Makkelijk vergelijken
Makkelijk vergelijken Alles in één handig overzicht
Overstapservice
Overstapservice alles wordt voor je geregeld
9,1 9,1 Kiyoh beoordeling
94% van de bezoekers beveelt ons aan op Kiyoh
FD Gazellen winnaar Van 2018 tot en met 2022!

Meest gekozen glasvezel providers van dit moment

KPN, Odido en Budget Thuis worden het vaakst gekozen door anderen. Welke provider kies jij?

Meest gekozen
KPN logo

Vanaf € 42,50

KPN Glasvezel
 • Ook met mobiel combivoordeel
 • 50 tot 1 Gbit/s up & down
 • Ruime keuze uit extra zenderpakketten
 • Nu 6 maanden korting
Budget Alles-in-1 logo

Vanaf € 45,-

Budget Alles in 1 glasvezel
 • 50 tot 200 Mbit/s up & down
 • KPN glasvezel netwerk
 • Combikorting met energie
 • Nu 6 maanden korting
Logo Odido

Vanaf € 45,-

Odido glasvezel
 • Ook met mobiel combivoordeel
 • 100 tot 1 Gbit/s up & down
 • Gratis sportzender ESPN
 • Eerste 8 maanden korting

Glasvezel vergelijken op jouw adres

Wist je dat al bijna de helft van de Nederlandse huishoudens is aangesloten op glasvezel? Of dat ook voor jou geldt, check je heel eenvoudig met de postcodecheck.

We laten je dan gelijk zien welke glasvezel aanbieders en abonnementen er op jouw adres beschikbaar zijn. De goedkoopste deals vind je direct bovenaan.

Kaart met glasvezel punten

Goedkoopste glasvezel internet abonnement

Wil je meteen de goedkoopste glasvezel abonnementen vergelijken? Dit zijn de 5 goedkoopste glasvezel deals van dit moment.

Provider Downloadsnelheid Prijs per maand
Budget Alles in 1 50 Mb/s Nu 6 maanden voor € 17,50
daarna € 43 p/m
Bekijk
Youfone 100 Mb/s Nu 6 maanden voor € 20,75
daarna € 41,50 p/m
Bekijk
Online.nl 100 Mb/s Nu 6 maanden voor € 29,00
daarna € 49 p/m
Bekijk
KPN 100 Mb/s Nu 6 maanden voor € 23,25
daarna € 44,50 p/m
Bekijk
Odido 1000 Mb/s Nu 8 maanden voor € 32,50
daarna € 47,50 p/m
Bekijk

Welk glasvezel abonnement past het best bij jouw situatie?

We gebruiken het internet allemaal anders. Welke glasvezel abonnement is de beste keuze voor jouw situatie? Je weet het met onze tips:

Glasvezel vergelijken voor een klein huishouden

Ben je thuis met twee of drie personen? En willen jullie tegelijkertijd kunnen internetten, tv kijken en streamen? Kies dan voor 100 Mbit/s. Méér dan 100 Mbit/s is meestal niet nodig.

Jongen houdt laptop vast

Glasvezel vergelijken voor het hele gezin

Met een (groot) gezin van 4 tot 5 personen is minimaal 200 Mbit/s vaak de beste keuze bij normaal gebruik. Jullie kunnen dan allemaal ongestoord je gang gaan, zonder elkaar in de weg te zitten. Woon je samen met fanatieke online gamers of thuiswerkers? Kies dan eerder een snelheid tot 1 Gbit/s.

Vader kijkt tv met baby op schoot

Glasvezel vergelijken voor gamen

Zitten er grote gamers in jouw huishoudens? Dan is supersnel internet zeker belangrijk. Bij het spelen van zware games raden we een minimale snelheid aan van 400 Mbit/ s tot 1Gbit/s.

Man gamen met VR-bril

Waarom kiezen voor glasvezel internet?

Glasvezel internet is het internet van de toekomst. Voor deze verbinding zijn potentieel nog heel veel groeimogelijkheden de komende jaren.

De verbinding bestaat uit dunne haarvezel draden waarmee data supersnel heen en weer verstuurd kan worden. Dat maakt glasvezel supersnel en stabiel en geeft je de beste internet ervaring. Glasvezel internet is het snelste internet want je kan krijgen, met landelijk snelheden tot 1Gbit/s en lokaal zelfs tot wel 8GBit/s.

Voordelen van glasvezel

 • Meest stabiele netwerk
 • Even snel uploaden als downloaden
 • Minste storingen
 • Landelijk snelheden tot 1GBit/s mogelijk
 • Veel keuze in aanbieders, door een open netwerk
 • Lagere snelheden relatief goedkoop
 • Razendsnel internet
 • Zeer scherpe beeldkwaliteit

Nadelen van glasvezel

 • Nog niet overal beschikbaar
 • Hogere snelheden zijn nog relatief duur

Glasvezel blijft sneller dan kabel internet van Ziggo

Inmiddels kan je ook via de coaxkabel steeds hogere internet snelheden behalen. Zo biedt Ziggo inmiddels op steeds meer plekken internet abonnementen aan met een maximale snelheid van 1 Gbit/s, via hun 'Giganet'. Dit is even snel als de landelijke maximale downloadsnelheid via glasvezel.

Hogere uploadsnelheid met glasvezel dan met kabel

Toch blijft glasvezel een stuk sneller. Het grootste snelheidsverschil zit 'm niet in de downloadsnelheid, maar in de uploadsnelheid. Bij glasvezel is de uploadsnelheid even hoog als de downloadsnelheid, bij de coaxkabel is de uploadsnelheid maar een fractie van de downloadsnelheid. De uploadsnelheid bij kabelinternet bedraagt nog geen 10% van de downloadsnelheid. Dit merk je vooral als je grote bestanden wilt uploaden of bij het streamen van een serie.

Zo kun je het beste glasvezel vergelijken

Bepaal welke glasvezel diensten je nodig hebt

Net als met DSL en bij de kabel, kan je ook bij glasvezel kiezen voor verschillende pakketten. Je hebt de keuze uit alleen internet, internet en tv of een alles in 1 pakket. Dit geef je aan in de glasvezel postcodecheck bovenaan de pagina.

Het is belangrijk om na te gaan welke diensten je nodig hebt, dan betaal je alleen voor wat je gebruikt. Er zit namelijk een groot verschil tussen de prijzen op basis van alleen internet en/of tv en bellen. Tv bij je pakket kan je al € 12,- per maand extra kosten. Vast bellen kost je tussen de € 1,- en € 2,- extra per maand.

Kies de juiste glasvezel internetsnelheid

Check tijdens het vergelijken ook welke internetsnelheid je nodig hebt, dit heeft ook impact op de prijs. Het verschil tussen een 100 Mbit/s abonnement en een 400 Mbit/s glasvezel abonnement kan ruim € 10,- per maand verschillen.

Kosten glasvezel abonnement

Als je niet zeker weet welke snelheid je moet kiezen, hebben we in onze vergelijker een tool zitten die je een overzicht geeft van welke snelheid het beste bij jouw situatie past.

Andere punten om op te letten met glasvezel vergelijken

Om het goedkoopste glasvezel abonnement te vinden laten we je in de vergelijker ook kortingen en andere aanbiedingen zien. Zo kun je glasvezel providers vergelijken op prijs, waarbij je bijvoorbeeld de eerste 6 maanden lagere tarieven of een cashback krijgt.

Bovendien zetten we in onze vergelijker altijd de pluspunten van elke glasvezel provider, en welke extra’s een provider biedt bij de pakketten.

Uit welke glasvezel providers jij allemaal kan kiezen, ligt er aan welke partij het glasvezelnetwerk bij jou heeft aangelegd. Het kan dus zijn dat jij meer of minder providers krijgt te zien dan iemand die in een andere provincie woont. Vul daarom altijd bij het vergelijken je postcode in om het meest accurate aanbod te krijgen.

Welke providers leveren glasvezel internet?

Steeds meer internet providers leveren hun diensten over het glasvezel netwerk. Het netwerk wordt aangelegd door verschillende partijen. Dit bepaalt mede welke glasvezel providers vervolgens op jouw postcode hun diensten kunnen leren.

Bij ons kun je de bij volgende providers glasvezel vergelijken:

 • Odido
 • KPN
 • Budget Alles in 1
 • Youfone
 • Online.nl
 • Solcon
 • Caiway
 • Delta
 • Jonaz
 • Freedom

Een deel van deze providers is nog relatief klein en heeft een beperkt leveringsgebied, zoals Jonaz. Niet elke glasvezel provider levert dus mogelijk op jouw adres, of vindt je terug in onze internet vergelijker.

Internet van Ziggo deels via glasvezel

Ziggo staat niet in het rijtje van glasvezel providers. Toch verkopen ze hun netwerk momenteel als glasvezel-kabel verbinding. Het laatste stukje naar de woning is bij Ziggo echter geen glasvezel. Hierdoor heeft Ziggo een lagere uploadsnelheid en stabiliteit vergeleken met volledige glasvezel abonnementen.

Wat kost glasvezel internet?

Glasvezel providerPrijs voor 100 Mbit/s
OdidoVanaf € 35,- p.m.

Budget Alles in 1

Vanaf € 35,50 p.m.
Online.nlVanaf € 43,50 p.m.
YoufoneVanaf € 44,50 p.m.

KPN

Vanaf € 42,50 p.m.

Laatste prijscheck: juli 2024

Momenteel ben je voor glasvezel bij internetprovider Odido het goedkoopste uit. Voor alle providers zijn er kortingsacties waarbij je de eerste 6 maanden korting krijgt.

Voor een Internet en TV abonnement via glasvezel ben je in 2024 Online.nl het goedkoopste met een vaste prijs van € 54,- per maand. KPN volgt met € 55,- per maand.

Wat zijn de beste glasvezel providers van dit moment?

Ieder jaar doen verschillende partijen, waaronder de Consumentenbond en Tweakers onderzoek naar de beste providers. Hierbij kijken ze naar de storingspercentages van providers en de algehele kwaliteit van de verbinding voor zowel het internet, tv als belsignaal.

Zelf nemen we op Keuze.nl ook de oordelen van onze bezoekers mee over wie zij de beste provider vinden. De volgende glasvezel providers scoren het hoogste.

Beste landelijke glasvezel providers

 1. KPN
 2. Odido

Beste regionale glasvezel provider

 1. Solcon
 2. Caiway
 3. Delta

Meer tips voor maken van jouw beste glasvezel keuze vindt je op beste glasvezel provider.

De belangrijkste verschillen tussen glasvezel providers

Verschillen tussen glasvezel providers


De ene glasvezel provider is de andere niet als je kijkt naar service, kwaliteit en prijs. Je zou kunnen zeggen dat er 'premium' en 'budget' glasvezel providers zijn. Zo is er voor ieder huishouden een passende glasvezel provider, afhankelijk van je wensen.

Premium glasvezel providers

Dit zijn: KPN en Odido. Met een glasvezel abonnement bij een premium provider mag je nét dat beetje meer service verwachten, dan bij een budget provider. Daarom betaal je wel (iets) meer in vergelijking voor dezelfde snelheid.

Premium glasvezel providers leveren:

 • Meer keuze uit internetsnelheden
 • Meer pakketinhoud
 • Meer pakket opties, zoals extra zenderpakketten of pakket deals

Budget glasvezel providers

Dit zijn: Budget Alles in 1, Online.nl en Youfone. Een glasvezel abonnement bij een budget glasvezel provider kan je vaak voor een scherpere prijs afsluiten, en óók met goede kwaliteit internet. Deze budget glasvezel providers leveren namelijk ook over het KPN glasvezelnetwerk. Zij maken dus gebruik van het netwerk van grote netwerkproviders, zonder de extra kosten.

Budget glasvezel providers leveren:

 • Scherpere prijs
 • Toegang tot hetzelfde kwaliteitsnetwerk van KPN
 • Een goed basispakket
 • Soms opties om je pakket uit te breiden

Het verschil tussen een premium- of budget glasvezel provider, bespaart je tot wel € 100,- tot € 200,- per jaar.

Deze opties heb je met alles in 1 glasvezel vergelijken

Bij alle glasvezel providers kun je een internet en tv abonnement nemen met bellen erbij. Het goedkoopste alles in 1 glasvezel abonnement vind je vanaf € 57,- per maand (reguliere prijs). Het duurste glasvezel alles in 1 abonnement kost ruim € 80,- per maand.

Glasvezel alles in 1 vergelijken kan met snelheden vanaf 50 Mbit/s tot en met 4Gbit/s. Een vaste telefoonlijn kost bij alle glasvezel providers € 1,- tot € 2, per maand.

Goedkoopste alles in 1 glasvezel providers

Bij vrijwel alle glasvezel providers kun je met alles in 1 regelmatig gebruik maken van goede acties, zoals 6 maanden korting op je abonnement. Dit scheelt tussen € 20,- en € 40,- per jaar. Algemeen de goedkoopste alles in 1 glasvezel providers zijn op dit moment:

 • KPN
 • Budget Alles in 1
 • Youfone

Glasvezel vergelijken

Glasvezel providers vergelijken

Bij ons vergelijk je glasvezel internet bij alle grote Nederlandse providers.