icon
Overstapservice alles wordt voor je geregeld
Lage prijs
Laagste prijs vind de beste deal
Euroteken
Exclusieve deals altijd de goedkoopste
9,4 9.6 Kiyoh beoordeling
94% van de bezoekers beveelt ons aan op Kiyoh

NLE tarieven

Heeft NLE het goedkoopste energiecontract voor jou? Dit zijn de actuele NLE tarieven van 2023. Bekijk wat je geschatte maandbedrag wordt, en of dit jouw beste keuze is.

Energieleverancier per kWh stroom per m3 gas Korting Bekijk

Maak kennis met NLE

NLE heeft jaren geleden voor nogal wat opschudding gezorgd binnen de energiemarkt. En ontpopte zich tot 'de' leverancier met altijd lage gas en stroom prijzen. Is NLE ook jouw keuze?

NLE levert stroom voornamelijk afkomstig uit Europese waterkracht, zonne- en windstroom en kan daarom de prijzen iets lager houden. Voor echt groene stroom betaal je meestal zo'n € 5,- meer per maand. Past het simpele en prijsgerichte karakter bij je? Dan zou NLE wel eens jouw beste keuze kunnen zijn.

NLE mag dan energietarieven rekenen die gemiddeld lager liggen dan andere leveranciers, daarnaast weten ze óók goed hun klanten centraal te zetten. NLE laat regelmatig een onafhankelijk onderzoeksbureau metingen doen naar recensies en tevredenheid van klanten over hun medewerkers. Zo scoort elke medewerker een 8,0 op tevredenheid van haar klanten. Dat zit wel goed dus!

Overstappen naar NLE

Hoe werkt dat?

Stap 1. Vul je postcode en verbruik in

Vul in de postcodecheck je postcode en verbruik in, en selecteer ‘NLE’ met de filter. We laten je vervolgens alle NLE contracten op jouw adres zijn.

Stap 2. Bekijk het aanbod van NLE

Kies dan je contractduur in de filter en bekijk de deals van NLE. Alle contract- en prijs details check je eenvoudig onder ‘meer info’.

Stap 3. Meld je aan bij NLE

Ben je overtuigd? Meld je dan aan. We sturen je via ‘Bekijk deal’ door naar de aanmeldpagina van NLE. Vul daar je persoonlijke gegevens in en bereken je geschatte maandbedrag. Dan gaat NLE voor je aan de slag! Makkelijk zat, toch?

Energie vergelijken stappenplan

Meer over NLE

Hoe is overstappen naar NLE verder geregeld? Een paar belangrijke dingen op een rijtje:

NLE zonnepanelen

Zonnepanelen en terugleveren

Heb je zonnepanelen op je dak? Ook dan kun je gewoon overstappen naar NLE. De Nederlandse Energie Maatschappij rekent voor elke kWh stroom die je teruglevert het kale levertingstarief (incl. BTW). Dat is op dit moment € 0,10 ct.

Saldering achteraf zichtbaar op je jaarafrekening

Goed om te weten is dat je in onze vergelijker meteen ziet wat salderen je oplevert bij NLE. Alleen verrekent NLE zelf de saldering niet in je geschatte maandbedrag, maar achteraf met de jaarafrekening. Het geschatte maandbedrag zal op de aanmeldpagina van NLE dus iets hoger liggen dan het bedrag dat je in onze vergelijker ziet bij het invullen van je verbruik met zonnepanelen.

NLE aanbiedingen

Als je voor NLE kiest, kies je ongetwijfeld voor de lage prijs. Naast lage energietarieven voor gas en stroom, heeft NLE ook regelmatig een welkomstkorting voor nieuwe klanten. De korting op een driejarig contract kan oplopen tot wel € 350,-.

De korting op éénjarige contracten liggen doorgaans een stuk lager. Daarom is het slim om voor een éénjarig contract altijd even te vergelijken of NLE daadwerkelijk de goedkoopste is voor jou. Andere leveranciers met een hoge eenmalige korting op éénjarige contracten, zoals Eneco, zouden wel eens goedkoper kunnen zijn.

NLE aanbiedingen
Overstappen naar NLE

Overstappen en opzeggen NLE

Is de einddatum van je huidige contract op dit moment verlopen? Dan kun je je meteen aanmelden bij NLE. Loopt je contract nog door? Dan kun je bij NLE toch al ver van tevoren je overstap doorgeven. NLE hanteert namelijk een 'switchtermijn' van 240 dagen, oftewel 8 maanden.

Dit betekent dat je al 8 maanden vóór de einddatum van je contract je overstap kunt doorgeven. Daarbij wachten ze met het laten in gaan van je nieuwe contract tot de einddatum van je huidige contract. Super handig! Dit kost je niets extra. Op deze manier kun je al vrij snel overstappen naar NLE zonder het risico op extra kosten, want NLE vergoedt geen overstapboete.

Contactgegevens NLE

Wil je meer weten over NLE? Stuur ons dan gerust een berichtje in de chat. Of neem contact op met de NLE klantenservice.

NLE contact