Vind de laagste premie Met woonverzekeringen vergelijken
Alle verzekeraars In één overzicht
Makkelijk vergelijken Filter op basis van jouw situatie

Woonverzekering vergelijken

De spullen waar je aan gehecht bent, wil je met een veilig gevoel verzekeren. Dat kan met een goede woonverzekering. Vergelijk woonverzekeringen voor de beste verzekering met de laagste premie.

Wat bepaalt de premie van een woonverzekering?

De hoogte van de premie voor een opstalverzekering of inboedelverzekering stellen verzekeraars vast op basis van verschillende factoren. Zoals jouw leeftijd, woonplaats en gezinssamenstelling. Dit zijn zogenoemde risico indicatoren wat maakt dat jij misschien meer betaalt dan die ene vriend die in een klein dorp verderop woont. Of juist minder betaalt dan je buurman met een groot gezin.

Zo betaal je bij de meeste verzekeraars de laagste premie in een klein dorp en het hoogst in een grote stad. Maar ook je type huis en de bouwmaterialen bepalen de hoogte van je premie: heb je een rieten dak of een schuin dak met dakpannen, vrijstaande woning of tussenwoning?

Op de hoogte van de premie heb je helaas weinig invloed op. Waar jij wel invloed op hebt, is jouw keuze voor een bepaalde verzekeraar. Door verzekeraars te vergelijken zie jij waar jij de minste premie betaalt voor jouw situatie.

Wist jij dat?

De hoogte van de premie kan soms zelfs verschillen tussen verschillende wijken binnen een gemeente. Op basis van cijfers van o.a. inbraken en brand.

Woonverzekeringen vergelijken

Hoe werkt dat?

Om het vergelijken eenvoudig te houden, vergelijk je op Keuze.nl alle verzekeraars in onze vergelijker op basis van een allrisk verzekering. Kies je voor een inboedelverzekering of combi woonpakket, dan is een glasverzekering inbegrepen.

Het type woning, inkomen en leeftijd bepalen bij de meeste verzekeraars de hoogte van de premie. We hebben de vergelijker ingesteld op iemand van 31 jaar met een gekochte tussenwoning van stenen muren met schuin dak. Hoe meer jouw situatie hiervan afwijkt, hoe groter het verschil in premie per maand.

De 3 stappen van woonverzekeringen vergelijken

1
Stap 1. Gebruik de filters

1. Bepaal je type verzekering:

Bepaal wat je wilt verzekeren: Alleen de losse spullen in je huis (inboedelverzekering), de woning en alles aan de woning vast (opstalverzekering) of beide (combi woonpakket)?

2. Geef jouw situatie aan:

  • Gezinssamenstelling: Hoe meer bewoners, hoe hoger het risico op schade, en dus betaal je vaak de hoogste premie met partner er kinderen. We zeggen 'vaak', want Univé houdt als enige verzekeraar geen rekening met de grootte van het huishouden.
  • Woonplaats: Ook je woonplaats is relevant voor de hoogte van de premie. Het risico op inbraak en diefstal is over het algemeen hoger in een grotere stad.
2
Stap 2. Vergelijk het aanbod

Bekijk het aanbod van woonverzekeraars. Vergelijk ze op de premie, eigen risico en dekking.

3
Stap 3. Maak je keuze en meld je aan

Kies de beste woonverzekeraar voor jou en klik op ‘bekijk’ om je verzekering aan te vragen. We sturen je vervolgens door naar de website van de verzekeraar. Daar vraag je de verzekering aan op basis van jouw voorkeuren en gegevens.

Verzekeringen vergelijken
1
Gebruik de filters Gebruik de filters
Huis met boom
2
Vergelijk het aanbod Vergelijk het aanbod
Stappenplan inboedel en opstal vergelijken
3
Maak je keuze en meld je aan Maak je keuze en meld je aan
Succesvol opstal verzekering afhandelen

Wat is een inboedel- of opstalverzekering?

Je wilt je waardevolle spullen in en om je huis graag goed verzekeren. Maar welke verzekering heb je nodig? Dekt een inboedelverzekering alle spullen die je wilt verzekeren, of heb je daarbij ook een opstalverzekering nodig?

Inboedelverzekering

Met een inboedelverzekering verzeker je alle losse spullen in en rondom je woning tegen schade, brand of diefstal. Niet alleen verzeker je hiermee de spullen binnen je woning, maar ook de spullen in je tuin en schuur.

Opstalverzekering

Met een opstalverzekering verzeker je je woning, en alles wat aan je woning vast zit tegen schade. Zoals een inbouw koelkast, badkamer, maar ook een vastgelijmde parketvloer. Bij sommige verzekeraars zijn ook zonnepanelen gratis meeverzekerd, bij anderen moet je hiervoor een aanvullende dekking afsluiten.

Een opstalverzekering is alleen nodig bij een koopwoning. Voor een huurwoning regelt de eigenaar van het huis dit. Vaak wordt een opstalverzekering verplicht gesteld door een hypotheekverstrekker.

Verschil opstal en inboedel
93% van de bezoekers beveelt ons aan.

Onze bezoekers zijn heel tevreden over Keuze.nl! We scoren gemiddeld een 9,5 op Kiyoh. Bekijk al onze reviews.

De vragen die ik nog had na bekijken van de site zijn allemaal prima beantwoord. Ik heb een keuzeadvies gekregen waar ik me in kan vinden.

E.   op 1 jul. 2021

Ik krijg snel en duidelijk antwoord op mijn vragen, ben er erg blij mee.

Christina   op 2 jun. 2021

Opstal- en inboedelverzekeraars vergelijken

Bij ons vergelijk je de bekendste woonverzekeraars voor je verzekering.