Over Eneco

Eneco is één van de drie grootste Nederlandse energieleveranciers. Naast leverancier is Eneco ook energieproducent-, handelaar en verkoopt Eneco energiebesparende producten. 

Voordelen

 • Vast energiecontract mogelijk
 • Grote betrouwbare partij
 • Altijd 100% Nederlandse groene stroom
 • Uitstekende klantenservice

Nadelen

 • Niet altijd lage tarieven


Ontstaan van Eneco

Eneco is ontstaan na een aantal fusies en overnames van leveranciers, waaronder E.ON. Eneco heeft ruim 2,3 miljoen klanten in Nederland, maar levert óók in andere landen zoals Frankrijk, Duitsland en België.

Vergelijk Eneco  

Vergelijk Eneco met andere energieleveranciers

Bekijk in onze energie vergelijker of Eneco de beste keuze voor jou is. Doe de postcodecheck en bekijk het aanbod op jouw adres.

Eneco tarieven

Eneco heeft verschillende tarieven voor gas en stroom.

We hebben op dit moment geen actuele tarieven van Eneco. In onze vergelijker vind je alle tarieven van alle leveranciers.


Alle energietarieven vergelijken

Wil je weten hoe de tarieven van Eneco zich verhouden tot andere energieleveranciers? Bekijk dan alle tarieven op onze energietarieven pagina of vergelijk energieleveranciers voor jouw situatie.

Vergelijk energieleveranciers  

Energie aanbiedingen van Eneco

Eneco heeft regelmatig energie aanbiedingen voor nieuwe klanten. Aanbiedingen van energieleveranciers zijn vaak een cashback of welkomstkorting. Met deze korting komen ze hoger in de energievergelijker. Hoe hoger in de vergelijker, hoe goedkoper de leverancier op jaarbasis is.

Welke aanbiedingen heeft Eneco?

Op dit moment heeft Eneco helaas geen aanbiedingen voor nieuwe klanten. Wij houden in de gaten wanneer Eneco weer met nieuw energie aanbod komt. Deze aanbiedingen vind je dan hier.


Op zoek naar een andere energie aanbieding?

Bekijk op onze energie aanbiedingen pagina de energieleveranciers die op dit moment wel een cashback, korting of welkomstcadeau aanbieden.

Onze ervaring met Eneco

Dit vinden wij als Keuze.nl van energieleverancier Eneco:

 •  
  De Consumentenbond beoordeelt Eneco met een 6.9
 •  
  Goede klantenservice
 •  
  Uniek aan Eneco is dat zij vaak ook aanbiedingen voor bestaande klanten hebben
 •  
  Zeer betrouwbare energie partij
Vergelijk energie  

Klantervaringen met Eneco

Dit zeggen klanten over Eneco:

 • De klantenservice wordt doorgaans als heel vriendelijk ervaren.
 • De app wordt heel positief beoordeeld in gebruiksgemak en functionaliteiten. 
 • Sommige klanten ervaren lange wachttijden.
 • Trouwe klanten voelen zich niet altijd goed beloond.

Eneco krijgt 3.5 sterren van 5

         
Jor
1 maand geleden

Moest vrij snel een energiecontract regelen en de medewerker in kwestie wist mij snel, duidelijk en daadkrachtig te helpen waardoor ik niet in de problemen ben gekomen.

         
Corrie
1 maand geleden

Eneco heeft een mooie duidelijke app waar je alles kunt volgen van je dsgelijkse verbruik en ook je verbruik t.o.v. het jaar er voor.

         
Anoniem
2 maanden geleden

Klant worden bij Eneco was zo geregeld. Alles zelf ingevuld op de website en later na de app gedownload. Omdat ik een slimme meter heb, kan ik via de app precies inzien wanneer ik wat verbruik, erg handig.

Vergelijk energieleveranciers  

Is Eneco een betrouwbare energieleverancier?

Eneco is een zeer betrouwbare energieleverancier die bekend staat om haar financiële positie en stabiliteit. Volgens de ACM (Autoriteit Consument & Markt) bevindt Eneco zich in een financieel gezonde situatie, waardoor zij op de lange termijn standvastig is. Daarnaast staat Eneco bekend om haar uitstekende klantenservice, waarbij zij snelle en betrouwbare ondersteuning biedt aan haar klanten.

Eneco heeft meerdere bedrijven onder zich, waaronder leverancier Oxxio met lagere tarieven. Eneco is zelf vaak niet de goedkoopste leverancier, maar de hogere kosten dragen ook bij aan hun hoogwaardige service en bereikbaarheid, in vergelijking tot sommige andere leveranciers.

Is Eneco een duurzame energieleverancier?

Eneco is één van de duurzaamste energieleveranciers in Nederland. Ze lopen voorop in de productie en levering van schone energie in vergelijking met de twee andere grote energieproducenten, Vattenfall en Essent. In het laatste duurzame stroomleveranciers onderzoek behaalt Eneco een score van 9.0, waarmee ze tot de topklasse van duurzame stroomleveranciers behoren volgens Greenpeace, Natuur & Milieu en anderen. Bovendien is Eneco van plan om als eerste grote producent in 2025 hun gascentrales voorgoed te sluiten. 

Bij Eneco krijgen klanten altijd 100% Nederlandse groene stroom uit hun eigen wind- en zonnestroom, en ze bieden ook duurzame oplossingen aan om klanten te helpen thuis te verduurzamen.

Heeft Eneco een app?

Eneco heeft de 'Eneco app' waarmee je makkelijk al je energiezaken regelt. Hierin pas je onder andere eenvoudig je termijnbedrag aan, check je je facturen en kun je je energieverbruik inzien. 

De app wordt beoordeeld met 3 uit 5 sterren in de Google Playstore en 4 uit 5 sterren in de Apple Store op basis van vele duizenden reviews. Daarnaast heeft Eneco ook nog andere apps, zoals voor hun Toon thermostaat. 

Energie vergelijken

 • Bespaar al snel tientallen euro's
 • Makkelijk vergelijken en gratis overstappen
 • Je komt nooit zonder gas of stroom te zitten
Vind de beste energie deal