Grooste occasion aanbieders In één overzicht
Regelmatige nieuwe voorraad Van 'tweedekansjes'
Van vergelijken tot offerte aanvragen Er is altijd iemand die met je meedenkt

Private lease occasion aanbieders

Niet alle lease aanbieders bieden occasions aan. De best deals voor private lease occasion vind je bij Athlon, Ikrij.nl en Justlease.

Afbeelding van een auto met occasion aanbieder logo's

Is private lease occasion een slimme keuze?

Een groot voordeel van een tweedehands private lease auto is dat je deze vaak tegen een kortere looptijd kan leasen, tot 48 maanden. Handig met het oog op een eventuele hypotheek in de toekomst. Private lease occasion heeft nog méér voordelen, maar ook een paar nadelen.

Afbeelding met de voor- en nadelen van private lease occasion

Waarom kiezen voor private lease tweedehands?

Met private lease occasion betaal je óók een vast ‘all-in’ maandbedrag en je hoeft geen eigen investering te doen in een auto. Lekker zorgeloos rijden dus.

Een ander voordeel van een private lease gebruikte auto is, dat je een auto die nooit ouder is dan 3 tot 5 jaar, een tweede leven geeft. Een duurzamere keuze dus.

De occasions die Ikrij.nl, Justlease en Athlon hebben staan, staan bovendien op voorraad. Een occasion kun je dus vrijwel altijd direct meenemen. Dit verkort de levertijd in sommige gevallen aanzienlijk.

Of toch voor een nieuwe private lease auto gaan?

Een occasion is helaas alleen niet altijd goedkoper dan een nieuwe auto, zoals je misschien zou verwachten. Vaak zijn ze juist iets duurder per maand, omdat ze onderhoudsgevoeliger zijn.

Houd ook rekening met (kleine) gebruikssporen en een beperkte keuze in automodellen. Soms maar een paar per aanbieder. Vind je dit vervelend? Dan kun je beter een nieuwe private lease auto kiezen. Met een nieuwe private lease auto kan je bovendien de auto helemaal naar wens samenstellen.