Afbeelding van iemand die werkt achter laptop
Internet
14 oktober 2023
Alice van den Berg
4 Gbit/s internet of sneller: heb je dat nodig?
KPN start binnenkort met 4 Gbit/s glasvezel internet op adressen waar dat technisch mogelijk is. Ook provider Delta gaat een nieuw en sneller abonnement van 5 Gbit/s aanbieden. Daarmee is een race gestart naar het snelste internet voor consumenten. Maar voor wie is een 'multigig' abonnement nou interessant? Dat lees je in dit blog.
De beste internet provider voor gamen
Internet
03 juli 2023
Lisa van Meggelen
De beste internet provider voor gamen
Ben jij op zoek naar de beste internet provider voor gamen? Kortgezegd is dat een provider die een lage latency (vertraging) aanbiedt met een hoge download- en uploadsnelheid. Voor de meeste huishoudens is kabel provider Ziggo de beste provider voor gamen. Vanwege de lage latency score en omdat kabel internet nagenoeg overal beschikbaar is.
Internet
29 juni 2023
Alice van den Berg
KPN vraagt hoofdprijs voor Formule 1
Als eerste provider biedt KPN een Viaplay dagkaart aan waarmee je een enkele F1 race kunt kijken. Handig? Bepaald niet, zeggen Formule 1 fans. De provider vraagt hier de hoofdprijs voor van € 12,- per dag, waardoor het breed wordt opgevangen als een ‘flop’ waar maar weinigen gebruik van zullen maken. Streamingdienst F1 TV Pro lijkt nu een nóg aantrekkelijker alternatief voor wie slechts af en toe nog een F1 race wil kijken.
Afbeelding van een modem
Internet
28 juni 2023
Sander van Meggelen
Glasvezel verkopers aan de deur? ‘Laat je niet onder druk zetten’
Op veel plaatsen in Nederland wordt nu glasvezel aangelegd. Ook in Utrecht, waar zowel KPN als T-Mobile bezig zijn met het leggen van een eigen glasvezelnetwerk. RTV Utrecht ontdekte dat providers soms agressieve verkooptactieken inzetten en vroegen Keuze.nl om commentaar.
Vrouw met KPN contract
Internet
22 juni 2023
Mitchell de Rooij
KPN opzeggen? Zo stap je over van KPN (vanwege een prijsverhoging)
Heb je onlangs een prijsverhoging gehad van KPN of ben je niet tevreden met hun huidige aanbod? Dan kun je het beste kijken of je ergens anders beter af bent. In dit artikel leggen we uit wanneer je wel of niet kunt overstappen van KPN.
Vrouw met Ziggo contract
Internet
19 juni 2023
Alice van den Berg
Ziggo opzeggen? Zo kom je van Ziggo af (vanwege een prijsverhoging)
Ziggo verandert regelmatig wat aan hun dienstverlening. Van flinke prijsverhogingen, andere apparatuur, tot veranderende pakketten of algemene voorwaarden. Heb jij een reden waarom je Ziggo gedag wil zeggen? Dan hoef je Ziggo in de meeste gevallen niet zelf op te zeggen, maar wordt dit gratis voor je geregeld met overstappen.
Afbeelding van een laptop met provider logo's
Internet
08 mei 2023
Alice van den Berg
De beste internet providers tijdelijk een stuk goedkoper
KPN en Ziggo hebben op dit moment weer stevig concurrerende kortingsacties lopen. Wie een ander internet abonnement overweegt of gaat verhuizen en op zoek is naar de hoogste kwaliteit internet kan nu tot 50% op de jaarkosten besparen.
Grootschalige aanleg van glasvezel schudt de prijzen van internetabonnementen op
Internet
02 november 2022
Mitchell de Rooij
Grootschalige aanleg van glasvezel schudt de prijzen van internetabonnementen op
Glasvezel komt in steeds meer steden in Nederland beschikbaar en dit zorgt voor veel concurrentie op de markt. Uit cijfers van Keuze.nl blijkt dat internetproviders nu hoge kortingen geven op internetabonnementen oplopend tot € 132,- per jaar, voor nieuwe klanten. Vaste klanten daarentegen betalen € 22,- per maand meer voor hun internetabonnement. Volgens experts lijkt er een ware ‘prijzenoorlog’ tussen de providers te zijn ontstaan.
Prijswijziging internet providers
Internet
05 juli 2022
Alice van den Berg
Prijswijziging internet providers
Ieder jaar passen veel internet providers hun abonnementsprijzen aan voor bestaande en nieuwe klanten. De meesten doen dat met ingang van 1 juli, sommigen passen de prijzen al eerder in het jaar aan. In veel gevallen mag je als klant overstappen als jouw provider tussentijds de prijzen aanpast. Dat zit als volgt.
Aanleg glasvezel internet op jouw postcode
Internet
04 juli 2022
Alice van den Berg
Zo blijf je op de hoogte van de aanleg van glasvezel internet op jouw adres
Wil jij weten wanneer glasvezel internet bij jou wordt aangelegd, en vanaf wanneer je een abonnement kunt bestellen? Daarmee kunnen we vanaf nu een handje helpen met de vernieuwde glasvezel check. We sturen je een e-mail zodra glasvezel op de planning staat, en ook zodra je een abonnement kunt bestellen.
Ziggo Sprinters aanbieding
Internet
21 maart 2022
Alice van den Berg
Super Ziggo aanbieding: sluit nu internet en tv af met 12 maanden 50% korting
Ben jij aan het oriënteren op een (ander) internet en tv of alles in 1 abonnement? Ziggo heeft nu een aanbieding lopen zoals we ze niet vaak tegenkomen: Met Ziggo Sprinters krijg je 12 maanden lang 50% korting op je internet abonnement kosten als je ook tv afneemt. Wat moet je weten over deze Ziggo actie? Ik leg het je uit.
Dit is de goedkoopste manier om Viaplay Formule 1 te kijken
Internet
04 maart 2022
Eva Mensink
Dit is de goedkoopste manier om Viaplay Formule 1 te kijken
Groot Formule 1 fan? Dan wil je alle races kunnen kijken. Vanaf maart kijk je alle Formule 1 met een Viaplay abonnement. We hebben uitgezocht waar je het goedkoopste Viaplay abonnement kunt vinden. Kleine sneak preview: bij KPN, Ziggo, T-Mobile en bij Viaplay zelf krijg je mooie kortingen. Lees snel verder voor alle Viaplay acties.
Internet providers vergelijken die 4K Netflix video’s kunnen streamen
Internet
21 oktober 2021
Alice van den Berg
Internet providers vergelijken die 4K Netflix video’s kunnen streamen
Kijk je graag naar Netflix in de hoogste kwaliteit? Dan is het belangrijk dat je een internet provider kiest die voldoende snelheid kan leveren om je video’s in 4K te kunnen streamen. We leggen je uit welke abonnementen geschikt zijn voor 4K video streaming.
Student gebruikt internet op laptop
Internet
21 oktober 2021
Melvin Paalvast
Zo makkelijk is internet abonnementen vergelijken voor studenten
Op zoek naar het beste internet abonnement voor jouw studentenhuis? Die vind je hier! Als student heb je misschien wat minder te besteden. Gelukkig kun je makkelijk besparen op een internet abonnement waarbij je geen last hebt van traag internet. We leggen je uit hoe je de juiste internetsnelheid kiest voor jouw studentenhuis zodat je met al je huisgenoten tegelijk kunt internetten zonder teveel te betalen.
Hoeveel betaal je nou echt voor je internet abonnement?
Internet
31 maart 2021
Lisa van Meggelen
Hoeveel betaal je nou echt voor je internet abonnement?
Wat zijn de totale kosten voor je internet abonnement, en wat betaal je nou gemiddeld per maand? Voor verschillende situaties hebben we de prijs uiteengezet.