Nieuws   Energie  
Eneco heeft nu als eerste grote energieleverancier een dynamisch energiecontract

Eneco heeft nu als eerste grote energieleverancier een dynamisch energiecontract

Gepubliceerd op: 23 augustus 2023

In mei dit jaar gaven grote energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent en Eneco al aan dat ze ontwikkelingen rondom dynamische contracten goed in de gaten hielden. Nu is Eneco dus als eerste gestart met het daadwerkelijk aanbieden ervan, ontdekte energievergelijker Keuze.nl.

Voor huishoudens met slimme meter en zonder zonnepanelen

Hoewel Eneco het nog niet op de eigen site heeft aangekondigd, adverteren ze al wel op het internet met hun nieuwe energiecontract.

In de FAQ op de 'Eneco dynamisch' pagina noemen ze het een testfase. Maar wel iedereen mag zich aanmelden. Bijna iedereen dan: Want je moet wel een slimme meter hebben. En huishoudens met zonnepanelen mogen zich alleen op de wachtlijst zetten.

Een dynamische energiecontract

Met een dynamisch energiecontract betaal je de actuele marktprijs voor je energie én ontvang je altijd 100% groene stroom uit Nederland.
Bij elk ander energiecontract liggen de prijzen vast voor een bepaalde periode. Bij een vast contract gaat het om vaak om één jaar, bij een variabel tarief gebeurt een prijsaanpassing op kwartaal- of maandbasis.
Bij een dynamisch contract zijn de stroomtarieven 1 dag van tevoren bekend, en betaal je per uur een ander tarief. Voor het gastarief gaat het om een dagelijks wisselend tarief.

Eneco dynamische kosten

Eneco vraagt voor dit contract € 7,- vaste leveringskosten per product per maand. De inkoopvergoedingen van Eneco zijn € 0,02232 per kWh en € 0,07225 per m3. Vergeleken met andere dynamische energieleveranciers zoals Zonneplan en NextEnergy zijn de inkoopvergoedingen voor gas laag te noemen. De vaste leveringskosten en de inkoopvergoeding per kWh voor stroom zijn echter aan de hoge kant. Bekijk hier het overzicht van de verschillen in dynamische inkoopvergoedingen.

Bron: Keuze.nl
Energie

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team