Nieuws   Energie  
Afbeelding van energiemeter

Spoedaanvraag energie doen? Check hier snel je mogelijkheden

Gepubliceerd op: 19 april 2024

Vergeten om energie te regelen voor je nieuwe woning? Dan kun je dit via een energie spoedaanvraag alsnog regelen. Dit is wat je erover moet weten.

Versnelde aanvraag energie in gang zetten

Heb jij sneller dan de gebruikelijke aanvraagtermijn van minimaal 14 dagen een energiecontract nodig op je nieuwe adres, waarover je een brief hebt ontvangen van je netbeheerder? Dan is het verstandig om dat meteen via een energie spoedaanvraag te regelen, met een versnelde aanvraagtijd.

Met een energie spoedaanvraag voorkom je namelijk dat je nieuwe energiecontract ‘te laat’ ingaat, waardoor jouw netbeheerder tijdelijk je energiekosten overneemt (om afsluiting van energie te voorkomen). Deze tarieven liggen flink hoger en betaal je direct aan de netbeheerder. Dit wil je dus liever voorkomen.

Gebruik de datumchecker bij een energie spoedaanvraag

De termijn waarbinnen je een spoedaanvraag kunt doen, verschilt per leverancier. Dit varieert van 24 uur tot 5 dagen. Bekijk meteen in de datumchecker-tool wanneer je een energiecontract kunt afsluiten met een spoedaanvraag.

Geef in de tool aan wat de startdatum is waarop je contract in moet gaan en je ziet vervolgens direct bij welke energieleveranciers een spoedaanvraag energie mogelijk is, op de door jouw aangegeven startdatum. Bijna alle energieleveranciers hebben we verwerkt in deze tool.

Het handige van deze tool is dat je niet zelf alle leveranciers stuk voor stuk hoeft langs te gaan om te kijken of je wel een spoedaanvraag kunt doen binnen de opgegeven termijn. Dat scheelt kostbare tijd.

💡 Vergelijk je energiekosten bij meerdere opties
Heb je de keuze om bij meerdere leveranciers een spoedaanvraag te doen op de door jouw aangegeven startdatum? Maak dan eerst even een vergelijking voor de energiekosten in de energievergelijker. Je kunt dan het goedkoopste energiecontract aanvragen.
Bron: Keuze.nl
Energie

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team