De beste energieleveranciers Op jouw adres
Goedkoopste keuze Duidelijk aangegeven
Echt groene leveranciers Inzicht in groenscores

Wat is de beste energieleverancier?

Iedereen heeft andere wensen bij een energiecontract. Lees hier hoe je de beste energieleverancier voor jou vindt.

Leverancier met de beste actie

Door gebruik te maken van energie aanbiedingen kun je een hoop geld besparen op je energiekosten. Je kunt vaak profiteren van leuke acties zoals cashbacks en cadeaus bij je abonnement. Gemiddeld bespaar je tot wel €406,- door jaarlijks over te stappen van energieleverancier.

Groenste leverancier

Vind je het belangrijk dat je energiemaatschappij écht groene stroom levert? Kies dan voor een energiemaatschappij die Nederlandse groene stroom levert. Je weet dan zeker dat je energie écht groen is.

Klik op de groenscore in onze vergelijker voor meer informatie over de afkomst van je energie. Over het algemeen zijn Pure Energie, Powerpeers en Vandebron de groenste energieleveranciers.

Goedkoopste leverancier

Na het invullen van je adres komt het goedkoopste contract op basis van je filters altijd bovenaan in de vergelijker te staan. Je herkent hem extra goed aan de groene tekst: 'Goedkoopste keuze".

Illustratie van spaarvarken, cadeau en groene stroom
93% van de bezoekers beveelt ons aan.

Onze bezoekers zijn heel tevreden over Keuze.nl! We scoren gemiddeld een 9,5 op Kiyoh. Bekijk al onze reviews.

De vragen die ik nog had na bekijken van de site zijn allemaal prima beantwoord. Ik heb een keuzeadvies gekregen waar ik me in kan vinden.

E.   op 1 jul. 2021

Ik krijg snel en duidelijk antwoord op mijn vragen, ben er erg blij mee.

Christina   op 2 jun. 2021

Wat is de beste energieleverancier in jouw situatie?

Heb je thuis een laadpaal? Of zonnepanelen? Dan kunnen deze tips je helpen de beste energieleverancier te vinden in jouw situatie.

Je hebt zonnepanelen

Als je zonnepanelen hebt, kun je het best kiezen voor de energieleverancier met de laagste stroomtarieven in plaats van de hoogste teruglever vergoeding. Als je meer verbruikt dan je opwekt, betaal je namelijk alsnog de energietarieven van de leverancier. Let ook op welke energieleverancier de laagste vastrechtkosten rekent. Deze kosten betaal je namelijk sowieso, ongeacht je verbruik.

Illustratie van zonepanelen
Illustratie van elektrische auto

Je hebt een laadpaal thuis

Als je elektrisch rijdt, ben je het goedkoopst uit door aan je eigen laadpaal thuis te laden. Dan bespaar je namelijk op de extra kosten van een openbare laadpaal. Bij je eigen laadpaal thuis betaal je de stroomprijs per kWh die je ook voor je andere apparaten thuis betaalt. Je vindt de goedkoopste energieleverancier door te kiezen voor de laagste kWh prijs. Tel het verbruik van je auto bij de rest van je stroomverbruik op en vul dit totale aantal kWh in de vergelijker in en vind welke energieleverancier bij elektrisch rijden het best bij jou past.

Je kunt alleen stroom vergelijken

Wanneer jouw woning is aangesloten op blok- of stadsverwarming kun je besparen op je energierekening door voor een alleen stroom contract te kiezen. Ga dan voor de energiemaatschappij met de laagste stroomprijs per kWh.

Let bij het vergelijken van energiecontracten op de totaalprijs. Door te profiteren van een mooie aanbieding met hoge korting kun je soms goedkoper uit zijn dan wanneer je kiest voor de laagste stroomprijs. De prijs per kWh is dus wel belangrijk, maar niet altijd het belangrijkst.

Illustratie van huis met alleen stroom

Energieleveranciers vergelijken

Vergelijk deze energiemaatschappijen in onze vergelijker.