Meerdere fietsverzekeraars In één overzicht
Complete vergelijker Filter op type fiets, woonplaats en meer
Betaal minder premie Door te vergelijken

Fietsverzekering vergelijken

Voor een paar euro per maand heb je al een fietsverzekering. Vergelijk fietsverzekeringen voor een eerlijk overzicht, en betaal de laagste premie.

Wat moet je weten over fietsverzekeringen?

Voor een fietsverzekering heb je mogelijkheid tussen een looptijd van 3 jaar, of maandelijks opzegbaar. De hoogte van de premie wordt sterk beïnvloed door je 'risicoprofiel'.

  • Looptijd 3 jaar: loopt vanzelf af en stopt na 3 jaar. Dit wordt ook wel een aflopende verzekering genoemd. Je betaalt eenmalig een premiebedrag voor de looptijd van de verzekering.
  • Maandelijks opzegbaar: is doorlopend en betaal je per maand. Net zo lang als jij ‘m nodig hebt. Je kunt de verzekering iedere maand opzeggen (met uitzondering van de eerste maand).

Keuze tip:

Meestal is een maandelijks opzegbare verzekering (doorlopend) de beste keuze. Hiermee behoud je de meeste flexibiliteit. Je sluit een fietsverzekering af voor minimaal één jaar. Deze kun vervolgens dagelijks zelf opzeggen.

Een ander voordeel is dat je de premie per maand betaalt en niet vooraf in één keer hoeft neer te leggen, zoals met een vaste looptijd van 3 jaar.


Type fietsverzekering

Risico indicatoren voor elke fietsverzekering

Voor elke fietsverzekering is altijd van belang: je leeftijd, je woonplaats, de aanschafwaarde van je fiets en het type fiets. Op basis daarvan maakt de verzekeraar een risicoprofiel op van jouw situatie. Dit beïnvloed de hoogte van je premie.

Aanschafwaarde en type fiets

Hoe hoger de aanschafwaarde van je fiets, des te hoger de premie. Wil je bijvoorbeeld een e-bike verzekering afsluiten? Dan is het risico voor je verzekeraar groter en betaal je méér premie omdat deze fietsen prijzig zijn en vaak kostbare onderdelen hebben.

Leeftijd

Ook je leeftijd wordt meegenomen in het risicoprofiel van een fietsverzekeraar. Ben je bijvoorbeeld een student van onder de 30, dan betaal je naar verhouding meer premie, omdat je in een hogere risicoklasse valt.

Woonplaats

Woon je daarnaast in een grote stad als Amsterdam of Den Haag? Verzekeraars houden er ook rekening mee dat er in grote steden meer fietsen worden gestolen. Je fiets verzekeren is een grote stad is dus duurder.

Wij laten je daarom jouw type woonplaats selecteren in onze fietsvergelijker: klein, middelgroot of groot. Kies welke het meeste overeenkomt met jouw situatie. Zo kunnen we je de meest nauwkeurige schatting van het premiebedrag tonen.

Fietsverzekering vergelijken

Hoe werkt dat?

De hoogte van de fietsverzekeringspremie stellen verzekeraars vast aan de hand van een aantal indicatoren. Die geef je bij ons aan in de vergelijker met behulp van de filters.

Op basis van jouw situatie maken wij een nauwkeurige inschatting van het te verwachten maandbedrag. Zo zie jij meteen bovenaan in de vergelijker welke verzekeraar de goedkoopste premie heeft voor jouw situatie.

Goed verzekerd

Met een fietsverzekering ben je goed verzekerd tegen schade en/of diefstal.

1
Stap 1. Geef jouw situatie aan

Type fiets een aanschafwaarde: Het type fiets en een goede indicatie van de aanschafwaarde zijn bepalend voor de hoogte van de premie.

Je woonplaats: Woon je in een dorp of in een (grote) stad? Ook dat speelt mee voor de hoogte van je premie.

2
Stap 2. Kies je pakkettype

Je hebt keuze uit 3 pakketten:

1. Standaard: Hiermee ben je verzekerd tegen alleen diefstal

2. Uitgebreid: Verzekert je tegen diefstal én schade

3. Compleet: Ontzorgt je naast diefstal en schade ook met pechhulp

3
Stap 3. Maak je keuze en meld je aan

Bekijk de belangrijkste voorwaarden van de goedkoopste 3 fietsverzekeringen in de vergelijker. Die staan er altijd bij. Denk daarbij aan:

  • Of de verzekeraar eventuele afschrijvingskosten rekent
  • Een eigen risico hanteert
  • Of er sprake is van een leeftijdsgebonden premieverhoging

Klik vervolgens op de aanbieder van de goedkoopste verzekering. We sturen je door naar de aanmeldpagina van de verzekeraar waar je je exacte premiebedrag uit kunt rekenen. Je kunt de verzekering dan meteen aanvragen. De rest wordt voor je geregeld.

Verzekeringen vergelijken
1
Geef jouw situatie aan Geef jouw situatie aan
2
Kies je pakkettype Kies je pakkettype
Fietsverzekering 3-stappenplan
3
Maak je keuze en meld je aan Maak je keuze en meld je aan
Sfeerafbeelding fiets en boom bij fietsverzekering vergelijken
93% van de bezoekers beveelt ons aan.

Onze bezoekers zijn heel tevreden over Keuze.nl! We scoren gemiddeld een 9,6 op Kiyoh. Bekijk al onze reviews.

Goede website. Eindelijk een website waar alles duidelijk staat aangegeven en zonder kleine lettertjes! Super tevreden met jullie service. Ik stap elk jaar over op een andere energieleverancier en ik kom hier volgend jaar zeker weer terug!

Kim   op 10 jan. 2022

Overzichtelijke site en gemakkelijk in gebruik. Fijn dat je ook verschillende dingen kunt vergelijken zoals energie, telefonie en zelfs verzekeringen!

Inge   op 7 jan. 2022

Fietsverzekeraars vergelijken

Bij ons vergelijk je deze fietsverzekeraars.