icon
Overstapservice alles wordt voor je geregeld
Lage prijs
Laagste prijs vind de beste deal
Euroteken
Exclusieve deals altijd de goedkoopste
9,4 9.6 Kiyoh beoordeling
98% van de bezoekers beveelt ons aan op Kiyoh

Budget Energie tarieven

Is Budget Energie het voordeligst voor jou? Bekijk de actuele Budget Energie tarieven van 2022, en klik op een deal om je geschatte maandbedrag uit te rekenen.

Energieleverancier per kWh stroom per m3 gas Korting
€ 0,64870 € 2,26900 € 0,00
Prijzen op basis van 2500 kWh en 1000 m3. De prijzen kunnen per postcode verschillen. Klik op 'Bekijk' voor de prijzen op je adres.
Laatst bijgewerkt: 03/12/2022

Maak kennis met Budget Energie

Budget Energie houdt het graag simpel voor je. En kenmerkt zich als een leverancier zonder gedoe. Ze leveren gewoon energie, zonder een mooi(er) jasje over hoe ‘groen’ ze zijn. Dat is eerlijk. Daardoor kunnen ze de prijzen lager houden en goedkoper leveren, aan maar liefst 1 miljoen huishoudens. Ook aan jou?

Vind je vooral de prijs van energie belangrijk en wil je er verder het liefste zo min mogelijk tijd aan besteden? Budget Energie begrijpt dat energie niet ‘sexy’ is en heeft daar haar concept op gebouwd. Je betaalt gewoon goedkope energietarieven, zodat je je er verder niet druk om hoeft te maken. Zo houd je geld over voor leuke dingen.

Combineer je bovendien energie met andere diensten van ‘Budget Thuis’, zoals je internet of mobiel abonnement, dan kan de prijs verder omlaag. Je ontvangt namelijk een combikorting op het samen afnemen van diensten. Iedere maand, zo lang als je contract loopt.

energieleverancier Budget Energie

Overstappen naar Budget Energie

Hoe werkt dat?

Vul je postcode en verbruik in

Geef in de postcodecheck je postcode en verbruik aan en kies met de filters ‘Budget Energie’ als leverancier. Je krijgt vervolgens alle energiecontracten van Budget Energie te zien op jouw adres.

Stap 2. Bekijk het aanbod van Budget Energie

Kies dan je contractduur met behulp van de filters en bekijk het aanbod. Je checkt de contract- en prijsdetails per contract onder ‘meer info’.

Stap 3. Meld je aan bij Budget Energie

Jouw beste deal gevonden? Meld je dan aan voor dit contract via ‘Bekijk deal’. We sturen je door naar de aanmeldpagina van Budget Energie. Bereken je geschatte maandbedrag en vul je persoonlijke gegevens in. Budget Energie zorgt voor de rest de rest. Lekker simpel.

Energie vergelijken stappenplan

Is Budget Energie voordelig?

Hoe hoog zijn de Budget Energie variabele tarieven?

Bij Budget Energie betaal je € 0,60 per kWh stroom. Dit is het tarief met een enkele meter, inclusief belastingen en overheidsheffingen. Voor gas betaal je € 2,06 per m3, dit is ook inclusief belastingen en overheidsheffingen.

Is Budget Energie goedkoper dan Vattenfall, Essent en Eneco?

In vergelijking met Vattenfall, Essent en Eneco is Budget Energie met haar variabele contract de goedkoopste op basis van de leveringstarieven. Naast Budget Energie biedt alleen Vattenfall ook een variabel contract aan. Met het variabele contract van Budget Energie ben je ook voordeliger uit dan met het variabele contract van Vattenfall.

Energieleverancier

Prijs per m3 gas

Prijs per kWh stroom (enkeltarief)
Budget Energie€ 2,06€ 0,60

Vattenfall

€ 2,87€ 0,77

*Laatste update november 2022. Tarieven afgerond op 2 cijfers achter de komma.

Essent en Eneco bieden als enige optie voor een energiecontract, een modelcontract aan. Dit is een verplicht contract die elke energieleverancier moet aanbieden, maar waarbij de tarieven vele malen hoger liggen dan die variabele contracten.

Hoe vaak past Budget Energie de variabele tarieven aan?

Normaal gesproken worden de variabele tarieven voor stroom en gas twee keer per jaar aangepast, in januari en in juli. Door de huidige energiecrisis is ook Budget Energie genoodzaakt om de tarieven vaker aan te passen. Budget Energie geeft dan ook aan maandelijks de tarieven aan te gaan passen.

Direct vergelijken


Is Budget Energie betrouwbaar?

Budget Energie is onderdeel van de Nutsgroep. De Nutsgroep levert zelf sinds 2008 al stroom en gas en heeft daarnaast nog meerdere labels voor het leveren van mobiele telefonie en internet en tv voor thuis. Ze leveren hiermee diensten aan bijna 1 miljoen huishoudens in Nederland en België.

Het label Budget Energie is sinds 2011 actief en levert inmiddels aan ruim 300.000 huishoudens energie. Hiermee zijn ze de 4 na grootste energieleverancier van Nederland. Daarnaast bieden ze onder de merknamen Budget Mobiel en Budget Thuis, ook mobiele telefonie en internet en tv voor thuis.

Inmiddels dus geen kleine partij meer en met een lange bestaansgeschiedenis, een betrouwbare energieleverancier.


Dit krijg je bij Budget Energie aan terugleververgoeding met zonnepanelen

Alle klanten die nog een vast contract hebben bij Budget Energie, krijgen als terugleververgoeding het bedrag dat ze per kWh voor hun energie betalen. Het gaat hierbij om het kale leveringstarief, dus zonder belastingen en heffingen. De hoogte hiervan is afhankelijk van de geldende tarieven in je contract. Klanten met een variabel contract bij Budget energie, krijgen 50% van het kale leveringstarief per kWh terug.

Per 1 juli 2022 besloot Budget Energie maandelijks te gaan salderen, in plaats van jaarlijks. Dit bleek financieel een stuk ongunstiger te zijn voor klanten met zonnepanelen. Omdat zonnepanelen in de koude maanden veel minder energie opwekken, terwijl het energieverbruik dan juist hoger ligt, is maandelijks salderen een stuk onvoordeliger. Inmiddels heeft Budget Energie deze regelingen weer teruggedraaid en salderen ze klanten weer op jaarbasis.

Lees hier meer over de terugleververgoeding van energieleveranciers


Zo gaat Budget Energie met de opzegvergoeding om

Heb je een variabel contract of een modelcontract bij Budget Energie, dan zal je nooit een opzegboete ontvangen als je overstapt van energieleverancier. Dit aangezien er geen vaste looptijd aan je contract vastzit.

Heb je op dit moment nog een vast contract bij Budget Energie en besluit je tussentijds over te stappen, dan brengt Budget Energie een opzegvergoeding in rekening. De hoogte hiervan is afhankelijk van de resterende looptijd en of je zowel gas als stroom verbruikt. Het bedrag hiervoor is bij alle energieleveranciers gelijk.

Samen met de ACM zijn energieleveranciers bezig om de opzegboetes aangepast te krijgen. Het voortijdig opzeggen van een energiecontract kost energieleveranciers namelijk veel geld. Deze boetes zullen dus flink omhoog gaan. Hier staat tegenover dat Budget Energie vanaf aankomend jaar ook weer vaste contracten zal aanbieden.

Stap je van een andere leverancier over naar Budget Energie, dan vergoeden zij je eventuele opzegboete niet.


Contactgegevens Budget Energie

Zit je nog met vragen over Budget Energie? Spreek ons dan gerust even aan in chat. Of neem contact op met Budget Energie via hun klantenservicepagina.

Budget Energie contact