Afbeelding van windturbines in weiland
Energie
28 maart 2024
Alice van den Berg
Geen grap: vanaf 1 april gratis stroom
Nieuwe klanten met een Budget Energie jaarcontract profiteren vanaf 1 april tot en met augustus ieder weekend van gratis stroom tussen 12:00 en 17:00. Een bijzondere en vernieuwende actie. Is het ook een slimme deal voor je energiecontract?
Energie
25 maart 2024
Mitchell de Rooij
Gasprijs in 2024: een compleet overzicht
In dit artikel kijken we naar de trends op de gasmarkt en de voorspellingen voor de rest van 2024.
Afbeelding van Nederlands windmolen landschap
Energie
22 maart 2024
Alice van den Berg
Negatieve stroomprijs: alleen zo profiteer je ervan
We hebben dit jaar de eerste negatieve (en zelfs gratis) stroomuren alweer gehad. Ook morgen zijn er tussen 12:00 en 15:00 weer negatieve stroomprijzen. De komende maanden zullen we dit vaker gaan zien. Maar lang niet iedereen profiteert hiervan.
Energie
21 maart 2024
Sander van Meggelen
Meerdere energieleveranciers: geen vaste contracten meer voor bezitters zonnepanelen
Uit onderzoek van Keuze.nl blijkt dat meerdere energieleveranciers sinds deze maand geen vaste contracten meer aanbieden aan groepen huishoudens met zonnepanelen. Eigenaren van zonnepanelen in één van de 755.000 gasloze woningen zijn aangewezen op variabele maandcontracten.
Man en vrouw discussiëren aan tafel
Energie
19 maart 2024
Alice van den Berg
Is een dynamisch energiecontract verstandig (volgens experts)?
Twijfel je of een dynamisch energiecontract gunstig is voor jouw situatie? Dit is wat je erover moet weten en wat experts erover zeggen.
Afbeelding van cash geld met rekenmachine
Energie
19 maart 2024
Alice van den Berg
Dit is de top 5 goedkoopste energieleveranciers met een vast contract van dit moment
Wie nu wil overstappen op een vast energiecontract voor prijszekerheid, kan de tarieven nog vastzetten onder het prijsplafond tot eind van de maand. Vergelijken heeft zin, want de goedkoopste energieleveranciers met een vast contract schelen onderling al gauw tot honderden euro’s jaarbasis, omdat veel leveranciers ook nog eens een korting geven en de gasprijs op een recordlaagte staat.
14 maart 2024
Melvin Paalvast
Vattenfall rekent extra kosten voor zonnepaneel eigenaren
Update 14 maart 12:00 Vattenfall heeft vanmorgen op haar website een technische fout gehad. Hierdoor kregen nieuwe klanten met zonnepanelen onjuiste informatie te zien over de tarieven. Vattenfall heeft aan ons aangegeven dat dit een fout is geweest en dat er geen onderscheid wordt gemaakt in klanten met of zonder zonnepanelen. Vattenfall rekent dus geen extra kosten voor huishoudens met zonnepanelen
12 maart 2024
Melvin Paalvast
Vanaf vandaag rekent United Consumers ook terugleverkosten
Nadat eerder deze maand al bekend werd dat Mega, Innova Energie en Gewoon Energie terugleverkosten gaan rekenen, voegt ook United Consumers zich aan dit rijtje toe. Daarmee komt het totaal op 9 energieleveranciers die terugleverkosten rekenen.
Mannen plaatsen zonnepanelen op dak
Energie
11 maart 2024
Alice van den Berg
Deze terugleverkosten rekenen energieleveranciers met zonnepanelen: compleet overzicht
Op dit moment rekenen 16 energieleveranciers extra kosten en aangepaste tarieven voor huishoudens met zonnepanelen. De veelgenoemde 'terugleveringskosten' gelden zowel voor nieuwe en bestaande klanten. Welke leverancier de aantrekkelijkste optie is met zonnepanelen wordt dus een lastigere puzzel, waarbij energie vergelijken echt noodzakelijk is. In dit artikel geven we je een compleet overzicht van de extra kosten die je betaalt met zonnepanelen.
Persoon installeert zonnepanelen
Energie
11 maart 2024
Alice van den Berg
Vanaf vandaag 75% hogere kosten met zonnepanelen bij deze twee leveranciers
Opnieuw in zeer korte tijd, verhogen twee energieleveranciers de tarieven voor huishoudens met zonnepanelen. Eneco en Oxxio rekenen vanaf vandaag hogere vaste leveringskosten (vastrecht) voor stroom als je aangeeft zonnepanelen te hebben. Het vastrecht op gas blijft ongewijzigd.
Energie
07 maart 2024
Melvin Paalvast
Voor het eerst dit jaar gratis stroom
Morgen, vrijdag 8 maart is er voor het eerst dit jaar weer overdag gratis stroom. Tussen 12:00 en 14:00 is de stroomprijs negatief. Dan ontvang je € 0,02 cent per kWh. Je betaalt nog wel belasting. Het verbruik kost je dan € 0,12 cent per kWh.
Vrouw achter laptop vergelijkt
Energie
05 maart 2024
Alice van den Berg
Dit zijn nu de duurste energieleveranciers (en dit de goedkoopste)
Afgelopen maand gaven we een overzicht met de duurste energieleveranciers van februari 2023. Welke leveranciers zijn de duurste in maart? Daarin zien we een aantal veranderingen ten opzichte van afgelopen maand.
Afbeelding van man en vrouw die energie vergelijken met laptop
Energie
05 maart 2024
Alice van den Berg
Dit is de top 10 goedkoopste energieleveranciers in maart
Wie op dit moment een 1 jaar vast energiecontract overweegt doet er goed aan de dure energieleveranciers van de goedkoopste energieleveranciers te onderscheiden. Het prijsverschil op jaarbasis kan namelijk honderden euro’s schelen.
Afbeelding van zonnepanelen installeren op dak
Energie
01 maart 2024
Alice van den Berg
Nu ook terugleverkosten bij Mega, Innova Energie en Gewoon Energie
Vanaf vandaag betaal je als nieuwe klant met een vast energiecontract en zonnepanelen bij Mega, Innova Energie en Gewoon energie ook terugleverkosten.
Afbeelding van zonnepanelen op dak van huis
Energie
01 maart 2024
Alice van den Berg
Welke energieleverancier heeft de hoogste- en laagste terugleverkosten?
Steeds meer energieleveranciers brengen vaste terugleveringkosten in rekening voor de zonnestroom die je teruglevert. Bij wie betaal je nou de hoogste- en laagste terugleverkosten? We geven je inzicht in de tarieven.

88% van de bezoekers beveelt ons aan!

Onze bezoekers zijn heel tevreden over Keuze.nl! We scoren gemiddeld een 9,3 op Kiyoh. Bekijk al onze reviews.

Kiyoh beoordeling