Huidige tarieven In één oogopslag zichtbaar
Laagste energietarieven Bespaar gemiddeld € 389,- per jaar
Gratis overstapservice Je overstap wordt van A tot Z geregeld

Dit zijn de laagste energietarieven van 2022

Bij welke leverancier moet je zijn voor de beste energieprijzen? Bekijk meteen wie de goedkoopste energietarieven van dit moment heeft.

Leverancier per kWh stroom per m3 gas Bekijk
€ 0,55820 € 2,12718 Bekijk
€ 0,52050 € 2,22368 Bekijk
€ 0,86238 € 2,95085 Bekijk
€ 0,89792 € 2,94075 Bekijk
Prijzen op basis van 2500 kWh en 1000 m3. De prijzen kunnen per postcode verschillen. Klik op 'Bekijk' voor de prijzen op je adres.
Laatst bijgewerkt: 20/01/2022

Betaal niet meer dan nodig, vergelijk energietarieven

Energietarieven veranderen regelmatig. Vergelijk daarom alle energietarieven en bekijk waar jij het goedkoopste energiecontract kunt vinden. Zie meteen de prijs per kWh, prijs per m3 en de vaste leveringskosten in één overzicht.

Energietarieven

Onze tips bij energietarieven vergelijken:

Ga je gas en stroom vergelijken? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar het goedkoopste energiecontract voor jou. Energietarieven bepalen daarbij maar voor een deel de totale prijs.

Maak je keuze op basis van de totale kosten

Ons advies is om vooral te kijken naar het totale kostenplaatje. Ook de welkomstkorting, contractduur en kosten voor vastrecht zijn namelijk van belang. Op basis daarvan kun jij een weloverwogen keuze maken.

Kies voor een éénjarig vast contract

Wil je de goedkoopste energietarieven? Kies dan voor een éénjarig vast energiecontract. Je profiteert dan van één jaar lang vaste tarieven, zonder tussentijdse verrassingen. Het mooiste is dat je ook nog gebruik kunt maken van hoge welkomstkortingen. Zo bespaar je gemiddeld maar liefst € 389,- per jaar door ieder jaar over te stappen. Tel uit je winst.

Tip 1: Kies voor een éénjarig vast energiecontract
Tip 2: Kies voor een welkomstkorting
Tip 3: Stap jaarlijks over en bespaar gemiddeld € 389,-

Energietarieven vergelijken

Hoe werkt dat?

1
Stap 1. Vul je postcode en verbruik in

Of geef de grootte van je huishouden aan als je je verbruik niet weet. Gebruik de filters om aan te geven wat je wensen zijn, zoals 100% groene stroom.

2
Stap 2. Vergelijk het aanbod

Vergelijk het complete aanbod van energieleveranciers. De energieleverancier met de goedkoopste energietarieven staat bovenaan de vergelijker.

3
Stap 3. Maak je keuze en meld je aan

Heb je de beste energieleverancier voor jou gevonden? Aarzel dan niet en meld je aan. Wij sturen je door naar de aanmeldpagina van de leverancier. De rest wordt voor je geregeld. Beloofd.

Benieuwd naar het hele verhaal?
Lees de eerlijke overstapgids
Energie vergelijken
1
Vul je postcode en verbruik in Vul je postcode en verbruik in
Postcodecheck energie illustratie
2
Vergelijk Vergelijk het aanbod
Illustratie energie stap 2
3
Maak je keuze en meld je aan Maak je keuze en meld je aan
Succesvol aanmelden illustratie
93% van de bezoekers beveelt ons aan.

Onze bezoekers zijn heel tevreden over Keuze.nl! We scoren gemiddeld een 9,5 op Kiyoh. Bekijk al onze reviews.

Goede website. Eindelijk een website waar alles duidelijk staat aangegeven en zonder kleine lettertjes! Super tevreden met jullie service. Ik stap elk jaar over op een andere energieleverancier en ik kom hier volgend jaar zeker weer terug!

Kim   op 10 jan. 2022

Overzichtelijke site en gemakkelijk in gebruik. Fijn dat je ook verschillende dingen kunt vergelijken zoals energie, telefonie en zelfs verzekeringen!

Inge   op 7 jan. 2022

Verwachting energieprijzen 2022

Inmiddels zijn de prijzen ongekend hard gestegen en hebben ze juist een recordhoogte bereikt. Energie vergelijken is daarom juist nú een goed idee. Zo voorkom je dat jouw energieprijzen nog verder stijgen.

Helaas zijn de verwachtingen dat de (variabele) energieprijzen voor energie voorlopig nog wel even door zullen stijgen in januari 2022. De verwachting is dat in het voorjaar de energieprijzen weer zullen gaan dalen.

Heb je op dit moment een variabel contract? Dan is het verstandig nú vaste tarieven te vergelijken en over te stappen op het goedkoopste vaste contract met een energie aanbieding.


Wist je dat?

De superlage tarieven van 2020 naar een recordhoogte zijn gegaan?

Vergelijk alle tarieven onder één dak

Met een overzicht van alle prijzen bij de grootste landelijke leveranciers.