Nieuws   Energie  
Man en vrouw op bank met smartphone in hand

Tibber gas en stroom: een nieuwe goedkope mogelijkheid

Gepubliceerd op: 26 februari 2024

Dynamische energie aanbieder Tibber levert vanaf nu ook een gecombineerd energiecontract met gas en stroom aan en beperkt zich daarmee niet langer tot alleen stroom.

Wat ga je betalen voor Tibber gas en stroom?

Je betaalt bij Tibber dynamische inkooptarieven. Dat wil zeggen dat stroom ieder uur wordt ingekocht op de beurs en gas iedere dag. Deze inkooptarieven betaal je ook als consument, met daarbovenop een inkoopvergoeding per product en vaste leveringskosten (abonnementskosten) per product.

Bij Tibber betaal je de volgende tarieven met gas en stroom:

GasStroom
Inkoopvergoeding*€ 0,05 per m3€ 0,018 per kWh
Vaste leveringskosten€ 5,99 per maand€ 3,99 per maand

* Onbalanskosten en Garanties van Oorsprong

Om dynamische energiecontracten onderling te vergelijken zijn de vaste leveringskosten en de inkoopvergoeding het belangrijkste.

Bekijk hier meer over hoe je het beste energie tegen inkoopprijs vergelijkt

Hoe verhouden de tarieven van Tibber zich tot de anderen?

Met € 0,05 per m3 heeft Tibber op dit moment de laagste inkoopvergoeding op gas. De meeste dynamische leveranciers hanteren een inkoopvergoeding van rond de € 0,08 per m3.

Ook de € 0,018 per kWh inkoopvergoeding op stroom is aan de lage kant in vergelijking met andere dynamische leveranciers. De gemiddelde inkoopvergoeding op stroom ligt op € 0,02 per kWh.

Tibber kiest er daarnaast voor om de vaste leveringskosten niet gelijk te trekken per product, zoals het geval is bij veel andere dynamische aanbieders.

De abonnementskosten voor stroom waren al € 3,99 en blijven ongewijzigd. Hiermee blijft Tibber de goedkoopste vaste leveringskosten voor stroom aanbieden. De € 5,99 per maand voor gas is betrekkelijk laag. De hoogste vaste leveringskosten voor gas zijn nu € 7,51 per maand.

Bekijk alle dynamische energiecontracten

Bron: Keuze.nl
Energie

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team