Overstapservice
Overstapservice alles wordt voor je geregeld
Euro teken
Exclusieve deals altijd de goedkoopste
9,4 9.6 Kiyoh beoordeling
100% van de bezoekers beveelt ons aan op Kiyoh
FD Gazellen winnaar Van 2018 tot en met 2022!

Gewoon Energie tarieven

Benieuwd naar de tarieven van Gewoon Energie? Bekijk dan hier de actuele tarieven van Gewoon Energie in 2023. Reken je maandbedrag uit en vind jouw beste deal.

EnergieleverancierType contractper m3 gasper kWh stroom
Gewoon EnergieModelcontract€ 2,91€ 0,84
Gewoon Energie1 jaar vast€ 1,54€ 0,47

Maak kennis met Gewoon Energie

Gewoon Energie is een volledige digitale energieleverancier die zich focust om gas en stroom eenvoudig en toegankelijk te maken voor iedereen. 

Gewoon Energie is een vrij nieuwe energieleverancier die in 2021 is opgericht en is onderdeel van Innova Energie. Bij Gewoon energie regel je al je energiezaken via de Mijn Gewoon app. Zo wil Gewoon Energie zo min mogelijk papier verspillen en helpen met het maken van een duurzamere toekomst. Let wel op dat Gewoon Energie alleen beschikbaar is via de e-mail bij de klantenservice. Hun klantenservice is volledig digitaal en zijn niet bereikbaar via telefoon. 

Momenteel heeft Gewoon Energie een modelcontract en een 1 jaar vast contract beschikbaar. 

Logo Gewoon energie
Dit is Gewoon Energie in het kort:
  • Volledig digitaal
  • 1 jaar vast en Variabel contract beschikbaar
  • Regel al je energiezaken via de app

Gewoon Energie vergelijken

Hoe werkt dat?

1. Vul je postcode en verbruik in

 

Vul in de postcodecheck je postcode en verbruik in. We laten je vervolgens alle energiecontracten van Gewoon Energie zien op jouw adres.

2. Bekijk het aanbod van Gewoon Energie

 

Gebruik de filters om vervolgens aan te geven welke contractduur je wilt. Bekijk het aanbod en de contract- en prijsdetails onder ‘Meer info’.

3. Meld je aan bij Gewoon Energie

 

Heb je jouw deal gevonden? Via ‘Bekijk deal’ sturen we je door naar de aanmeldpagina van Gewoon Energie. Daar bereken je je geschatte maandbedrag en vul je je persoonlijke gegevens in. Gewoon Energie regelt de rest. Lekker makkelijk.

Energie vergelijken in drie stappen

De variabele tarieven van Gewoon Energie

Wat kost 1 kWh stroom bij Gewoon Energie?

Bij het modelcontract van Gewoon Energie betaal je als je een enkele meter hebt € 0,84 per kWh. Dit bedrag is inclusief belastingen en overheidsheffingen. Als je een dubbele meter hebt dan betaal je de volgende tarieven:

Normaal tarief: € 0,97 per kWh

Dal tarief: € 0,77 per kWh

Bij een 1 jaar vast contract betaal je de volgende tarieven:

  • Enkel tarief: € 0,47 per kWh
  • Normaal tarief: € 0,50 per kWh
  • Dal tarief: € 0,45 per kWh

Wat kost 1 m3 gas bij Gewoon Energie?

Bij een modelcontract van Gewoon Energie betaal je € 2,90 per m3. Dit is inclusief belastingen en overheidsheffingen. Bij een 1 jaar vast contract betaal € 1,54 per m3.

Wil je deze kosten vergelijken met het huidige aanbod? Gebruik dan onze energie vergelijker om te zien wat je bij jouw verbruik betaalt.


De terugleververgoeding bij Gewoon Energie met zonnepanelen

Wat is de terugleververgoeding bij Gewoon Energie?

De terugleververgoeding bij Gewoon Energie is : € 0,08 per kWh per kW incl. btw. Als je jaarbasis meer energie teruglevert dan je verbruikt dan ontvang je bij Gewoon Energie een terugleververgoeding. Dit is voor elke teruggeleverde kHw na saldering. Let wel op dat dit exclusief de overheidsheffingen is.

Salderen is nog steeds gunstiger dan terugleveren

Wij geven het advies om niet blind te staren op de hoogte van het teruglevertarief. Salderen is voordeliger dan terugleveren, omdat je bij salderen het kale leveringstarief per kWh mag wegstrepen tegen je verbruik met de één-op-één salderingsregeling.

Een groot deel van de energietarieven bestaat ook uit belastingen en deze krijg je alleen vergoed met salderen.