Nieuws   Energie  
Vattenfall verlaagt gastarief voor nieuwe klanten met ruim 10%

Vattenfall verlaagt gastarief voor nieuwe klanten met ruim 10%

Gepubliceerd op: 09 oktober 2023

Vattenfall heeft stilletjes de tarieven van zowel gas als stroom verlaagd voor nieuwe klanten. Het nieuwe tarief is daarmee weer net zo goedkoop als het begin van de zomer, afgelopen juni.

De nieuwe tarieven voor nieuwe Vattenfall klanten

De prijswijziging is opvallend omdat eind september Vattenfall juist de prijzen verhoogde. Door de stijging van de gasprijzen op de beurs was dan ook de verwachting dat tot en met de winter de prijzen verder omhoog zouden gaan. Het tegendeel is dus het geval bij Vattenfall. De prijsdaling van maar liefst 12,5% op gas en 9% op het stroomtarief zorgt ervoor dat het tarief lager is komen te liggen dan voor de prijsverhoging van september.

Stroomprijs per kWhGasprijs per m3
Oude tarief€ 0,157€ 0,558
Nieuwe tarief per 9 oktober€ 0,144 (-9%)€ 0,496 (-12,5%)

De prijsverandering per 9 oktober van Vattenfall voor een 1 jaar vast contract. Tarieven exclusief energiebelastingen.

De nieuwe tarieven inclusief energiebelasting en btw zijn € 1,193 per m3 gas (was € 1,268) en € 0,326 per kWh stroom (was € 0,342).

Verwachting van de gasprijs voor de winter

Deze onverwachte prijsverlaging is waarschijnlijk het gevolg van een eerder goed gekozen inkoopmoment van Vattenfall. Inmiddels is de gasprijs deze week op de beurs met ruim 10% gestegen. De verwachting van energie-expert Geert Wirken van Keuze.nl is dan ook dat dit wel eens de laatste prijsverlaging kan zijn dit jaar.

Het gematigde weer heeft ervoor gezorgd dat de gasprijzen een tijd lang laag bleven. Door problemen met een gasleiding van Finland en stijgende olieprijzen aan de hand van conflicten verwachten we echter dat de consumententarieven op korte termijn zullen gaan stijgen

Zeker voor huishoudens met een variabel maandelijks opzegbaar contract kan dit het ideale moment zijn om over te stappen naar een vast contract van 1-jaar.

Bron: Keuze.nl
Energie

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team