Nieuws   Energie  
Dit zijn de 4 energieleveranciers die cashback geven

Dit zijn de 4 energieleveranciers die cashback geven

Gepubliceerd op: 05 juli 2023

Het was lang niet mogelijk om een goedkoop energiecontract te krijgen. Dit kwam door de hoge gasprijs. Maar sinds enkele weken zijn de goedkopere energiecontracten weer terug.

Een cashback zorgt ervoor dat je uiteindelijke energierekening goedkoper wordt. Het is een manier voor energieleveranciers om nieuwe klanten aan te trekken. Sommige vinden de cashback oneerlijk omdat bestaande klanten ze niet krijgen. Maar de overstapper is dus het goedkoopste uit. Op dit moment zijn er 4 energieleveranciers die een cashback geven. Wij brengen ze voor je in kaart.

Wat is een cashback?

Een cashback is een bedrag dat je terugkrijgt van de leverancier na een bepaalde periode. Dit bedrag wordt vaak verrekend met je jaarafrekening, waardoor je uiteindelijke kosten lager worden. Het is een soort korting die na verloop van tijd wordt toegepast.

De energieleveranciers met cashback

Op dit moment bieden United Consumers, Budget Energie, Innova en Pure Energie een cashback aan. We zullen deze leveranciers stuk voor stuk doornemen.

1. United Consumers

Bij een standaard verbruik van 2500 kWh en 1000 m3 gas, biedt United Consumers een cashback van 222 euro. Dit maakt hen de leverancier met de hoogste cashback uit deze lijst.

2. Innova

Innova biedt een cashback van 220 euro aan bij hetzelfde standaard verbruik. Ze zijn nauw achter United Consumers en bieden dus ook een aantrekkelijke cashback.

3. Budget Energie

Met een cashback van 120 euro bij een standaard verbruik, komt Budget Energie op de derde plaats. Hoewel hun cashback iets lager is dan die van United Consumers en Innova, is het nog steeds een mooi bedrag dat je kunt besparen.

4. Pure Energie

Pure Energie biedt een cashback van 100 euro aan. Hoewel dit het laagste bedrag is op deze lijst, is het nog steeds een goede manier om je energierekening te verlagen.

Conclusie

Een cashback kan een aantrekkelijke manier zijn om je energierekening te verlagen. Het is echter belangrijk om ook naar andere dingen te kijken bij het kiezen van een energieleverancier. Denk aan klantenservice, prijs zonder cashback en de duurzaamheid van de energie.

Let op: de hoogte van de cashback kan variëren afhankelijk van je verbruik en postcode. De bedragen die in dit artikel worden genoemd zijn gebaseerd op een standaard verbruik van 2500 kWh en 1000 m3 gas. Controleer altijd de precieze voorwaarden bij de leverancier zelf.

Bron: Keuze.nl
Energie

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team