Makkelijk vergelijken
Makkelijk vergelijken Alles in één handig overzicht
Overstapservice
Overstapservice alles wordt voor je geregeld
9,1 9,1 Kiyoh beoordeling
94% van de bezoekers beveelt ons aan op Kiyoh
FD Gazellen winnaar Van 2018 tot en met 2022!

Zo kies je de goedkoopste autoverzekering

Voor het vinden van de goedkoopste autoverzekering zijn de volgende factoren bepalend:

  • Kenteken
  • Postcode
  • Geboortedatum
  • Aantal schadevrije jaren
  • Aantal km per jaar

Wat is de goedkoopste autoverzekering?

Voor het bepalen van de goedkoopste autoverzekering heb je de keuze uit drie soorten verzekeringen: WA-verzekering, WA+ en allrisk. Je bent verplicht om jezelf WA te verzekeren als je een auto bezit. Omdat dit type autoverzekering enkel schade aan anderen dekt is deze altijd het voordeligst.

Maar let wel: Als je voor deze verzekering kiest ben je niet voor alles verzekerd. Bedenk daarom goed welke dekking het beste bij jouw situatie past, en kies de goedkoopste die aansluit bij dit type dekking.

1. Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

Deze verzekering is verplicht vanuit de overheid voor iedereen die auto rijdt. Mocht je voor deze verzekering kiezen ben je alleen verzekerd wanneer je schade veroorzaakt aan anderen. De meesten kiezen dit type verzekering wanneer ze een tweedehands, wat oudere auto bezitten met een lage dagwaarde. Een WA-verzekering is de goedkoopste optie voor het afsluiten van een autoverzekering, maar met de minste dekking.

2. WA+

Een ander woord voor deze verzekering is ook wel 'beperkt casco'. Deze verzekering dekt naast schade aan anderen óók schade van buitenaf. Het gaat voornamelijk om externe factoren zoals: diefstal, weersomstandigheden en brand. Daarnaast wordt ook ruitschade gedekt. Wat betreft prijsklasse valt deze autoverzekering tussen WA- en allrisk dekking in.

3. Allrisk

Ook wel 'volledig casco' genoemd. Dit type verzekering raden we aan voor auto’s die economisch een hoge waarde hebben. Dat is altijd het geval bij een gloednieuwe auto. Anders dan WA+ dekt allrisk óók schade ontstaan door eigen toedoen en door vandalisme. De allrisk dekking is de duurste autoverzekering. Soms is dit juist de enige optie in het licht van de dagwaarde van je auto.

Tip: Laat je niet alleen leiden door de prijs van een autoverzekering, maar check ook altijd de polisvoorwaarden (en beoordelingen van de verzekeraar). Lees meer over de beste autoverzekering per type dekking op basis van prijs-kwaliteit.

Vergelijk autoverzekeringen voor de goedkoopste optie

Onze autoverzekeringen vergelijker geeft snel een overzicht van de meest goedkope autoverzekeringen bij jouw wensen, deze vind je bovenaan in de vergelijker.

Vul alle beschikbare gegevens in voor een correct overzicht van de laagste premies. We raden je aan om ook de polisscore en de voor-en nadelen van de verzekering mee te nemen in je beslissing. Deze score laat zien hoe de verzekering inhoudelijk wordt beoordeelt tegenover andere autoverzekeringen.

Vind de goedkoopste autoverzekering


Top 3 goedkoopste autoverzekeringen op dit moment

De goedkoopste autoverzekering is voor iedereen anders. Dat komt omdat de prijs afhankelijk is van meerdere factoren. Per persoon kan hier verschil in zitten door informatie over de auto en persoonlijke voorkeuren.

Als voorbeeld hebben wij een overzicht gemaakt van de top drie goedkoopste autoverzekeringen uitgaande van de situatie die onder de tabel wordt omschreven.

Top 3 goedkoopste autoverzekeringen van 2023

AutoverzekeraarPremie per maand
FBTO€14,00
Centraal Beheer€15,08
Ditzo€17,00

Deze prijzen zijn op basis van een Toyota Yaris met 19 schadevrije jaren. Een persoon uit Groningen (9737SB) van 58 jaar. De verzekering is een WA-dekking met 7.500 kilometer per jaar. Peildatum: juli 2024.

Wij maken een vergelijking van de grootste verzekeraars op de Nederlandse markt. Op deze manier heb jij een transparant en duidelijk overzicht van het aanbod. De prijzen die jij te zien krijgt zijn afgestemd op de gegevens die je invult in de filter.


Handige tips om te besparen op jouw autoverzekering

Met behulp van de volgende tips kun je besparen op je autoverzekering:

1. Minder het aantal kilometers per jaar

Een autoverzekering wordt mede afgestemd op het aantal kilometers dat je per jaar aflegt. Hoe hoger dit aantal ligt hoe hoger het risico dat je loopt op eventuele schades. Dit neemt de verzekeraar mee in het bepalen van de kosten. Rijd je per jaar dus minder kilometers zul je lager uitkomen in prijs.

2. Betaal de premie per jaar

Als je jouw verzekeringskosten per jaar betaalt ontvang je bij veel verzekeraars korting op het totaalbedrag.

3. Neem kleine schades voor eigen rekening

Door het opbouwen van schadevrije jaren zal je premie zakken. In het geval van kleine schades is het dus aan te raden om deze zelf te betalen. Dit is relatief een stuk goedkoper als je bedenkt dat dit anders ten koste gaat je schadevrije jaren.

4. Kijk goed welke dekking aansluit bij jouw auto

Kijk goed naar de auto die je gaat verzekeren. Een factor zoals leeftijd van de auto is erg bepalend voor de overweging van het soort verzekering. Daarbij is het belangrijk om met autoverzekering berekenen te kijken naar de compensatie die je ontvangt bij schade.

5. Vergelijken blijft belangrijk

Verzekeraars blijven hun premies aanpassen. Er kan dus na een jaar alweer een verschil zitten in de kosten. Door te blijven vergelijken blijf jij op de hoogte van de veranderingen binnen de markt en zul je altijd de beste keuze maken die aansluit op jouw wensen.

Vind de goedkoopste autoverzekering