icon
Overstapservice alles wordt voor je geregeld
Lage prijs
Laagste prijs vind de beste deal
Euroteken
Exclusieve deals altijd de goedkoopste
9,4 9.6 Kiyoh beoordeling
98% van de bezoekers beveelt ons aan op Kiyoh

Eneco tarieven

Wat kost energie bij Eneco? Bekijk de actuele Eneco tarieven van 2022 voor gas en stroom, en klik op een deal om je geschatte maandbedrag uit te rekenen.

Energieleverancier Tarief per kWh stroom Tarief per m3 gas Korting Bekijk

Maak kennis met Eneco

Eneco is één van de drie grootste Nederlandse energieleveranciers. Ontstaan na een aantal fusies en overnames van kleinere leveranciers. Eneco heeft ruim 2,1 miljoen klanten. Word jij ook klant bij ze?

Eneco’s voornaamste doelstelling is om in de nabije toekomst alleen nog maar op een duurzame wijze energie te kunnen leveren en produceren. Daarvoor zijn ze al hard op weg met hun echt groene stroom ambities. Ook wil Eneco als eerste grote producent in 2025 hun gascentrales voorgoed sluiten.

Je betaalt bij Eneco bovendien niets extra voor Nederlandse groene stroom. Bij veel leveranciers betaal je daar gemiddeld zo’n € 5,- extra per maand voor.

energieleverancier eneco

Overstappen naar Eneco

Hoe werkt dat?

Stap 1. Vul je postcode en verbruik in

Vul in de postcodecheck je postcode en verbruik in, en gebruik de filters om ‘Eneco’ te selecteren. We tonen je vervolgens alle Eneco contracten op jouw adres.


Stap 2. Bekijk het aanbod van Eneco

Geef vervolgens aan welke contractduur je wil en bekijk het aanbod van Eneco. Onder ‘meer info’ vind je de contract- en prijsdetails per contract.


Stap 3. Meld je aan bij Eneco

Zit jouw deal erbij? Klik dan op ‘Bekijk deal’ zodat we door kunnen sturen naar de aanmeldpagina van Eneco. Bereken daar je geschatte maandbedrag, vul je persoonlijke gegevens in en Eneco regelt de rest. Makkie.

Energie vergelijken stappenplan

Meer over Eneco

Wat moet je nog meer weten over een energiecontract bij Eneco? Een paar belangrijke zaken voor je op een rijtje:

Eneco zonnepanelen

Zonnepanelen en terugleveren

Heb jij zonnepanelen op je dak, of overweeg je ze te nemen? Eneco kan je daarbij helpen in samenwerking met Sunicare. Je kunt een gratis scan laten maken om te checken of jouw dak en situatie geschikt zijn voor zonnepanelen.

Eneco geeft een terugleververgoeding ter hoogte van het normaaltarief per kWh stroom (exl. BTW) Goed om te weten wanneer je méér stroom opwerkt dan je verbruikt.

Eneco aanbiedingen

Eneco heeft regelmatig een toffe aanbieding voor nieuwe klanten én bestaande klanten waarvan het contract is afgelopen. Dit is meestal een cashback actie waarbij je een eenmalige korting krijgt op een éénjarig- en driejarig contract bij gas en stroom.

Die korting kan oplopen tot wel € 200,-. Benieuwd of Eneco met een aanbieding ook de goedkoopste energieleverancier is voor jou?

Eneco aanbiedingen
Overstappen naar eneco

Overstappen en opzeggen Eneco

Je kunt meteen kosteloos overstappen naar Eneco zodra je contractvrij bent. Is je einddatum nog niet voorbij? Dan kun je tot 3 maanden voor de einddatum wel al je overstap aan Eneco doorgeven binnen de zogenaamde ‘switchtermijn’.

Stap je te vroeg over? Dan vergoedt Eneco alleen een overstapboete tot € 125,- per energieproduct wanneer je overstapt op een driejarig energiecontract én voldoet aan bepaalde voorwaarden zoals vermeld op de website.

Contactgegevens Eneco

Heb je nog vragen over Eneco als leverancier? Schiet ons even aan in de chat of neem contact op met Eneco via de klantenservicepagina.

Eneco contact