of niet is inbegrepen bij een bepaald internet abonnement, lees je in het overzicht met internet vergelijken.

Bron: Keuze.nl
Internet

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team