Nieuws   Energie  
Essent is de eerste grote energieleverancier die weer korting geeft

Essent is de eerste grote energieleverancier die weer korting geeft

Gepubliceerd op: 30 augustus 2023

Essent is de eerste van de 3 grote energieleveranciers in Nederland (Eneco, Essent en Vattenfall) die weer met een korting komt voor nieuwe klanten. De welkomstkorting is daarmee voor het eerst terug sinds de energiecrisis begon eind 2020.

Gascrisis liet welkomstkortingen verdwijnen

Daar de gascrisis moesten de grote energieleveranciers de prijzen fors verhogen. In september 2020 verdwenen daarom alle welkomstkortingen bij energieleveranciers. In november en december probeerden energieleveranciers zelfs om alle nieuwe klanten te weren (tegen de wil van de ACM).

De gastarieven zijn al bijna een half jaar vrij stabiel. Het is hierdoor voor energieleveranciers makkelijker om energie in te kopen voor nieuwe klanten. September lijkt daarmee de maand waarin energieleveranciers gaan kijken of ze nieuwe klanten kunnen verleiden.

In juli kwamen er al kleinere energieleveranciers met welkomstkortingen, zoals Budget Energie, Innova en ook Vandebron. De grote drie energieleveranciers verlaagden wel iets hun tarieven, maar van een welkomstkorting (ook vaak cashback genoemd) kwam het niet. Tot dat Essent vandaag aankondigde vanaf 15:00 weer een korting voor nieuwe te plaatsen.

Korting van 220 euro voor nieuwe klanten Essent

Essent heeft sinds vandaag 30 augustus 2023 weer een welkomstkorting. Via de website van Essent kunnen nieuwe klanten van de energieleverancier een korting krijgen van 220 euro. Deze korting krijgen nieuwe klanten bij de jaarafrekening.

Hiermee is Essent voor alle huishoudens de goedkoopste energieleverancier:

EnergieleverancierGastariefWelkomstkorting
Eneco - 1 jaar€ 1,42 per m3geen
Essent - 1 jaar€ 1,35 per m3€ 220,-
Vattenfall - 1 jaar€ 1,33 per m3geen

Tarieven 30 augustus 2023: Essent is de enige van de grote drie energieleveranciers met een welkomstkorting.

De korting is alleen voor nieuwe klanten van Essent. Ook moeten klanten zowel stroom als gas afnemen om de korting te krijgen.

De korting is via deze pagina op de website van Essent.nl te verkrijgen.

Bron: Keuze.nl
Energie

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team