Nieuws   Energie  
Wat is op dit moment de goedkoopste energieleverancier?

Wat is op dit moment de goedkoopste energieleverancier?

Gepubliceerd op: 28 juli 2023

Nu de gasprijs op de beurs weer is gedaald nadat deze de afgelopen dagen achter elkaar bleef stijgen is de vraag: wie is op dit moment de goedkoopste energieleverancier? In dit artikel zetten we de goedkoopste energieleveranciers van dit moment voor je op een rij.

Goedkoopste energieleverancier voor 1 jaar vast

Voor de meeste huishoudens is Innova Energie op dit moment de goedkoopste energieleverancier. Naast lage energietarieven bieden ze nu ook een aantrekkelijke loyaliteitsbonus tot wel €335,-, die afhangt van je eigen energieverbruik. Controleer dus goed hoeveel loyaliteitsbonus je precies ontvangt op basis van jouw situatie voordat je een keuze maakt.

Bij Innova Energie ben je met een gemiddeld gebruik van 2500 kwh en 1000 m³ per jaar ongeveer € 178,- per maand kwijt. Bij het duurste 1 jaar vast energiecontract betaal je per maand € 209,-. Dat is een prijsverschil van ongeveer 15% per maand. Per jaar zou je dus € 378,- kunnen besparen als je zou overstappen naar het goedkoopste energiecontract.

Top 3 goedkoopste 1 jaar energiecontracten

LeverancierStroomGasKorting

Innova Energie

€ 0.39 per kWh

€ 1,29 per m³

Tot € 335,-

United Consumers

€ 0.36 per kWh

€ 1.27 per m³

€ 200,-

Oxxio

€ 0.36 per kWh

€ 1.31 per m³

€ 180,-


Vergelijk alle energie contracten

Goedkoopste energieleverancier voor 3 jaar vast

Voor wie op zoek is naar langdurige zekerheid met een 3-jarig energiecontract, is Innova Energie opnieuw de voordeligste optie. Bij een 3-jarig contract kunnen ze een aantrekkelijke loyaliteitsbonus tot €450,- bieden, waardoor je gedurende de hele looptijd kunt profiteren van hun voordelige tarieven.

Hoewel het aanbod van 3-jarige vaste contracten nog beperkt is, zijn er aanzienlijke prijsverschillen te vinden. Bij sommige 3-jarige vaste contracten betaal je met een gemiddeld verbruik (2500 kWh stroom en 1000 m³ gas) ongeveer €2557,- per jaar. Met het voordeligste 3-jarige energiecontract betaal je slechts €2320,- per jaar, wat een besparing van meer dan €230,- per jaar oplevert.

Voor degenen die veel waarde hechten aan duurzaamheid, biedt Vandebron momenteel ook een 3-jarig vast energiecontract met €120,- cashback aan.

Top 3 goedkoopste 3 jaar energiecontracten

LeverancierStroomGas
Korting

Innova Energie

€ 0.38 per kWh

€ 1,30 per m³

Tot € 450,-

Vandebron

€ 0.39 per kWh

€ 1.32 per m³

€ 150,-

Eneco

€ 0.39 per kWh

€ 1.32 per m³

€ 0,00


Goedkoopste dynamische energieleverancier

Momenteel biedt NextEnergy het goedkoopste energiecontract met dynamische tarieven, waardoor je dagelijks kunt profiteren van de laagste prijzen op de markt. Echter, het risico bij dit soort contracten is dat de tarieven van de ene dag op de andere kunnen variëren, waardoor je soms hoge tarieven kunt tegenkomen.

Hoewel een dynamisch energiecontract momenteel zeer concurrerende tarieven kan aanbieden, is het belangrijk om te onthouden dat deze per dag kunnen veranderen.

Top 3 goedkoopste dynamische energieleveranciers

LeverancierStroomGas

NextEnergy

€ 0.28 per kWh

€ 1,18 per m³

ANWB energie

€ 0.32 per kWh

€ 1.28 per m³

Frank Energie

€ 0.36 per kWh

€ 1.37 per m³

Vind de goedkoopste energieleverancier voor jou

De goedkoopste energieleverancier voor jou zal altijd afhangen van factoren zoals je energieverbruik, je adres en de gewenste looptijd van het contract. Door gebruik te maken van een online energie vergelijker kun je snel zien welke energieleverancier de beste keuze is op basis van jouw persoonlijke situatie. Aangezien de energieprijzen momenteel sterk fluctueren, is het verstandig om nu over te stappen naar een vast energiecontract, terwijl de prijzen nog redelijk laag zijn.

Bron: Keuze.nl
Energie

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team