icon
Overstapservice alles wordt voor je geregeld
Lage prijs
Laagste prijs vind de beste deal
Euroteken
Exclusieve deals altijd de goedkoopste
9,4 9.6 Kiyoh beoordeling
98% van de bezoekers beveelt ons aan op Kiyoh

Betaal de laagste prijs per kWh in 2022

De kosten per kWh variëren op dit moment tussen de € 0,65 en € 0,90. Bekijk hieronder meteen bij welke leverancier je de laagste stroomtarieven betaalt.

Leverancier Prijs per kWh

* Bovenstaande kWh prijzen zijn de variabele leveringstarieven per leverancier. Dit is inclusief 'kale' leveringstarief, belastingen en Opslag Duurzame Energie (ODE) heffing.

Wat bepaalt de kWh prijs?

We noemen de kWh prijs ook wel de ‘variabele leveringskosten’ voor stroom. Deze kWh tarieven verschillen per leverancier, en daar heb jij dus direct invloed op met je keuze voor een nieuw energiecontract.

Waaruit bestaat de kWh prijs?

  • 'Kale' leveringstarief
  • Heffing 'Opslag Duurzame Energie'
  • Belastingen

De belastingen en ODE-heffing zijn voor iedereen, en bij elke leverancier hetzelfde. Het ‘kale’ leveringstarief daarentegen mogen leveranciers zelf vaststellen. Daarom verschillen de totale kWh prijzen per leverancier, variërend tussen de € 0,65 en € 0,90. De gemiddelde kWh prijs is op dit moment € 0,65. Ter vergelijking: In 2020 was dat nog gemiddeld € 0,22 per kilowattuur. Een flinke stijging dus.

Uitleg variabele leveringskosten
Kijk of je een welkomstkorting kunt gebruiken
Vergelijk gas & stroom samen
Kijk naar het totale kostenplaatje voor de goedkoopste

Vergelijk niet alleen de kilowattuur prijs

De kilowattuurprijs bepaalt maar een deel van je energiekosten. Neem je ook gas af thuis? Dan wil je ook rekening houden met gasprijzen van energieleveranciers. Wij raden je daarom aan om je niet blind te staren op de kWh prijs, en je keuze te maken op basis van de totale energiekosten.

Het kan namelijk goed zijn dat de variabele leveringskosten voor stroom (en gas) wat hoger zijn bij de ene leverancier, maar door een mooie energie aanbieding zoals een cashback actie van deze leverancier, dit alsnog de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie is.

Ook als je alleen stroom hoef te vergelijken, is het slim om naar de totale kosten te kijken. De ene keer zijn de laagste kWh tarieven de goedkoopste keuze, de andere zullen andere tarieven doorslaggevend zijn.

Scherpe prijzen voor je energie

Vind je op Keuze.nl. Vergelijk alle leveranciers op hun tarieven voor jouw beste deal.

NLE logo
Oxxio logo
Eneco logo
Budget Energie logo
Engie logo
Pure energie logo
Energiedirect logo
Powerpeers logo
Vandebron logo
Vattenfall logo
Essent logo
Innova logo
United consumers logo
Logo Gewoon energie