Nieuws   Energie  
Afbeelding met uitverkoop voor black friday

Black Friday maakt fors goedkoper energiecontract weer mogelijk

Gepubliceerd op: 23 november 2023

Black Friday – een hype of niet – biedt dit jaar eindelijk weer serieuze kansen voor een flink goedkoper energiecontract. Wie van plan is om nog vóór de winter een nieuw vast contract af te sluiten en een flinke prijsstijging (vanaf januari) voor te zijn, kan niet om een aantal scherpe deals heen. Dit zijn de 3 beste aanbiedingen voor gas en stroom die we hebben gevonden.

Essent 1 jaar vast aanbieding tot € 420,- korting

Essent heeft rondom Black Friday de beste kortingsdeal die we hebben kunnen vinden bij een jaarcontract.

Met een korting oplopend tot € 420,- en tarieven ruimschoots onder het energie prijsplafond is dit een pakkende aanbieding, voor zo’n grote leverancier als Essent.

Essent heeft de tarieven bovendien nog iets verlaagd ten opzichte van de afgelopen dagen is ons opgevallen. Eerder deze week betaalde je nog € 1,35 per m3 en € 0,40 per kWh. Nu liggen de tarieven lager dan bij de andere twee grootste leveranciers Vattenfall en Eneco.

Deze tarieven ga je betalen bij Essent:

  • Gas: € 1,31 per m3
  • Stroom: € 0,36 per kWh
  • Vaste leveringskosten: € 14,98 per maand

Bij een gemiddeld verbruik van 2500 kWh stroom en 1000 m3 gas bespaar je per maand ongeveer € 27,50 met deze deal. Je betaalt in plaats van € 184,17 nog maar € 156,67 per maand.

Bekijk Essent 1 jaar vast tot € 420,- korting

Innova Energie 1 jaar vast aanbieding tot € 290,- korting

Dan Innova Energie. Deze wat kleinere leverancier heeft nu de laagste tarieven van alle leveranciers met een vast jaarcontract. In combinatie met een loyaliteitsbonus tot € 290,- komt Innova Energie nu voor veel huishoudens bovendien als een van de goedkoopste opties naar voren.

Deze tarieven ga je betalen bij Innova:

  • Gas: € 1,27 per m3
  • Stroom: € 0,34 per kWh
  • Vaste leveringskosten: € 15,93 per maand


Bij een gemiddeld verbruik van 2500 kWh stroom en 1000 m3 gas bespaar je per maand ongeveer € 23,33 met deze deal. Je betaalt in plaats van € 176,67 nog maar € 153,34 per maand.

Bekijk Innova Energie 1 jaar vast tot € 290,- korting

Energiedirect 1 jaar vast aanbieding tot € 280,- korting

Dan willen we je nog wijzen op de energie aanbieding van Energiedirect 1 jaar vast. Deze kleinere dochterpartij van Essent heeft afhankelijk van je postcode een welkomstkorting tot € 280,-, in combinatie met scherpte tarieven, met name voor gas. Ook de vaste leveringskosten liggen lager.

Deze tarieven ga je betalen bij Energiedirect:

  • Gas: € 1,31 per m3
  • Stroom: € 0,40 per kWh
  • Vaste leveringskosten: € 13,98 per maand


Bij een gemiddeld verbruik van 2500 kWh stroom en 1000 m3 gas bespaar je per maand ongeveer € 27,50 met deze deal. Je betaalt in plaats van € 192,50 nog maar € 165,- per maand.

Bekijk Energiedirect 1 jaar vast tot € 290,- korting

Beste Black Friday aanbieding met zonnepanelen

Helaas gelden de bovengenoemde aanbiedingen alle drie niet voor energieklanten met zonnepanelen nu vrijwel alle leveranciers, hun aanbod aanpassen of intrekken voor huishoudens met zonnepanelen.

Ook voor energieklanten met zonnepanelen hebben we uitgezocht wie de beste energie aanbieding heeft deze week. UnitedConsumers met een jaarcontract met korting tot € 327,- wil je meenemen in je vergelijking.

Bekijk UnitedConsumers 1 jaar tot € 327,- korting

Vattenfall Nintendo Switch aanbieding

Naast de hoge kortingen, trekt op dit moment de Vattenfall Nintendo Switch aanbieding behoorlijk veel aandacht. Vattenfall geeft nu in het kader van Black Friday een gratis Nintendo Switch weg ter waarde van € 285,- bij een 1 jaar vast contract met gas en stroom.

Wij doken daarom eerder in deze aanbieding om uit te zoeken of de Vattenfall Nintendo Switch aanbieding nou slimme marketing is of echt voordelig. Conclusie: in sommige situaties is dit de beste aanbieding en hij is beschikbaar voor huishoudens met zonnepanelen.

De aanbiedingen van Essent, Innova Energie, Energiedirect mogen dan de hoogste kortingen van dit moment geven bij een gas en stroom contract, toch is het slim om alle energiecontracten voor jouw situatie op een rijtje te hebben. Je weet dan zeker dat je het goedkoopste energiecontract vindt voor jouw persoonlijke situatie.

Bekijk alle energie aanbiedingen

Bron: Keuze.nl
Energie
Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team