Makkelijk vergelijken
Makkelijk vergelijken Alles in één handig overzicht
Overstapservice
Overstapservice alles wordt voor je geregeld
9,4 9.6 Kiyoh beoordeling
100% van de bezoekers beveelt ons aan op Kiyoh
FD Gazellen winnaar Van 2018 tot en met 2022!

Frank Energie tarieven

Dit zijn de actuele dynamische tarieven van Frank Energie in 2023. Bereken jouw geschatte maandbedrag en check of Frank Energie de goedkoopste leverancier is voor jouw situatie.

Energieleverancierprijs per m3prijs per kWh
Frank Energie€ 1,228€ 0,332

Maak kennis met Frank Energie

Frank Energie is éen van de bekendste en grootste dynamische energieleveranciers van dit moment met zo’n 300.000 klanten. De energieleverancier is sinds 2020 actief op de energiemarkt. Op dit moment betaal je bij Frank Energie gemiddelde energietarieven die onder het prijsplafond liggen.

Frank Energie levert gas en stroom tegen inkoopprijs, met daarbovenop een inkooptoeslag. Je betaalt dagelijks wisselende gas- en stroomtarieven. Naast je verbruikskosten rekent Frank Energie ook een vast bedrag aan abonnementskosten. Je betaalt voor zowel gas en stroom € 5,- per product per maand.

Frank Energie heeft van alle dynamische leveranciers één van de meest doorontwikkelde slimme apps waarmee je je energieverbruik nauwkeurig kunt monitoren en aanpassen. Zo heb je bijvoorbeeld inzicht in de goedkoopste momenten om stroom te verbruiken. Een contract bij Frank Energie is maandelijks opzegbaar.

Let op: om klant te worden bij Frank Energie heb je wel een slimme meter nodig.

Frank Energie logo
Dit is Frank Energie in het kort:
  • Energie tegen inkoopprijs
  • Dynamisch voorschotbedrag 
  • Dagelijks wisselende dynamische tarieven
  • Dagelijks opzegbaar
  • € 5,- abonnementskosten per product

Zo verrekent Frank Energie de verbruikskosten

Geen vast voorschotbedrag per maand

Je betaalt bij Frank Energie een ‘dynamisch termijnbedrag’. Dat wil zeggen dat elke maand aan de hand van je verwachtte verbruik opnieuw de te verwachtten verbruikskosten worden berekend, tegen de dan geldende tarieven.

Dit kan nadelig zijn, omdat je vooraf niet weet wat je per maand gaat betalen aan energie. Dit betekent bijvoorbeeld ook dat je in de wintermaanden een dubbel voorschot betaalt. Dit kan behoorlijk aantikken.

Met deze manier van de verbruikskosten verrekenen voorkomt Frank Energie een hoge eindafrekening achteraf. Het is maar net wat je voorkeur heeft en wat financieel het meest wenselijk is, of dit bij je past.

Heb je liever een dynamische levercier met een vast voorschotbedrag per maand, dan kan dat bij de meeste andere dynamische leveranciers, zoals NextEnergy.


Is Frank Energie aantrekkelijk met zonnepanelen?

Hoe saldeert Frank Energie?

Salderen gaat bij Frank Energie hetzelfde als bij elke andere energieleverancier. De stroom die je verbruikt hebt over een heel contractjaar wordt aan het einde van het jaar weggestreept tegen de stroom die je zelf hebt opgewekt. Je kunt nooit méér salderen dan je verbruikt.

Welke terugleververgoeding geeft Frank Energie?

Net als alle andere dynamische leveranciers, werkt Frank Energie niet met een vaste terugleververgoeding. In plaats daarvan rekent de leverancier met een dynamische terugleververgoeding. De hoogte van deze vergoeding hangt helemaal af van het moment dat je teruglevert. Dit kan per uur verschillen. Doorgaans is stroom overdag het goedkoopste. Maar omdat dit ook het moment is waarop je meeste opwekt, is terugleveren met een dynamisch contract minder interessant.

Wek je méér op dan je verbruikt, dan kan terugleveren zelfs nadelig zijn met een dynamisch contract. Want met een dynamisch teruglevertarief kan het voorkomen dat je moet betalen voor het terugleveren van stroom, op het moment dat de stroomprijs negatief is. Op die manier 'verdien' je per saldo weinig of niets aan terugleveren.

Een dynamisch energiecontract van Frank Energie is dus niet de meest geschikte keuze met zonnepanelen, wanneer je méér opwekt dan je verbruikt.

Meer over dynamische energiecontracten.