Over ANWB Energie

ANWB Energie is in korte tijd de grootste dynamische energieleverancier van Nederland geworden. Aan zo'n 400.000 klanten leveren ze energie tegen inkoopprijs. ANWB is natuurlijk vooral bekend van de Wegenwacht, fietshulp en allerlei verzekeringen, maar sinds 2021 leveren ze ook dynamische energiecontracten.

Naar ANWB →

Voordelen

 • Bekende en grote partij van andere diensten
 • Voordelige energie tegen inkoopprijs
 • Maandelijks vast voorschotbedrag
 • Dagelijks opzegbaar

Nadelen

 • Energie app nog volop in ontwikkeling
 • Niet even voordelig met zonnepanelen
Vergelijk ANWB Energie  

Vergelijk ANWB Energie met andere energieleveranciers

Bekijk in onze energie vergelijker of ANWB Energie de beste keuze voor jou is. Doe de postcodecheck en bekijk het aanbod op jouw adres.

ANWB Energie tarieven

ANWB Energie heeft op dit moment een variabel contract met dynamische tarieven die per uur verschillend zijn.

We hebben op dit moment geen actuele tarieven van ANWB Energie. In onze vergelijker vind je alle tarieven van alle leveranciers.


Alle energietarieven vergelijken

Wil je weten hoe de tarieven van ANWB Energie zich verhouden tot andere energieleveranciers? Vergelijk alle energieleveranciers voor jouw situatie in onze energie vergelijker.

Energie aanbiedingen van ANWB Energie

ANWB Energie heeft regelmatig energie aanbiedingen voor nieuwe klanten. Aanbiedingen van energieleveranciers zijn vaak een cashback of welkomstkorting. Met deze korting komen ze hoger in de energievergelijker. Hoe hoger in de vergelijker, hoe goedkoper de leverancier op jaarbasis is.

Welke aanbiedingen heeft ANWB Energie?

Op dit moment heeft ANWB Energie helaas geen aanbiedingen voor nieuwe klanten. Wij houden in de gaten wanneer ANWB Energie weer met nieuw energie aanbod komt. Deze aanbiedingen vind je dan hier.


Op zoek naar een andere energie aanbieding?

Bekijk op onze energie aanbiedingen pagina de energieleveranciers die op dit moment wel een cashback, korting of welkomstcadeau aanbieden.

Onze ervaring met ANWB Energie

Dit vinden wij als Keuze.nl van energieleverancier ANWB Energie:

 •  
  Gemiddeld op 5e plek in onze energie vergelijker
 •  
  ANWB Energie is consistent in het aanbieden van energiecontracten met lage energietarieven.
Vergelijk energie  

Klantervaringen met ANWB Energie

Dit zeggen klanten over ANWB Energie:

 • Overstap verloopt vaak prima
 • De app werkt nog niet altijd even goed
 • Duurt soms even voordat je de klantenservice te pakken hebt
Vergelijk energieleveranciers  

Terugleverkosten ANWB Energie

ANWB Energie rekent nog geen terugleverkosten aan klanten met zonnepanelen. Ook loop je geen welkomstbonus mis ten opzichte van klanten zonder zonnepanelen.

Is ANWB Energie een betrouwbare energieleverancier?

ANWB Energie is tot op heden een betrouwbare energieleverancier gebleken met een grote en bekende naam achter zich. De ANWB zelf bestaat al méér dan 100 jaar en heeft zo'n 5 miljoen leden. De ANWB is daarmee de grootste vereniging van Nederland. 

Voor de levering van energie werkt ANWB Energie samen met EnergyZero. Deze partij heeft ook samenwerkingen met andere dynamische leveranciers waaronder Mijndomein energie en Energie van Ons, die zich allen richten op het verkopen van energie tegen inkoopprijs. 

De ANWB Energie is sinds hun oprichting in 2021 enorm gegroeid in aantal klanten. Dit heeft ertoe geleid dat ANWB Energie met groeipijnen te maken heeft gehad en dat sommige klanten hier last van hebben gehad, zoals een slechte bereikbaarheid. Inmiddels lijkt de organisatie van ANWB Energie mee te groeien met het aantal klanten en bepaalde problemen opgelost te hebben. Hierin lijkt ANWB Energie ook betrouwbaar in hun aanpak en ontwikkeling. 

Is ANWB Energie een duurzame energieleverancier?

ANWB Energie is als relatief nieuwe energieleverancier nog niet meegenomen in het laatste onderzoek naar duurzame stroomleveranciers van Greenpeace, Natuur & Milieu e.a. Welke duuzaamheisscore ANWB Energie zich mag toekennen, is dus nog niet bekend. 

ANWB produceert zelf geen energie, maar koopt hernieuwbare stroom en CO2-gecompenseerd gas op, op de day-ahead beurs via het platform van EnergyZero. ANWB Energie koopt onder eigen naam uitsluitend groene stroom in bij Nederlandse producenten van wind- en zonne energie, middels Garanties van Oorsprong. Dit geeft aan dat ANWB Energie niet investeert in grijze stroom en hun energie inkoopt dicht bij huis. 

Heeft ANWB Energie een app?

ANWB Energie heeft de gelijknamige 'ANWB Energie' app. Met deze app check je makkelijk al je energiecontract gegevens, zoals je verbruik (als je een slimme meter hebt), je contractgegevens en wijzig je eenvoudig zelf je termijnbedrag. ANWB Energie is nog volop bezig om hun energie app verder te ontwikkelen en verbeteren, aan de hand van feedback van hun gebruikers. 

De app vertoont af en toe nog bugs en dat lees je ook terug in diverse beoordelingen van klanten. De app krijgt in de Apple Store een beoordeling van 2,2 uit 5 sterren op basis van 152 reviews.

Is ANWB Energie interessant met zonnepanelen?

Omdat ANWB Energie alleen een dynamisch energiecontract levert, is dit doorgaans minder interessant met zonnepanelen. 

Dat komt omdat in de uren dat de zon veel schijnt de stroom het goedkoopste is. Met een dynamisch contract maak je daar normaal gesproken gebruik van. Maar wanneer je zonnepanelen hebt, verbruik je eerst je eigen opgewekte stroom. Wanneer de zon vervolgens niet meer schijnt is de stroom weer duurder dan normaal, daar betaal je dan weer voor. 

Je ontvangt bovendien ook geen vaste terugleververgoeding, deze verandert continu. Dat maakt het moeilijk te voorspellen wat je zonnepanelen opbrengen voor het deel aan stroom dat je opwekt, maar niet zelf verbruikt. 

De hoogte van de terugvergoeding is bij ANWB Energie - en ieder andere dynamische energieleverancier - hetzelfde als het stroomtarief in het uur dat je zou betalen voor je verbruik. Hierbij moet je de energiebelasting nog meerekenen. Dit betekent dat de terugleververgoeding op heel zonnige- en winderige dagen zelfs negatief kan zijn, waardoor je moet betalen voor het terugleveren van stroom. 

Energie vergelijken

 • Bespaar al snel tientallen euro's
 • Makkelijk vergelijken en gratis overstappen
 • Je komt nooit zonder gas of stroom te zitten
Vind de beste energie deal