Betaal de laagste premie Voor je fietsverzekering
Complete vergelijker Voor e-bikes, bakfietsen en meer
Van vergelijken tot verzekeren Er denkt altijd iemand met je mee

Vind de goedkoopste fietsverzekering voor jou

Vanaf een paar euro per maand verzeker je je fiets. Vergelijk het aanbod en vind de goedkoopste fietsverzekering voor jou.

Hoe vind je de goedkoopste fietsverzekering voor jou?

Verschillende factoren bepalen de prijs van je fietsverzekering. We geven je de beste tips om de goedkoopste fietsverzekering te vinden.

1. Met een doorlopende fietsverzekering ben je altijd het goedkoopst uit

Een fietsverzekering kun je op 2 manieren afbetalen. Je kunt er voor kiezen om per maand te betalen of je betaalt alvast je premie voor 3 jaar vooruit. Dit laatste wordt een aflopende verzekering genoemd en je betaalt dus sowieso voor 3 jaar.

Eigenlijk ben je altijd voordeliger uit als je kiest voor een doorlopende verzekering. Deze kun je al na een jaar dagelijks opzeggen.

2. Hoe hoger de dekking, hoe hoger de premie

Je kunt je fiets verzekeren tegen diefstal, schade en pechhulp. Hoeveel dekking je wilt, kun je zelf kiezen. Daarom is het handig om voor jezelf na te gaan wat je nodig hebt. Heb je vaak pech, dan is het wel handig om voor complete dekking te kiezen. Met pechhulp dus.

Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je nooit schade hebt en je fiets alleen wil verzekeren tegen diefstal. Of je bent zelf handig met fietsen repareren, of iemand die je kent. Daar kun je de prijs natuurlijk ook mee drukken. Dan kun je het best kiezen voor een standaard verzekering. Door niet meer te verzekeren dan je nodig hebt, bespaar je geld.

3. Je verzekering online afsluiten is altijd het goedkoopst

Je kunt je fiets laten verzekeren bij de fietsenmaker als je hem aanschaft, maar je kunt ook online een fietsverzekering afsluiten. Het is voordeliger om je fietsverzekering online af te sluiten. Zeker als het gaat om je e-bike verzekering.

Hier zijn twee redenen voor. Ten eerste omdat je online de prijzen van verschillende verzekeraars kunt vergelijken. De fietsenmaker geeft geen volledig beeld waardoor je niet altijd de goedkoopste voor jou kunt afsluiten.

Ook als je liever geld uitgekeerd krijgt bij diefstal of total loss kun je beter online een verzekering afsluiten. Wanneer je bij de fietsenmaker een verzekering hebt afgesloten, krijg je namelijk vaak een vergelijkbaar model en bij een online afgesloten verzekering krijg je bijna altijd geld uitgekeerd.

Kies voor een doorlopende fietsverzekering
Sluit een standaard dekking af
Sluit je fietsverzekering online af
93% van de bezoekers beveelt ons aan.

Onze bezoekers zijn heel tevreden over Keuze.nl! We scoren gemiddeld een 9,5 op Kiyoh. Bekijk al onze reviews.

De vragen die ik nog had na bekijken van de site zijn allemaal prima beantwoord. Ik heb een keuzeadvies gekregen waar ik me in kan vinden.

E.   op 1 jul. 2021

Ik krijg snel en duidelijk antwoord op mijn vragen, ben er erg blij mee.

Christina   op 2 jun. 2021

Fietsverzekering vergelijken

Deze fietsverzekeraars vergelijk je bij ons.