Een snelheidsmeter
Postcodecheck check je echte snelheid
Laptop met check
Alle providers vergelijk het grootste aanbod
9,4 9,4 Kiyoh beoordeling
100% van de bezoekers beveelt ons aan op Kiyoh
FD Gazellen winnaar Van 2018 tot en met 2022!

Bekijk de top 3 goedkoopste internet providers van dit moment

Geen zin om zelf te moeten zoeken? We hebben de goedkoopste internet providers in een overzicht gezet voor je. Zo betaal je niet meer dan nodig.

Provider Downloadsnelheid Prijs per maand
Youfone 30 Mb/s Nu 6 maanden voor € 15,00
daarna € 32 p/m
Bekijk
Online.nl 50 Mb/s Nu 12 maanden voor € 25,00
daarna € 32 p/m
Bekijk
Budget Alles in 1 100 Mb/s Nu 6 maanden voor € 18,50
daarna € 35,50 p/m
Bekijk

Wie is de goedkoopste internet provider van 2023?

De goedkoopste internet provider in 2023 is Youfone. Maar dit hoeft niet te betekenen dat deze provider ook voor jou de goedkoopste is.

Het hangt namelijk af van je adres en je voorkeuren, welke provider voor jou de goedkoopste is. Vergelijk daarom onafhankelijk alle grote providers van Nederland.

Met filters geef je gemakkelijk aan naar wat voor abonnement je op zoek bent. Het enige wat jij hoeft te doen is je postcode in te vullen. Wij tonen direct alle beschikbare pakketten. De goedkoopste staat altijd bovenaan. Eitje toch?

Goedkoopste provider Youfone
Goedkoopste provider
Youfone vanaf € 21,- p.m.

Standaard internet van Youfone. Eerste 6 maanden € 21,- per maand. Daarna € 31,-.

Vergelijk providers  

In 3 stappen het goedkoopste internet

Met de volgende 3 stappen heb je zó het goedkoopste internet voor jouw situatie gevonden:

1. Vul de postcodecheck in

 

Vul in de postcodecheck je postcode en huisnummer in. Dan laten we je het volledige aanbod aan internet abonnementen op jouw adres zien.

2. Vergelijk het aanbod

 

Bepaal wat je belangrijk vindt en geef dit aan met de filters:

Het type internetverbinding:

Je hebt de keuze uit DSL, kabel, of indien beschikbaar op jouw adres: glasvezel. (A)DSL is voor vrijwel iedereen beschikbaar en is meestal de goedkoopste optie. Kabel is het duurste.

De internetsnelheid:

Kies de juiste internetsnelheid voor jouw situatie. Teveel snelheid is onnodig duur, en hoe hoger de internetsnelheid, hoe duurder je abonnement doorgaans. Glasvezel internet is bij hoge internetsnelheden vaak de goedkoopste optie.

Het type pakket:

Een basispakket met alleen internet is het goedkoopste. Maar je kunt ook kiezen voor internet en tv of alles in 1 en het pakket bij een budget provider als voordeligste optie.

3. Meld je aan

 

Het goedkoopste internet abonnement voor jou staat altijd bovenaan in de vergelijker. Klik op ‘bekijk abonnement’ en wij sturen je door naar de provider. That’s it!

De stappen van internet vergelijken op Keuze.nl

Dit is de goedkoopste internet provider

De goedkoopste internet provider is Youfone. Bij hen ben je het goedkoopste uit voor een los internet abonnement. Maar ook voor een internet en tv pakket of een alles in 1 pakket ben je hier het voordeligst uit. Youfone valt als provider onder de zogeheten 'budget' providers.

De volgende providers zijn budgetproviders:

  • Youfone
  • Budget Thuis
  • Online.nl

De meeste huishoudens kunnen deze providers ontvangen aangezien ze zowel via het DSL-netwerk als via het glasvezelnetwerk leveren. Kijk op welke internetprovider op mijn adres, of deze internetproviders ook bij jou internet leveren.

Het verschil in prijs tussen budgetproviders is zo'n € 2,- per maand voor los internet. Het verschil met de grote providers als KPN en Ziggo kan oplopen tot wel € 16,50 per maand met alleen internet, en tot € 14,00 per maand voor internet en tv.

T-mobile in prijs ook een budgetprovider

Waar Online.nl inmiddels in prijs niet echt meer concurreert met de budgetproviders, doet T-mobile dit juist wel. T-mobile is een provider die normaal niet als budgetprovider wordt gezien. Zij bieden hun abonnementen met alleen internet en internet en tv nu net zo scherp aan als Youfone. Ze kunnen op het gebied van prijs dus ook gezien worden als budgetprovider.


Aanbiedingen belangrijk bij goedkoop internet

Internet providers bieden nieuwe klanten mooie aanbiedingen aan. Het is dus zeer lonend om regelmatig over te stappen van internet provider. Door in de vergelijker te kiezen voor sortering op 'laagste prijs eerste jaar', zie je gelijk dat de aanbiedingen bepalend zijn voor welke providers de goedkoopste internet providers zijn.

Acties voor nieuwe klanten

De internet providers hebben regelmatig nieuwe acties, maar er zijn standaard acties die vaak terugkomen.

  • Geen aansluitkosten
  • Eerste 3 maanden, 4 maanden of 6 maanden korting

Zulke acties kunnen je zo enkele tientjes per maand besparen. Zeker als er een deal is waar je de eerste 6 maanden 50% korting krijgt op je abonnement.


Wat is de goedkoopste internet en tv provider?

Youfone is de voordeligste aanbieder voor een internet en tv pakket via DSL.

Goedkoopste internet en tv met DSL
Youfone 100 Mbit/s€ 45,00 p.m. (eerste 6 maanden € 25,00)
T-Mobile 50 Mbit/s€ 49,00 p.m. (eerste 6 maanden € 18,50)
Online.nl 100 Mbit/s€ 49,00 p.m. (eerste 6 maanden € 30,00)

Laatste prijscheck: september 2023

Heb je op jouw adres geen toegang tot het DSL netwerk, dan ben je het voordeligst uit met een glasvezel abonnement. T-mobile biedt hier het goedkoopste internet en tv pakket aan.

Goedkoopste internet en tv met glasvezel
T-mobile 100 Mbit/s€ 47,50 p.m. (eerste 6 maanden € 30,00)
Online.nl 100 Mbit/s€ 50,00 p.m. (eerste 6 maanden € 30,00)
KPN 50 Mbit/s€ 54,00 p.m. (eerste 6 maanden € 27,00)

Laatste prijscheck: september 2023

De prijs van een internet en televisie abonnement wordt naast je adres bepaald door de snelheid van het internet en het televisie abonnement. Tussen de snelheden kan een prijsverschil zitten van ruim € 10,- per maand. Enkele voorbeelden van hoeveel je betaalt voor een internet upgrade:

  • Youfone van 30 Mbit/s naar 200 Mbit: € 8,00 per maand extra
  • T-Mobile van 100 Mbit/s naar 1Gbit: € 15,00 per maand extra

Samenstelling televisie abonnement

Ook het type televisie abonnement is bepalend voor de prijs die je per maand betaalt voor het internet en tv pakket. Het standaard basis abonnement kun je uitbreiden met verschillende upgrades zoals:

  • Programma's opnemen: vanaf € 3,00 per maand extra
  • Extra zenderpakketten: vanaf € 5,00 per maand extra

De prijzen tussen providers en hun zenderpakketten verschillen sterk.


Met deze 4 tips kun je het beste goedkoop internet vergelijken

Om het goedkoopste internet voor thuis te vinden en de prijs per maand zo laag mogelijk te houden, zijn de volgende factoren bepalend:

1. Kies de internetsnelheid die je daadwerkelijk nodig hebt

Het goedkoopste is om een internetsnelheid te nemen waar je met je huishouden daadwerkelijk gebruik van maakt. Woon je alleen of samen en stream je niet zo heel veel, dan heb je aan 50 Mbit/s tot 100 Mbit/s snelheid meestal ruim voldoende.

Woon je met een groot gezin waarbij jullie tegelijkertijd willen kunnen gamen en in hoge kwaliteit streamen, dan is het wel handig om te kiezen voor een hogere snelheid van minimaal 200 Mbit/s. Een maximale snelheid met 1Gbit/s kabel of glasvezel internet is meestal niet nodig. Voor deze snelheid betaal je zo'n € 15,00 extra per maand. Kijk daarom goed naar wat je nodig hebt.

2. Let goed op aanbiedingen

Veel internet providers hebben regelmatig aanbiedingen. Hiermee kun je tientallen euro's per jaar besparen.

3. Kies de goedkoopste internet verbinding

De prijs van je internet abonnement is niet alleen afhankelijk van de internetsnelheid, maar ook van welk type internet je kiest. Dit hangt af van wat er mogelijk is op je adres: DSL, kabel of glasvezel.

Het goedkoopste internet wordt geleverd via DSL tot 100 Mbit/s. Voor snelheden boven de 200 Mbit/s is glasvezel internet vrijwel altijd goedkoper dan kabel internet van Ziggo. Heb je dus veel snelheid nodig thuis? Dan is een glasvezel abonnement bijna altijd het goedkoopste.

Lees hier meer over de verschillen tussen de type internet verbindingen

4. Kies voor een budgetprovider

Budgetproviders bieden internet en tv aan voor lagere prijzen dan de grote netwerkproviders. Je kunt gewoon gebruik maken van betrouwbaar internet, zonder de hoofdprijs te hoeven betalen.


Alle internet providers onder één dak

Bij ons vergelijk je internet van alle grote Nederlandse providers.