Makkelijk glasvezel vergelijken Alle abonnementen in één handig overzicht
Groot provider aanbod Keuze uit alle grote glasvezel providers
Inzicht in providerscores Op basis van ervaringen

Wie is de beste glasvezel provider?

De Consumentenbond doet ieder jaar onderzoek naar de beste glasvezel providers. En wiens mening is nou betrouwbaarder dan die van de gebruiker?

De 3 best scorende glasvezel providers zijn: XS4ALL, KPN en T-Mobile. XS4ALL scoort in 2021 het hoogst vanwege hun lage aantal storingen, en sterke klantenservice.

Ook KPN scoort goed, met een dikke 8. T-Mobile komt daar achteraan met zowel een 7.1 als algemene score, als voor hun internetkwaliteit.

Benieuwd of de beste glasvezel providers ook op jouw adres leveren? Check het meteen met de glasvezel postcodecheck.

Provider Score algemeen Score internetkwaliteit Vanaf prijs
1 8,1 8,1 € 48,00
2 8,0 8,1 € 57,50
3 7,1 7,1 € 30,00

Hoe kies je de beste glasvezel provider?

Wie de beste glasvezel provider is, heeft te maken met jouw voorkeuren. Wat vind jij belangrijk?

illustratie tijdelijk

Beste prijs/kwaliteit verhouding

T-Mobile is de beste provider op het gebied van prijs/kwaliteit. Ze bieden vrijwel dezelfde kwaliteit als KPN en XS4ALL, maar je betaalt er een stuk minder voor. Of je nu alleen internet wil, internet en tv of alles-in-1, T-Mobile biedt het allemaal aan.

Beste service

KPN en XS4ALL scoren allebei erg goed met hun glasvezel internet. XS4ALL blinkt uit in het beschermen van een veilige internetverbinding. Daarnaast biedt XS4ALL de meeste internet snelheden aan en staat de provider bekend om haar fantastische klantenservice.

Beste prijs

Hoef je niet de extra service van een premium provider, maar wil je wel hoge kwaliteit glasvezel internet? Kies dan voor een budget glasvezel provider zoals zoals Online.nl of Budget alles in 1. Ze leveren glasvezel over het premium netwerk van KPN, maar je betaalt minder. Bij premium providers betaal je namelijk vooral voor de extra's.

93% van de bezoekers beveelt ons aan.

Onze bezoekers zijn heel tevreden over Keuze.nl! We scoren gemiddeld een 9,5 op Kiyoh. Bekijk al onze reviews.

De vragen die ik nog had na bekijken van de site zijn allemaal prima beantwoord. Ik heb een keuzeadvies gekregen waar ik me in kan vinden.

E.   op 1 jul. 2021

Ik krijg snel en duidelijk antwoord op mijn vragen, ben er erg blij mee.

Christina   op 2 jun. 2021

Daarom kies je glasvezel internet:

Met de nieuwste internetverbinding, glasvezel internet, haal je supersnel en stabiel internet in huis. Vrijwel alle providers bieden glasvezel aan.

✓ Iedereen tegelijk online

Of de één nou wil gamen, de ander z'n favo serie wil streamen, of wil thuiswerken. Met glasvezel internet heb je geen last van elkaar én kun je allemaal tegelijk je gang gaan.

✓ Geen internet dat vastloopt

Herken je het moment dat je internet vastloopt tijdens een cliffhanger van je favoriete serie? Glasvezel internet deel je niet met de buren en is daarom altijd stabiel. Zo kun je onbelemmerd de beste films en series kijken.

✓ Haarscherp tv kijken

Een ander voordeel van glasvezel internet is dat je tv kunt kijken in veel betere kwaliteit. Niet alleen wanneer je films en series streamt, maar ook met digitale tv.

Check snel of er al een glasvezelnetwerk op jouw adres is aangelegd.

uitleg waarom glasvezel internet kiezen

Alle grote glasvezel providers

Bij ons vergelijk je alle grote providers met glasvezel internetverbinding op jouw adres.