icon
Overstapservice alles wordt voor je geregeld
Lage prijs
Laagste prijs vind de beste deal
Euroteken
Exclusieve deals altijd de goedkoopste
9,4 9.6 Kiyoh beoordeling
94% van de bezoekers beveelt ons aan op Kiyoh

Eneco tarieven

Wat kost energie bij Eneco? Bekijk de actuele Eneco tarieven van 2023 voor gas en stroom. Momenteel hebben we helaas geen aanbod van Eneco beschikbaar. Je kunt wel de huidige Eneco tarieven vergelijken met de beschikbare energiecontracten in onze vergelijker.

Energieleverancierper m3 gasper kWh stroom
Eneco logo€ 3,57€ 0,95

Maak kennis met Eneco

Eneco is één van de drie grootste Nederlandse energieleveranciers. Ontstaan na een aantal fusies en overnames van kleinere leveranciers. Eneco heeft ruim 2,1 miljoen klanten. Word jij ook klant bij ze?

Eneco’s voornaamste doelstelling is om in de nabije toekomst alleen nog maar op een duurzame wijze energie te kunnen leveren en produceren. Daarvoor zijn ze al hard op weg met hun echt groene stroom ambities. Ook wil Eneco als eerste grote producent in 2025 hun gascentrales voorgoed sluiten.

Je betaalt bij Eneco bovendien niets extra voor Nederlandse groene stroom. Bij veel leveranciers betaal je daar gemiddeld zo’n € 5,- extra per maand voor.

Maak kennis met Eneco

Overstappen naar Eneco

Hoe werkt dat?

Stap 1. Vul je postcode en verbruik in

Vul in de postcodecheck je postcode en verbruik in, en gebruik de filters om ‘Eneco’ te selecteren. We tonen je vervolgens alle Eneco contracten op jouw adres.


Stap 2. Bekijk het aanbod van Eneco

Geef vervolgens aan welke contractduur je wil en bekijk het aanbod van Eneco. Onder ‘meer info’ vind je de contract- en prijsdetails per contract.


Stap 3. Meld je aan bij Eneco

Zit jouw deal erbij? Klik dan op ‘Bekijk deal’ zodat we door kunnen sturen naar de aanmeldpagina van Eneco. Bereken daar je geschatte maandbedrag, vul je persoonlijke gegevens in en Eneco regelt de rest. Makkie.

Energie vergelijken stappenplan

Dit zijn de variabele tarieven van Eneco in 2023

Wat kost 1 kWh stroom bij Eneco?

Voor 1 kWh stroom betaal je bij Eneco € 0,83 per kWh. In deze prijs is de energiebelasting en de Opslag Duurzame Energie verwerkt.

Wat kost 1 m3 gas bij Eneco?

Voor 1 m3 gas betaal je bij Eneco € 3,06 per m3. Dit is inclusief belastingen en overheidsheffingen.


Wat is het Stroometiket van Eneco?

Eneco levert 79,4% hernieuwbare energie en zo'n 20,6% fossiele brandstoffen. Eneco levert alleen in Nederland opgewekte stroom.

Zo wordt je als consument dus voorzien in groene stroom uit wind- en zonneparken van eigen bodem. Het label dat Eneco hieraan hangt noemen ze ook wel ‘Eneco HollandseWind & Zon®’.

De overheid controleert de herkomst van de stroom en de ACM checkt daarnaast het stroometiket.Hoe vaak veranderd Eneco de tarieven voor bestaande klanten?

De tarieven die Eneco hanteert staan voor het komende kwartaal vast. Deze tarieven zijn voor het laatst gewijzigd op 1 januari 2023.

Ieder kwartaal, maar mogelijk straks elke maand

Het is nog onduidelijk hoe vaak Eneco in de loop van 2023 de tarieven precies zal veranderen. Omdat je momenteel enkel de mogelijkheid hebt voor het afsluiten van een variabel contract, staan prijzen niet altijd voor een vaste periode vast.

Nu past Eneco ieder kwartaal de tarieven aan, maar het zou goed kunnen dat ook Eneco overgaat op maandelijks wijzigen, net als steeds meer leveranciers zullen doen vanaf 2023 .

Eneco geeft een wijziging van de tarieven 30 dagen voorafgaand aan deze wijziging via een persoonlijk bericht door.


Is Eneco goedkoper ten opzichte van Essent?

Ten opzichte van andere leveranciers is Eneco één van de duurste leveranciers van dit moment. Als je het modelcontract van Eneco vergelijkt met die van Essent, dan zie je dat er momenteel een verschil is in variabele leveringskosten voor gas en stroom. Voor gas betaal je € 0,10 meer per kuub, voor stroom is het gelijk.Dit krijg je bij Eneco aan terugleververgoeding met zonnepanelen

Is Eneco met zonnepanelen voordelig?

De terugleververgoeding voor klanten van Eneco is €0,09 per kWh voor een variabel contract. Er zijn leveranciers die minder terugleververgoeding geven, namelijk maar € 0,055 per kWh, maar er zijn er ook die méér vergoeden, oplopend tot ruim € 0,50 per kWh.

Goed om te weten is dat Eneco een vast teruglevertarief hanteert, en geen onderscheid maakt tussen vaste- en variabelen contracten als het gaat om de terugleververgoeding.


Hoe gaat Eneco om met de opzegvergoeding?

Variabele contracten zijn altijd maandelijks opzegbaar. Dit wil zeggen dat je elk moment kan overstappen zonder dat je een opzegvergoeding in rekening wordt gebracht. Het is bij de overstap wel belangrijk om rekening te houden met de opzegtermijn van 30 dagen.

Heb je op dit moment nog een vast contract en overweeg je om over te stappen naar een variabel contrct van Eneco? Dan is het belangrijk om te weten dat Eneco op dit moment géén eventuele opzegvergoeding overneemt. Dit doet Eneco onder bepaalde voorwaarden alleen wanneer je overstapt op een vast contract, wat nu niet mogelijk is.


Contactgegevens Eneco

Heb je nog vragen over Eneco als leverancier? Schiet ons even aan in de chat of neem contact op met Eneco via de klantenservicepagina.

Eneco contact