Over Tibber

Tibber is een Nederlandse energieleverancier sinds 2016 die dynamische energiecontracten aanbiedt sinds 2016. Tibber is ontstaan uit een samenwerking tussen energie-experts uit de energiesector, met een drive om de energiemarkt verder te verduurzamen en goedkoper te maken. Tibber staat bekend om hun goede 'digitale' klantenservice en goed functionerende app. 

Naar Tibber →

Voordelen

 • Lage inkoopvergoeding en vaste kosten
 • Dagelijks opzegbaar zonder boete
 • Live inzicht in verbruik en kosten
 • Prima online klantenservice
 • Groene stroom uit Nederland
 • Tibber store met smart home oplossingen

Nadelen

 • Slimme meter verplicht
 • Niet telefonisch bereikbaar
Vergelijk Tibber  

Vergelijk Tibber met andere energieleveranciers

Bekijk in onze energie vergelijker of Tibber de beste keuze voor jou is. Doe de postcodecheck en bekijk het aanbod op jouw adres.

Tibber tarieven

Bij Tibber betaal je voor gas en stroom de inkoopprijs. Stroom wordt ieder uur ingekocht, waardoor de tarieven van uur tot uur wisselen. De gasprijs verandert per dag. Deze tarieven en je verbruik kun je real-time bijhouden in de Tibber-app. Op piekmomenten betaal meer voor je stroom dan op niet drukke momenten, dit nodigt uit om te besparen op je stroomkosten door slim je verbruik te sturen.  Bij Tibber betaal je € 0,0175 per kWh en € 0,048 per m3 inkoopvergoeding. De vaste leveringskosten per maand voor stroom bedragen € 5,99 en voor gas € 5,99. Tibber is op basis van deze tarieven een van de goedkoopste dynamische leveranciers op dit moment.

We hebben op dit moment geen actuele tarieven van Tibber. In onze vergelijker vind je alle tarieven van alle leveranciers.


Alle energietarieven vergelijken

Wil je weten hoe de tarieven van Tibber zich verhouden tot andere energieleveranciers? Vergelijk alle energieleveranciers voor jouw situatie in onze energie vergelijker.

Energie aanbiedingen van Tibber

Tibber heeft regelmatig energie aanbiedingen voor nieuwe klanten. Aanbiedingen van energieleveranciers zijn vaak een cashback of welkomstkorting. Met deze korting komen ze hoger in de energievergelijker. Hoe hoger in de vergelijker, hoe goedkoper de leverancier op jaarbasis is.

Welke aanbiedingen heeft Tibber?

Op dit moment heeft Tibber één aanbieding. Dit is een dynamisch energiecontract waarbij de prijzen ieder uur kunnen veranderen, afhankelijk van de marktprijs.

Tibber is al tijden één van de voordeligste dynamische leveranciers van Nederland, vanwege de lage inkoopprijzen en lage vaste leveringskosten. Doorgaans ben je hiermee goedkoper uit op je energierekening. Maar let wel op: wanneer de tarieven op de beurs hoog zijn, zie je dit ook direct terug op je stroomrekening.

Dit zijn de huidige energie aanbiedingen van Tibber:

Aanbieding Contractduur Meer info
Maandelijks contract 1 maand Bekijken  

Op zoek naar een andere energie aanbieding?

Bekijk op onze energie aanbiedingen pagina de energieleveranciers die op dit moment wel een cashback, korting of welkomstcadeau aanbieden.

Onze ervaring met Tibber

Dit vinden wij als Keuze.nl van energieleverancier Tibber:

 •  
  Gemiddeld op 2e plek in onze energie vergelijker
 •  
  Tibber is consistent in het aanbieden van energiecontracten met lage energietarieven.
Vergelijk energie  

Klantervaringen met Tibber

Dit zeggen klanten over Tibber:

 • Uitstekende klantenservice
 • Goed werkende app
 • Duidelijke facturering

Tibber krijgt 4.8 sterren van 5

         
Edwin Somers
1 maand geleden

Ben nu een half jaar klant. Erg tevreden. Prima (lage) dynamische prijzen, erg goede app, met Pulse real-time inzage in verbruik en de ondersteuning vanuit de chat op vragen is ongekend goed en snel. Klasse!

         
John Eckhardt
2 dagen geleden

Volledig overzicht en controle over de energie. Effect van dynamische tarieven is dat we veel specifieker gebruik maken van de energie door de dag heen. Maandelijkse afrekening is super overzichtelijk en eenvoudig. App overduidelijk en eenvoudig in gebruik.

Vergelijk energieleveranciers  

Terugleverkosten Tibber

Tibber rekent nog geen terugleverkosten aan klanten met zonnepanelen. Ook loop je geen welkomstbonus mis ten opzichte van klanten zonder zonnepanelen.

Is Tibber een betrouwbare energieleverancier?

Tibber is een betrouwbare energieleverancier waarover geen geluiden zijn dat zij in in financiële problemen zouden verkeren. Samen met o.a. ANWB Energie, NextEnergy, Zonneplan en Frank Energie behoort Tibber tot de groep dynamische leveranciers die een nieuwe wind door de energiemarkt laten gaan en hun klanten aantallen zien groeien. 

De meeste klanten van Tibber zijn overwegend positief. Dit lees je terug in de vele online reviews over deze leverancier. Soms vertellen klanten dat ze wel eens een slechte ervaring hebben gehad met de app, of met de facturering, maar vaak genoeg gaat dit gewoon goed en zijn klanten prima tevreden. Over het algemeen wordt Tibber dus als een betrouwbare energieleverancier beoordeeld.

Is Tibber een duurzame energieleverancier?

Tibber staat bekend als een duurzame stroomleverancier. Tibber levert namelijk 100% Nederlands groene stroom afkomstig uit hernieuwbare bronnen zoals wind- en zonne-energie, en houdt zich verre van fossiele energiebronnen. Daardoor weet je weet dat je stroom op een verantwoorde manier wordt opgewekt. 

Tibber is dus een goede optie als je op zoek bent naar een duurzame energieleverancier die zich inzet voor groene energieopwekking.

Heeft Tibber een app?

Tibber heeft de Tibber app, voor real-time inzicht in de stroomprijzen van uur tot uur en voor het bijhouden van je verbruik. De app helpt je om slim je energieverbruik af te stemmen op de goedkoopste stroom momenten van de dag en zo flink te besparen op je stroomverbruik. Ook al je andere energiezaken regel je makkelijk via de app. Wie de vele online reviews erop naleest, ziet vooral positieve en lovende reacties over de Tibber app. 

De app wordt in de Google Playstore beoordeleed met 4.4 uit 5 sterren en in de Apple Store met 4.7 uit 5 sterren. Dit maakt de Tibber app één van de best beoordeelde dynamische energieleverancier apps. 

Is Tibber interessant met zonnepanelen?

Omdat Tibber uitsluitend dynamische energiecontracten aanbiedt, kan dit in bepaalde gevallen minder gunstig zijn voor huishoudens met zonnepanelen.

De reden hiervoor is dat tijdens de piekuren van zonneschijn, wanneer zonnepanelen het meeste stroom opwekken, de elektriciteitsprijzen vaak op hun laagst zijn. Met een dynamisch contract profiteer je normaal gesproken van deze lage prijzen. 

Maar wanneer je zonnepanelen hebt, gebruik je in deze periodes eerst de stroom die je zelf opwekt. Wanneer de zon minder schijnt en de vraag naar stroom toeneemt, stijgen de prijzen, en dat zijn precies de momenten waarop je mogelijk stroom moet inkopen.

Daarnaast biedt Tibber geen vaste terugleververgoeding. De vergoeding voor teruggeleverde stroom fluctueert continu, wat het lastig maakt om de inkomsten van je zonnepanelen voor het gedeelte dat je niet zelf verbruikt, te voorspellen.

Bij Tibber, net als bij andere leveranciers van dynamische energiecontracten, is de hoogte van de terugleververgoeding gelijk aan het stroomtarief op het moment van terugleveren, exclusief energiebelasting. 

Dit houdt in dat op dagen met veel zonneschijn of wind, de terugleververgoeding zelfs negatief kan uitvallen, wat betekent dat je in theorie zou moeten betalen om stroom terug te leveren.

Energie vergelijken

 • Bespaar al snel tientallen euro's
 • Makkelijk vergelijken en gratis overstappen
 • Je komt nooit zonder gas of stroom te zitten
Vind de beste energie deal