Over ANWB Energie

ANWB Energie is in korte tijd de grootste dynamische energieleverancier van Nederland geworden. Aan zo'n 400.000 klanten leveren ze energie tegen inkoopprijs. ANWB is natuurlijk vooral bekend van de Wegenwacht, fietshulp en allerlei verzekeringen, maar sinds 2021 leveren ze ook dynamische energiecontracten.

Voordelen

 • Bekende en grote partij van andere diensten
 • Voordelige energie tegen inkoopprijs
 • Maandelijks vast voorschotbedrag
 • Dagelijks opzegbaar

Nadelen

 • Energie app nog volop in ontwikkeling
 • Niet even voordelig met zonnepanelen
Vergelijk ANWB Energie  

Vergelijk ANWB Energie met andere energieleveranciers

Bekijk in onze energie vergelijker of ANWB Energie de beste keuze voor jou is. Doe de postcodecheck en bekijk het aanbod op jouw adres.

ANWB Energie tarieven

ANWB Energie heeft verschillende tarieven voor gas en stroom.

Wat zijn de huidige energieprijzen van ANWB Energie?

De tarieven van ANWB Energie zijn op dit moment € 0,33135 per kWh stroom en € 1,30258 per m³ gas. Daarmee zijn de tarieven van ANWB Energie lager dan het prijsplafond. De tarieven van het prijsplafond zijn namelijk € 0,40 per kWh stroom en € 1,45 per m³ gas.

Aan klanten met zonnepanelen betaalt ANWB Energie een terugleververgoeding van € 0,18877 per kWh.

Dit zijn de huidige energietarieven ANWB Energie 2023:

Product Tarief bij ANWB Energie
Gas € 1,30258 per m³
Enkeltarief € 0,33135 per kWh
Normaaltarief € 0,33135 per kWh
Daltarief € 0,00000 per kWh
Terugleververgoeding € 0,18877 per kWh

Laatst bijgewerkt: maandag 29 mei 2023. Tarieven op basis van Dynamisch contract.


Alle energietarieven vergelijken

Wil je weten hoe de tarieven van ANWB Energie zich verhouden tot andere energieleveranciers? Bekijk dan alle tarieven op onze energietarieven pagina of vergelijk energieleveranciers voor jouw situatie.

Vergelijk energieleveranciers  

Energie aanbiedingen van ANWB Energie

ANWB Energie heeft regelmatig energie aanbiedingen voor nieuwe klanten. Aanbiedingen van energieleveranciers zijn vaak een cashback of welkomstkorting. Met deze korting komen ze hoger in de energievergelijker. Hoe hoger in de vergelijker, hoe goedkoper de leverancier op jaarbasis is.

Welke aanbiedingen heeft ANWB Energie?

Op dit moment heeft ANWB Energie één aanbieding. Dit is een dynamisch energiecontract waarbij de prijzen ieder uur kunnen veranderen, afhankelijk van de marktprijs.

Dit zijn de huidige energie aanbiedingen van ANWB Energie:

Aanbieding Contractduur Meer info
Dynamische tarieven 1 maand Bekijken  

Op zoek naar een andere energie aanbieding?

Bekijk op onze energie aanbiedingen pagina alle energieleveranciers die op dit moment een cashback, korting of welkomstcadeau aanbieden.

Onze ervaring met ANWB Energie

Dit vinden wij als Keuze.nl van energieleverancier ANWB Energie:

 •  
  Scoort groenscore A in het duurzaamheidsrapport van Wise in samenwerking met Greenpeace.
 •  
  Gemiddeld op 5e plek in onze energie vergelijker
 •  
  Al 52 tevreden klanten hebben via Keuze.nl een energiecontract bij ANWB Energie afgesloten.
 •  
  ANWB Energie is consistent in het aanbieden van energiecontracten met lage energietarieven.
Vergelijk energie  

Klantervaringen met ANWB Energie

Dit zeggen klanten over ANWB Energie:

 • Overstap verloopt vaak prima
 • De app werkt nog niet altijd even goed
 • Duurt soms even voordat je de klantenservice te pakken hebt
Vergelijk energieleveranciers  

Is ANWB Energie een betrouwbare energieleverancier?

ANWB Energie is tot op heden een betrouwbare energieleverancier gebleken met een grote en bekende naam achter zich. De ANWB zelf bestaat al méér dan 100 jaar en heeft zo'n 5 miljoen leden. De ANWB is daarmee de grootste vereniging van Nederland. 

Voor de levering van energie werkt ANWB Energie samen met EnergyZero. Deze partij heeft ook samenwerkingen met andere dynamische leveranciers waaronder Mijndomein energie en Energie van Ons, die zich allen richten op het verkopen van energie tegen inkoopprijs. 

De ANWB Energie is sinds hun oprichting in 2021 enorm gegroeid in aantal klanten. Dit heeft ertoe geleid dat ANWB Energie met groeipijnen te maken heeft gehad en dat sommige klanten hier last van hebben gehad, zoals een slechte bereikbaarheid. Inmiddels lijkt de organisatie van ANWB Energie mee te groeien met het aantal klanten en bepaalde problemen opgelost te hebben. Hierin lijkt ANWB Energie ook betrouwbaar in hun aanpak en ontwikkeling. 

Is ANWB Energie een duurzame energieleverancier?

ANWB Energie is als relatief nieuwe energieleverancier nog niet meegenomen in het laatste onderzoek naar duurzame stroomleveranciers van Greenpeace, Natuur & Milieu e.a. Welke duuzaamheisscore ANWB Energie zich mag toekennen, is dus nog niet bekend. 

ANWB produceert zelf geen energie, maar koopt hernieuwbare stroom en CO2-gecompenseerd gas op, op de day-ahead beurs via het platform van EnergyZero. ANWB Energie koopt onder eigen naam uitsluitend groene stroom in bij Nederlandse producenten van wind- en zonne energie, middels Garanties van Oorsprong. Dit geeft aan dat ANWB Energie niet investeert in grijze stroom en hun energie inkoopt dicht bij huis. 

Heeft ANWB Energie een app?

ANWB Energie heeft de gelijknamige 'ANWB Energie' app. Met deze app check je makkelijk al je energiecontract gegevens, zoals je verbruik (als je een slimme meter hebt), je contractgegevens en wijzig je eenvoudig zelf je termijnbedrag. ANWB Energie is nog volop bezig om hun energie app verder te ontwikkelen en verbeteren, aan de hand van feedback van hun gebruikers. 

De app vertoont af en toe nog bugs en dat lees je ook terug in diverse beoordelingen van klanten. De app krijgt in de Apple Store een beoordeling van 2,2 uit 5 sterren op basis van 152 reviews.

Energie vergelijken

 • Bespaar al snel tientallen euro's
 • Makkelijk vergelijken en gratis overstappen
 • Je komt nooit zonder gas of stroom te zitten
Vind de beste energie deal