icon
Meerdere fietsverzekeraars In één overzicht
icon
Complete vergelijker Filter op type fiets, woonplaats en meer
icon
Betaal minder premie Door te vergelijken
FD Gazellen winnaars 2018, 2019, 2020 & 2021!

Top 3 goedkoopste fietsverzekering

Bekijk de drie goedkoopste fietsverzekeringen van dit moment.

Inshared logo
vanaf € 1,57

Diefstal

  • Accu dekking op basis van de dagwaarde
  • Dekking op basis van de aankoopwaarde
  • Verzekerd voor schade bij (poging tot) diefstal
Bekijk
Allianz logo
vanaf € 1,86

Standaard

  • Accu dekking op basis van de dagwaarde
  • Dekking op basis van de aankoopwaarde
  • Verzekerd voor schade bij (poging tot) diefstal
Bekijk
Hema logo
vanaf € 2,23

Basis

  • Accu dekking op basis van de dagwaarde
  • Dekking op basis van de aankoopwaarde
  • Verzekerd voor schade bij (poging tot) diefstal
Bekijk
Type fietsverzekering

Hoeveel kost een fietsverzekering?

Welk bedrag je precies kwijt bent voor je fietsverzekering is afhankelijk van het type fiets, de aanschafwaarde, je leeftijd en je woonplaats. Deze factoren gezamenlijk bepalen het risicoprofiel en zo de hoogte van de maandelijkse kosten voor je fietsverzekering.

Aanschafwaarde en type fiets

Kies je voor een duurdere fiets, dan wordt je verzekering natuurlijk ook duurder. Het kost de verzekeraar namelijk ook meer geld om je fiets te vervangen bij diefstal of te laten repareren.


Hogere kosten gelden ook bij het verzekeren van een e-bike of elektrische bakfiets. Deze fietsen hebben namelijk dure onderdelen, die veel geld kosten om te vervangen en zijn daarnaast populair bij dieven.

Je leeftijd

Naast de aanschafwaarde van je fiets, wordt je leeftijd soms ook meegenomen bij het bepalen van het risicoprofiel. Dit geld voor onder andere Hema en Inshared. Tot 36 jaar wordt je hier gezien als hoger risico en betaal je dus ook meer voor je verzekering.


Bij andere verzekeraars wordt je leeftijd niet meegenomen bij het berekenen van de maandelijkse kosten voor je goedkoopste fietsverzekering.

Je woonplaats

De stad of het dorp waarin je in woont, is zeer bepalend voor de hoogte van je fietsverzekering. In grote steden is de kans op diefstal en schade een stuk groter dan in een klein dorp. Dus woon je in Utrecht of een klein dorp in Friesland, dan kan dat zo enkele euro's per maand schelen.

Hoe vind je de goedkoopste fietsverzekering voor jou?

Verschillende factoren bepalen de prijs van je fietsverzekering. Met de volgende tips vind je de goedkoopste fietsverzekering.

1. Kies een doorlopende fietsverzekering

Een fietsverzekering kun je op 2 manieren afbetalen. Je kunt er voor kiezen om per maand te betalen, of je betaalt je premie voor 3 jaar vooruit. Dit laatste wordt een aflopende verzekering genoemd. Daarmee betaal je dus sowieso voor 3 jaar.


Eigenlijk ben je altijd voordeliger uit als je kiest voor een doorlopende verzekering. Deze kun je al na één jaar dagelijks opzeggen.

2. Kies de best passende dekking

Je kunt je fiets verzekeren tegen diefstal, schade en pechhulp. Hoeveel dekking je wilt, kun je zelf kiezen. Voor een fietsverzekering geldt: hoe hoger de dekking, des te hoger de premie.


Daarom is het handig om voor jezelf na te gaan wat je nodig hebt. Heb je vaak pech, of loop je een groter risico omdat je in een stad woont? Dan is het wel handig om voor complete dekking te kiezen, met pechhulp en diefstal dus.

3. Sluit je fietsverzekering online af

Je kunt je fiets laten verzekeren bij de fietsenmaker als je hem aanschaft, maar je kunt ook online een fietsverzekering afsluiten. Het is voordeliger om je fietsverzekering online af te sluiten. Zeker als het gaat om een e-bike verzekering. Waarom?


Veel fietshandelaren hebben namelijk afspraken met 1 of 2 grote verzekeraars. Dit hoeft helemaal niet de goedkoopste optie voor jouw situatie te zijn. Vergelijk dus altijd even online.


Ook als je liever geld uitgekeerd krijgt bij diefstal of total loss kun je beter online een verzekering afsluiten. Wanneer je bij de fietsenmaker een verzekering afsluit, krijg je namelijk vaak een vergelijkbaar model en bij een online afgesloten verzekering krijg je bijna altijd geld uitgekeerd.

3 tips goedkoopste fietsverzekering
100%van de bezoekers beveelt ons aan.

Onze bezoekers zijn heel tevreden over Keuze.nl! We scoren gemiddeld een 9,4 op Kiyoh. Bekijk al onze reviews.

Goede ervaring met Keuze.nl
Mark   op 25 jan. 2023
Goede ervaring gehad bij het overstappen van energieleverancier. Via de chat goed geholpen, al mijn vragen werden duidelijk beantwoord en zelfs nog wat bij geleerd over de energiemarkt.
Thom   op 24 jan. 2023

Fietsverzekering vergelijken

Deze fietsverzekeraars vergelijk je bij ons.

Allianz logo
Unive logo
ANWB logo
Hema logo
Kingpolis logo
Inshared logo
Centraal beheer logo
Laka logo