Overstapservice
Overstapservice alles wordt voor je geregeld
Euro teken
Exclusieve deals altijd de goedkoopste
9,4 9.6 Kiyoh beoordeling
100% van de bezoekers beveelt ons aan op Kiyoh
FD Gazellen winnaar Van 2018 tot en met 2022!

Budget Energie tarieven

Is Budget Energie het voordeligst voor jou? Bekijk de actuele Budget Energie tarieven van 2023, en reken je geschatte maandbedrag uit.

Leverancier per kWh stroom per m3 gas
Budget Energie € 0,35841 € 1,23315 Bekijk
Budget Energie € 0,39000 € 1,35000 Bekijk
Prijzen op basis van 2500 kWh en 1000 m3. De prijzen kunnen per postcode verschillen. Laatst bijgewerkt op 21-03-2023

Maak kennis met Budget Energie 

Budget Energie is een leverancier met één van de goedkoopste contracten van dit moment. Ze leveren aan ruim 1 miljoen huishoudens in Nederland energie en zijn de 4e grootste leverancier van Nederland. Ze staan bekend om hun scherpe tarieven en ‘no nonsens’ karakter. Daardoor kunnen ze de prijzen laag houden.

Budget Energie levert als één van de weinige leveranciers energietarieven onder het prijsplafond, voor zowel gas en stroom. Wacht je liever nog even met het vastzetten van je tarieven voor langere tijd nu de tarieven blijven dalen, en verbruik je méér dan het energie prijsplafond? Dan is Budget Energie misschien wat je nu zoekt.

Combineer je bovendien energie met andere diensten van ‘Budget Thuis’, zoals je internet of mobiel abonnement, dan kan de prijs verder omlaag. Je ontvangt namelijk een combikorting op het samen afnemen van diensten. Iedere maand, zo lang als je contract loopt.

Budget Energie logo
Dit is Budget Energie in het kort:
  • Ruim 1 miljoen klanten
  • 4e grootste leverancier van Nederland
  • Variabele tarieven gas en stroom onder het prijsplafond
  • Combideals met internet en mobiel

Overstappen naar Budget Energie

Hoe werkt dat?

1. Vul je postcode en verbruik in

 

Geef in de postcodecheck je postcode en verbruik aan en kies met de filters ‘Budget Energie’ als leverancier. Je krijgt vervolgens alle energiecontracten van Budget Energie te zien op jouw adres.

2. Bekijk het aanbod van Budget Energie

 

Kies dan je contractduur met behulp van de filters en bekijk het aanbod. Je checkt de contract- en prijsdetails per contract onder ‘meer info’.

3. Meld je aan bij Budget Energie

 

Jouw beste deal gevonden? Meld je dan aan voor dit contract via ‘Bekijk deal’. We sturen je door naar de aanmeldpagina van Budget Energie. Bereken je geschatte maandbedrag en vul je persoonlijke gegevens in. Budget Energie zorgt voor de rest.

Energie vergelijken in drie stappen

Is Budget Energie voordelig?

Hoe hoog zijn de Budget Energie variabele tarieven?

Bij Budget Energie betaal je € 0,39 per kWh stroom. Dit is het tarief met een enkele meter, inclusief belastingen en overheidsheffingen. Voor gas betaal je € 1,26 per m3, dit is ook inclusief belastingen en overheidsheffingen.

Is Budget Energie goedkoper dan Vattenfall, Essent en Eneco?

In vergelijking met Vattenfall, Essent en Eneco is Budget Energie met haar variabele contract de goedkoopste op basis van de leveringstarieven. Ze leveren op dit moment zelfs tarieven lager dan het prijsplafond.

Naast Budget Energie biedt alleen Vattenfall ook een variabel contract aan. Met het variabele contract van Budget Energie ben je ook voordeliger uit dan met het variabele contract van Vattenfall.

EnergieleverancierPrijs per m3Prijs per kWh (enkeltarief)
Budget Energie€ 1,26€ 0,39
Vattenfall€ 1,83€ 0,48

*Laatste updatemaart 2023. Tarieven afgerond op 2 cijfers achter de komma.

Direct vergelijken

Essent biedt als enige optie voor een energiecontract nog een variabel contract met hogere tarieven dan Budget Energie. Eneco biedt inmiddels naast een variabel contract ook een 6 maanden vast contract aan, waarbij de tarieven ook hoger liggen dan bij Budget Energie op dit moment.

Hoe vaak past Budget Energie de variabele tarieven aan?

Normaal gesproken worden de variabele tarieven voor stroom en gas twee keer per jaar aangepast, in januari en in juli. Door de huidige energiecrisis is ook Budget Energie genoodzaakt om de tarieven vaker aan te passen. Budget Energie geeft dan ook aan maandelijks de tarieven aan te gaan passen.


Is Budget Energie betrouwbaar?

Budget Energie is onderdeel van de Nutsgroep. De Nutsgroep levert zelf sinds 2008 al stroom en gas en heeft daarnaast nog meerdere labels voor het leveren van mobiele telefonie en internet en tv voor thuis. Ze leveren hiermee diensten aan bijna 1 miljoen huishoudens in Nederland en België.

Het label Budget Energie is sinds 2011 actief en levert inmiddels aan ruim 300.000 huishoudens energie. Hiermee zijn ze de 4 na grootste energieleverancier van Nederland. In 2018 is NLE onderdeel geworden van Budget Energie. Daarnaast bieden ze onder de merknamen Budget Mobiel en Budget Thuis, ook mobiele telefonie en internet en tv voor thuis.

Inmiddels dus geen kleine partij meer en met een lange bestaansgeschiedenis, een betrouwbare energieleverancier.


Dit krijg je bij Budget Energie aan terugleververgoeding met zonnepanelen

Alle klanten die nog een vast contract hebben bij Budget Energie, krijgen als terugleververgoeding het bedrag dat ze per kWh voor hun energie betalen. Het gaat hierbij om het kale leveringstarief, dus zonder belastingen en heffingen. De hoogte hiervan is afhankelijk van de geldende tarieven in je contract.

Klanten met een variabel contract bij Budget energie, krijgen 50% van het kale leveringstarief per kWh terug.

Per 1 juli 2022 besloot Budget Energie maandelijks te gaan salderen, in plaats van jaarlijks. Dit bleek financieel een stuk ongunstiger te zijn voor klanten met zonnepanelen. Omdat zonnepanelen in de koude maanden veel minder energie opwekken, terwijl het energieverbruik dan juist hoger ligt, is maandelijks salderen een stuk onvoordeliger.

Inmiddels heeft Budget Energie deze regelingen weer teruggedraaid en salderen ze klanten weer op jaarbasis.

Lees hier meer over de terugleververgoeding van energieleveranciers


Zo gaat Budget Energie met de opzegvergoeding om

Heb je een variabel contract of een modelcontract bij Budget Energie, dan zal je nooit een opzegboete ontvangen als je overstapt van energieleverancier. Dit aangezien er geen vaste looptijd aan je contract vastzit.

Heb je op dit moment nog een vast contract bij Budget Energie en besluit je tussentijds over te stappen, dan brengt Budget Energie een opzegvergoeding in rekening. De hoogte hiervan is afhankelijk van de resterende looptijd en of je zowel gas als stroom verbruikt. Het bedrag hiervoor is bij alle energieleveranciers gelijk.

Samen met de ACM zijn energieleveranciers bezig om de opzegboetes aangepast te krijgen. Het voortijdig opzeggen van een energiecontract kost energieleveranciers namelijk veel geld. Deze boetes zullen dus flink omhoog gaan. Hier staat tegenover dat Budget Energie vanaf aankomend jaar ook weer vaste contracten zal aanbieden.

Stap je van een andere leverancier over naar Budget Energie, dan vergoeden zij je eventuele opzegboete niet.

Direct vergelijken